Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    Цъ. Измерено в численост на населението излиза повече. В GDP е съвсем съизмеримо. според мен де, прочети ми ситния надпис на постмодернисткият аватар.
    Нещо не мога да схвана. Като част от Бенелюкс, Великото Херцогство е от основателите на ЕвроГейския съюз, един от моторите на евро(гейо)интеграцията. Неговата дума ще тежи винаги 100 пъти повече от думата на КМВ, да не говорим, че ние дума (освен "Yes") в Е(г)С по принцип нямаме.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Нещо не мога да схвана. Като част от Бенелюкс, Великото Херцогство е от основателите на ЕвроГейския съюз, един от моторите на евро(гейо)интеграцията. Неговата дума ще тежи винаги 100 пъти повече от думата на КМВ, да не говорим, че ние дума (освен "Yes") в Е(г)С по принцип нямаме.
      Ми същата концепция на ограничен суверенитет от обратно. Не е ли "част" от някакъв СИВ - Луксембург е умряло от скръб. "мотор" "тежи" "нищо освен yes по принцип" ... да ти кажа съвсем не съм убеден, че е по принцип ... Освен това не съм убеден, че и от Луксембург се чува друго освен yes.... Обаче ... Можем ли ние да генерираме нещо друго освен yes,каккажешшефе, дайстинказачаветата ....? А? Когато можем, тогава ще проверим твоята теза. А до тогава аз май излизам по-голям евроентусиаст .
      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Освен това не съм убеден, че и от Луксембург се чува друго освен yes.... Обаче ... Можем ли ние да генерираме нещо друго освен yes,каккажешшефе, дайстинказачаветата ....? А? Когато можем, тогава ще проверим твоята теза. А до тогава аз май излизам по-голям евроентусиаст .
        Чува се. Даже ръмжене и тракане на зъби (припомни си как се караха на Саркози, че гони нашите цигани . Той им предложи да им настанят катуна на полянката пред палата на Великия херцог) Ся като напуснат Е(г)С британците, сичкото парА ще се премести окончателно там. А ние друго няма да генерираме, ми ще си нарамим торбичката, ще наметнем абичката, ще притегнем цървулките и топур-топур да посрещаме зелени освободители като жената от ретро-снимката на марЕшала Толбухин.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
          Това с Републиките много не ми се вярва, все пак нали уж сме член на НАТО. ..
          Забравяш, че от НАТО се излиза - пускаш предизвестие и си готов.
          И кво толко, що да не излезем, като е полза няма от субсидиите на ЕС, а братушките са ни честни братя и ще ни спестят парите за армия, че и за самосъзнание
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

мани ти мацката, Толбухин сигурно би се зарадвал на гледката . Що нямаме тема за ракетомоделизъм? Никой ли няма такова хоби? Имам под шапката няколко рецепти за сгрешени ракетни двигатели останали още от бачо Наум Тюфекчиев

Иначе - абичката, цървулите и на работа ! и всичко ще се получи .

Някога сме можели да генерираме смисли. Може пък и да се сетим как е ставало. Тази тема не е ли И за това?

Коментар

Иначе - абичката, цървулите и на работа ! и всичко ще се получи .
              Искаш като швейцарците? Като японците и китайците?

То може ама първо ще се пробваме още веднъж като евроазийците - с хайдутлук.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Искаш като швейцарците? Като японците и китайците?

То може ама първо ще се пробваме още веднъж като евроазийците - с хайдутлук.
                Искам като нас си.

Примерно, там след Ираклий, дето обещах чудеса ... Сравнено с GDP-то ни по това време, огромните скриптории по нашите манастири са си направо чудо...

Коментар

Искам като нас си.
                  "Като нас си" е въпрос на самосъзнание (за което е темата). Мнозинството от нас се самоосъзнават като потомци на славни хайдути, завоеватели, покорители, победители, получатели на "данък" от страхливи византийци (данък, както коментирахме по-горе = равностойността на днешни 2 лв. платени на циганчето - мияч на автостъкла, за да се махне, да не ти цапа колата, пък и да не вземе да ти счупи от злоба, че нищо не даваш, стъклото). Бачкане? Работа?! Чшшшшшш! Ти да не си нещо слънчасал или еврогеясал, бре мой човек?!

