Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Под наем или на изплащане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Под наем или на изплащане?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Умирам да гледам гладиаторски битки!

Тоя пич svetlio , май е убедителен, а нещо не се намират мераклии, да се дървят!
    Га вземе 100 иляди еврака...тогаз ше продаде фиестата от 2000г....за 15 иляди да кажем....
    Сметки без кръчмар...Теорията е много далече от реалността Вълчоо...
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Световната практика е показала че имот си заслужава ако можеш да му вземеш парите за 10 години от наеми.
      Засега само земеделската земя що годе отговаря на този критерий.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Да се изкажа и аз по темата, че се въртя точно на този шиш в момента! От както съм в София съм дал на 25 000 еврака за наеми! Живех 4 години в Лозенец, държах под наем луксозен етаж от къща, плащах 800 лева на месец наем само и щраках с пръсти, защото само за два дена вадех 2000 от там бурен и див ергенски живот с всички екстри! Да ама бизнеса в който съм, се промени - централизира се и шано-далаверите постепенно умряха - всичко взе да минава през рекламните агенции и малките независими предприемачи като мен, които работеха директно с Кока Кола и Проптър енд Гембълс, един ден се събудиха и разбраха, че ако искат да имат какво да папат, трябва да се хванат на работа при някого на заплата, като междувременно бяха създали семейство, бебета и всички произтичащи екстри! С две думи, разбрах, че съм се преебал по учебник! И така сега пред мен не стои дилемата "под наем или на изплащане", защото за мен вече всеки наем е като откраднаха хапка от устата на сина ми, или смъкната дрешка от гърба му! Дилемата е къща на село в близост до София или апартамент в града! Дори и не ми минава през ума, че няма да си изплатя кредита! Напротив - смятам да го омахам за десетина години (да съм жив и здрав само)! Нямам друг избор! За мен наема вече е неприемлива алтернатива...

Коментар

Напротив, цените цял живот ще се вдигат, вдига ли са се и ще продължават. Който не вярва да погледне цените от 1900 година до 2000 година в Европа, пък и където иска. Има ново строителство, но първо то не е чак толкова много и при 300 лв годишен данък за тристаен апартамент няма никой зор да го продава за без пари. Пък панелките в близките 50 години няма да паднат със сигурност, много са си здрави, всички тия глупости сега са за борбата за парите от еврофондовете за санирането им. Това вече и малките деца го знаят. Най - голямата заблуда на българина е, че понеже средната заплата е 700 лв, цените на имотите трябва да са съобразени с нея, няма такова нещо, имота е актив за богати хора, не за хора на 700 лв заплата. В Гърция средната заплата е 1200 Е, пък кв.м. метър в Солун и Атина е между 3 - 5000 Е. В Англия средната заплата е около 1400 лири, но в баровските квартали в Лондон, кв.м. метър е по 70 000 Е/ м2, в Хонг Конг средната заплата е около 1500 $, но цените са до 90 000 $ на кв.м. и т.н., само да спомена, че в Добровник, в Старият град цените са по 10 000 Е / м2 при средна заплата от 600 Е.
          Разликата от 2000 година до днес, не само че ще се повтори, но и ще се попетори даже. Ток на всеки три месеца с по 3 - 5 % нагоре, парното с 40 % за година, данъците с 50 % на година, храните с 50 - 100 % за година, бензина от 1. 50 през 2009 година до 2. 65 сега, само за година и половина. Повтарянето отдавна е започнало.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
            Га вземе 100 иляди еврака...тогаз ше продаде фиестата от 2000г....за 15 иляди да кажем....
            Сметки без кръчмар...Теорията е много далече от реалността Вълчоо...
            Взе, взе, щото Иванчо не е художествен герой, а ми е братовчет, та със сигурност ти казвам, че взе за 90 м 2, тристаен от 60 - те години на Драгалевска.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Да се изкажа и аз по темата, че се въртя точно на този шиш в момента! От както съм в София съм дал на 25 000 еврака за наеми! Живех 4 години в Лозенец, държах под наем луксозен етаж от къща, плащах 800 лева на месец наем само и щраках с пръсти, защото само за два дена вадех 2000 от там бурен и див ергенски живот с всички екстри! Да ама бизнеса в който съм, се промени - централизира се и шано-далаверите постепенно умряха - всичко взе да минава през рекламните агенции и малките независими предприемачи като мен, които работеха директно с Кока Кола и Проптър енд Гембълс, един ден се събудиха и разбраха, че ако искат да имат какво да папат, трябва да се хванат на работа при някого на заплата, като междувременно бяха създали семейство, бебета и всички произтичащи екстри! С две думи, разбрах, че съм се преебал по учебник! И така сега пред мен не стои дилемата "под наем или на изплащане", защото за мен вече всеки наем е като откраднаха хапка от устата на сина ми, или смъкната дрешка от гърба му! Дилемата е къща на село в близост до София или апартамент в града! Дори и не ми минава през ума, че няма да си изплатя кредита! Напротив - смятам да го омахам за десетина години (да съм жив и здрав само)! Нямам друг избор! За мен наема вече е неприемлива алтернатива...
              Евалата. От доста време не бях чел истински разумно мнение по форумите.

