Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За професора , лудия и картината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За професора , лудия и картината

Не знам дали съм редовен, но с един поглед на всички тези картини виждам едно набиващо се на очи нещо. Разделете картината на 2 като спуснете една мислена права точно по средата. Сравнете двете половини. Едната е анфас, а другата е неин профил .
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Незнам защо,но тази тема ми напомни анекдот(абракадабра).Летяха два крокодила, един на Север,друг беше зелен..., на колко години стана пиян таралеж??
      Разгледах картината,преди да прочета постове, ми се видяха и мечката и лицето(след като образно премажнах предметите) и аз също помислих че на човека фобията му е снегът, и т.н.,но като прочетох последен пост, реших че това наистина е образ от две части,анфас и профил,но всичко това са само предположение, ако не ни кажат диагнозата, отговорът ще е все нулев...Така и неразбрах кой прави най големи отстъпки??? да се запиша де.....

Не помня кой беше се засъмнявал за пушек от шейната, то наистина в големият студ сняг е рохкав (пушистый)и при скорост се появява пушек, но не е пара , а е снекът, щото е много лек, като няма влага снегът е такъв....

Аз бях ходила в град Владимир, и една сутрин ми заведоха на църквата.Снегът беше над 35 см. дадоха ми валенки(руски вълнени ботушки) и като излязох на вън дъхът ми спря, но не от студа, а от красота която видях...сняг...слънце...борова гора и златокуполна църква....еееех да бях Дж.Бонд, да мога да го снимам с очите....красота, как да не ти зацикли мозъкът... като на тоз художник...
      Бог мой, как я стара - я еще помню порядочных людей!

(Ф.Раневская)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
        А Тишо пак сме писали заедно

Според интернет и няколкото руски форуми, които попрочетох отговора се намира на адрес
        http://shaltai-baltai.livejournal.com/4586.html Здесь финал.
        п.п.Зачетете се и името на линка...малко подозрително а?!
        Не мога да отворя линка
        Някой все пак разбра ли отговора?

А Шалтай-Болтай е руския вариант на името на човекоподобното яйце от "Алиса в огледалния свят"

Коментар

АУТИЗЪМ

Коментар

При художника или при разглеждащите?
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              При художника или при разглеждащите?
              При разглеждащите има съпровождащ фактор, а именно тиха лудост...

Коментар

Май чи прайти сугестивни намеци по мой адрес??
                Ма фнимавайте,щот мъ гони параноята,а лудостта ми изобщо не е от тихите,но за сметка на това е клинично доказана!!!И това го пиша не аз,а второто ми превъплъщение(ох,аман от тая шизофрения,пак ме "вкопа")

Коментар

Първоначално публикуван от kpaco Преглед на мнение
                  Май чи прайти сугестивни намеци по мой адрес??
                  Ма фнимавайте,щот мъ гони параноята,а лудостта ми изобщо не е от тихите,но за сметка на това е клинично доказана!!!И това го пиша не аз,а второто ми превъплъщение(ох,аман от тая шизофрения,пак ме "вкопа")
                  Аз визирах себе си, ама ако и ти искаш да се присъединиш подай писмена молба, придружена от автобиография и анамнеза...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    Аз визирах себе си, ама ако и ти искаш да се присъединиш подай писмена молба, придружена от автобиография и анамнеза...
                    Демек ще го включваме към Революцията, викаш...
                    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Съгласна съм с колегата (надявам се, че може да го нарека така ) Мууу, който е написал някъде, че ако тази картина се раздели през средата е всъщност едно и също място, погледнато единия път в профил, а другия в анфас. Обаче друго ме тормози... Нито един предмет, било то одушевен или не, в тази картина (и в анфаса, и в профила) не хвърля сянка. Това би било почти възможно, ако има светлинен източник, който да огрява целия терен, като лъчите падат вертикално върху предметите от картината и ги огряват еднакво и равномерно (поне така са ме учили)... Очевидно отнякъде все пак свети, ама защо няма сенки тогава Лично мое мнение, но мисля, че човека е имал фобия от сенки (или както там се нарича).
                      Dodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)

