Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харесва ли ви това, което чувате от радиото?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Харесва ли ви това, което чувате от радиото?

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
    И ако може в анкетата да се добави като отговор и "ретро" , защото той включва много от изброените стилове , а си има собствен смисъл.
    Те тука е въпроса какво е "ретро"?
    Рейнбоу, "лодка в реката" или "Един неразделен клас"?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Те тука е въпроса какво е "ретро"?
      Рейнбоу, "лодка в реката" или "Един неразделен клас"?
      Както се казва: И трите, Дядо Попе, и трите...

Да се напише така, пък после музикалните спецове, ще кажат какво е то и има ли почва у нас...

Забележка:
      Всъшност Ретро е БГ думата за Evergreens/Golden hits - има се предвид едно и също и няма значение на какъв език са самите песни или в кой стил са. Те са си станали вид класика (да не се бърка с класическа музика) и се слушат винаги.

Коментар

Според мен освен за стиловете музика да се потърси мнение и за това дали се предпочита настоящи хитове или "вечните" хитове т.е. по старите.
        О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
          Както се казва: И трите, Дядо Попе, и трите...

Да се напише така, пък после музикалните спецове, ще кажат какво е то и има ли почва у нас...
          +1

Коментар

Тайгър е прав, трябва си музикален спец да пипне. Иначе колкото хора тук толкова мнения.
            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
              Според мен освен за стиловете музика да се потърси мнение и за това дали се предпочита настоящи хитове или "вечните" хитове т.е. по старите.
              Настоящите "хитове" нямат нищо общо с "вечните" и си влизат директно в съответните стилове музика - диско, поп, чалга, рап и т.н. Иначе за тези стилове не остана музика

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Музика:

1. Класика
                2. Джаз
                3. ПОП
                4. РОК
                5. ФОЛК (Народна)
                6. ЕТНО
                7. ПОП-ФОЛК (чалга)
                8. Техно
                9. Реге
                10. Танго
                11. Електронна
                12. ...
                Моля да ме коригирате и допълните че като се пуснат анкетите трябва да са точни за да е верен резултата...
                Попитайте някой с музикално образование и запознат с популярните наименования на стиловете музика. Сега ми се струва, че изпускаме бая... ретро, латино, черно, хаус...

Коментар

Е нали затова и пуснах списъка за да може някой по-знаещ да го поправи и допълни. Хайде музикалните спецове моля...
                  VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    ОК, значи две анкети. Първата е за радиата в София и кой какво слуша. Втората е кой каква музика слуша...
                    Към радиата аз бих добавил радио Nova (101.7 за София), поне преди пускаха приятен chill-out.

А иначе като стилове в съвременната музика е много трудно вече да се определя. Само alternative rock е вече в поне 20 разновидности.

Какъв точно стил са Morcheeba, Sting, Red Hot или Depeche Mode например?

Offtopic:
                    На концерта на Depeche миналата година имаше хора от поколението на родителите ми, мои връсници и такива, които са раждани в годините около най-силните им албуми (за мен ~ 1990г.). На концерта в Несебър на Стинг миналата година имаше други абсурди, имаше немалко фенове от гилдията на големите руси фолк гръдни кошове, които бяха дошли да чуят единствено Desert Rose и които коментираха - "Тоз Стинг - и*ахти некадърника..."

С две думи да обобщя моето мнение по въпроса:
                    В България все още няма истинско рок радио (дано Спас не чете това). Z-рок покрива нещата в известна степен, но все пак в наложени комерсиални ограничения. В БГ все още няма никаква фестивална дейност (рок фестивали), за съжаление, за разлика от съседите ни, които се разпукват от летни, няколко дневни фестивали с актуални (и не пред пенсия). Така или иначе, едно съвременно радио не е просто честота в ефира, обвързано е с уеб-функции, и други близки дейности (като фестивали, концерти и т.н.).

Относно стиловете - трябва все пак да има някаква насоченост, макар и много обща. Съгласете се, че не може в едно радио да звучи и Виенската филхармония, Металика, АББА и Ъпсурт.

Казвам ви пак, най-големия проблем на едно радио е необходимостта да се храни от реклами, които съответно отегчават аудиторията. За тази цел някои радиа се профилираха - примерно Радосвет Радев има Дарик (за новини и общо), Ретро (за ретро), едно фолк-аджийко и още едно, две. Но във всичките му са налице яки рекламни блокове (щото явно няма как).

