Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харесва ли ви това, което чувате от радиото?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Харесва ли ви това, което чувате от радиото?

А ето и българските радиа в интернет
    http://predavatel.com/online/net.htm
    http://193.108.24.27:8000/
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Два изключително важни момента:

1. Интернет и радио са различни неща, може би трябва да се говори за интернет озвучаване, Маркони се е накъдрил от зор, да откъсне телеграфа от жицата, а тук старата жица пак е налице, т.е. колкото и време да си пред компа, не си го взимаш заедно с жицата при движение.
      Освен това не трябва да се забравя, че доста хора не се задържат пред компютрите..

2. Според мен, интернет озвучаването скоро ще се модифицира в някакъв вид интернет телевизия, защото е много просто за изпълнение, а веднага след това ще се нарои в много телевизии и тогава вече ще стане голям гювеч...
      Щом имам в програмите на телевизора си някакъв канал, има за лого картата на България, който се води от леко малоумен младеж, вероятно хванат с ласо от някой строителен обект, какво остава за интернет баницата?!

3. Много живо ме интересува дискусията за смесването на стиловете, според вас има ли начин да се покрие внимателно различен спектър от стилове... Забелязвам, че мненията по въпроса са коренно противоположни!

Коментар

Не си много прав за Интернет и радиото. Постепенно ще навлизат новите технологии за 3G и подобните и много скоро всеки телефон, автомобил и т.н. ще е постоянно "включен" Което означава че разпространението на програми ще премине основно по този модел. Аз предвиждам до няколко десетки години тоталното изчезване на всякаква аналогова среда за разпространение на програми и преминаването на всички възможни подобни средства на IP обмен... То затова и измислиха IP V6, за да може всички неограничен брой крайни устройства да разполагат с реално IP... и това основно бе под натиска на мобилните оператори. Тъй че скоро друго освен т.н. Интернет радио няма да има... Не че това има особено значение. Важното е радиото и съдържанието все пак а не медиата и технологията по която се разпространява...

Но да се върнем на стиловете и смесването им...
        VPetrov.photography

Коментар

В интерес на истината и сега спецовете ми обясняват за предвател с дигитална модулация или по-скоро цифровизиране на сигнала, но не съм стигнал дотам... Казват само че апаратурата става все по-достъпна и по-непретенциозна към негативни фактори.

Иначе, напълно съм съгласен, че накрая информационните поточета, ще се слеят в река, после в потоп и ще ни подгони навсякъде, само си представи радиото да ти е закачено за нета и да може да ти пускат спамчета..

Трябва си регулация, иначе ще ни удавят...

Коментар

Със съжаление трябва да се присъединя към най-първия пост в тая тема. С добавката че и Хоризонт и Христо Ботев вече почти не могат да се слушат. Бруталната неграмотност и примитивен отвратителен български на водещите вече ми идват в повече. Интервютата с политици, културтрегери и обажданията на слушателите са изобщо по силите май само на много добрър психиатър, много. Или на виртуозно ченге - анализатор. Това за езика. Какво говорят е отделен въпрос. Не винаги е толкова глупаво. Но като махнеш Лили Маринкова - май винаги зле. И бързо се влошава.
            Както разбрах идеята е да се направи нова програма Знание, и цяло радио с нормални разговори и нормален език. Не знам доколко то вече може да замени американските селски радиовъзли и училищни радиоточки. Каквото са частните радиостанции. Но е задължително да се опита. Подкрепям всецяло. Едва ли мога да съм полезен с нещо, но ако мога - просто се обади.

Коментар

Като заговорихме за ограмотяване - думата радио няма множествено число, а има радиостанции.

В малкото време, когато стигам до радиото в колата, пускам само ВВС. Имат много интересни политически, но най-вече икономически и научнопопулярни предавания. Понеже трудно ще хванеш нещо от начало до край, въртят повтаряемост през определен интервал. Според мен, ако ще се прави нещо стойностно, нека се черпи опит от качествените западни станции, я на други дължини, я през Интернет.