Коментар

Тишо,право е момичето !Не бях го забелязал.Да знаеш,това е решението.Поне е смислено,за разлика от останалите предложения,вкл. и тези със сексуален контекст.Браво,Алси !
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                          Тишо,право е момичето !Не бях го забелязал.Да знаеш,това е решението.Поне е смислено,за разлика от останалите предложения,вкл. и тези със сексуален контекст.Браво,Алси !
                          Според мен не точно. Сенки има/малката къща на преден план и отзад също/, а и за разделянето също не съм съгласен. Аз мисля, че художникът е страдал от фобия от мрак, иначе нямаше да рисува хората и шейните сякаш е денем , а отзад, в горите да е нощ. Не знам , всеки може да тълкува картината както си иска.

Коментар

Всичко наистина си е въпрос на лично тълкуване. Но единствената сянка, която аз виждам се намира между двете централно разположени къщи и никак не е ясно какво я хвърля . Понеже особено много се набива на очи, че дърветата не хвърлят никъде сянка. Колкото до фобията от мрака, съм съгласна. Аз това и имах предвид, но го нарекох фобия от сянка .

Сетих се и още нещо относно въпроса какво може да е предшествало сцената, изобразена на картината. Според мен е възможно това да е падането на нощта (мрака), което обяснява жената с бебешката количка (понеже едва ли жената би излязла на разходка през нощта). А художникът един вид отказва да приеме тъмнината.
                            Последно редактирано от cveti; 18-12-08, 11:29.
                            Dodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)

Коментар

Не се връзва. Казано е, че първо фобията е много рядка. Страхът от тъмнината, сенките и т.н. е по-скоро масово разпространена. Второ е казано, че не трябва да се гледат детайлите, а жената с количката и т.н. са именно такива.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Хъм. Преди ме беше домързяло да чета руския форум и разчитах само на превода. Сега обаче го направих и искам да направя някои уточнения:

Некоторые особенности картины: если вы попытаетесь найти себе место внутри нее - вы его не найдете, нормальому человеку там нереально провести время, вы понимаете, что вас там просто быть не может.

Някои особености в картината: ако се опитате да си намерите място в нея - няма да го намерите, нормален човек не може да прекара някакво време там, ще разберете, че просто не можете да бъдете там.

Още подсказки:
                                Плохое:

1) теория с мертвецами и кладбищем - мимо
                                2)теория про грудь и прочий сексуальный подтекст - мимо
                                3)скотомофобия - мимо
                                4)аутофобия - мимо

Лоши теории:
                                1. Мъртавци и гробище - не
                                2. Гърди и сексуален подтекст - не
                                3. скотомофобия - не
                                4. аутофобия - не

Хорошее

1) агорофобия, по его словам очень близко
                                2) сказал ему про реку, в которую они , возможно, могут нестись, здесь он меня поправил и сказал, что КЛЮЧЕВЫЕ слова для разгадывания этой картины - ВОДА и ВОЗДУХ.
                                3) Были даны следующие подскази: он предложил попытаться представить, чтобы вы могли услышать находясь там, внутри? Второе: он предложил взять картинку из лубковой живописи, с похожим сюжетом, по его словам при сравнение таких картинок сразу будет видно несоответствие между ними.

Добри теории:
                                1) агрофобия - доста близо
                                2) когато му казах за реката, в която е възможно да паднат, той ме поправи и каза, че КЛЮЧОВИТЕ думи за разгадаване на загатката са - ВОДА и ВЪЗДУХ.
                                3) Даде и следните подсказки: Той предложи да се запитате, какво можете да чуете, ако се намирате вътре? Второ: предложи да се вземе друга картина с подобен сюжет и да се направи сравнение, ще бъдат видени несъответствия между тях.
                                Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 18-12-08, 11:07.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X