Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За професора , лудия и картината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: За професора , лудия и картината

Коментарите са, че имало проблем защото картината се казва "Масленица", а не например "Нова Година".

Разбира се, твърде вероятно е просто човека да не е можел да рисува... Аз например едва ли мога да нарисувам отблясъците от топящ се сняг или по-изразителни (дишащи) лица . Както се казва и в това, което преведох - Твърде вероятно е "Зинаида Георгиевна се е пошегувала с всички нас" . Ама хората питат какъв е верния отговор, та им го давам .
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не знам по какъв начин да ви пусна някой Пикасо и да ви гледам сеира от сърце!

"Царя е гол!", викнало детето, но майката го сръгала да не я излага!

Коментар

Аз - кравара от село ви препоръчвам да потърсите картината "деветия вал" в Гугъл и ако някой види снежен човек, значи аз не разбирам от телета!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Не знам по какъв начин да ви пусна някой Пикасо и да ви гледам сеира от сърце!

"Царя е гол!", викнало детето, но майката го сръгала да не я излага!
          Пикасо си е клиничен случай, той е ясен!
          Айвазовски не рисува снежни човеци...хихихихи!
          Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от Ковача Преглед на мнение
            ...той е ясен!
            Само не е ясна цената на картините му...
            За лудия художник - и какво като се мисли за снежен човек? Ако се замислим за разхвърляноста на елементите в картината, по-лесно ще установим, че е луд.
            Май ще се окаже, луд е професорът.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

• От: До: За професора , лудия и картината

Здравейте,
              наскоро попаднах на тази загадка, макар и в друг форум. Видях, че тук също има тема и сте стигнали до някъде, но въпреки това се разчетох в Интернет за малко по-подробно обяснения и намерих следните неща:

1во - http://i28.photobucket.com/albums/c2..._orig_post.jpg - това е картината, написана от душевно болния човек, тя е написана под влиянието, ако мога така да се изразя, на тази картина http://i28.photobucket.com/albums/c2...sa_antonov.jpg, която всъшност е с оригинално заглавие "Нова година".

2ро - На кратко за празника "Масленица", поне до колкото разбрах аз - това е празник, съответстващ на нашия Сирни заговезни, като той отбелязва настъпването на пролетта и отминаването на зимата. На този празник се прави чучело, което се изгаря.

3то - ето един линк, където има ифнормация именно за тази загадка, както и обработени варианти на картинката, мнения, размисли и заключения - http://community.livejournal.com/ru_filin/12857.html

4то - ето и линк, където заключението е, че болният няма страх от смъртта, а всъшност има страх от това да продължи да живее - http://oriter.livejournal.com/1057.html (мнението е подкрепено с много цитати на мнения на други хора, както и с много разсъждения върху самата картина и съпоставка с друга картина на същия автор)

Идея си нямам дали това е верният отговор, а и май няма начин да разберем, струва ми се, че има логика (на фона на многото други предположения), но до колко е правилна - не знам. Нямах време (а и желание) да изчета всичко по темата в руските форуми, прочетох само тук и на още няколко места по няколко мнения.

П.П. - статиите в линковете са на руски

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X