Като нова инициатива има смисъл само нещо, което е с тотално различна схема на финансиране от всички останали. Иначе гаранция, след първото тримесечие, новото радио ще се влее в бозата на останалите.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Към радиата аз бих добавил радио Nova (101.7 за София).
                      Не исках тук да поствам цели списък на радиостанции, щото са 30, но както всеки добавя ново радио, май има нужда....
                      Относно стиловете - трябва все пак да има някаква насоченост, макар и много обща. Съгласете се, че не може в едно радио да звучи и Виенската филхармония, Металика, АББА и Ъпсурт.
                      Напротив, може - радио 1 на всеки кръгъл час имат "Минутка за класика". Много добра идея и ако казваха кое е произведението и от кого, щеше да е още по-хубаво, защото ще се образоваме.

Казвам ви пак, най-големия проблем на едно радио е необходимостта да се храни от реклами, които съответно отегчават аудиторията. За тази цел някои радиа се профилираха - примерно Радосвет Радев има Дарик (за новини и общо), Ретро (за ретро), едно фолк-аджийко и още едно, две. Но във всичките му са налице яки рекламни блокове (щото явно няма как).

Като нова инициатива има смисъл само нещо, което е с тотално различна схема на финансиране от всички останали. Иначе гаранция, след първото тримесечие, новото радио ще се влее в бозата на останалите.
                      Така е - с реклами всяко радио е като другите. За всички най-дразнещо е, че рекламните блокове са толкова дълги, че се засичат и няма с какво да смениш, за да не слушаш тези промивки на мозъка...
                      Мисля, че щом Volk има средства за начало, ще може да се стигне и до друга схема на финансиране.

Освен това, не си прав, че радиото трябва е строго профилирано в 1 стил. То се излъчва 24 часа. Това е много време, в което може има различни блокове, с различни тематики и стилове. Просто концепцията трябва да се изпипа и нещата ще "заспят".

Коментар

Радоистанциите в София се оказват 30:

http://209.85.129.104/search?q=cache...lnk&cd=1&gl=bg

или
                        http://list.slusham.com/

Ако не се отваря, то напиши в гугъла - "радиостанции София списък"
                        Поименно:

1. 87.6 Радио "Романтика"
                        "Ритъмът на сърцето"

2. 88.0 Радио "Алма Матер"
                        "Радиото на Софийския университет"

3. 88.0 Радио "Класик ФМ"
                        "Класическата музика"

4. 88.4 "Алфа радио"

5. 89.1 Радио ""Зи-Рок" (Z-Rock)
                        "Рок радиото на България"

6. 89.5 Радио "Енерджи" (NRJ)
                        "Hit Music Only"

7. 90.0 Радио "Сигнал+"
                        "Музиката, която заслужавате"

8. 91.0 Радио "Би Би Си"

9. 91.9 "БГ радио"
                        "Само българска музика"

10. 92.4 Радио "Атлантик"
                        "Най-добрата музика от 80-те, 90-те и днес"

11. 92.9 Програма "Христо Ботев "

12. 93.9 "Хот ФМ"

13. 94.9 Радио "ФМ+"
                        "Най-добрата музика - хитове и ретро"

14. 95.7 Радио "Дойче веле София"

15. 96.2 Радио "Дъ Войс" (The Voice)
                        "The voice of hip-hop & RnB"

16. 96.7 Радио "Вероника"
                        "Ритъмът на сърцето"

17. 97.6 Радио "Витоша"
                        "Винаги хитове и нова музика"

18. 98.3 "Ретро радио"
                        "Музиката на твоя живот"

19. 99.1 Радио "Веселина"
                        ”За личността, за семейството - с усмивка!”.

20. 99.7 Радио "Сити"
                        "Хитове до скъсване"

21. 100.3 Радио "Фреш"
                        "Хитовете днес"

22. 101.1 Радио "Мила голд"
                        "Златните хитове"

23. 101.7 Радио "Нова"
                        "Just Listen"

24. 103.0 Програма "Хоризонт"

25. 103.6 "Radio France Internationale София"

26. 104.0 Радио "Джаз ФМ"
                        "Защото музиката има знaчение!"

