Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За професора , лудия и картината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За професора , лудия и картината

Нещо като sleeping cell...

Коментар

Или като Манчурския кандидат и пасиансите...

Коментар

Въобще без да правя догадки за отговора, като се замисля не ми харесва още заданието в задачата. Значи един детайл говори за психическите отклонения на автора, но за подсказка ни съветват да не гледаме детайлите... Дори това да е пропуск в превода, картината сама по себе си е толкова наивистична, че можеш да се хванеш за всяко нещо като за признак на странно възприятие. Аз имам малко познания по перспектива и трябва да ви кажа, че ако си представим малко по ранния момент в картината тези три шейни би трябвало да са се блъскали или просто една шейна да се е мултиплицирала. Наистина има грубо набиваща се на очи симетрия, която в реалността рядко се среща, въобще всички неща, които бяха коментирани по горе като стълбовете, които минават точно на върха на хълма, следвани стриктно от борчета, дърветата по двойки и т.н и т.н са си верни. Всъщност мисълта ми е, че може би за да открие някои правилния отговор трябва да има познания за психическите отклонения и най-вече за техните проявления, иначе можем да си играем на тото.

Или въпроса е точно в това...

Коментар

След като гледах картината дълго време си мисля, че решението е много просто а ние търсиме под вола теле, то това е и целта на картината мисля .
          Та мойто скромно мнение е, че е имал фобия от СНЯГ.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
            След като гледах картината дълго време си мисля, че решението е много просто а ние търсиме под вола теле, то това е и целта на картината мисля .
            Та мойто скромно мнение е, че е имал фобия от СНЯГ.
            A аз мисля , че има фобия от тъмното/светлото , респ. нощем/денем. Иначе не мога да си обясня наличието на толкова хора , деца , майки с количка по тъмно навън.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
              Руски професор публикувал тази картина, нарисувана от негов пациент с тежко психическо разстройство. Един единствен детайл от картината показва , че художникът е луд. За 15 години само един човек е открил детайла , който показва че авторът е ненормален.

Професорът твърди следното :
              *
              Картината е нарисувана от човек с много рядко и тежко психическо отклонение. Пациентът непрекъснато е виждал фантазиите си наживо. Имал е и определена фобия (не се споменава каква)
              *
              Професорът е показал картината на една негова лекция и е казал ,че само един единствен детайл показва лудостта на художникът.
              *
              Професорът не е казал какъв е знакът,оставяйки студентите си да помислят по въпроса.Единствената подсказка е била : " не се вглеждайте в малките детайли,погледнете картината като цяло,ако откриете каква е била фобията му ще разбере отговора на загадката. Задайте си въпроса "Какво може да е предшествало сцената изобразена на картината", "Помислете как би изглеждал пейзажа ако премахнете всички предмети".
              *
              Малко размисли за единствено и множествено число???
              Има от всичко по много но изобразен на пейзажа след премахване на всички предмети остава снега
              Пак повтарям това е само опит за летене от моя страна не съм сигурен на 100% но мисля, че има логика в моето мнение всичко друго е за заблуда.

П.П. Сцената на картината е била предшествана от снеговалеж.
              Последно редактирано от Chinela; 27-09-07, 12:22.

Коментар

Малко размисли за единствено и множествено число???
                Има от всичко по много но изобразен на пейзажа след премахване на всички предмети остава снега
                Пак повтарям това е само опит за летене от моя страна не съм сигурен на 100% но мисля, че има логика в моето мнение всичко друго е за заблуда.

Напълно е възможно да е така , както казваш...Има логика наистина.

Коментар

Що непременно ? Може снегът да е паднал предната вечер. А непосредствено преди картината да е имало напиване на мужици и разсвирване на гармошки )))))))))))))
                  Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
                    Що непременно ? Може снегът да е паднал предната вечер. А непосредствено преди картината да е имало напиване на мужици и разсвирване на гармошки )))))))))))))
                    Неправилно съм се изразил може би е предшествана от снеговалеж защото и в момента на картината вали.
                    Но пак повтарям това е само догадка а не 100%ов отговор.
                    И аз като останалите участници съм се опитал да дам смислен отговор който не налагам на никого защото не съм сигурен.

