Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поговорете ми малко на тема английски език.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поговорете ми малко на тема английски език.

Все си мисля, че детето(ученика) е хубаво първо и основно да мине курс по езика мин. до 3-то ниво не е необходимо да е Бритиш Кансъл, а просто да си създаде речник от мин. 1000 думи, правопис, правоговор.
    Това със филмите ми се струва несериозно и не си струва, след като видиш, че резултат няма (ако ти самия не знаеш езика няма как и да разбереш), синът ти ще се излага много. Филмите (за глухонеми) са и със транскипция и вършат работа на хора които знаят езика но не практикуват редовно т.е те могат да тренират единственно словоред и правопис. Аз съм с английска гимназия + ВВМУ, работя във фирма в която практически всеки ден комуникирам с "англо-говорящи", Италианци, Испанци, Китайци, Турци, Гърци......има доста хора които са учили езика с филми и това и вреди доста на бизнеса.
    --------------------------------------------------
    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
    [/FONT]

Коментар

Последното ми навя мили спомени. Аз четири години ежедневно комуникирах по телефон на английски език с китайци, виетнамци, българи и други хора от цял свят (неслучайно разделението е такова). Положението с английския език при трите изброени националности е трагикомично. Най-зле са виетнамците, след това сме ние и на трето място поставям китайците - с тях се разбирам.

Колкото до ЕС - там хората се справят. Не, че говорят по-добре, но при тях има някакво себеуважение. Като знаят, че са трагедия се извиняват предварително. Разговорите са бавни и спокойни. Докато нашенците не - те си "шпрехат" директно и са недоволни когато ги помолиш да говорят на английски език

От ежедневната комуникация с американци бях достигнал ниво да разбирам кой човек от кой щат е само по гласа преди да му отворя акаунта. Също така долавях и европейци кой от коя държава е, но със слаба точност. Преди да работя тази работа не бях комуникирал никога с чужденец. На втората година изслушах записани свои разговори от втория месец на работа. Останах потресен - направо ме хвана срам... не можех да повярвам, че това съм аз

Обратно на темата - kolio33 евала, най-накрая едно разумно мнение. Мултимедията и филмите могат да бъдат добър партньор в обучението, но като негов заместител са много слаби!

Коментар

Ми, спецовете се опитваме да задълбочим темата, да й придадем тежест и сериозност, ама ти така стремително я дърпаш нагоре, че... Като плувка си, ей

Та кажи сега, ти на какъв език мислиш? Ако на английски - как си изкорени майчиния? Ако не - как можеш да твърдиш, че знаеш чужд език? (нали така излиза по собствените ти думи, поправяй смело ако съм те изтълкувал грешно).

А това с четвъртия език и комикса е доста... е, какво пък. И то като останалото...
        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Научих английски гледайки филми СЪС субтитри. Особено полезно е ако филмите са любими и гледани много пъти.

След това идва най-полезното - гледане на филм със субтитри на същия език на който е филма (има ги на всяко двд по принцип). Тогава започваш да връзваш правопис с изговор.
          Мен лично би ме досрамяло да напиша това пред толкова хора!

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          И аз като Гоблин съм Учил езика от филми, компютри и въобще както дойде, НИКОГА от Уроците в училищее, пък камо ли "Зубрене на думи"
          Децата Учат езика (майчиният си език) точно по този начин, слушат и се пробват, НИКОГА не обясняваш на бебето - Граматиката първо пък тогава
          Това също!
          Никой ли не хвана иронията в поста на колегата Яро?

До колегата Чапай, осигурете до колкото е възможно професионално обучение на детето ако държите то да има познания в материята. В интернет има предостатъчно информация за курсове, сертификати и форуми в който е описано всичко подробно. ЕЗИК се учи с много писане, МНОГО! Правилна граматика, словоред и след това много практика(говорене).

П.П. с пълното съзнание, че скастрих Модератори! Не сте прави съжелявам.

Поздрави
          Последно редактирано от Николай Шиваров; 05-10-10, 11:30.

[/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
            П.П. с пълното съзнание, че скастрих Модератори! Не сте прави съжелявам.

