Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поговорете ми малко на тема английски език.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поговорете ми малко на тема английски език.

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
    Пак повтарям, нищо не си научил!!!
    Само не казвай на шефовете ми и на колегите в офиса. Току-виж разберат че от постъпването ми на работа та до ден днешен си говорим на някакъв междинен език, и че като са ме взимали на работа преди години съм ги хипнотизирал.

А те хич, ама хич не ги обичат тия работи

PS Също моля те не споменавай и на никой друг тук в Ню Йорк с който съм говорил на хипнотичен ненаучен нищо-английски (условно от тук нататък ще ги наричам N'English). Ще ме съдерат от дела.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Има нещо в това военноморското ... Преди години имах един колега от там - неистов привърженик на неспирното зубрене на правила и думи. И си ги поназнайваше правилата. Ама като трябваше да излезе от коловоза и да ги свърже в изречения в свободен разговор. Пък ако и насреща има човек, който не говори с правилната, ясна и отчетлива дикция от учебните записи ...

Естествено, че е добре да се знаят правилата и да има речников запас. Само че всичките тези знания все още не означават, че човек знае един език ...
      С Дискавъри става по-лесно и бързо!
      Занимавам се с контейнерни превози и практикувам всеки ден (писмено и говоримо), никога не съм влизал в коловоза (но като дойдеш да пием по две бири сам ще се убедиш ) благодарение на добрата основа мога да кажа, че знам езика и техническата му част и в бизнес кореспонденцията.

П.П. споря с цял отбор Модератори или ще има бан или ще има +ПЛ (каквото и да значи)
      Последно редактирано от Николай Шиваров; 05-10-10, 19:45. Причина: допълнение
      --------------------------------------------------
      [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
      [/FONT]

Коментар

С Дискавъри става по-лесно и бързо!
        Занимавам се с контейнерни превози и практикувам всеки ден (писмено и говоримо), никога не съм влизал в коловоза (но като дойдеш да пием по две бири сам ще се убедиш ) благодарение на добрата основа мога да кажа, че знам езика и техническата му част и в бизнес кореспонденцията.

П.П. споря с цял отбор Модератори или ще има бан или ще има +ПЛ (каквото и да значи)
        Бан за спорене с модератори, при спазване на всички правила на форума, още никой не е получил.

За другото - не омаловажавам ничий труд. Ако ми потрябва да го знам перфектно, ще го науча перфектно, стига да имам дарбата за това. Едни учат с лекота по 10 езика, други едва се справят с майчиния си. Научил съм го до степента, която ми трябва, например за да мога да се разбера по телефона с клиент на чуждестранна банка, чужденец, и да му обяснявам кое-що по програминя продукт, който продаваме. А от дискавъри и от филми се учи перфектно разговорен английски, което също е много ценно, когато няма откъде другаде да го научиш. С четене на книги пък се учи правилен граматически писмен английски, стига книгите да са писани от грамотен човек и редактирани от грамотен редактор.

Мисълта ми беше, ако не ползваш езика активно поне няколко години, след като го научиш, ще го забравиш - случая на сестра ми, например. Моя пък е обратния - научих го, защото ми трябваше за да си угодя на интересите. Не го говоря добре, но много, ама много пъти ми се е налагало да общувам в реално време с писане с англоговорящи, и никога не е имало дори зачатъци на проблем и неразбиране.

За системите - има сигурно хиляди системи на учене, и на всеки може би пасва разлино някоя от тях. Не ги отричам. Просто при мен не проработи тая, по която тогава се учеше. Вярно е че започнах и още в първи-втори клас, което също влиза в уравнвнието.

Няма да тръгна да пиша романи или стихотворения. Аз и български не знам чак така.

...или накратко - всеки има своя начин да постига нещата. Не бива да отричаме начина на другите, само защото не го разбираме или не ни харесва, или ние самите не можем да се научим от него.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гоблине, що си не траеш у ъгъла, ами си седнал да обясняваш лингвистични накланяния? Ти не вдяна ли вече, че изобщо нищо не си научил?

