Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчвам този филм

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Препоръчвам този филм

БРИЛЯНТИН (GREASE)

В ролите: Оливия Нютън-Джон и Джон Траволта

С класическия "Брилянтин" Джон Траволта затвърди позицията си на най-магнетичната звезда за цяло едно десетилетие. Филмът е и американски дебют на чаровната Оливия Нютън-Джон.

Това не е само носталгичен поглед към едно безгрижно десетилетие, а енергичен и вълнуващ мюзикъл по всички правила на добрата комедия и любовната история, събрал в себе си и най-известните хитове на 50-те години.
    Музиката на "Брилянтин" е сред най-продаваните филмови албуми на всички времена.

Лично впечатление:
    Нещо средно между мюзикъл и комедия от старата школа, когато сценаристи, режисьори и актьори не са работили само за пари ами с желание и хъс.Тази класика за пореден път ме убеди, че Джон Траволта е номер 1.
    Ако очаквате много специални ефекти и последните рап хитове филма не е за вас!

Коментар

Пълководците / The Warlords

Снощи изгледах този филм и ми хареса страшно много , отначало бях скептично настроен тъй като е китайски и си мислех че ще е от онези ,,летящите,, , но уви филма е исторически и много добре направен
      историята е по действителен случай и проследява историята на един императорски генерал чийто войски са разбити и той остава единствения оцелял , попада в едно бедно село на отхвърлени от обществото бандити в планините на китай , и оттам прикючението започва , изпълнено с много битки , приятелство и чисто човешки взаимоотношения , едновременно с завлядяващата история се показва и грозното лице не войната и пред какви дилеми е поставен един пълководец в името на победата .
      В главната роля е Джет Ли , и по мое скромно мнение тук играта му няма нищо общо с другите му роли които съм гледал .
      от извесно време гледам филми които са правени от азиатци , и открих нещо ново и свежо като истории и начин на представяне , а не като типичните мега еднообразни холивудски продукции .
      Поздрави !!!

Коментар

KNOWING/ЗНАМЕНИЕ
        Филма е страхотен!
        Участва Никълас Кейдж.
        Извънземни се опитват да предадат важно съобщение на света чрез едно дете.Съобщение за края на земята
        Отначалото започва малко скучно,но слеед 20 мин. става доста интересно
        Филма е 2 часа!

Коментар

Eight Below /Осем изоставени/ - сега го изгледахме семейно, доста различен от гледаните напоследък филми, хареса ни. Подходящ е и за деца и за възрастни, няма известни артисти, a главните герои са много симпатични....
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
            Eight Below /Осем изоставени/ - сега го изгледахме семейно, доста различен от гледаните напоследък филми, хареса ни. Подходящ е и за деца и за възрастни, няма известни артисти, a главните герои са много симпатични....

Много хубав филм.
            А оня младия актьор , май съм го гледал в "Бързи и яростни"...
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

a главните герои са много симпатични....
              Аз пък съм и пристрàстен, имам си двама такива около мен. Симпатични е меко казано.

Коментар

Много е хубав филмът...Гледах го доста отдавна, още като излезе...и си поплаках доста де. Тъжен е.
                А главните герои са страхотни сладури
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Новото парче на Брус Уйлис скивахте ли го ?
                  Surrogates се казва и е малко в стил "Аз, роботът", който направиха по Азимов (Уйл Смит участваше там, ако помните).
                  Повдигат се въпроси, актуални днес и дискутирани дори в този форум - до какво зомбиране могат да ни докарат машините/компютрите.
                  "Документалните" кадри в началото на филма ме кефят. Нещо напоследък стана модерно да се вкарва документална жилка в художественото кино, пък ако ще и да е измислена такава. Просто като стил на представяне.
                  Добро sci-fi парче с елементи на екшън. Даже бая екшън, защото няма как иначе, щом бай ви Брус участва. Пак добре, че избраха оная лигла Лео ди Каприо да участва в "Титаник", иначе тоя щеше да спаси кораба...
                  Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Понеже турските филми (сериали) станаха много модерни напоследък, да ви препоръчам един...не точно сериал... и не точно подобен на показваните... - "Реджеп Иведик" 1 и 2 (Recep Ivedik). Такова хилене на простотийки не помня да сме правили от времето на "Полицейска академия", макар героят на моменти да напомня и един съвременен бай... Ганьо...
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Понеже турските филми (сериали) станаха много модерни напоследък, да ви препоръчам един...не точно сериал... и не точно подобен на показваните... - "Реджеп Иведик" 1 и 2 (Recep Ivedik)
                      Този филм няма равен по простотийки особено 1 част.