Коментар

"Като нас си" е въпрос на самосъзнание (за което е темата). Мнозинството от нас се самоосъзнават като потомци на славни хайдути, завоеватели, покорители, победители, получатели на "данък" от страхливи византийци (данък, както коментирахме по-горе = равностойността на днешни 2 лв. платени на циганчето - мияч на автостъкла, за да се махне, да не ти цапа колата, пък и да не вземе да ти счупи от злоба, че нищо не даваш, стъклото). Бачкане? Работа?! Чшшшшшш! Ти да не си нещо слънчасал или еврогеясал, бре мой човек?!
                    Абе не знам. Секи път като минава Дунава през Видин и ми стаа лошо. На юг светло и тъмнозелени от сутринта са в кръчмата, на север и светло и тъмнозелените са на нивата. Пък един хуй ги е правил.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

"Данък от страхливиЙ византийциЙ" кое имаш предвид? Аспарух и гладко избръснатият Коце Брадати?
                      Как се казваше по това време патриарха, дето имат една преписка с Коце, по повод Аспарух ... да и потърся има ли подробен превод, че гръцкия несечете... принципното съдържание го знам.

Там има според мен лееко недоразумение... споменах за големият черпак реализъм, не ли?

Обаче след това пак има едно чудо ...
                      Последно редактирано от deyan_h; 07-06-16, 16:41.

Коментар

Гагич, не отивай в другата крайност.

Данъкът от страхливите византийци си е бил чиста проба еврофонд.

Коментар

"Данък от страхливиЙ византийциЙ" кое имаш предвид? Аспарух и Коце Брадати?
                          Там има според мен лееко недоразумение... споменах за големият черпак реализъм, не ли?
                          Обаче след това пак има едно чудо ...
                          Има един over-self-esteem в това, с което поколения наред тук тъпчат главите на учениците и го наричат "история". Тоя или ония хан/кан бил накарал византийците да му плащат данък Пък наследникът му пак нахлул и пак ги принудил да му обещаят да му плащат данък, неговият пък приемник не само данък си издействал, ами и титла му дали Ихааааа! Почти като на Боко еврофондовете: "На тях им ги спират, на мен ми ги пускат!" "И конграчулейшънс ми казват!!!" Но това сме го бистрили в началото на тази тема. Концепцията си остава същата обаче:
                          Robbers and brigands operated with impunity: "Riding one day upon the high-road ... I came upon a brigand seated on a boulder ... in the middle of the road, smoking his cigarette, with his rifle across his knees, and calmly levying tribute from all the passers-by."

Коментар

Има един over-self-esteem в това, с което поколения наред тук тъпчат главите на учениците и го наричат "история". Тоя или ония хан/кан бил накарал византийците да му плащат данък Пък наследникът му пак нахлул и пак ги принудил да му обещаят да му плащат данък, неговият пък приемник не само данък си издействал, ами и титла му дали Ихааааа! Почти като на Боко еврофондовете: "На тях им ги спират, на мен ми ги пускат!" "И конграчулейшънс ми казват!!!" Но това сме го бистрили в началото на тази тема. Концепцията си остава същата обаче:
                            Дедазнам. В случая с Ари и Коце Брадати според мен е недоразумение. И да, с цел значително по-късен оувърселфистийм
                            Между другото, договорът им от 681-ва потвърждава тезата ви тук за употребата на думичката "славяни" като категория зависимо население ))

ПП: Ако на някой му е интересно как виждам събитията от тогава да пиша пиеската? Така или иначе няма да ви се размине по-късно
                            Последно редактирано от deyan_h; 07-06-16, 17:11.

Коментар

Е пиши де, пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Е пиши де, пиши.
                                Ако може му направи * затворена тема * ...за да няма коментари .
                                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X