Марто , и аз преди 3 години се сблъсках с проблем подобен на твоя. Преместих се в приземния етаж / да освободя етажа на децата / , който е вкопан около 10 см. Имаше влага ...
....Какво направих ...изкъртих всичко , дюшеме , сгур и стигнах до * някаква замаска * която явно не вършеше работа . Слагана е преди 50 години .
...Следва изолация , първо на пода - фибран 5 см , после на стените стеропор 2 см .
...и после замаска със скара . Сега тази стая ми е спална ...и няма влага . Поздрави и успех в въстановяването на къщата ....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Das Haus - нашата къща
Свий
X
-
Основният проблем със стирпопра не е че "пие вода", а че сублимира и... изчезва безследно...
Коментар
-
Имах влага в мазето и от там по цимента.Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеМарто , и аз преди 3 години се сблъсках с проблем подобен на твоя. Преместих се в приземния етаж / да освободя етажа на децата / , който е вкопан около 10 см. Имаше влага ..
Като копаха за канала, дръпнах един дренаж. Нещо към 1.6м сложих мембрана от стана на основата, едър чакъл на дъното и перфорирана тръба (май няма смисъл от нея) Отгоре направих циментова пътека до цокъла.. Края на дренажа е в шахтата и когато и да погледна капе вода от дренажа. Работи. , определено мазето е сухо.
- 1 like
Коментар
-
Зимата почти си замина и е време да се захващам пак за работа. Стига лежане , време е за кирка.
Дълго обмислях дали да си купя някакъв бус за ремонта, но да поддържам нещо подобно ми се стори лудост.
В крайна сметка след много мислене си поръчах ново ремарке Eduard 2615 (256x150cm) с макс тегло от 2700kg - 440кг собствено - (да мога да си карам материали).
Бях си харесал 3116 (310x160) , но ми се стори много голямо (сигурно сгреших).
Хубавото е , че мога да си го паркирам в гаража на блока и когато ми трябва го закачвам и тръгвам.
Шкодичката може да дърпа само 1600кг , но ако имам нещо по-тежко винаги мога да взема бус от работа.
Този Weekend ще купя бетонобъркачка и започвам с пода.Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново
- 1 like
Коментар
-
Аз моето ремарке като го купи с размери 2,50 на 1,30 , установих , че много от строителнеите материали са с 3 метра дължина и съжалих, че не изчаках 1 месец за другото.
-
Пламене, би ли препоръчал нещо от опит "хубава бъркалка , двойна" аз много години не ползвам бетонобъркачки и все с единична бъркам бетон, и това, което ме спира е, че двойните и единичните на които попадам (за 230 Волта говоря) мощноста на двигателя им е еднаква, та си мисля, че с двойна ще назорвам повече и трансмисия и мотор, какво показва твоя опит за бъркане на бетон, не за мазилка/замазка?
-
Ванка, прави си магаре или нещо за повдигане, аз ползвам тръби за скеле защо прецизно се регулират с крепежите им, чували с цимент, каквото имаш под ръка, става и на задната част на ремаркето, и с наклон се събират и дълги неща. Имах един Транзит единична гума, събирах в него до 7-8 тръби за скеле 440см + над 20тина по 400см с този метод
-
Да, ремаркето се дърпа с Е Категория. Има възможност при регистрация да се намали до 1600кг за да се дърпа с B (кола+ремарке с макс допустимо тегло 3500кг) или B96 (в Австрия се минава само еднодневен курс без изпит) до 4.250кг.
Аз моята B+E категория я изкарах преди почти 20г и не бях теглил ремарке от изпита.Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
- 1 like
Коментар
-
Металната скара поставена така както е на снимката по напред , няма много ефект от нея. Ако ползваш скари ги повдигни малко , за да остане вътре в цимента а не под него. Може примерно с малки блокчета изрязани от фибран 2 см , или някакви подложки.
-
Не са мои снимки това. Преди 20г правих с баща ми замаски на 100м² апартамент във Виена. Още тогава помня, че ми беше казал, че мрежата трябва да е повдигната. С него тогава ползвахме алуминиеви профили за майки и се получи идеално гладка повърхност, върху която редих ламинат.
-
Профили може да ползваш каквото имаш под ръка , аз ползвам поцинковани тръби половин цол . От един обект ги запазих , вместо да идат на сметището. Вършат работа често , в момента дори за подравняване на повърностния слой за паркинга.
-
Ползвам ремаркето по предназначение. В двора има разпиляни строителни боклуци (счупени тухли, парчета бетон) от предишните собственици. С всяко ходене пълня по едно ремарке и го изхвърлям.
За съжаление няколко дървета ще трябва да заминат. Големия орех е изсъхнал, една от черешите също и близо до съседите има още един орех , който ще трябва да бъде премахнат, защото съседите започват да мрънкат, че е прекалено близо до тяхната къща.