Поздрави
            За кое? След 6 години ходене на уроци, така и не научих езика. Години пио-късно, научих го като почнах да работя с компютър, като дойде интернет и като пуснаха Дискавъри без субтитри. В момента чета и пиша все едно чета български, мога без зор да гледам филм без субтитри, без дори да се замислям за нуждата от такива. Единствено ми е трудно говоренето, понеже говоря веднъж-дваж годишно. Сестра ми го знаеше почти перфектно, а сега - в пъти по-зле от мен.

Та истината е някъде по средата, пак. Не бива да се изпада в крайности. Един език за да се знае и помни, хем като език, хем като говорене, трябва да се ползва и говори. Иначе - всички усилия са на халост.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Та истината е някъде по средата, пак. Не бива да се изпада в крайности. Един език за да се знае и помни, хем като език, хем като говорене, трябва да се ползва и говори. Иначе - всички усилия са на халост.
              ... Или да го научиш по трудния начин: почваш от "0" в страна, където се говори езика... Трудное, но работи...
              Публикувайте отговор

Коментар

За да се научи да говори чужд език човек...трябва да се опитва да го говори. И тъй като често хората се страхуват от незнанието си, е по-добре да си говорят сами. Моята препоръка към тези, които искат да се научат да говорят, но нямат тази възможност или ги е срам, е да заучават на изуст кратки текстове (по възможност диалози) и да ги повтарят многократно на глас. Текстът трябва смислово да е ясен на изучаващия го и по възможност да няма непознати думи. По този начин се заучаван цели конструкции, идиоми, и човек "свиква" със собствения си чуждоезичен говор и по-лесно се отпуска в разговор.
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

За кое? След 6 години ходене на уроци, така и не научих езика. Години пио-късно, научих го като почнах да работя с компютър, като дойде интернет и като пуснаха Дискавъри без субтитри. В момента чета и пиша все едно чета български, мога без зор да гледам филм без субтитри, без дори да се замислям за нуждата от такива. Единствено ми е трудно говоренето, понеже говоря веднъж-дваж годишно. Сестра ми го знаеше почти перфектно, а сега - в пъти по-зле от мен.

same here!
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

...Мен лично би ме досрамяло да напиша това пред толкова хора! ...
                    Поздрави
                    Тц. Хич, ама хич не ме е срам че съм научил езици.

Срам ме е че не научих руския като хората, но това е друга история. Не знам дали има нещо общо с това че е единственият език който съм учил в училище, в задължителната академична програма, с учител - професионалист и с мъдра теория зад обучението.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За кое? След 6 години ходене на уроци, така и не научих езика.
                      А знаеш ли - това вече е ужасно твой личен тежък проблем, най-вероятно подпомогнат от слабия ти учител. Защото аз, както сам отбелязваш няколко дози по-тъп, по-неграмотен и по-прост, го научих за точно три години ходене на уроци веднъж седмично по два часа. И то до ниво да седна директно пред компютър, да грабна телефонната слушалка и да започна да обслужвам американски клиенти. Третата година всъщност беше не на частен учител, а в курс по сугестология на Лозанов. Та чак след края на курса ми направиха тест и ми препоръчаха гледането на филми без субтитри (добре обосновано), и аз "пре-препоръчах" същото в тази тема. Но забележете - чак след края на обучителния курс, сиреч свършено последно ниво и получен (безсмислен, но това е друга тема) сертификат.

Години пио-късно, научих го като почнах да работя с компютър, като дойде интернет и като пуснаха Дискавъри без субтитри.
                      Което пък за щастие показва, че 6те ти години на частни уроци не са били чак толкова профукани на вятъра.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Тц. Хич, ама хич не ме е срам че съм научил езици.............
                        Пак повтарям, нищо не си научил!!! Няма как да научиш граматически език от филм или Дискавъри!!! Ти не знаеш какъв Английски си "научил" (има доста разновидности които се различават граматически). Щом сте таива майстори защо спряхте само с Английски а не продължихте със следващия език, за 10-години ще научите 5-6 езика!!

Спарки щом след 6 години не си успял, можеби старанието което си вложил е било минимално да не кажа никакво.

