Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харесва ли ви това, което чувате от радиото?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Харесва ли ви това, което чувате от радиото?

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    +1
    Само дето и там като се стигне до коментарите на водещия и да се чудиш да се смееш ли или да плачеш....
    Но пък в музикана са No1
    И не само коментарите на водещия са весели. Ами и ролките на записите не обновяват много - тази зима ми се случи в две последователни сутрини да слушаме в колата един и същи запис за пътната обстановка със задръстванията в София и времето. Всички получихме усещане за déjà-vu. Е, може да е станало само тогава, но ...

Коментар

И аз, откакто го има Z-Rock, почти не пускам друго освен радиото в града Разнообразявам и с Радио 1 понякога, предимно вечер. Тъй като аз пък избягвам тлевизията и вестниците новинарските емисии сутрин в задръстването ми се явяват единствения източник на информация.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Слава богу, не съм единствения отвратен...
        Защото нормалния сред луди, всъщност е с отклонения от нормата!

Може да ви прозвучи шантаво, ама съм намислил да окажа съпротива на тия психологически вампири, демек да вкарам в ефира нещо свежо, нормално, спокойно и полезно...
        Много ще съм благодарен, за всяко мнение, т.е. как си представяте нормалното радио, което искате да чувате в момент на задръстване?

Венци, ще прощаваш, но нямам намерение да си направя безплатно проучване, нито искам да ползвам форума с комерсиална цел, просто искам да видя дали си струва такова донкихотовско начинание, още повече че тоя бизнес е толкова печеливш, колкото да предлагаш бизнес консултации в циганската махала!

Коментар

Като идея, не е никак лошо, обаче дали си струва масрафа.
          Аз от опит знам, че за ново начинание трябват и хора , с които да се реализира. Освен съмишленици трябва и да са знаещи и можещи. Ако ги има хората нещата стават, ако ги няма може да си останат само добрите намерения.
          Мога само да стискам палци. Желая успех!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            ...Венци, ще прощаваш, но нямам намерение да си направя безплатно проучване, нито искам да ползвам форума с комерсиална цел, просто искам да видя дали си струва такова донкихотовско начинание, още повече че тоя бизнес е толкова печеливш, колкото да предлагаш бизнес консултации в циганската махала!
            Ами точно това щях да ти кажа и аз. Истината е проста - за да те харесват хората, пускаш музика (предимно), за всеки стил си има публика, е ако е нещо хубаво (и не поп-фолк) още по-добре.

Но за да живее радиото, освен музика, трябва да има и доста реклами. В един момент ще се появи нужда и от новинарска емисия и т.н.

Нещата в бранша отдавна са шлифовани. Едно време в радио Тангра въртяха хиляди песни на месец, без да повтарят едва ли не. В момента на Спас в Зи-Рок му казват 400 трака на месец (по слушателска класация, репутация и т.н.) и това е, точка. На тоя принцип (но с по 200 трака на месец) са и всичките хит-аджиийски радиа - Радио 1, Витоша, Сити и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
              ...Аз от опит знам, че за ново начинание трябват и хора , с които да се реализира. Освен съмишленици трябва и да са знаещи и можещи. Ако ги има хората нещата стават, ако ги няма може да си останат само добрите намерения...
              Хора има определено. И понеже са насам-натам, се hunt-ват с едни кинти и параметри. Въпроса е как оцеляваме без комерса (мисля, че е невъзможно)?

Коментар

Това, което не ми допада в повечето радия е рязката смяна на музикални жанрове. Пускат блок от половин час музика и в него се редуват рок, рап, електронно, денс и т.н. От една страна е спазен принципа за всеки го по нещо, но от друга се получава, че всеки се дразни на повоче от половината музика. Хубаво е да има водещи, но коментарите им между песните да са кратки, а не да се отплескват по 5 минути. Също така и кратки новинарски емисии на често. В пиковите часове ще е безкрайно ценно да се съобщава състоянието на пътната обстановка много на често между песните, но без хеликоптери не знам как ще стане
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Слава богу, не съм единствения отвратен...
                  Защото нормалния сред луди, всъщност е с отклонения от нормата!

