Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Коминни тела?
Свий
X
-
От: Коминни тела?
7,50м си е височко. В случая бих заложил на бетонните тела. Има бетонни тела , предназначени за два , отделни комина. На нашата къща комините са с такива , като им е избита преградата между отделните клетки. Бяха разделени 2 към 1. Но не си спомням размери. Не съм ги вижадал отдавна по складовете. Е, не съм се и заглеждал за тях.
Коментар
-
Бетонните тела, които видях да използват комшии, никак не ми вдъхнаха доверие. Комшията също не беше във възторг от качеството, но пусти финанси!Първоначално публикуван от са6о Преглед на мнение7,50м си е височко. В случая бих заложил на бетонните тела. ...
В крайна сметка има един лаф "Икономията е майка на мизерията", така че ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Да изтупам малко темата.
Преди две години направих комин от бетонни комини тела. За първа зима се топя с парното и съм доста доволен. Комина ми е между две стаи, едната стая е направена и се топли с радиатор, а другата чака за ремонт. Само съм измазал комина с хоросан. От около месец ми мирише в тази стая, която е за ремонт. Преди няколко дена забелязах две малки петна кафеникави. Днес ги разкъртих и на дълбоко хоросана върху блокчетата е кафяв, само повърхностния слой си стои бяло-сивкав. На бутане блокчето стои леко влажно. Няма спукано, просто просмуква. Направо не ми се мисли какво ще правя. По-притеснително е в готовата стая, че ще избие по стените, а там всичко съм направил и ламинат съм сложил.
С какво мога да измажа комина за да спра просмукването на конденза? Тръба от неръждавейка е най-хубаво да се сложи, но няма как да се направи. Само на първия етаж ми е с бетони тела, нагоре е зидан с тухли и е по-тесен.
Коментар
-
Притеснява ме че няма да мога да я вкарам в комина. До първия етаж е стоманена тръба и излят бетон около тръбата, диаметър на тръбата 160. Първия етаж е с бетони тела с вътрешен отвор 160х160. Втория етаж, под покрива и над покрива около 7-8м е зидан с тухли, вътрешния отвор е около 120х120.
Днес съборих изцяло мазилката от проблемната стена и измазах комина с теракол и мрежа. Ще видя дали ще избие мизерията. Ако всичко е наред, ще изпълня с хоросанова мазилка и тогава ще правя шпакловка на стените.
Нещо не мога да кача снимки
Коментар
-
Предстои ми изграждане на комин. Комина ще минава през спални на първи и втори етаж. Имам някакъв вариянт да го изкарам по фасадата,но е по сложен. Бетонните тела които видях са направени в петък следобед- малко след нарязването на салатата и преди ракията. Гледах / и четох/ за керамичните-не ми вдъхват доверие.
7,5 метра са ми нужни и се замислям за тръба Ф159.
Звъннах на мой познат с фирма за метали и цената за неръждавейка беше меко казано интересна.
Черна тръба с дебелина 4-5 мм стена при тези условия колко живот мога да очаквам?
Гледах разни железа по двора,включително и тръби с такива дебелини и въпреки агресивната среда,чак не мога да си представя че това може да се пробие.
Има ли някой с дълго наблюдение върху такова изпълнение?Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Бетоните тела са си класика.
Може да не хващат окото но вършат работа.
хубава изолация с вата отгоре и си ти.Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
Притесняват ме многото снадки а и тези които гледах бяха от някакъв рехав бетон.
Предпочитам да е нещо плътно и само в/у покрива да наслагам керамични или бетонни за визия като оставя тръбата вътре.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Има наблюдатели много. И аз като един от тях за да не те подведа е редно да попитам какво ще има като печка в единия край и с какво гориво ще е? Колко над билото можеш да го вдигнеш и с каква визия искаш да го завършиш? Всичко това е важно за да може да се мисли извън технологично най сигурния вариант който предполага външен комин неръждавейка.Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеПредстои ми изграждане на комин. Комина ще минава през спални на първи и втори етаж. Имам някакъв вариянт да го изкарам по фасадата,но е по сложен. Бетонните тела които видях са направени в петък следобед- малко след нарязването на салатата и преди ракията. Гледах / и четох/ за керамичните-не ми вдъхват доверие.
7,5 метра са ми нужни и се замислям за тръба Ф159.
Звъннах на мой познат с фирма за метали и цената за неръждавейка беше меко казано интересна.
Черна тръба с дебелина 4-5 мм стена при тези условия колко живот мога да очаквам?
Гледах разни железа по двора,включително и тръби с такива дебелини и въпреки агресивната среда,чак не мога да си представя че това може да се пробие.
Има ли някой с дълго наблюдение върху такова изпълнение?
Коментар
-
Котел на дърва е в мазето. Коминните тела над покрива са за геометрия- не михаресва да стърчи гола тръба. Измазани и след това някаква декоративна мазилка. Малко над билото ще излиза.
Идеята ми е за една 6 м. тръба и заварена за нея още 1,5 м..
Сблъсквал съм се с избили петна от комин- това мирише адски и ремонта си беше къртене ,мазане с химии,отново мазилка,шпакловка ,боя...Последно редактирано от //Радо//; 15-04-18, 08:52.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Ходи ли в Топливо да гледаш коминни тела?Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеКотел на дърва е в мазето. Коминните тела над покрива са за геометрия- не михаресва да стърчи гола тръба. Измазани и след това някаква декоративна мазилка. Малко над билото ще излиза.
Идеята ми е за една 6 м. тръба и заварена за нея още 1,5 м..
Сблъсквал съм се с избили петна от комин- това мирише адски и ремонта си беше къртене ,мазане с химии,отново мазилка,шпакловка ,боя...
От опит ти казвам че комина трябва да излезе от билото не много малко - иначе рискуваш при определена посока ветрове да врыща надолу
Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
На 6-тата година коминни тела от рехав бетон, и вече се разпадат. Това на открито над керемидите, при това без коминът да се ползва.Последно редактирано от Ivan Terziev; 15-04-18, 11:04.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар