Здравейте. Синчето започна 10 клас математическа гимназия гр.Хасково. Моля, поговорете ми малко на тема английски език. Не, че е бос, ама как да продължим? Какви сертификати има, как се вземат...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Поговорете ми малко на тема английски език.
Свий
X
-
От: Поговорете ми малко на тема английски език.
Първоначално публикуван от Chapai Преглед на мнениеЗдравейте. Синчето започна 10 клас математическа гимназия гр.Хасково. Моля, поговорете ми малко на тема английски език. Не, че е бос, ама как да продължим? Какви сертификати има, как се вземат...
-
Здравей,
Най-важното е да се научи да ГОВОРИ. Това трудно става в училище, защото там класовете са големи и се учи предимно граматика. Най-добрият вариант са индивидуални частни уроци, но това е много скъпо. Другият вариант е да започне да си говори със съучениците на английски, като вкъщи активно гледа филми БЕЗ субтитри. Хубави са тийнейджърските сериали по Disney Channel - те наблягат на произношението и са до известна степен обучителни. Лошото е, че наскоро повечето ги преведоха и озвучиха на български. Нищо не пречи обаче да си свали от торентите цели "сезони". Овладее ли говора от там всичко тръгва по вода... А сертификатите са хартийки, които трябва да имат покритие. Сега ги раздават и без.
Коментар
-
Научих английски гледайки филми СЪС субтитри. Особено полезно е ако филмите са любими и гледани много пъти.
След това идва най-полезното - гледане на филм със субтитри на същия език на който е филма (има ги на всяко двд по принцип). Тогава започваш да връзваш правопис с изговор.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеНаучих английски гледайки филми СЪС субтитри. Особено полезно е ако филмите са любими и гледани много пъти.
След това идва най-полезното - гледане на филм със субтитри на същия език на който е филма (има ги на всяко двд по принцип). Тогава започваш да връзваш правопис с изговор.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеНаучих английски гледайки филми СЪС субтитри. Особено полезно е ако филмите са любими и гледани много пъти....
И аз ...
Също , ако не Ви е проблем , переодично го товарете на автобуса момчето в посока някоя европейска столица, просто да броди из градовете сам по цял ден. Няма по-добро от това! Аз и сега го правя, когато имам възможност !
Коментар
-
Със субтитрите не съм съгласен. Наблюдението ми е, че ако ученикът не си е поставил за самоцел да учи езика, а просто иска да гледа филм, то субтитрите не му помагат да учи езика въобще. А са малцина хората, които имат истинска самоцел за учене - повечето предпочитат да гледат филмчето. Тези, които нямат е по-добре да се учат без субтитри - дори речниковата им база да е слаба ще успеят да натрупат знания чрез ситуационни връзки.
От една страна имате картина с действие, от друга имате говор на английски език. Субтитрите отклоняват вниманието в допълнителна нова посока. Така обикновено човек се лишава от осмислянето на звука и се фокусира в действието и субтитрите. Последното важи повече за мъжете и по-малко за жените, които са малко по-многозадачни.
Естествено ако става дума за ученици с много слаба или нулева речникова база, то спор няма - гледането на филм на китайски няма да ги научи на китайски език. Само, че и гледането на филм на китайски със субтитри пак няма да ги научи на китайски език. Обучението чрез филми е допълнение и разширение на традиционното обучение! То не може да го замести - особено в началните етапи!
Коментар
-
Ако всичките неща с които не си съгласен бяха така както ги описваш ти - щеше да се наложи бързо-бързо да търсим друга звездна система...
Приеми че човекът който НЕ си е дал за цел да научи език - няма да го научи както и да му го наливаш (единствено изключение: чуждестранен затвор и френския чуждестранен легион).
За случаите в които ИМА желание да се учи език - филм СЪС субтитри помага много повече от филм БЕЗ, в началната фаза на изучаването, че и след това.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
В личен план да се похваля..
Сина отдавна превзе Бритиш Кансъл и Гьоте итститут, а няма 15! Но винаги в стаята му намирам едни листчета, от едната страна пише нещо на латиница, от другата - на кирилица.. Купища!
Сега е подпукал френски, испански и КИТАЙСКИ !
Търся разговорник или самоучител на китайски! Не се шегувам... Ако някой има идея да помага!
Иначе като обикаляме Европа, баща му /аз/ е единственният, който ползва 10-те думи, които знае на английски!
Трябва да преодолее срама на грешното говорене! По-добре грешно говорещ, отколкото мълчащ като риба!
Коментар
-
Навремето учителката ми по английски препоръчваше да се вземе една книга на английски, която е преведена добре и на български и да се четат едновременно и двете, т.е. еквивалента на гледането със субтитри. Филмът има и действие, което подчертава още по-добре контекста, така че може би поне в това отношение е по-добър от книгите. Има много филми на BBC, които освен, че са интересни, са създадени и с идеята за подпомагане на изучаването на английски, сравнително малък речников запас, не прекалено сложи фрази и в никакъв случай жаргон, актьори с отлично произношение и т.н.
Четенето и слушането обаче са лесни. Дори бавното писане. Уви, за проговаряне има само един начин, дълъг престой някъде, където няма с кой да говори на друг език... Изключвам разбира се специализираните училища от сорта на английски гимназии, английска филология, американски колежи и университет и т.н., защото тогава този въпрос нямаше да е на дневен ред.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнениеТрябва да преодолее срама на грешното говорене! По-добре грешно говорещ, отколкото мълчащ като риба!Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
В една друга тема написах: -Не ти ли е майчин...Другото е престой на място с такъв и пак много малко се преборват с акцента. Това не значи да се предаваме!Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
В Корея, когато попитах екскурзовода, каква е разликата между корейските и японските йероглифи, се оказа че корейските са фонетични - т.е. отговарят на звук, а японските отговарят на смисъл... Знак за "Къща" и "слънце", значи "слънчева къща" и т.н...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар