Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Насекоми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Насекоми

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
    Молец.
    Молците са по-скоро вегетарианци. Да не говорим, че дъртите такива поти не се хранят.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Прилича на бгомолка...
      Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Един интересен факт за нещо съвсем обичайно-защо нощните насекоми се привличат и блъскат в светещи лампи.Всички знаем ,че светлината ги привлича но какъв е биологичния смисъл от това-няма много естествени източници на светлина ,а и няма полза да се лепнеш за тях,особено ако парят.
        Оказва се ,че нощните насекоми използват луната за да поддържат праволинеен курс на полета-луната се явява "безкрайно далечен източник на светлина" и насекомото трябва просто да лети така ,че светлината да идва от един и същ ъгъл- т.е. едни и същи фасетки да са осветени.
        Уличната лампа обаче не е безкрайно далече и за да бъде ъгълът еднакъв пеперудата трябва да лети спирално към лампата и накрая да се удари в нея.

Коментар

[QUOTE=Ясен;1276080]Я, това не го бях чувал. Но е близко до ума.
          Теоретично, не е голямо разстоянието от някой от фотосинтезните механизми до усвояването на йонизираща радиация, а от дихателните - до активната защита от нея. Еле па, в условията на самата йонизираща радиация, която, някак побутва генетичното разнообразие.

От трета страна, животът като цяло, според някои теории, е адаптиран към значително по-силен от сегашния радиационен фон. Това, че сега живеем в толкова йонизационно тиха среда, имало и отрицателни ефекти. Та, световна ядрената катастрофа може и да е не чак такава беда (за живота изобщо, иначе за нас ще си е). Чернобилският регион изобщо не прилича на безжизнена пустиня. Даже напротив.[/QUOT не сам много компетентен но имам един тревожен въпрос....... съществува ли "Осемгръдна стоножка" тъмна на цвят черна и какво знаете за нея моля пишете ми на имеила или в сайта

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X