Може да ви прозвучи шантаво, ама съм намислил да окажа съпротива на тия психологически вампири, демек да вкарам в ефира нещо свежо, нормално, спокойно и полезно...
                  Много ще съм благодарен, за всяко мнение, т.е. как си представяте нормалното радио, което искате да чувате в момент на задръстване?

Венци, ще прощаваш, но нямам намерение да си направя безплатно проучване, нито искам да ползвам форума с комерсиална цел, просто искам да видя дали си струва такова донкихотовско начинание, още повече че тоя бизнес е толкова печеливш, колкото да предлагаш бизнес консултации в циганската махала!

Е защо да не направиш проучване тук? Прави, ще помагаме с каквото можем при това с най-голямо удоволствие... За такива начинания и с такиви цели е и този портал... "ДонКихотовски" както ги нарече...всъщност и портала като идея е същото...
                  VPetrov.photography

Коментар

Ако пускаш ретро ще съм ти най-върлия фен!

Коментар

Много ценни мнения!

Как ви се вижда, варианта да се замести музиката основно с научно-популярни предавания?
                      Идеята ми е да се канят хора от научните среди и университетите да оформят предавания в разбираеми и интересни теми.

За музиката, въпроса е много деликатен, но си мисля че трябва да бъде съобразена с целевата група, демек филтрирана сериозно!

Политиците, лично на мен са ми много интересни, не за това какво говорят, а заради това как успяват да извъртят нещата!
                      Едно и също евангелие, дяволите така успяват да го прочетат, че винаги ти се струва че последния е прав, след това дуплика и отново всичко е извъртяно, големи акробати са маскарите!

Коментар

С какъвто и да е проект свързан с политика не можеш да ме спечелиш. Но идеята за научно-популярни предавания ми харесва. Аз лично бих се радвал на кратки (защото радиото като медия не предполага дълго и спокойно слушане в повечето време) синтезирани в определена област теми които накратко да запознават с определена идея...

Това може да се допълни и с много кратки новини от рода на телеграфните съобщения на БТА без коментари и без никой да ми обяснява какво съм чул...
                        VPetrov.photography

Коментар

За научно-популярните предавадания има огромно значение в коя аудитория се целиш. Ако съм си седнал спокойно вкъщи с удоволствие бих слушал такова. Когато шофирам из задръстването в София обаче е пълен абсурд да ме привлече такава станция. Така или иначе човек е съсредоточен и изнервен да не го отнесе поредния провиращ се на слаом "съзтезател", погледа му е на 4 в търсене на място за паркиране, има една камара знаци, маркировки и светофари, които да следи, а на места те липсват и трябва да ги подразбира от контекста... така че си мисля, че последното, което би направил някой е да успее да се съсредоточи върху някое интересно научно-популярно предаване. От друга страна пък вече радио се слуша основно в колата... Но може би такива предавания все пак биха имали аудитория през уикенда. Тогава хората са си вкъщи или пътуват по-спокойно.

Коментар

Радиото от много време вече е просто съпътстващо забавление. Просто фон за нещо друго, което правиш в момента. Никой не сяда специално да слуша радио, както сме виждали по старите снимки и киноленти.

Коментар

Volk ,добре дошъл отново след 2 месеца и нещо отсъствие.
                              Мисля ,че не трябва да смесваш музиката с публицистични предавания.Животът е прекалено динамичен,изнервящ и действително в лудницата от коли ,знаци и място за паркиране,всеки търси своят оазис в музиката която предпочита.Както казва Венци "откакто има МР3.....",та може да се избегне досадната реклама.
                              От друга страна относно идеята ти "научно -популярни предавания",смятам ,че за да има предавания те трябва да са визуални ,за да ти грабнат окото ,да предизвикат емоция,положителна или отрицателна , или да останеш равнодушен.Няма как да стане това
                              по "ВЕФА" в колата.Иска се визуализация.Да го гледаш.
                              Така мисля.
                              B+

Коментар

..как си представяте нормалното радио..
                                ...Музика... Всичко, с изключение на Азис и компания!
                                И в момента, в който някоя лигла започне да ми хвали превръзки с крилца и гел или хапчета против газове... преставам да ти бъда слушател и си пускам пак FM-трансмитера

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X