Коментар

Щом и преди, и в момента на картината вали сняг, то според мен художникът се е мислил за снежинка. Защото всичко друго се променя, но не и снеговалежът. Това символизира постоянството на твореца, който и в дъжд, и в сняг, и преди, и след прелитащите шейни-каручки отстоява позицията си и рисува ли, рисува, падащите снежинки. Та, според мен лудият се е смятал за снежинка. С идеално симетрична форма и, разбира се, потрепваща с честотата на напиващи се мужици и разсвирвани гармошки.
                      Но това си е само мое мнение, де, не съм напълно сигурен в него...
                      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Не ми е ясно как ще разберем верният отговор. Нали има такъв (някакъв студент).
                        От всичко предложено досега, дори да има верен отговор не се разбира защо художникът е луд. А и въпросът не е ли специализиран за психиатри - нали трябва да се знае, какъв симптом за каква болест говори...
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Гледам близо гдина мислите и мълчите, ама нищо не казвате! Що сте се умълчали ?
                          Аз да си кажа моята смехория!;
                          1 В картината има естествен източник на светлина / Луната/ който се забелязва върху гривата на конете,покривите и сенките на дърветата.
                          На луната се дължи и илюзията за цъфнали храсти.
                          Худохника е с гръб към светлината.
                          2 Вали сняг но снежинките са доста по-големи от нормалното при положение че всичко друго в картината е що годе пропорционално.

Мисълта ми е следната; човека има фобия от луната, а едрите снежинки изразяват желание по скоро лунната светлина да изчезне.Наличието на много хора та даже и бебе изразяват страх да не остане сам!

Като написах това па взех та го прочетох и се запитах ; Дали само тоя човек е луд ?! Щото лете ми се иска да е зима, зимата ми се иска да е лято, като се стъмни ми се иска да е светло и обратното , на работата говориме само за ядене и пиене а като седнем на масата само за работа мислим !!!
                          Май ще взема да нарисувам една картина пък да му мислят тези дето им се мисли!
                          Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Според мен, страх от падане и летене, т.е. завива му се свят и му се струва, че нещо ще го затисне или наобратно - земното претегляне ще престане да действа и ще бъде изхвърлен в необятната тъма. Не ме питайте защо мисля така - общи впечатления - някакси наклонени дървета, вихрени движения на конете, пушъкът на къщите, картината е кацнала на поляна, която е кацнала в вселената и нищо друго няма - като изрязано. Само че, не е само един детайл...

Коментар

Веселието детайл ли е? А ако премахнеш всичко остава пустош. Страхът от самота фобия ли е?

Коментар

Малко да поспамя, понеже ме е яд че не мога да се концентрирам върху картината - мързи ме зверски.

През 90те години във Франция по телевизията вървяха едни адски ама адски свежи рекламки на известна автомобилна фирма. Снимани с минимални средства в обикновен декор - всяка сама по себе си беше шедьовър, но една от тях беше малко по темата. Накратко:

- Кабинет, психиатър, пациент. Психиатърът показва на пациента роршархови тестове.

Показва петно което ясно и отчетливо има форма на котка. Ама отвсякъде котка. Реакцията на пациента: "Това !!! Да !!! Помня !!! Това е баирът на който изгоря гарнитурата и изкипя водата !!! С ревящите едеца, с жената и кучето !!! Ето го антифриза, ето го пушека !!! (почва да трепери)

Показва петно с ясно отчетлива форма на прилеп. Реакцията на пациента: "Да !!! Ето !!! Това е баирът на който ми отказаха спирачките !!! Помня !!! С жената, децата, кучето и караваната отзад !!!"

И така нататък и така нататък - показват му котки кучета жаби - все се сеща за някоя повреда.

Накрая психиатърът вади петно което ясно и отчетливо е емблемата на Фолксваген. "А това прилича ли ви на нещо ?"
                                Пациентът почва да го разглежда под различни ъгли, върти го суче го..."Ами не знам, не се сещам... Чайник ? Куче ?"

Край на спама. Възобновявайте търсенето
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X