[/FONT]

Коментар

Пак повтарям, нищо не си научил!!! Няма как да научиш граматически език от филм или Дискавъри!!! Ти не знаеш какъв Английски си "научил" (има доста разновидности които се различават граматически). Щом сте таива майстори защо спряхте само с Английски а не продължихте със следващия език, за 10-години ще научите 5-6 езика!!

Спарки щом след 6 години не си успял, можеби старанието което си вложил е било минимално да не кажа никакво.
                          Най учтиво бих ви помолил да престанете да квалифицирате хората с чието мнение не сте съгласен!
                          Дали Goblin знае или не знае англииски, не мисля че можете да коментирате (освен ако не го познавате лично).
                          Не знам дали забелязвате, че никой не си позволява да се изказва с квалификации за хората изучавали езика по предлаганият от вас начин.

Коментар

Научи кое?? Граматика, словоред, правопис, пунктоация, глаголни форми и т.н.?
                            Доста труд съм положил да уча езици, да ги знам в детайли защото от това зависи бизнеса ми. Ако се изправя и сричам, нямам едно правилно граматически изречение, беден речник или немога да напиша два реда кой ще погледне сериозно на мен? За да мога да кажа "аз знам" трябва наистина да е така и продължавам да уча.
                            Пак казвам лаици като теб и Гоблин, нямате морално право да давате мнение как се учи нещо като Вие самите не го знаете.

П.П. Яро излезе умния, че спря да Ви обръща внимание, аз обаче не мога да се съглася дете да бъде подложено на такова "обучение".
                            П.П2 - не квалифицирам никого!
                            Последно редактирано от Николай Шиваров; 05-10-10, 20:10. Причина: Относно поста на мод Алекс

[/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              А знаеш ли - това вече е ужасно твой личен тежък проблем, най-вероятно подпомогнат от слабия ти учител.
                              Всъщност - не. Вярно че не съм имал твърде голяма мотивация, но тогава се учеше по система от 6 учебника. (т.нар алианс) За да минеш в следващото ниво, трябваше да имаш знания и имаше изпитване. Сега като се замисля, по-скоро зубрех, макар да не съм в състояние да обясня как може да се зубри език.

"Личния ми тежък проблем" е че супер трудно уча нещо, дето не ми е интересно. За сметка на това ако ми е интересно, съм в състояние да ровичкам и чета денонощно. Това е и една от причините да науча неусетно английски - освен друго, информацията из интернет е в голямата си част на английски. За да мога да чета например техническа литература на английски, просто трябваше да го науча. Вярно че беше дълъг процес, докато в един момент се усетя че чета без изобщо да се замислям. Ама ей-на, случи се.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                                ... го научих за точно три години ходене на уроци веднъж седмично по два часа. И то до ниво да седна директно пред компютър, да грабна телефонната слушалка и да започна да обслужвам американски клиенти ...
                                Ex, къде е Людмила Живкова да влезе във форума да те види ...

Пък аз ще взема да пиша на просветния министър да вземат да ги закрият тия езикови гимназии. Какви са тия глупости децата цяла година по цял ден да учат език. Я с едни 2 часа седмично до какво ниво се стига!

П.П. Като знам каква мъка е, доде човек прескочи първото ниво на съпорта на американските сайтове с неговия ограничен набор от "консервирани" стандартни отговори и да стигне до някой, дето наистина може да му свърши работа ...

Научи кое?? Граматика, словоред, правопис, пунктоация, глаголни форми и т.н.? Доста труд съм положил да уча езици, да ги знам в детайли ...
                                Има нещо в това военноморското ... Преди години имах един колега от там - неистов привърженик на неспирното зубрене на правила и думи. И си ги поназнайваше правилата. Ама като трябваше да излезе от коловоза и да ги свърже в изречения в свободен разговор. Пък ако и насреща има човек, който не говори с правилната, ясна и отчетлива дикция от учебните записи ...

Естествено, че е добре да се знаят правилата и да има речников запас. Само че всичките тези знания все още не означават, че човек знае един език ...
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-10-10, 22:19. Причина: Корекция на печатна грешка
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X