Коментар

Евала пич!

Надявам се да ти благодарят!

Това е в основата на еволюцията, да показваш на следващото поколение, къде има скрита змия, къде шамана те будалка и кога трябва да се озъбиш на съдбата, ако искаш да оставиш нормално поколение!

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                  Който не вярва да погледне цените от 1900 година до 2000 година в Европа, пък и където иска.
                  Аз не вярвам, знам че цените са се дигнали. Това което говориш е нереално. Ако беше така щеше да се преобърне физиката. Перпетуум мобиле. Това е балон. Братовчеда ти просто се е ориентирал в ситуацията и го е продал на прекрасна цена, защо обаче не изчака още някоя година, че да го продаде двойно? Не, от България хората бягат, тръгват си тия които са евентуалните купувачи. Строителите увисват. България се топи, скоро доста ще понамалее, а има хора с доста имоти, защо са им още?

Коментар

...Дилемата е къща на село в близост до София...
                    Лично за мен това е най-доброто. И като първоначална инвестиция и заради всички екстри, които предлага такъв имот.
                    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                      Взе, взе, щото Иванчо не е художествен герой, а ми е братовчет, та със сигурност ти казвам, че взе за 90 м 2, тристаен от 60 - те години на Драгалевска.
                      Говориш в минало време....
                      ,,,време в което парите идваха от нищото....и отидоха полека там, отдето са дошли...
                      Днес е доста трудно да вземеш 1200Евро за кв. метрър...за лекоамортизиран 50годишен кафез, па макар и в Лозенец..
                      Онова време..е различно от днешното......и съвсем различно стоят нещата относно переспективата и ентусиазма в инвестицията в имоти
                      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                        Аз не вярвам, знам че цените са се дигнали. Това което говориш е нереално. Ако беше така щеше да се преобърне физиката. Перпетуум мобиле. Това е балон. Братовчеда ти просто се е ориентирал в ситуацията и го е продал на прекрасна цена, защо обаче не изчака още някоя година, че да го продаде двойно? Не, от България хората бягат, тръгват си тия които са евентуалните купувачи. Строителите увисват. България се топи, скоро доста ще понамалее, а има хора с доста имоти, защо са им още?
                        Братчеда не може да чака, щот с три деца вече не му се живее в 90 м2, та затова продаде, та и затова сега ще купи пак. Нещо си се объркал тотално, аз говоря само с факти, които са доказуеми, къде видя нереалното незнам. Балон и надути цени има само в главите на наемателите, които така се успокояват. Имота е съвкупност от доста дръги неща. ( като всяка стока ). Та за имота: Себестойност на строителството - 400 Е/м2, обезщетение на собстениците или парцел 30 % - 120 Е/м2, лихви на банките - 10 % годишно или 80 Е/м2, инфлация - тука и господ незнае точно колко е, затова се смята процента на депозита, ако капитала е в банка - 8 % годишно или още 60 Е/м2. Та така сметките може и сам да си ги сметнеш сега дали имотите ще станат по 100 $/м2 както бяха преди години.
                        Отделно емигрантите, бягат от България защото нямат работа и пари тука, така че тия дето емигрират така или иначе не са участници на пазара на имоти, или поне 99 % от тях

