Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново за климатик-какъв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново за климатик-какъв

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ако нещо не объркваме термините - да, всичкият, до капка. Поне докато охлаждаш стаята. Ако я топлиш, кондензът е от влага от външния въздух.

Ама ти май беше климатичар, що въобще го коментираме?
    И аз това се чудя. Но е хубаво хората да знаят, че не е толкова страшно...човека е много устойчив хищник и при каквито условия го свикнеш от малък, при такива ще живее и ще си изгражда имунитета. Затова мисля че климатика не е проблем, освен разбира се ако няма някакви вродени дихателни проблеми.

Относно климатика, какъв да е...това което написах по горе е моето лично мнение, също и професионално.
    За съжаление климатиците вече са такава ширпотреба, че направо се плаша какви извръщения се продават съвсем официално на пазара.
    Аз лично се изненадах от теглото на климатиците, които монтирах вкъщи, но това е положението, вече се пести от всичко.
    Затова уточних марката и какво да има вътре, защото това е важно, поне за мен.
    Освен това, масово се продават инверторни машини, които техниците връзват електрически като конвенционална машина и инвертора беше до тук. Така че освен климатика и техника е важен....ама мнооого важен!
    Последно редактирано от mitko punev; 08-06-17, 17:33. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
      ...
      Освен това, масово се продават инверторни машини, които техниците връзват електрически като конвенционална машина и инвертора беше до тук.
      Това как въобще е възможно?

Коментар

...
        Освен това, масово се продават инверторни машини, които техниците връзват електрически като конвенционална машина и инвертора беше до тук.
        ...
        И на мен нещо не ми е ясно.
        Може ли малко да разясниш ?
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Захранва се с две фази и една нула

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
            Я да попитам нещо!?!?
            Края на ноември се очаква да ставаме дедо и бабет!
            Щерката живее в Пазарджик.Панел.Отопляват се с някъв конвектор уж,на колелца!Плащат ток като за канвектор,бойлер и кухненски ел. уреди.
            И ся на мен ми се ще евентуално да им подаря климатик!Мислех си щот първо ще им намалее сметката а и за беберона дали няма да е добре!!!
            Обачееее......се зачетох в разни форумни мнения /не тукашни,ще се досетите одма форумЪт/ че климатикът е последния отоплителен или охлаждащ уред полезен за бебе!!!!
            И ся съм в дилема!Ем да помогна на младите и бебето,ем да не зема да сбъркам нещо!!!
            И благодаря предварително!
            Със сигурност ще им помогнеш с хубав климатик.
            Едно за сметка както ти кажа(климатика харчи наполовина на конектора). Друго според мен е много важно особенно за малки деца да се гледат на постоянна температура. Това не всеки уред го може.
            Аз си изгледах и 2 те деца на климатици и нямам никакви оплаквания. По миналата година правих детска стая и сложих най-хубавия конектор. Топлеше в най-студеното време се опитваше доколкото може. Обаче на края на месеца сметката не ми хареса. На следващата година сложих климатик. Разхода е 30-40 лв на месец в същата стая...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Само да вметна, защото заблудата е масова - те изсушават въздуха, но в "охладителния" сезон, а не при отопление. Водата, която изтича отвън през маркуча е именно влагата от стаята.
              Е изсушават. Има такива които озон правят и вкарват въздух от вън...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                Е изсушават. Има такива които озон правят и вкарват въздух от вън...
                Остава да се уточни как влагата напуска помещението...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Остава да се уточни как влагата напуска помещението...
                  В общия случай - през маркуча и върху прането на съседа отдолу.

Коментар

В общия случай - през маркуча и върху прането на съседа отдолу.
                    Не и в режим отопление...

И коментаторите...

Коментар

Не и в режим отопление...
                      Тогава пак върху прането на съседа ама от друго място.

А за намаляването на относителната влажност не е нужно да извеждаш влага от помещението.

Коментар

...А за намаляването на относителната влажност не е нужно да извеждаш влага от помещението.
                        Това е друго, и го прави всяка джаджа променяща температурата в помещението.
                        Но процесът няма общо с изсушаване на въздуха, както се твърди за климатиците, в режим отопление.

И коментаторите...

Коментар

Това е друго, и го прави всяка джаджа променяща температурата в помещението.
                          Така е. При климатиците ефектът върху човешката физиология се задълбочава от вятъра който правят.

Коментар

Захранва се с две фази и една нула
                            Аха! Това обяснява всичко!

Коментар

ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Абе не обяснява чак всичко. За да го навържат по тоя начин трябва да измислят как да го управляват, това си е цяла отделна инженерна задача.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X