Директен въпрос към Яро: Моля те да уточниш има ли ирония, или няма, в твоя пост по темата?
          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

...
            П.П. Яро излезе умния, че спря да Ви обръща внимание, аз обаче не мога да се съглася дете да бъде подложено на такова "обучение".
            П.П2 - не квалифицирам никого!

Редактирано от kolio33; Днес на 20:10. Причина: Относно поста на мод Алекс
            Спирам, Очевидно не ме разбираш. Квалификация е когато казваш на някого който не познаваш "Нищо не си научил".
            Всичко което съм писал е като участник във форума и обикновен човек. Това с "мод Алекс" няма смисъл
            Последно редактирано от alex_markov; 06-10-10, 06:31.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Интересно, кой език ще обявят за официален в ЕС, защото въпросът е само на време?
              Исках да кажа - мислите ли, че английският може да бъде избран за общ официален език в обединена Европа?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Исках да кажа - мислите ли, че английският може да бъде избран за общ официален език в обединена Европа?
                Ми той, фактически и напрактика си е такъв. Ако се тръгне към инстуционално формализиране на някакъв "език на Европа", мисля че това поскоро няма да е английският. Вероятността, да се направи такова нещо обаче според мен е нищожно малка.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Вероятността, да се направи такова нещо обаче според мен е нищожно малка.
                  Не нищожна - никаква не е. Като как виждаш немците или още по-малко францизуте да се навият тоя език да е различен от тяхния?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Не нищожна - никаква не е. Като как виждаш немците или още по-малко францизуте да се навият тоя език да е различен от тяхния?
                    А, то, ако е "по заслуги" - езикът следва да е немския. И точно това ще е проблема, и не основно откъм французи, а поради целесъобразност. Налагането на език различен от английски, на този етап (и при положение, че се реализира), ще доведе до изолация и "капсулиране" на Европата в себеси.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

С Дискавъри става по-лесно и бързо! ...
                      Лесно и бързо рядко има. 2 от езиците, които владея, съм ги учил по трудния начин. С много писане и зубрене по поне 100-на думи на ден в продължение на първата година. Плюс, естествено, граматиката (много ми е любима немската. Примерно - склонение на прилагателните ) .
                      В никакъв случай обаче не трябва да се пренебрегва и "по-неформалния" начин. Слушането и свободното четене (вестници, списания, книги) много помага.

Четвъртия език за 1 година го докарах до ниво да водя свободен разговор по широк кръг от теми само със слушане на радио, телевизия и четене на вестници и книги. Плюс, разбира се, ежедневното слушане на местните хора наоколо. 3-месечния езиков курс с местен учител беше пълна скръб. На първата седмица взех да хващам колко много правописни грешки прави преподавателката, а и нивото на групата беше много ниско. Пък нали конвоят се движи със скоростта на най-бавния кораб ...

Но това определено е начин да се научи език и то достатъчно добре.

Така че, с това "нищо не си научил" по-горе определено се изхвърли!
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Сигурно и на европейските чиновници пък е ясно, че такъв разноезичен Вавилон, каквато е Европа сега няма да я бъде. Въпросът се обсъжда някъде... в някоя комисия, си мисля.

Коментар

Пък аз ще взема да пиша на просветния министър да вземат да ги закрият тия езикови гимназии. Какви са тия глупости децата цяла година по цял ден да учат език. Я с едни 2 часа седмично до какво ниво се стига!
                          Пък ако вземеш да проумееш разликата между класово-урочна система на обучение и частен урок - ще станеш гений в очите на себеподобните. Защото едната система има една цел, а другата съвсем друга. Дори няма база за сравнение на ефективността на индивидуалното обучение спрямо класно-урочното когато се отнася за конкретен индивид - ученик. Виж, в макро план нещата се променят драстично. Но защо ли имам чувството, че това няма смисъл да ти се обяснява?

П.П. Като знам каква мъка е, доде човек прескочи първото ниво на съпорта на американските сайтове с неговия ограничен набор от "консервирани" стандартни отговори и да стигне до някой, дето наистина може да му свърши работа ...
                          Извинете ваше светейшество - някои хора сме започнали да работят от най-ниско ниво, а не както вас директно директори-бизнесмени. Има и простолюдие шефе. Извинете, извинете...

