Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Насекоми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Насекоми

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
    ...

1=> че защитата е прицелена срещу други проблеми, нямащи нищо общо, а просто по съвпадение върши работа И за това... Не знам чий пътища били неведоми, но като тези на майката природа други няма.

2 => Относно усвояването на йонизираща радиация за задоволяване на енергийните нужди (а не просто предпазването от нея) - и такова животно имало, се оказва. И аз се стреснах като прочетох - това е нова история, едва от 2007 г. До този момент разговорът се е свеждал само до защитата.
    1=> Тя цялата биохимия май така е възникнала. Нещо, което прави нещо, но при други условия прави друго, почти каквото трябва, ...

2=> Така ли? Аз изказах чиста спекулация, я дай сведение?

Коментар

Ето тази група е провела някакво такова изследване. Групата явно е смесена - руснаци, американци и разни други (задължително и китаец, естествено), всичките работещи в "Алберт Айнщайн", Ню Йоркски медицински ВУЗ. Дали точно те са се ровили по Чернобил, или е бил някой друг (по-вероятно), това няма значение. Та, гледали са как се държат някакви екзотични гъби (в смисъла на микроорганизми) и едни дрожди, намерени напъпили из района и се оказало, че се чувстват много добре под йонизираща радиация и дори си я усвояват чрез собствения меланин (по принцип фотопротектор, знаеш - море, плаж, УВ, почерняване и т.н.). Сега им викат "радиотрофни гъби" Бе, забавна история...
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Винаги съм бил убеден, че не може да няма нещо такова - как тъй в природата ще бъде пренебрегнат такъв изгоден източник на енергия!
        Ма.а му стара, ще взема да пиша романи в стил Жул Верн - някой знае ли дали приживе е бел богат, или и той е от посмъртно оценените таланти?!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Принципно май е изкарвал добре, но конкретно за тези гъбички са те изпреварили с романа още 89та Джон Броснан - "Небесните господари".
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
            Бе, забавна история...
            а.а.а.а.аааа...

Ще пиша пак като си завинтя ченето.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Винаги съм бил убеден, че не може да няма нещо такова - как тъй в природата ще бъде пренебрегнат такъв изгоден източник на енергия!
              Може би точно защото не е чак толкоз изгоден. Нормално фонът е слаба ракия, за разлика от лятното слънце, което е къде-къде по-богат доставчик. Ако ли беше обратното, животът щеше да е усукан и той в това направление.

Ма.а му стара, ще взема да пиша романи в стил Жул Верн - някой знае ли дали приживе е бел богат, или и той е от посмъртно оценените таланти?!
              Само за парите ли си ? Аз не бих възразил да съм даже и от посмъртно оценените ))
              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Айде и без парите, ма поне да е приживе оценката.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Впечатляващо!

Абе вие, защо не казвате че сте толкова информирани , та да не се излагаме...

Аз мислех, че оффроудисти, а то си е научна конференция!

Колеги, дайте нещо за механиката... Другото го разбрахме / аз ще си го чета доста време, докато го разбера, за което много благодаря, защото определено е удоволствие/..

Как им работи механиката на тия гадове, за да не признават "въртящия момент" в ставите си и дават сила на крайниците, без да имат рамо ! /на сухожилието/..

Или са някаква версия на хидравликата и не виждаме в ставата на скакалеца някаква миниатюрна връзка с гигантска сила?!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    Колеги, дайте нещо за механиката... Другото го разбрахме / аз ще си го чета доста време, докато го разбера, за което много благодаря, защото определено е удоволствие/..

Как им работи механиката на тия гадове, за да не признават "въртящия момент" в ставите си и дават сила на крайниците, без да имат рамо ! /на сухожилието/..

Или са някаква версия на хидравликата и не виждаме в ставата на скакалеца някаква миниатюрна връзка с гигантска сила?!
                    Нищо им няма на механиката, твърде подобна е на нашата. Само че, като си малък, не е трудно да си як. Пак мащабен фактор.

Коментар

Дано не кажа простотия, но нали са студенокръвни?!

Би трябвало комара, да спре лети след 10 минути полет и да отиде да се грее като крокодил на слънцето!

Коментар

Ами студенокръвни са. Комарът на 30-40 градуса околна (а значи и негова) температура е голям тарикат, на 20 е адски неубедителен, а на 10 е храна за жаби, ако и нищо да му няма. Иначе не е въпрос на минути, секунди полет му трябват за да придобие температурата на околния въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Ами студенокръвни са. Комарът на 30-40 градуса околна (а значи и негова) температура е голям тарикат, на 20 е адски неубедителен, а на 10 е храна за жаби, ако и нищо да му няма. Иначе не е въпрос на минути, секунди полет му трябват за да придобие температурата на околния въздух.
                          Би трябвало в Сибир да е деградирал, а той процъфтява?

Оффтопик, навремето работех в една кръчма, пропита от хлебарки.. В продължение на 25 години,никой не се е справил с тях!

Една зимаТЕЦа спря за 2 дни, тръбите се спукаха, а кръчмата стана годна за хора! Оттогава няма и една хлебарчица..

Коментар

Големите паяци,като рошавата тарантула,са на хидравлика,според един научно-популярен филм.За по-малките - не знам.
                            То при тях не по-малко интересна е координацията на краката,особено когато тичат.Да гледаш забавено как препуска тарантулата е много,много забавно.
                            И трудно за вярване,бих казал.Потърси си клипче в нета,много ще му се кефиш,сигурен съм.

Правени са не малко опити да се конструира превозно средство,което да се движи "паешки",тъй като за него не би имало непроходими терени.
                            За съжаление,въпреки компютърното синхронизиране на крайниците,прототипите така и не напуснаха лабораториите.
                            Майката-природа изобщо трудно ще я настигнем.Виж,да я унищожим - това го можем,и още как...
                            Последно редактирано от Hala; 15-09-10, 20:29.
                            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Всъщност, най-голямото природно чудо е метаморфозата при насекомите...
                              От дебел, гнусен червей, дето представлява само уста и корем, се пръква бръмбар рогач, примерно....
                              От бодлива гъсеница, пеперуда.
                              Тотална промяна на всички органи...
                              Просто устроени ли...
                              Щом е просто и върши работа, значи не е толкова просто...
                              И аз искам, особено като дръпна две-три повечко, да ми поникната крила на сутринта... ма най-много рога да ми поникнат...
                              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Би трябвало в Сибир да е деградирал, а той процъфтява?
                                Повечето насекоми при умерено замръзване не умират, или поне не за няколко месеца. Като се размръзнат, тръгват да правят поразии.
                                Тези, които не издържат на студ, зимуват като яйца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X