27. 105.0 "Дарик радио"
                        Първо частно национално радио

28. 105.6 "Инфорадио"
                        "Новини на 15 минути"

29. 106.0 "Радио 1"
                        "Класическите хитове"

30. 106.9 Радио "Енджой" (N-Joy)
                        "Enjoy the music!"

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Здравейте,

Мога само да кажа моите 2 стинки по темата...

Ако бях програмист и то добър , щях да направя софтуер да филтрира/улавя рекламите по Телевизията и по Радиото , не мисля, че много трудно бих постигнал над 95% КПД на програмчето ако го направя "самообучаващо се" но уви не съм кодер а само потребител

Така, че хора засега дерзайте по честотите или намерете някой добряк да ни извади от мъките

Много поздрави,
                          Този софтуеър го има отдавна Нарича се Уиндоус Във версиите, които имат Уиндоус Медиа Център (ХР Медиа Център, Виста Хоум Премиум и Виста Ултимейт) е възможно да се записват телевизионни програми и филми(при наличие на тв тунер разбира се) и след това да се гледат с филтрирани реклами.

Сега по темата. Научните предавания си имат място в ефира, но мисля, че трябва да се внимава с програмната схема. Т.е. да бъдат разполагани във време, когато хората могат да ги слушат съсредоточено. Ще дам пример. Тръгвам си от работа в 7 - задръстване, нерви, очите на 8 и т.н. - обаче това не е дори най-лошото. Пътя ми до вкъщи е 20 - 30 минути. Понякога спирам да заредя бензин, да напазарувам храна и т.н. Как да се съсредоточа върху някое интересно предаване като го слушам на пресекулки по 10 минути и то без начало и край? През деня е друго, а през уикенда трето. Ако пътувам на дълъг път и попадна на интересно предаване, съответно и предавателя държи на далеч извън града (Радио 1 например го ловя почти до Пловдив, Ябланица и Калотина. Само към Перник като тръгна изчезва веднага) или мога да сменям същата станция на друга честота в другите градове, го слушам с удоволствие, особено ако съм сам в колата. Тогава обаче имам възможност да го слушам продължително време и така да привличе вниманието ми.

Колкото до рекламите, да, никой не ги харесва. Обаче нека бъдем реалисти. Как да се издържа едно радио или телевизя без тях? Има платени телевизионни канали, които нямат никаква реклама. Обаче ключовата дума е, че са платени. Възможно е да има и платени радиа, но нека попитам колко от вас пиха си купили и монтирали допълнителен декодер за тях и да си плащат абонамент всеки месец, за да не слушат реклами?
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

ТУК има почти всичко на тема радио.

Коментар

Напротив, може - радио 1 на всеки кръгъл час имат "Минутка за класика". Много добра идея и ако казваха кое е произведението и от кого, щеше да е още по-хубаво, защото ще се образоваме.
                              На мен също ми допада тази тяхна идея

Една идея също -
                              Ако се прави ново радио - да се пробва първо в Интернет. Инвестициите са доста по-малки, може да се съберат хора, да се уточни музика, формати, да се привлечат симпатизанти.
                              Аз например /а и доста други/ слушам доста в работата радио по Интернет и за да съм конкретен - Тангра, Радио 1, Z-Rock, Ретро
                              Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                И да похапваш "мак чикън нагетс меню"!

Поразкажи принципа на тия щуротии на български, че стрийминг не беше ли нещо за разчесване козината на пудел?

ами слушането в реално време на радиата в интернет - смисъл не е някаква нет версия на част от програмата на определена станция, а "на живо" грубо казано. За мен това е чудесно, защото слушам радиостанции извън България, които не бих могла да уловя по нормалния начин.

И повечето български радиа ги има налични за слушане по подобен начин. Тоест дори да си някъде далеч от България не губиш любимото си радио - музика, новини и радио-предавания.

Аз лично слушам част от станциите публикувани ето тук
                                www.e-radio.gr

Без да си налагам мнението също мисля, че хората работещи в офиси или дори по къщите си вече слушат радио предимно от колонките на компютъра - избират станции предимно с музика , която харесват. Изключвам в случая шофиращите, които предпочитат радиото пред CD-то.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X