Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Насекоми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Насекоми

Като извънземни са!

Всичко в тях е шокиращо.. Теглото спрямо силата, организацията на колонията спрямо интелекта, хиляди невероятни неща..

Често се съпоставя теглото на мозъка спрямо теглото на тялото и на база на това съотношение се съди за нивото на интелект..

Торният бръмбар / ако не се лъжа/, заедно с един вид мравка всъщност са най-силните същества на планетата, а "шарнирите" им са в противоречие на механиката - просто теоретично те не биха могли да се задвижат без сухожилия, все едно да се движи ябълковиден болт ей така..

Японците изследват хлебарките, за да направят гъвкава и твърда материя, като люспите им, а и още хиляди странностти в тях.. Една от тях е че нервният им импулс протича много по-бързо от останалите същества.

Дори само "фасетите" им са чудо!

От: Насекоми

Аз имам фобия от тях! Непреодолима! Независимо от чудото на фасетите им...всичко с повече от 4 крака ме ужасява ако рече да ме полази! Сори, ама това е положението. Иначе са ми интересни.

Коментар

Навремето предшествениците на днешните мишки са били с височина почти 70 см / като ротвайлер/ и са влизали в пещерите, когато надушат че мъжете са излезли на лов..

Оттогава жените като видят мишле се катерят по секциите!

Явно в инстинктите ти е предаден и проблем с насекоми, т.е. някой в милионите поколения преди теб е имал сериозен сблъсък с тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Като извънземни са!

Всичко в тях е шокиращо.. Теглото спрямо силата, организацията на колонията спрямо интелекта, хиляди невероятни неща..

Често се съпоставя теглото на мозъка спрямо теглото на тялото и на база на това съотношение се съди за нивото на интелект..

Торният бръмбар / ако не се лъжа/, заедно с един вид мравка всъщност са най-силните същества на планетата, а "шарнирите" им са в противоречие на механиката - просто теоретично те не биха могли да се задвижат без сухожилия, все едно да се движи ябълковиден болт ей така..

Японците изследват хлебарките, за да направят гъвкава и твърда материя, като люспите им, а и още хиляди странностти в тях.. Една от тях е че нервният им импулс протича много по-бързо от останалите същества.

Дори само "фасетите" им са чудо!
        Дедо Боже ги е създал значи требва да ги имаИ мене като ме ухапе некоя бълха си викам как да ги изморим тия гадове

А па пчелите и те са насекоми ама пусти мед колко е хубав
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Навремето предшествениците на днешните мишки са били с височина почти 70 см / като ротвайлер/ и са влизали в пещерите, когато надушат че мъжете са излезли на лов..

Оттогава жените като видят мишле се катерят по секциите!

Явно в инстинктите ти е предаден и проблем с насекоми, т.е. някой в милионите поколения преди теб е имал сериозен сблъсък с тях!
          Ми не знам, от мишка не ме е страх, нито от змия - убивала съм и едното и другото за жалост. Едното ми пречеше на съня, другото пълзеше към детето ми и ...майчин инстинкт. Никъде не се катерих, не се уплаших - просто я праснах с един камък...пепелянка беше. Но, като има инсекти и ...викам съседите! Независимо, че знам, че щом ги има, значи трябва да ги има.

Коментар

Интересно за какво служат дървениците!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Дьрвеници нема от 60 те години
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                За каквото и хлебарките-да плащаме на фирми зе дезинсекця и дератизация.

Коментар

Нищо странно няма в насекомите. Първи са овладели летенето и почти първи - изобщо сушата. Затова и ги има в такова разнообразие.

Фасетните очи са тежък инженерен компромис - око с оптика в тоя размер не работи заради дифракцията. Пък и добре да работеше, някой трябва да обработва смислено купищата информация от него, а място за толкова сложна нервна система няма. Затова - фасети. В други клонове на еволюцията оптичните очи са възниквали няколко пъти, а на места (октоподи примерно) - даже са станали по-добре от нашите.

Насекомите не са и особено силни, ако се отчете мащабния фактор (площи към обеми). Всяка живинка с размера на мравката може да вдигне 400 пъти теглото си и това е точно толкова трудно, колкото човек да вдигне колкото себе си. Кравата и толкова не може. Щото голяма.

Иначе, твърдо съм убеден, че в апартамента ми хлебарки, комари и бълхи не трябва да има. Едните ми ядат храната, другите - мен. Ще имат да вземат - водя ги с около милиард години еволюция и около 100000г технологична цивилизация. Да си ходят. Ама се приспособявали към отровите - и аз ще се приспособя, ако превъртя 500 поколения. Но да се приспособяват по-бързо, отколкото индустрията измисля нови препарати - забрави.

Коментар

Затова ли нападнаха Ню-Йорк?

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3162691
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Една хлебарка може да оцелее над две седмици, хранейки се от отпечатък от човешки пръст !

Коментар

Както и да им се чудим, те просто са по-примитивно устроени и цялото им устройство е компромис между уязвимост, размери и необходиммост да ги има...
                        диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Фасетните очи са тежък инженерен компромис - око с оптика в тоя размер не работи заради дифракцията.
                          ... и кой казва, че спектъра е същия?

Коментар

Ами същия е, малко изместен към ултравиолет. За това съображение, където са 400, там са и 300 нанометра. Отделно, от какво би направил оптика, която да пропуща тези 300 нанометра (иначе и ние щяхме да виждаме в близкия УВ). В другата посока (към червени и инфрачервени), вече не работят никакви очи в този размер, а по-твърд ултравиолет няма на разположение, защото го е събрала атмосферата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              по-твърд ултравиолет няма на разположение, защото го е събрала атмосферата.
                              Откога?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X