Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко напукани и леко разместени на кухо плочки в банята

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Леко напукани и леко разместени на кухо плочки в банята

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Някой да е чувал за съсъхване на бетона, е явно не всички са инженери, ама плочки от долу до горе - ей го дей го резултато.
    Ама нали инженери ви не требват, да стават таксиджии да ги е !
    То и тема за ограда има тъдява , която хем е незаконна, хем е неограда. Та и тез плочки са в раздела.
    Ясене, създай нов раздел моля, ка да си построим нещо, което е нищо , но е евтино и за нищо не става, но не плащаме за инженер.
    Демек - как да преебем инженеро, като си го вкараме отзад и ни е гот от това.
    Инжинерите са започнали да лепят плочки ли, що ли? А или да се задължат хората да си правят проекти по ЗУТ за баните, както в съседната тема. Да не говорим за качествата на повечето инжинери дето си търсели тапийте като в соцвица. Грешки винаги могат да станат.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Миналото лято един комшия със същия проблем, установи, че плочките са отлепени заедно с по-голямата част от мазилката на стената. Та и при теб може да е от качеството на мазилката "заложена" от строителя.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
        Миналото лято един комшия със същия проблем, установи, че плочките са отлепени заедно с по-голямата част от мазилката на стената. Та и при теб може да е от качеството на мазилката "заложена" от строителя.
        Това ще го установя като почнат да падат или при махане на плочките, все си мисля че като е ново строителство апартамента в който живея, е нормално по-интезивното слягане на сградата и от там проблемите с напрежението върху плочките. Друг е въпроса че е можело да се залепят плочките както си трябва по правилата но......
        Каквото и да си говорим си ме чака рано или късно, голям разход за нова баня

Коментар

Здравейте колеги, много се изписа в темата , много мнения се изказаха но никъде не прочетох и видях някой да сподели за материалите който се използват и начина или последователността на нанасяне. Най вече всеки материал има определена твърдост /здравина / и еластичност или крехкост?

Когато имаме слягане на сградата имаме вертикално, хоризонтално и диагонално движение на плоскостите /равнините/ на сградата. Няма сила и начин който да предотврати вторичните последствия от тези размествания , тук проличава качеството на строежа и спазването на строителните норми за качество на грубия строеж както и материалите и техническо изпълнение. За това че който и да е майстора, материалите -/те могат да спомогнат само и единствено за по бързото или по бавно проличаване на пораженията/ и начина на изпълнение това няма как да се предотврати,не може да бъде избегнато.
          Не всичко,което е с две БУЗИ ,е лице !
          ТЕЛ. нула88седем7шест4дведве8

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            В повечето случай се нарича варово-циментова мазилка ,но повечето строители дали от бързане или пестеливост забравят да сложат цимент във варовия раствор .
            ПОСЛЕ лепи с каквото си искаш и както си искаш но един ден винаги ама винаги плочките падат. Щот се даржат само на фугата!!!!!!

Коментар

И аз се сблъсквам с подобен проблем в ново строителство на 10тина години.. Оказва се че навсякъде по стените се появяват микро, а на изолирани места и макро пукнатини. Сигурно е слягане, щом казвате.
              При мене проблема обаче се появаява в подовите настилки. Големи площи теракот са. На едно място пред балкона, това лято надигнаха като пирамида. И в банята започна да чука на кухо на едно място, но все още не е надигнало. Имам чувството че плочата провисва.
              Освободих много внимателно надигналите плочки, че нямам резервни. Почистих ги до колкото мога, основата също, и ги вънах с Ц200. Понеже са от плочките с вълнообразен ръб, отнех мако от от допирните точки, с флекс, за да освободя фуга.
              Каква е ползата от по-голяма фуга, след като я запълваме с фугираща смес? Тя пластична ли е? Има ли пълнители за фуги на силиконова основа и наистина пластични? И Флекс-теракола наистина ли е флексибъл

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                И аз се сблъсквам с подобен проблем в ново строителство на 10тина години.. Оказва се че навсякъде по стените се появяват микро, а на изолирани места и макро пукнатини. Сигурно е слягане, щом казвате.
                При мене проблема обаче се появаява в подовите настилки. Големи площи теракот са. На едно място пред балкона, това лято надигнаха като пирамида. И в банята започна да чука на кухо на едно място, но все още не е надигнало. Имам чувството че плочата провисва.
                Освободих много внимателно надигналите плочки, че нямам резервни. Почистих ги до колкото мога, основата също, и ги вънах с Ц200. Понеже са от плочките с вълнообразен ръб, отнех мако от от допирните точки, с флекс, за да освободя фуга.
                Каква е ползата от по-голяма фуга, след като я запълваме с фугираща смес? Тя пластична ли е? Има ли пълнители за фуги на силиконова основа и наистина пластични? И Флекс-теракола наистина ли е флексибъл
                Извинявам се ако спамим темата на колегата, прочети горния пост. Относно плочките на терасата : колко е голяма тя ,плочките плътно до стените ли са, фугата колко е голяма и какви са плочките ,/гранитогрес,теракота или фаянс/ различния материал на плочките има различно линейно разширение, спрямо него се и предвижда фуга. Има най различни фугиращи силикони , пулеоретани и всякакви химий. Стига да знаеш за какво ти трябват.Относно флексовото лепило ДА наистина е флексово но до определена степен ,в него има смоли и химикали освем цимента и фибри който му дават гъвкавост . Но гъвкаво колко да е гъвкаво, не си мисли че е гума . А тота което си направил с Ц200 не е за предпочитане , трябвало е да отнемеш от долния материал с изчукване да освободиш плочката от всички страни , да я залепиш с теракол и след това да я фугираш на ново.

Коментар

Благодаря за поясненията! надявам се да са полезни и на други хора.
                  Плочките не са на балкона, а вътре пред балкона. В центъра на помещението надигнаха. Теракотни. Имаха фуга, с червните клинчета съм ги гласил. Но сега фугата беше изчезнала. Затова и ги прешлайфах с флекса.
                  Колкото до изчукването на основата, който не го е правил, той не занае какво е. Освен това, над главите на съседите. Затва реших с Ц200, лее се тънко, не надига, хваща здраво.

Коментар

Споделям мнението на колегата по-горе, относно качеството на вароциментовите мазилки. Тя мазилката се рови с пръст, ти и лепиш плочки отгоре. Това, плюс малко по-невнималелно фугиране с по-твърда (гъста) фугировъчна смес, и ето го готов проблема.
                    Ако мазилката е толкова калпава, поне една ръка грунд се слага. И в баня, задължително лепило флекс. То аз навсякъде ползвам флекс, за да се преосигуря. Ама не от тия измислените нови марки. Фибрите трябва да се ВИЖДАТ! А не да ви убеждават търговците, че виждашли, фибрите били химически, та затова не се виждали.
                    В банята си имам стена налепена върху 5см газобетон БЕЗ мрежа. Няма никакви пукнатини никъде. Течове също.
                    В баня, фуга 1-1,5 мм е напълно достатъчна.
                    Всичко останало е въпрос на лични естетически вкусове.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Плочките в банята ми се бяха разлепили,където вурху тях е лежала печката,а тя е на външна стена.Свалих ги,почистих,изпилих малко с флекса и залепих с теракол(плочките киснах 1 ден във вода),а после фугирах.Това на тухлена стена и 6-7 плочки.Не съм майстор,а и е възможно проблемите да са различни,но тема за размисъл:Глупави,елементарни плочки(мисля че 15 х 15 см) от преди 89 год лепени върху грубо измазани тухлени стени с чист цимент,без фуга даже...Едно време се наложи да чупя плочки,заради монтаж на тоалетна-невероятно здраво залепени,едва може човек да ги чупи.Някои имаха микро пукнатини,но никакви признаци на самоотлепване...Преди да ги лепят са киснали плочките във вода

Коментар

И неползвайте теракол, теразид и бороподобни бъркочи за лепила!!
                        Моя избор е Мапей.
                        Церезид и Баумит също стават.
                        И силиконова фуга по кюшетата!

Коментар

Първоначално публикуван от Gargata72 Преглед на мнение
                          Темата е безкрайна . Ако дойдете в къщи ще се изненадате , че съм домашен майстор . Всичко е започнато и недовършено , жена ми е герой . Но по темата, моето мнение е , че трябва да се направи наново както трябва и да се вземе в предвид всичко горе споменато от колегите .
                          Не си сам
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

За да се напукат така плочките трябва да има движение на стената или мазилката зад тях. Какво е ще стане ясно след като се свалят. Не съм съгласен с мненията , че проблемът е от липсата на фуга. При първите ми опити да лепя плочки , правих банята. Лепих на "кюфте"-то тогава лепила на циментова основа нямаше, без никаква фуга. Никога не ми се е пукала плочка, да не говорим какъв зор беше свалянето им при последващия ремонт. Следващите лепих на гребен - по лесно е , отива по малко материал, но основата трябва да е по -равна, като е на кюфтета , няма голямо значение. Отново без фуга. Никога не ми е падала плочка, за пукнатини или да бие на кухо - да не говорим. Ползвал съм теракол в по - късните ми плочкаджийски изяви, преди това добрия стар цимент и пясък, никога не ми е надигала плочка. Да не се натъкваме на феномен "плаващи стени"?

Коментар

Сега при тези ,,качественни''плочки да те е страх да ги пипнеш.Аз го казах още отначало проблема е зад плочките и ,,излиза'' на ,,фугата''.Ако имаше фуга щетите щяха да са по малки.
                              Grand Vitra ddis 2008
                              SEAT Althea XL tsi 2010
                              Mitsubishi Canter

Коментар

Kaк да са по малки щетите с по голяма фуга?Нали и фугата е пълна с фугин които нее еластичен и доста здрав.
                                SUZUKI VITARA V6
                                HONDA CBR 919RR
                                MERCEDES ML
                                MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X