А моето предлижение е "Не сме ангели" 1, 2 и 3 част. Филма е сръбски ,първа част не е особено добра, но другите са върхът на комедията .
                      Mi nismo andjeli това е името на филма на сръбски.
                      Последно редактирано от Тихомир; 19-10-09, 19:43.
                      Dimitar Dyakov

Коментар

Първоначално публикуван от dyak Преглед на мнение
                        А моето предлижение е "Не сме ангели" 1, 2 и 3 част. Филма е сръбски ,първа част не е особено добра, но другите са върхът на комедията .
                        Mi nismo andjeli това е името на филма на сръбски.
                        Много добро предложение !
                        Смях се много, особено на "Mi nismo andjeli 2".
                        Свеж и разтоварващ.
                        -----------------------------------------------

А ето и моето ново предложение, за тези които се чудят как да си запълнят вечерта с по-сериозен филм:

Оригиналното заглавие:
                        Män som hatar kvinnor
                        А може да го намерите под тези две имена:
                        Men Who Hate Women
                        или
                        The Girl with the Dragon Tattoo (International: English title)

Филмът е хубав.
                        Тежък и стойностен.
                        Поне за мен.
                        На места е брутален *wtf*
                        Позволявам си да го представя тука, поради фактът че филмът си струва да се спомене и да се гледа.
                        Различен е. Различен поглед върху нещата.
                        Няма огромен бюджет, Няма известни или популярни актьори но това не му пречи да бъде един от хубавите филми, които ще запомня.

Резюме : Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Микаел Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет. Микаел Блумквист е разследващ журналист, разкрил ред скандални случаи и несправедливо осъден за клевета заради написана от него изобличителна статия срещу могъщ шведски финансов магнат. Заедно със суперхакера Лисбет Саландер – млада, кльощава, татуирана и регистрирана като психопатка, сега работеща в детективска агенция, попадат в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, в който бродят убийци-психопати.
                        Повече информация за филма може да бъде намерена тука:
                        http://www.imdb.com/title/tt1132620/

Ако някой желае да го гледа на компютъра си, може да го намери по българските тракери като замунда напр.

Приятно гледане!
                        .

Коментар

След многото екранизации на тема "Ал Капоне", поредното добро парче в гангстерския жанр този път е посветено на Дилинджър - може би вторият по известност такъв, но все пак "народен злодей". Майкъл Ман е режисьорът на продукцията, наречена "Public Enemies". Джони Деп е в безпогрешната роля на бандюгата, Крисчън Бейл е контрата - агентът-преследвач, но филмът е пълен с още сума холивудски звезди или поне полузвезди
                          Интересна атмосфера от 30-те, когато ФБР тепърва се сформира и заработва, с шеф не кой да е, ами Джей Едгар Хувър И с цяла отделна дивизия, посветена само на случая "Дилинджър"...

Феновете на предвоенната музика ще оценят и тази страна на филма.

Добро ниво на реализъм при огнестрелните схватки, в които са богато застъпени автоматите "Томпсън" и други чудовища. Стори ми се, че томпсъните разчупиха шаблона на класическия "мафиотски" дисковиден пълнител и в този филм преобладават моделите с по-скучноватия, прав такъв ))

Може би най-доброто качество на филмчето се състои във факта, че останах със същото готино усещане, както когато гледах един от ранните филми на Кевин Костнър - "Недосегаемите" ("The Untouchables", с Шон Конър също така). Това беше (и остава) един от най-добрите "Ал Капоне"-филми. Настоящият филм отключи онова забравено усещане у мен, ама дано не се изхвърлям с чак такъв комплимент. Така или иначе, заслужава си да му отделите 2 часа.