Според мен интересен сегмент би бил за автомобилистите - музика за каране, пътна обстановка, обсъждане на модели, технологии, тенденции, закони и т.н. Тук обаче има два проблема - огромната маса шофьори са закоравяли чалгари, а коментарните рубрики искат журналисти и експерти, което са си пари, щото не е като да сложиш двама среднограмотни и среднокултурни водещи да сменят CDтата.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Със съжаление трябва да се присъединя към най-първия пост в тая тема. С добавката че и Хоризонт и Христо Ботев вече почти не могат да се слушат. Бруталната неграмотност и примитивен отвратителен български на водещите вече ми идват в повече. Интервютата с политици, културтрегери и обажданията на слушателите са изобщо по силите май само на много добрър психиатър, много. Или на виртуозно ченге - анализатор. Това за езика. Какво говорят е отделен въпрос. Не винаги е толкова глупаво. Но като махнеш Лили Маринкова - май винаги зле. И бързо се влошава.
                Както разбрах идеята е да се направи нова програма Знание, и цяло радио с нормални разговори и нормален език. Не знам доколко то вече може да замени американските селски радиовъзли и училищни радиоточки. Каквото са частните радиостанции. Но е задължително да се опита. Подкрепям всецяло. Едва ли мога да съм полезен с нещо, но ако мога - просто се обади.
                Вече си полезен с това мнение!

Едно нещо е гарантирано в това ново радио, а това е че няма дори технически да се залага възможността за включване в ефир на слушатели. Това е нещото, което използвам за тренировка на нервната си система, примерно трябва вместо психотест за оръжие, да затварят човек в стая, да му вържат ръцете за да не си запуши ушите и да му пуснат :
                -Ало, чуваме ли се?
                - Да, в ефир сте!
                - Ало
                - Чуваме ви кажете!
                - пииииу, моля намалете малко радиото!
                - Ало, ало , нещо връзката се разпадна!

и т.н.

Майтапа настрана, Стефане решил съм в студиото да има огромен надпис на стената - " НИТО ЕДИН ИЗЛИШЕН ЗВУК В ЕФИРА!"

Те тук е голямата сложност, как да се постигне това. Като начало мисля всичко освен новините да се прави с два дни предварение и да минава през одобрението примерно на такъв като тебе /дано да остане и нещо за излъчване/!

Обера е много прав, заложил съм в екшън плана наемане на консултанти от интелигентните станции, за оформяне на формата.

Стефане, свали малко гарда и дай пример какво би искал да слушаш от ефира, без да разстрелваш водещите, защото целевата група на бъдещите слушатели се върти около тебеподобни потребители!

Как си представяш формата на такъв вид излъчване, по часове, тематика и т.н.?

За мен едно е важно, на практика почти всички станции в момента се гаврят с това, че са стигнали до слуха ми, като циганетата на светофара, използват докато си заклещен да ти плюят и размазват стъклото!
                Иначе не мога да си обясня, защо някои водещи толкова обичат да обясняват какво са закусвали и да цвилят задружно в ефира...

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                  Като заговорихме за ограмотяване - думата радио няма множествено число, а има радиостанции.
                  Хъм... Според "Нов правописен речник" 2002 г. множественото число на радио е радиЯ... След бърза справка се оказа, че до преди това "радиА" и "радиЯ" са били дублетни форми и е било правилно да се ползват и двете...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    Иначе не мога да си обясня, защо някои водещи толкова обичат да обясняват какво са закусвали и да цвилят задружно в ефира...
                    Аз мога да ти обясня. Ефирното време трябва да се запълни с нещо - казано им е Х минути да е музика и У минути да е разговори (нещо различно от музика). Така... има няколко възможности:
                    Първо - не са кой знае колко изобретателни и знаещи, за да запълнят тези У минути с нещо смислено и добро. Няма креативност - за тях това е просто работа, хич не им пука и не вземат присърце това, което правят.
                    Второ - така са ги научили, докато са били начинаещи и така правят и сега. По-лесно е.
                    Трето - дори да са добри, защо да се трудят излишно, щом не им се плаща кой знае колко и щом и така става?!
                    Четвърто - имат шефове, чиято визия е такава, че е напълно възможно тези идиотщини да им харесват.
                    Примерно, защо закриха радио Тангра? Радиото беше що-годе биващо, но по слухове, шефът решил да смени бизнеса...
                    Сигурно има и още възможности...