Миналата седмица посадихме 7 дръвчета и 4 лозички в двора. Тази седмица ако времето позволи ще се заемем с високите лехи и продължавам да чистя строителните материали. Ако ми остане време ще взема GPS-a от работа да си измеря двора хубаво и най-вече да видя какви са денивелациите в двора.
Следва покупка на цистерна за дъждовна вода. В момента цялата дърдовна вода попива в двора. Така си спестявам 15% от сметката за канал, но в дългосрочен план, ще ми трябва връзка към канала за дъждовна вода (тръба през пътя в коритото на рекичката пред къщата), но още преговарям с общината.Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Коментар
-
Вземи си едни такива за ремаркето , много са удобни за мрежата.
30 Stück Planenhaken Anhänger, Planenknöpfe mit Schrauben Runde Planenbefestigung Plane Kunststoffknopf Befestigungshaken Zum Befestigen Von Anhängernetzen und Planen : Amazon.de: Baumarkt
Коментар
-
Ползвам такива куки, от колички за пазаруване, които бяха разхвърляни в целия ни комплекс. Натоварихме със съседите 15 броя и ги върнахме по магазините в квартала. Мрежата ми е по-голяма от ремаркето и с тях може да я хвана под всякакви ъгли.
Страничните стени ми идват обаче ниски и искам да сложа подобни метални мрежи. Проблемът е в цената , 650€ иска дилъра за тях. В момента си четая някакви идеи (да се отварят като врати) и ще говоря със заварчика на работа , дали няма как да ми ги направи.
Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Коментар
-
Заварчика ще ги направи без проблем, въпроса е колко ще ти вземе. Мрежата е за оградни пана, профил, закопчалки, панти и смяташ. Ако излиза сметката правиш. В БГ със сигурност ще дойде доста по-евтино, за там не знам. По-скоро тарифата на заварчика, те материалите ще са еднакви.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Заварките не ги мисля, човека работи при нас във фирмата и ми е обещал да ме научи да заварявам. Ще комбинираме проекта с курса плюс едно стабилно барбекю с останалите механици , които работят при нас.
Да се върнем на темата къща.
След много мислене и различни мнения с жената решихме, че така или иначе ще вадим всички подове, ще е хубаво да сложим подово. Имам 18см до готова настилка на разположение в стаята , която съм започнал. Пода ще е ламиниран паркет.
Върху бетона, който открих съм замислил да сложа фолио и 10cm XPS. После ще трябва подово и замаска.
Въпросите към подовото са: какви тръби да ползваме ? Виждал съм по строежите на които ходя готови пластмасови елементи в които се слага тръбата за кръговете. Може ли да ми предложите някакви марки или модели?Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Коментар
-
Ако решиш да го слагаш сам, сложи и алуминиеви пластинки на тръбопроводите за да увеличиш топлообмена.
Ламината излиза по-евтино, плочките значително по-скъпо и има особености ако под тях ще има подово.
-
Тези пластини се ползват при сухо строителство , не при циментова замазка.
Не пропускай демпферна лента навсякъде около стените.
На тръбите преди колекторите сложи по около метър изолация .Последно редактирано от Пламен Атанасов; 17-03-26, 22:07.
-
Пламене, може ли да изнамериш на немски език някакви детайлни инструкции как се слага подово, големите производители при вас обикновенно пишат едни хубави книжки от които се учим на точната технология, мерси предварително.
-
-
От 2017 година и в България е 4250кг.Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение...... 1600кг за да се дърпа с B (кола+ремарке с макс допустимо тегло 3500кг) или B96 (в Австрия се минава само еднодневен курс без изпит) до 4.250кг.
......
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
- 1 like
Коментар
-
Като всеки човек живял достатъчно дълго (25+ години при мен) в DACH региона сме облъчени, че трябва да се използват рециклирани материали. Наши съседи в селото са си реставрирали къщата с подобни материали и е станало невероятно яко.
Ровя аз във willhaben и намирам тези плочки, от блок построен през 1905г.. В блока на родителите ми има същите във входа (достатъчно голяма врата и коридор да влезе каруца/каляска). Някакъв млад архитект ги продаваше цяла зима (7м2) и накрая ги пусна за подаряване.
Вчера за един час и половина ги натоварих в пластмасови корита и хайде на ремаркето.
Какво са: циментови плочки дебели около 3-4см в прекрасен жълт цвят).
Какво ще ги правя?
Обмислям да ги сложа под арките.
В момента там пода е от тухли еденички, които искам да използвам за под в гаража (който ще се ползва за ядене и пиене и зимата да държа ремаркето).
Тухли с печат също ще събирам от същия сайт, има достатъчно , които се подаряват. Жената имаше идея да ги позлваме за павиране на задната част на двора и пътека до там, но силите няма да ми стигнат да събера толкова 😀Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар