Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти от Лидл

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Инструменти от Лидл

Адаш, аз съм предимно плочкаджия и не мога да ползвам прахосмукачка на всяко рязане на плочка. Ти си пазиш машините като по книга и затова.
    Има и друго. Макитата ми си я донесох от Италия и с първите четки ми работи почти 7 години, все плочкаджийска работа. Оттогава съм сменял поне 4-5 пъти, дори последните преди месец
    Едни ми изкараха една баня и се износиха до жичките
    Ся. Или тука се продават ментета, или, де да знам и аз.
    Ползвам малка компактна Макита 115мм, дето се работи с една ръка с нея и можеш да "рисуваш" почти. Плочкаджийка дето трябват две ръце...
    Последно редактирано от TigerHunter; 06-09-19, 21:57.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Освен четките се износва и колекторът. Износеният колектор яде четки.

И да, продават се калпави части. За всичко.

Коментар

За макита се продават менте четки, графитни с алуминиева или желязна жичка и цялото това нещо помеднено. Купувай само от официалните им сервизи, в ташев също са оригинални .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Клипче от Франция https://www.youtube.com/watch?v=5Anr...ature=youtu.be
          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Миналата година купих фреза за рязане на канали във бетон,тухла и т.н

Нищо не съм сменял,реже си,пепел,пясък,и т.н

Никакви четки не пипа... прахосмукачка ползвам рядко ,щото нямам такава каквато искам.А имам три ,от които не съм доволен,или по скоро със смесени чувства.

Както каза Краси,части само от официални представители на макита,Ташев,Томика,и още две три фирми се сещам,купувам само и единствено от тях от над 20 г.почти и гафовете са сведени до минимум ,не че е нямало.

В крайна сметка,за какво наливаме толкова пари в инструменти,като ще ги побългаряваме?
            Последно слагах куки за колан на няколко нови винтоверти че дойдоха без.Болтчето за закрепване го нямаха,поръчах го ,и дойде за две седмици с парт номера и т.н 1.8 лв.

Не че в итт го нямат на 5 стотинки ,но държа да са неразличими ,виж ако закъсам на обект,и с тел ще го вържа ,но и тел вече трудно се намира !
            Последно редактирано от Roninn; 07-09-19, 09:03.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Мисля че истината е някъде посредата.Не съм спец по тия машини защото съм в друга област, но един път ми се наложи да правя двигател на бягаща пътека, и се принудих да понауча това онова.А единия ми колега е бог в тия работи.
              Та накратко:
              Въпроса дали четките или колектора е проблема, не е толкова лесен. Колектора трябва да е балансиран, да не му са пълни каналите, и да няма остри ръбове, ламелите(да не яде от четките механично). Отделно не трябва да има по голяма консумация.
              За четките - често чувам тия биле фалшиви, ония биле истински- мисля че проблема е много прост.Четките се състоят от смес от графит мед и още нещо. Има меки четки (с повече графит), има и твърди четки(с повече мед) и всяка машина си иска своите си четки
              Сега, ти ако знаеш какви долу горе трябва да са, дали твърди, или меки, ами няма проблем- лесно и успешно ги заменяш. Не винаги е лесно да ги отгатнеш, ама умен и дърт майстор безпогрешно ги определя и сменя.Или ако не може да намери то си "издялква" от някви си други модели.
              Ако са много меки - бързо се "изяждат" ако ли пък са твърди- не се "ядат" но пък колектора износват.Има и определен натиск(от пружината)
              Праха си е сериозен проблем.На всички машини действа много амортизиращо.Ама както умния майстор каза: "да ама на този модел виж де са му отворите- не може да влезе прах лесно".
              Така че наистина има модели дето са по сполучливо направени и праха не им влияе.Уж едни дупки просто ама...

Коментар

Понеже стана въпрос за четките, при мене пък се случи да се износят различно двете. Имам един двувитлов миксер Atika и миналата година, както си бърках, почна да пърпори колекторът и да искри яко. Свалих капака на колектора и се оказа че едната четка е на нула, а другата на половина износена. Смених ги, към машината имаше резервни, но ако пак така ги износи, при следваща смяна ще монтирам половинките. На какво се дължи такова неравномерно износване?

Коментар

Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнение
                  ... На какво се дължи такова неравномерно износване?
                  Ами на това, че четкодържателят е зле направен (най-вероятно) и осигурява на едната четка различен натиск и вибрации.

А може и едната четка да е калпава. Не слушай какво ти разправя горе Мишо, освен процента медни стружки в четките (повечето въобще нямат) има и други важни фактори. Абе накратко, няма работа която да не може да се свърши зле.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Адаш, аз съм предимно плочкаджия и не мога да ползвам прахосмукачка на всяко рязане на плочка. Ти си пазиш машините като по книга и затова.
                    Има и друго. Макитата ми си я донесох от Италия и с първите четки ми работи почти 7 години, все плочкаджийска работа. Оттогава съм сменял поне 4-5 пъти, дори последните преди месец
                    Едни ми изкараха една баня и се износиха до жичките
                    Ся. Или тука се продават ментета, или, де да знам и аз.
                    Ползвам малка компактна Макита 115мм, дето се работи с една ръка с нея и можеш да "рисуваш" почти. Плочкаджийка дето трябват две ръце...
                    И аз правя предимно плочки и първият инструмент който качвам е прахосмукачката . Режа без нея само на промишлени обекти или само ако има вятър .
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

• От: Винтоверт Parkside от Лидл

https://www.lidl.de/de/bosch-bohrham...-l-box/p311572

Покупката обаче може да бъде само онлайн ( от 12,09,2019 ) !
                      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

В днешно време аз не бих я купил вече. Изобщо внимавам отдавна с марката.
                        Имам я.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Те и Хилтито още си го предлагат https://www.lidl.de/de/hilti-bohrham...rigPageSize=36 .

Коментар

А, тези до последно си работеха вярно. Нищо общо изобщо с боша
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Някой питаше за кабелния винтоверт, пускат го в четвъртък https://www.lidl.bg/bg/c/remontni-prinadlezhnosti/c1077 . Аз съм се насочил към гипсаджийската шпакла и маламашка, ама защо не ги пуснаха през миналата,гипсджийската седмица, та пак трябва да се разкарвам. Иначе купих миналата година една такава маламашка на Топ мастер, от едно гипсово лепило на Кнауф стана на лисица, а уж е от неръждавейка.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko 53 Преглед на мнение
                                Някой питаше за кабелния винтоверт, пускат го в четвъртък https://www.lidl.bg/bg/c/remontni-prinadlezhnosti/c1077 .
                                Да. Ще се пробвам да се сдобия с един. Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 15 потребители онлайн. 0 потребители и 15 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X