Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Саниране на сгради - тема за информация.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Саниране на сгради - тема за информация.

Е то това за 10% отклонение излезе в последствие, преди това май масово препоръчваха 5 см. Реално по тая тъпа методика ако топлата вода ти е от топлофикация и 30-40% от жувищите са се "поизолирали малко" вече си в клас С. Ако пък е добре населен блока и топлата вода е само на ток, може и 15 см изолация да не изкараш клас С. Тя че програмата е нодомислица ясно, ама и наредбите ни и те толко струват.
    "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
      ...
      Тук веднага споменавам, че има противоречие с изискването за коефициента на топлопреминаване да не е с повече от 10% по-лош от актуалния в момента (0.28 W/m2K както е написал колегата), но това е положението. Не ги приемат, когато са направени/предписани мерките както трябва.
      Извинявай, би ли пояснил?
      Щото така го разбирам, че се прави обследване(или както се нарича, може би проектиране), предписват се мерки какво да се направи, но обекта не се приема, ако те са изпълнени...?!

Коментар

Иска да каже, че има заложен клас като минимум, но практически той се явява номинал.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ми направо да си го запишат 0.31, а не да се маймунят.
          То както оня ден ЛП каза, че ще реже парите за изпълнение нищо чудно да скочат и на 20% отклонение.

Коментар

Анджък.
            Цялата работа е в недомислицата на нашите норми за енергийна ефективност на сгради. Ще го приемат обекта и ще го изпълнят, димек ще сложат изолация и дограма на тези дето нямат и ще уеднаквят фасадата. Само дето обследващите фирми се чудят как да изкривят сметките, че да не минеш в клас В.

Коментар

Първоначално публикуван от гоше Преглед на мнение
              Ми направо да си го запишат 0.31, а не да се маймунят.
              То както оня ден ЛП каза, че ще реже парите за изпълнение нищо чудно да скочат и на 20% отклонение.
              И да цъфне веднага, че някой е зел Х много пари да направи нови норми, дето за чеп за зеле не стават.

Коментар

За потвърждение на коментарите до сега...
                http://www.capital.bg/politika_i_iko...programata_za/

Коментар

Че "санирането" върви - върви. Е, или поне вървеше досега. Но това, което през последните 2 седмици научих от работещи в строителния бранш в град, където програмата вървеше с пълна сила, ме върна към това ми подозрение:

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  И един огромен минус. Както е показала практиката у нас, когато държавата/общината плаща, обикновено се плаща скъпо и прескъпо за работа, свършена 5 за 4 с некачествени материали. Поради което подозирам, че и тук ще е така. Работата ще се възложи на правилните фирми, които ще използват най-евтините материали и работна ръка, които могат да намерят. В резултат на което направеното ще трае до малко след като отговорните другари срежат лентите и отшумят фанфарите от ТВ репортажите. Примери - с лопата да ги ринеш. ...
                  За съжаление (най-вече на собствениците на жилища в някои от санираните сгради) и тази програма не прави изключение от подчертаното по-горе. Едно, дето някои от фирмите-изпълнители "спестяват" от материали, като, примерно, вместо предвиденият 10-см стиропор слагали 5-см, ами и (поради липса на достатъчно работна ръка в района) са домъкнали неквалифицирани цигани от други краища на страната с драстични последствия за качеството на работата и то не само поради недостатъчна квалификация, а и поради тарикатлъците на тези "работници". Чу се, че били оптимизирали поставянето на дюбели. дето ще се мъчат да правят отвори и да набиват дюбели - кръцват последните и лекичко ги бодват в стиропора. На пръв поглед - работата изпълнена, но след някое време собствениците сигурно ще бъдат зарадвани от паднала термоизолация ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    Здравейте. Както вече е известно, предстои саниране на сгради със средства от ЕС. Става въпрос за саниране без самоучастие, поради което темата става значително по-интересна. Предлагам тук да публикуваме полезна информация и да си задаваме въпроси и отговори по същество. Ще помоля да се опитаме да запазим темата като чисто информационна, без дълги дискусии, спорове и заяждания, за да бъде максимално информативна и полезна.

За да стане възможно санирането, трябва да се създаде сдружение на етажната собственост със съгласието на минимум 2/3 от живущите. След изработването на необходимите документи (технически паспорт, обследване, проект) за да бъде одобрена сградата, всички 100% от живущите трябва да осигурят своето писмено съгласие за предоставяне на достъп на проектантите и строителите.
                    Както ни стана известно миналата седмица, парите за санирането са от бюджета, щото през програмите щяло да стане поне след две години след старта на идеята, а явно са нямали време да чакат лапаницата.

Както ни стана известно днес, програмата приключи, а защо е повече от ясно.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Голямото крадене наречено саниране, приключи. Интересно ще е да се провери от прокуратурата, колко е излязло на кв.м?

Коментар

Има и една интересна оставка в АПИ, а там ако се погледне КТБ-то ще е детска игра........

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                          Има и една интересна оставка в АПИ, а там ако се погледне КТБ-то ще е детска игра........
                          Точно и това мислех да напиша в предният си пост, но не го направих, че не е по темата която, май, приключи.

P.S. Оставката му е втора и вече е отработена, а първата му беше по същата схема, като се приключиха предният път.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Мнението ми за санирането бе същото както на Чавдар (и продължава да е такова)...
                            Но...
                            Приятел наскоро сключиха договор за саниране... Та обсъждахме темата...
                            Бе ходил при негов роднина в Пловдив, където са били приключили санирането - бе доволен от видяното и от отзивите на собствениците...
                            При всички случаи - много по-добре отпреди ремонта...
                            Да, за качеството още е трудно да се съди - все още не са били минали няколко месеца...
                            Т.е според мен в санирането няма нищо лошо - напротив... Омръзна ми да гледам 'ландшафт' с вид на холивудски военен трилър...
                            Ама тази корупция ни изяжда главата...

П.С. не намесвам подкупи, кражби, партийни каси и т.н. - не работя в тази сфера и не съм наясно, ама като знам как е в нашата сфера - едва ли се е минало без това...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                              То няма да има и магистрала "Струма" ! Синът ми е шофьор в "PIMK" и снощи ми каза, че са ги извикали във фирмата и им казали, че магистралата няма да се строи и поради тази причина съкращавали около 50 човека от шофьорите, май парите и за този обект са в някоя от "нашите" банки !!??!!

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
                                То няма да има и магистрала "Струма" ! Синът ми е шофьор в "PIMK" и снощи ми каза, че са ги извикали във фирмата и им казали, че магистралата няма да се строи и поради тази причина съкращавали около 50 човека от шофьорите, май парите и за този обект са в някоя от "нашите" банки !!??!!

На мен пък ми се обаждаха с предложение за работа, точно на новите лотове на Струма .
                                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X