Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термостат за хладилник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Термостат за хладилник

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Уплътнението на вратата предполагам е наред. Ако не смогва в жегите, му зачисли един вентилатор да обдухва външната пита.

За Загряването ....от извора
    Мерси

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ако освен това не е достигнал зададената температура - пукнат радиатор и изфирясал фреон.
    След изчитане на горното, за сега решавам че КПД на компресора е силно намален ( щ'о - незнам ) сложил съм 24часов таймер (15мин. работа/15мин, почивка)......след местните избори, когато нашите хванат властта, с парите от еврофондовете и т.н.........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Възможно е да са се скапали клапанчетата в компресора . Тогава си работи ама няма налягане .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Възможно е да са се скапали клапанчетата в компресора . Тогава си работи ама няма налягане .
        Предполагам, че за тази Пена иде реч. Ама колко струва смяна на компресора на един 450л. "Аристон" незнам.

Коментар

Лесно се правят,по скоро питай колко струва зареждането с фреон
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            сложил съм 24часов таймер (15мин. работа/15мин, почивка).......
            При това положение колко гр. държи в хладилника? А във фризера?

Ако след компресора тръбичката пари(60гр.) значи налягане вдига, по-скоро има запушване някъде. Същото е и ако кондензаторът не се охлажда, но при теб случаят не е такъв, твърдиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              При това положение
              Утре ще меря и ще ти кажа, ........даже ако искаш звънни след 11.00ч. да ми напомниш, че не ми е приоритет

Коментар

Мерих -17 в камерата и +17 долу ...........
                Може ли да има запушване само долу ( в хладилната част)?

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Мерих -17 в камерата и +17 долу ...........
                  Може ли да има запушване само долу ( в хладилната част)?
                  Я го знам това!

Запушил ти се е преходът между горната и долната част. Той е по въздух и сега е запушен с лед.

Размрази си хладилника ЩАТЕЛНО, намери прехода и проконтролирай липсата на пречки.

Коментар

Запушил ти се е преходът между горната и долната част. Той е по въздух и сега е запушен с лед..
                    T.e. изпарител има само в камерата на фризера, а термостата и хладилната част се охлаждат от преминаващия надолу въздух ?

Коментар

много са така. и вентилатор сигурно има вътре и сигурно не е очевидно къде е

Коментар

Използвам темата да потърся съвети за моя проблем с хладилника. Хладилникът е Електролукс, Модел ERB 40402W8. С два компресора е и е купуван през 2008г.

От известно време жена ми забеляза, че пластмасовият корпус от вътрешната задна част е спукан. Спукванията вече станаха три, но хладилникът работи. Трупа обаче доста лед. Дали може да следствие на неработещ термостат и дали въобще хладилникът подлежи ли на ремонт?

Коментар

Спукан корпус е почти еднозначно причината за събиране на лед. Вероятно може да се залепи, но прогнозата не е добра - пластмасата е изгубила механични качества. Освен ако не е счупена при конкретни насилствени действия.

Дали работи термостатът можеш да установиш с термометър.

Коментар

Спукан корпус е почти еднозначно причината за събиране на лед. Вероятно може да се залепи, но прогнозата не е добра - пластмасата е изгубила механични качества. Освен ако не е счупена при конкретни насилствени действия.

Дали работи термостатът можеш да установиш с термометър.
                            Предположенията ми са, че термостатът не изключва.

Коментар

А изключва ли? Ако поседиш 15-ина минути до него ще разбереш.

Ако термостатът не изключва, може да е той, а може и да е изфирясал фреонът.

Коментар

За да не пускам нова тема мисля и аз да си задам въпроса тук :
                                Хладилникът е CANDY, no frost, БЕЗ КАМЕРА . От известно време жена ми го обвинява , че не работи добре - образувал доста конденз по задната стена и НЕ ОХЛАЖДА ДОБРЕ.
                                Относно конденза не съм убеден кое е много, кое - малко. Дренажният отвор е чист.
                                Измерих обаче температурата : +14 градуса в най-долната част, над кутиите за зеленчуци ( с външния термометър, който сравняван със стар спиртен и с този на колата показва горе-долу еднакво , т.е приемам го за верен ) .
                                Хладилника включва и изключва , но не съм засичал интервали. Измъкнах осезателя на термостата ( той стои отзад между задната стена и ... изпарителя( ако така се казва) - термостата включва. Извадих целия термостат навън - при +1 градус навън на двора стои включен, като го пъхна във фризера - изключва, т.е. НЯКАК работи . Явно на мястото, където стои , температурата е под +1, щом все пак изключва.
                                Въпросът ми е как да съм сигурен дали причината е в него ( моделът е АТЕА А13 0580 , с два контакта - единият май управлява вентилаторчето вътре в хладилника ) и как да продължа с диагностиката без да купувам термостат САМО ЗА ПРОБА. Ако е за фреон - не се наемам сам, ще викам техник.
                                П.П. Пробвал съм го на различни степени - от 1 до 5 , все тая.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X