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                          Говориш в минало време....
                          ,,,време в което парите идваха от нищото....и отидоха полека там, отдето са дошли...
                          Днес е доста трудно да вземеш 1200Евро за кв. метрър...за лекоамортизиран 50годишен кафез, па макар и в Лозенец..
                          Онова време..е различно от днешното......и съвсем различно стоят нещата относно переспективата и ентусиазма в инвестицията в имоти
                          Да в минало време, преди няма и месец.

Коментар

Нещата задълбаха.
                            Прее...ния не признава.
                            Пак ще напиша -зависи от проритетите.
                            Зависи къде е прословутата кутийка ,кой ти е съсед и т.н.
                            Познати се заробиха за панелен апартамент за непосилни ГПР та.И сега не смеят да гъкнат да не ги изхвърлят от работа защата им е импотекиран и си е техен, ама не го ли пращат овреме крледитът става предстрочно изискуем и съдията го продава на половин цена ,а ти оставаш да дължиш втората половина без да имаш нищо.
                            Купуваш къща на село Владо Тричков- 20 минути ,приемливи цени ,приемлива комуникация, детенце -къде ходи на училище ,кой го посреща и изпраща.
                            След купона пътуваш 30 минути за да се прибереш посред нощ ,зимата снегорин нема ,с джип си ама си е нерви.Друго си е да си хванеш таксито и 10 минути...
                            Купуваш прекрасен апартамент в Лозенец ,ама ти се настатанява някаква мутра за съсед или братя роми и почват екстрите , и все в този дух.
                            За да държи цената жилището или да се увеличава,трябва да е в идеална локация с идеални съседи.

Вълчо пита от бизнес интерес ,поне доколкото го разбирам,
                            Наемът е равен на стойността на жилището разделен на 10 години.Плюс два три основни ремонта.Оттам нататък излиза ли сметката-това е въпросът.

Пропуснах ,в България наемите са нереално високи.
                            Последно редактирано от Георги Крумов; 11-06-11, 23:15.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                              Наемът е равен на стойността на жилището разделен на 10 години.Плюс два три основни ремонта.Оттам нататък излиза ли сметката-това е въпросът.

Много, ама много грешно схващане, невъзможно никога да се осъществи. По твоята логика един тристаен нов тухлен в що годе нормален квартал би трябвало да струва около 25 000 Е, щото пазарният наем сега му е около 200 - 250 Е, така ли. Защо ли обаче няма продажби за под 100 000 Е.
                              Има три вечни актива в пространството, които защитават стойността на парите.
                              Имоти, Злато, Диаманти.
                              Златото и Диамантите са инвестиция за едни малко по други хора. Малък процент от населението. Останалата част от населението може да защити обезценяващите си спестявания само чрез имоти. Тия три актива за вечно и неразделно свързани. Да има моментни спадове на имотите, но те неизбежно пак настигат другите два. Златото беше 300 $ трои унцията преди пет шест години, сега е 1500 $ мисля вече.
                              Та мисълта ми беше, че цената на златото не е продиктувана от покупателната способност на Гошо от Перник, както и цената на имота не е продиктувана от това, че Гошо може да плаща 200 Е наем, щото средната заплата му е 700 лв

Коментар

Цената на една стока винаги се определя от купувача.
                                След като в останалия свят е така, що у нас да е различно?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X