Но важното е, че на водещите им липсва мотивация, желание и креативност, за да създават нещо стойностно. А и никой не иска това от тях.
                    Стефан спомена едно име на добра водеща. Аз ще ти спомена и друго - Петър Волгин. Моите впечатления са от работата му в Хоризонт и смятам, че е много добър. Не случайно сега има няколко свои предавания в различни медии.

Коментар

За смесването на стиловете... си мисля, че както има някои манджи, които може, но не бива да се смесват, за да можеш да претендираш за някакъв вкус, така и музикалните стилове - иначе става "Веселина"

Коментар

1. Интернет и радио са различни неща, може би трябва да се говори за интернет озвучаване
                        Различни да, но защо да не се допълват?! Нека има още едно смислено нещо в интернет, еле пък на български!
                        2. Според мен, интернет озвучаването скоро ще се модифицира в някакъв вид интернет телевизия, защото е много просто за изпълнение, а веднага след това ще се нарои в много телевизии и тогава вече ще стане голям гювеч.....!

Че то от бая време може да се гледа телевизия през интернет - кеф ти ефирните, кеф ти кабелните... И аз така гледам, то не че много гледам...и от там ми е писнало от реклами, слабоумни предавания, риалити-шоута, плоски филми и прочие бози...
                        3. Много живо ме интересува дискусията за смесването на стиловете, според вас има ли начин да се покрие внимателно различен спектър от стилове... Забелязвам, че мненията по въпроса са коренно противоположни!
                        Според мен в някакви граници може да се постигне това, но ще е много сложно за измисляне как да стане. И ще се наложи да се допиташ до някой (желателно е повече от един) с по-добро музикално образование.
                        Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 30-06-07, 22:08.

Коментар

Не знам какво друго прави Петър Волгин, но в Хоризонт е един от примерите за съсипване на всичко. Достатъчно повърхностно момче, но затова пък с неограничени претенции. Е, т.нар. репортери са много-много по-зле и от него. Към неграмотността се добавя нулева обща култура. Не могат да говорят със завършени изречения и адекватна интонация, не могат да разберат какво се случва, и разбира се не могат да го разкажат. Много лошо.
                          Уф. Не знам. Никога не съм се интересувал от въпроса. Явно в часовете пик е мястото на новините и експресните коментари. В по-спокойните - дълги коментарни предавания, научно-популярни и културни предавания. И във всичкото - вероятно илюстративна и контекстна музика. А то интервю с френския посланник - и веднага след това американско тинейджърско парче. Или реч за 24 май - и след нея латино чалга, щот била любимата на пияния тонрежисьор кат бил дете.

Коментар

....
                            Последно редактирано от Volk; 01-07-07, 00:58.

Коментар

Майтапа настрана, Стефане решил съм в студиото да има огромен надпис на стената - " НИТО ЕДИН ИЗЛИШЕН ЗВУК В ЕФИРА!"

Те тук е голямата сложност, как да се постигне това. Като начало мисля всичко освен новините да се прави с два дни предварение и да минава през одобрението примерно на такъв като тебе /дано да остане и нещо за излъчване/!
                              Нееее, едно радио трябва и да е своевременно полезно. Имам предвид, че само новините да са актуални не стига. Трябва да се вкарат и други неща - примерно пътната обстановка, особено със задръстванията в София... То май вече не остана ключово място, което да е проходимо в пиковите часове...

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
                                Трябва да се вкарат и други неща - примерно пътната обстановка, особено със задръстванията в София... То май вече не остана ключово място, което да е проходимо в пиковите часове...
                                Аз съм попадала на такива радия,по които съобщават къде има задръствания..макар,че това за София си е леко безсмислено,всички знаем къде са
                                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X