Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Саниране на сгради - тема за информация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Саниране на сгради - тема за информация.

Аз ли нещо бъркам, ама това не е ли по някакви ЕС линии и просто трябва да се усвоят, за да не дадат фира , като много други.
    Какви заеми, какви кредити !?
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      ...
      Аз даже съм оптимист - може и нещо за някой вертикален щранг на водопровода, може и пребоядисване на стълбищните клетки.
      Аз за трети път питах в #97.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Аз ли нещо бъркам, ама това не е ли по някакви ЕС линии и просто трябва да се усвоят, за да не дадат фира , като много други.
        Какви заеми, какви кредити !?
        Защо да грешиш?
        Пък живо-здраво... тия, дето са се напъвали "против" и "въздържал се"... место да се земат у ръце и да се организират... 2016 ще почнат жална песен, че ОТНОВО са пре**бани от тъпата държава... Щото кинтите са ограничени!
        Или се притесняват, че някой ще им бутне моабета на "усвоените" и достроените тераси? Щот и там има заигравка.... примерно...

Е, вече има "балъци", дето са сключили договори и действат... Да им видим "сеира", а?
        Публикувайте отговор

Коментар

Не е по ЕС-линия, от нашият бюджет си е (от „онези" 24 милиарда поскоро). Евентуално, ма случайно, ако стане - може да се нещо дофинансира с пари от Европа.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Интересно ми е какво става в случаите когато даден голям блок с много живущи са съгласни за санирането, но например от 100 апартамента - 5 апартамента са си направили вече изолация, какво ще стане в техния случай, ще махнат тяхната изолация, ще боядисат върху тяхната изолация за да е в един тон с другата, дали са длъжни да дават съгласието си и да подписват съответните документи касаещи тези без изолация? Питам от чисто любопитство

Коментар

Е, това беше разнищено подробно вече. Няма никакъв проблем с вече направените изолации, сигурно (със сигурност) ще се пребоядиса с останалата фасада, евентуално ще бъде и допълнена. А 5 апартамента от 100 не са фактор, защото за да се вземе решението е необходимо съгласието на две трети от собствениците (67%).

Коментар

Две трети е за сдружението. 100% трябва да са се разписали за достъп до апартаментите им. Т.е. 100% от собствениците трябва да съгласни със санирането.
                Нямам представа в нашия блок колко хора са съгласни, но има поне 1 апартамент от входа, на който собственикът не се е вясвал от много години, а и никой не знае кой е. На домоуправителя му отказват информация от компетентните служби. Блокът ни е с 468 апартамента. Колкото и сдружения да правим няма как да ни санират.

П.С. За остъклените/усвоените балкони изрично пише, че ще се впишат в санирането, т.е. ще се узаконят без последствия за собствениците.

Коментар

Тема за размисъл и тъклувания:

Юридическото лице е фикционна организация от/на хора с установено устройство и обособено имущество, призната по силата на закона за самостоятелен носител на права и задължения.

3.2. Юридическото лице възниква, за да бъде носител на права и задължения, за да бъде страна по право*отношения. Това означава, че то е обособен правен су*бект, различен от физическите лица, които го създават, от лицата, които са включени в него като негови члено*ве, и въобще от всички останали правни субекти. Това дава възможност между юридическото лице и остана*лите правни субекти да възникват различни правоотно*шения.
                  Юридическите лица възникват, за да са носители предимно на права и задължения в областта на частно*то право, защото те не са снабдени с властнически пра*вомощия.

Правоспособност
                  Чл. 6. (1) Юридическото лице на организацията с нестопанска цел възниква с вписването му в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел в района на окръжния съд по седалището на юридическото лице.
                  (2) Действията на учредителите, извършени от името на учредяваното юридическо лице с нестопанска цел до деня на вписването, пораждат права и задължения за лицата, които са ги извършили и преминават по право върху юридическото лице с нестопанска цел от момента на възникването му. При извършването на сделките се указва, че юридическото лице с нестопанска цел е в процес на учредяване. Лицата, сключили сделките, отговарят солидарно за поетите задължения.

Коментар

Ето разяснения по темата от извора дет се казва- зам.-м. на регионалното развитие Николай Нанков.Става дума за терасите,за вертикалните щрангове,покрива и т.н.
                    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...sobstvenicite/
                    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...ne_saniraneto/

Коментар

Интересно. Много отказаните неща не бяха споменати на срещата с г-н Аспарухов. Явно не е имал цялата информация, което не ме изненадва. Нещата, които чета в тези статии звучат много добре.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Две трети е за сдружението. 100% трябва да са се разписали за достъп до апартаментите им. Т.е. 100% от собствениците трябва да съгласни със санирането.
                        Без да претендирам за меродавно мнение точно по този въпрос, но си представям нещата по следния начин: Кой съгласен, кой несъгласен има значение докато се гласува на общо събрание, след това (ако има съответното болшинство) се сформира това сдружение и то взима решенията, които в резултат на цялата процедура са легитимни и задължителни за всички. Такива, дето не се вясват и никой не им е виждал очите, вярно са интересен казус.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                          ...Такива, дето не се вясват и никой не им е виждал очите, вярно са интересен казус.
                          Вчера гледах един велик политик с вратовръзка как мъдро разсъждаваше,че точно заради тези случаи санирането нямало как да се случи.Ако целта е определени хора да вземат парче от тортата, то чиновниците са способни такава каша да забъркат, че пирон в чам ще стане невъзможно да се закове.
                          В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                          В. Иванов

Коментар

Здравейте аз съм от гр Радомир и мога да се похваля че нашият блок сме първите "балъци" които подадоха документи и вече са одобрени по програмата. Така че обещавам да ви информирам за това как протича целият процес когато започне разбира се. За сега чакаме комисията за оглед и обследване на блока.

Коментар

Браво. Дано случите на добри строители.
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от radotin Преглед на мнение
                                Здравейте аз съм от гр Радомир и мога да се похваля че нашият блок сме първите "балъци" които подадоха документи и вече са одобрени по програмата. Така че обещавам да ви информирам за това как протича целият процес когато започне разбира се. За сега чакаме комисията за оглед и обследване на блока.
                                И от мен браво! Въобще не сте балъци! Ще чакаме инфо, та да се кротнат троловете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X