П.П. Да не говорим, че си преплете тезите безугледно. Хем не съм учил много, хем за кол центъра не се иска много. Е аз казах - за три години частни уроци за кол център е достатъчно. Капишко?

Коментар

Първоначално публикуван от Chapai Преглед на мнение
                            Здравейте. Синчето започна 10 клас математическа гимназия гр.Хасково. Моля, поговорете ми малко на тема английски език. Не, че е бос, ама как да продължим? Какви сертификати има, как се вземат...
                            Да видим пак първото мнение по темата. Явно става дума за дете, което учи езика в училище. Ако не бъркам в математическите гимназии дори се набляга повече на него, отколкото в обикновените. Обаче не му стига. Търси се допълнително развитие. За това са и предложенията за филми и книги, те са допълнение. Много полезно при това. Дори бих казал задължително, ако не иска да може да говори само с оксфордски професори или в строга служебна среда, а да може да води и неформален разговор с обикновени хора. Което дори е задължително и за работа, ако иска да надскочи най-долното стъпало.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Лесно и бързо рядко има. 2 от езиците, които владея, съм ги учил по трудния начин. С много писане и зубрене по поне 100-на думи на ден в продължение на първата година. Плюс, естествено, граматиката (много ми е любима немската. Примерно - склонение на прилагателните ) .
                              В никакъв случай обаче не трябва да се пренебрегва и "по-неформалния" начин. Слушането и свободното четене (вестници, списания, книги) много помага.

Четвъртия език за 1 година го докарах до ниво да водя свободен разговор по широк кръг от теми само със слушане на радио, телевизия и четене на вестници и книги. Плюс, разбира се, ежедневното слушане на местните хора наоколо. 3-месечния езиков курс с местен учител беше пълна скръб. На първата седмица взех да хващам колко много правописни грешки прави преподавателката, а и нивото на групата беше много ниско. Пък нали конвоят се движи със скоростта на най-бавния кораб ...

Но това определено е начин да се научи език и то достатъчно добре.

Така че, с това "нищо не си научил" по-горе определено се изхвърли!
                              Да научиш език от слушане на радио, гледане на филми, телевизия???("научавам" го разбирам писмено и говоримо). Има тестове които могат да установят това (входящ тест). Силно се интересувам кой език научи по радиото? Това, че си бил в държава където този език е майчин и ти е помогнало доста да усвоиш някакъв разговорен говорим вариант, не като да висиш в БГ и да учиш от Дискавъри или да слушаш нивото на р.Дунав на Френски за да можеш да броиш и Френския за усвоен а в крайна сметка да не можеш да пишеш.

Това да можеш да обелиш две приказки, а да не можеш да напишеш два реда НЕ е научаване или владеене на език дори Български (примери във форума колкото искате).

П.П. Според мен който твърди, че е научил език то ТВ, радио, филм....е в много дълбока заблуда!!! Някой спомена ...да закриват Профилираните Езикови школа..... и децата пред телевизора!
                              П.П. ....... тука завря от Модератори и Супер Модератори .......
                              Последно редактирано от Николай Шиваров; 05-10-10, 23:01. Причина: допълнение
                              --------------------------------------------------
                              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                              [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                                Да видим пак първото мнение по темата. Явно става дума за дете, което учи езика в училище. Ако не бъркам в математическите гимназии дори се набляга повече на него, отколкото в обикновените. Обаче не му стига. Търси се допълнително развитие. За това са и предложенията за филми и книги, те са допълнение. Много полезно при това. Дори бих казал задължително, ако не иска да може да говори само с оксфордски професори или в строга служебна среда, а да може да води и неформален разговор с обикновени хора. Което дори е задължително и за работа, ако иска да надскочи най-долното стъпало.
                                Благодаря за отрезвението на темата. И това, което каза вече е 100% правилно. Остават някои дребни еЛЕЛЕменти. Единият от тях беше "с или без субтитри да гледат филмите?". Аз казах от методически съображения, че след като момчето вече е учило езика в училище, то субтитрите не само са ненужни, а и пречат (вече се обосновах, че ще отклоняват вниманието). Но не - орди от самообучени с Дискавъри и неуспели да научат език за 6 години наскочиха отгоре ми. Защото могат - тук е позволено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X