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
                            След многото екранизации на тема "Ал Капоне", поредното добро парче в гангстерския жанр този път е посветено на Дилинджър - може би вторият по известност такъв, но все пак "народен злодей". Майкъл Ман е режисьорът на продукцията, наречена "Public Enemies". Джони Деп е в безпогрешната роля на бандюгата, Крисчън Бейл е контрата - агентът-преследвач, но филмът е пълен с още сума холивудски звезди или поне полузвезди
                            Интересна атмосфера от 30-те, когато ФБР тепърва се сформира и заработва, с шеф не кой да е, ами Джей Едгар Хувър И с цяла отделна дивизия, посветена само на случая "Дилинджър"...

Феновете на предвоенната музика ще оценят и тази страна на филма.

Добро ниво на реализъм при огнестрелните схватки, в които са богато застъпени автоматите "Томпсън" и други чудовища. Стори ми се, че томпсъните разчупиха шаблона на класическия "мафиотски" дисковиден пълнител и в този филм преобладават моделите с по-скучноватия, прав такъв ))

Може би най-доброто качество на филмчето се състои във факта, че останах със същото готино усещане, както когато гледах един от ранните филми на Кевин Костнър - "Недосегаемите" ("The Untouchables", с Шон Конър също така). Това беше (и остава) един от най-добрите "Ал Капоне"-филми. Настоящият филм отключи онова забравено усещане у мен, ама дано не се изхвърлям с чак такъв комплимент. Така или иначе, заслужава си да му отделите 2 часа.

Аз пък бях крайно разочарован от филма и от "невероятните" операторски умения, когато бях малък гледах филм за Дилинджър, не могa да се сетя дали е този от 1973-а, но там атмосферата беше невероятна и въздействаща, докато в съвременния с Джони Деп останах леко "излъган"
                            Дори играта на Джони Деп не беше особено добра...
                            Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                              Дори играта на Джони Деп не беше особено добра...
                              Вярно е, че не беше. Но останах с впечатлението, че така е планувана ролята. По принцип никой актьор не блести с нещо особено в този филм, та сега се усещам, че съм се изхвърлил със сравнението с "Недосегаемите", където Робърт Де Ниро е невероятен Ал Капоне.
                              Здраве да е

По въпроса за "филмите, които сме гледали като малки " - бъдете много внимателни. НЕ ГЛЕДАЙТЕ отново тези филми. През детските ви очи те сигурно са ви впечатлили много, обаче шансът всъщност да са пълна боза е огромен )) Ще си развалите кефа от години спомени, за няма нищо. Оставете си ги с добро, в рамките на детските спомени.
                              Много се кефех като малък на "Капитан Пауърс и войниците на бъдещето". Интернет-ерата ми позволи отново да изживея това "удоволствие" дузина години по-късно. И досега не знам какво ме спаси от повръщане... "Тъп" е твърде голям комплимент за това сериалче, което беше излъчвано вечер (!!), дори не в детските часове.

Всички помним "Зоната на здрача" и страховитите усещания от непознато, призраци, паранормални явления... В момента му гледам всичките сезони (тези от 80-те години) и по-често ми иде да се смея, отколкото да ми спира дъха. Смешно, абсурдно, евтинджарско сериалче. Някои идеи са добри, но се изгубват в многото еднообразни и нискобюджетни изпълнения. Някои серии са по известни фантастични разкази - ми, дори и те са направено смотано...

Затова пак да кажа - НЕ гледайте отново добрите детски спомени. Ще съжалявате.

Коментар

"12"

По принцип съм свикнал да гледам слаби щатски версии на хубави чужди филми, в случая става въпрос за хубава руска версия на американския "12 Гневни Мъже" на Сидни Лъмет, също изключително добър филм.

Завършекът е малко като присаден върху останалата част от филма и малко бие на руски романтизъм, но няма лошо.

НЕВЕРОЯТНО актьорско майсторство на всички главни участници. Отдавна не съм гледал толкова близка до съвършенството актьорска игра. На моменти поучителния патос в сценария идва съвсем леко в повече, но едвам едвам. Великолепен филм.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X