До: Котел на твърдо гориво-почистване на нагар, как?
Чисти се със стъргане и говорене за близки на котела
!
Аз имам "Дакон" - по инструкция се чисти на ДВЕ седмици!!!
Чистя го като се влоши топлоотдаването /както си усетил/.
Полепващото нещо е продукт от горенето - зависи какво гориш.
Първата година така омазах моя с едни брикети, че не искам да си спомням!
По дебелите книги пише, че се монтира един байпасен вентил от гореща към студена вода /изход-вход/ на котела, който вентил се управлява температурно и следи температурата на постъпващата в котела вода да бъде не по-малка от 60 градуса. Ама специалистите казват - няма смисъл!
Аз го чистя така: затварям всички кръгове без този на бойлера /електрически плюс серпентина/, включвам бойлера на ток и помпата да върти водата през котела - топля котела чрез бойлера. Така онази гнус омеква и се стърже по-лесно.
Бих те посъветвал да почистиш където е лесно, защото след седмица пак ще се зацапа.
Чисти се със стъргане и говорене за близки на котела

Аз имам "Дакон" - по инструкция се чисти на ДВЕ седмици!!!
Чистя го като се влоши топлоотдаването /както си усетил/.
Полепващото нещо е продукт от горенето - зависи какво гориш.
Първата година така омазах моя с едни брикети, че не искам да си спомням!
По дебелите книги пише, че се монтира един байпасен вентил от гореща към студена вода /изход-вход/ на котела, който вентил се управлява температурно и следи температурата на постъпващата в котела вода да бъде не по-малка от 60 градуса. Ама специалистите казват - няма смисъл!
Аз го чистя така: затварям всички кръгове без този на бойлера /електрически плюс серпентина/, включвам бойлера на ток и помпата да върти водата през котела - топля котела чрез бойлера. Така онази гнус омеква и се стърже по-лесно.
Бих те посъветвал да почистиш където е лесно, защото след седмица пак ще се зацапа.
Коментар