Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко напукани и леко разместени на кухо плочки в банята

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Леко напукани и леко разместени на кухо плочки в банята

В къщи, подобно напукване на плочките се появи, защото имаше спукана тръба или протекла снадка в стената (на топлата вода). Освен, че се напукаха, плочките се и поиздуха. На същата стена, (на гърба й) изби влага и мазилката стана на шупли. Плочките не съм ги изкъртил още. Заобиколих проблема, като пуснах външна тръба от бойлера до батерията на душа. А пораженията още са видни и в банята и на стената зад нея...
    Как е при теб стената зад банята- имаш ли видимост там?

Коментар

Първоначално публикуван от Gargata72 Преглед на мнение
      Десо на пясък ли строиш бре ?
      Не.. Просто сме в ниското и дренажа на двора беше разрушен при изкопаването на стъпките, и сега като завали малко по-сериозно от двора извира вода..
      А това недоразумение, което показвам са пътеките, които правихме след строежа на сградата, където пък ни болеше да пробиваме гранитогреса за да набиваме металната скара и така..
      Идеята ми беше, че подземните води си казват думата, както и калпавото строителство..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
        Не.. Просто сме в ниското и дренажа на двора беше разрушен при изкопаването на стъпките, и сега като завали малко по-сериозно от двора извира вода..
        А това недоразумение, което показвам са пътеките, които правихме след строежа на сградата, където пък ни болеше да пробиваме гранитогреса за да набиваме металната скара и така..
        Идеята ми беше, че подземните води си казват думата, както и калпавото строителство..
        Последните думи от поста ти дават отговора на действителността . Все пак сме българи и гледаме да спестим от нещо . Ако строим по всички правила и изисквания няма да има проблеми .
        ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
        тел. 0889 017703
        0897 516030

Коментар

При земетресение и 1м. да е фугата ще се напука . Кажи ква е тази циментова шпакловка , че ме заинтригува ?
          Пиши в гугъл patiti tsimentokonia че незнам на Български как е,Така съм направил доста обекти ,сега се разбрах за цяла къща подове ,бани кухня и външно
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

А
            Последните думи от поста ти дават отговора на действителността . Все пак сме българи и гледаме да спестим от нещо . Ако строим по всички правила и изисквания няма да има проблеми .
            То проблема си е балкански не е само Български
            Grand Vitra ddis 2008
            SEAT Althea XL tsi 2010
            Mitsubishi Canter

Коментар

Момчета, имах честта един от най-добрите плочкаджии в страната да ми прави банята. И той ми обясни защо ЩЕ ОСТАВИ 5 см празно място между плочките и тавана. Точно за да на се получи това /на тавана сложих гипс картон и вградени лампички/. Сградата сляга с времето, предимно в начален етап на строеж, а след това след заселването и. Защо? Защото в един апартамент има няколко тона материали и вещи.
              0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                Пиши в гугъл patiti tsimentokonia че незнам на Български как е,Така съм направил доста обекти ,сега се разбрах за цяла къща подове ,бани кухня и външно
                До колкото разбирам си е на циментова основа с доста фибри и можеш да твориш колкото си искаш . То си е като арматурата в бетона .
                тел. 0889 017703
                0897 516030

Коментар

Малко е късно сега , но утре ще снимам тоалетната и малко други неща у дома и ще разкажа как съм ги направил и как съм защитил стените от корозия . Лека вечер колеги .
                  тел. 0889 017703
                  0897 516030

Коментар

До колкото разбирам си е на циментова основа с доста фибри и можеш да твориш колкото си искаш . То си е като арматурата в бетона .
                    На основата на микроцимента е.Правил съм маси ,рафтове и какво ли не, става много красиво /и цените са готини над 20Ем2материала/Остава да видим какво ще покаже времето.Правил съм басейни по стария начин но си е убийство , така е по лесно
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                      На основата на микроцимента е.Правил съм маси ,рафтове и какво ли не, става много красиво /и цените са готини над 20Ем2материала/Остава да видим какво ще покаже времето.Правил съм басейни по стария начин но си е убийство , така е по лесно
                      Пали Гранд Витарата и ела на събора в Стара Загора на 1.2 февруари трбва да се запознаем и да работим заедно .
                      тел. 0889 017703
                      0897 516030

Коментар

Темата е безкрайна . Ако дойдете в къщи ще се изненадате , че съм домашен майстор . Всичко е започнато и недовършено , жена ми е герой . Но по темата, моето мнение е , че трябва да се направи наново както трябва и да се вземе в предвид всичко горе споменато от колегите .
                        тел. 0889 017703
                        0897 516030

Коментар

Да, причината е някакво напрежение от сградата и липсата на еластична връзка . Като се подменят, не пропускай този път да кажеш на добрият "майстор" да ти сложи еластична фуга и силикон по вертикалните и хоризонтални вътрешни ъгли.И флексово лепило за плочките. Не знам как ги оценявате тези работници като добри майстори,пък ти се нацепват плочките от елементарни пропукси.

Коментар

Някой да е чувал за съсъхване на бетона, е явно не всички са инженери, ама плочки от долу до горе - ей го дей го резултато.
                            Ама нали инженери ви не требват, да стават таксиджии да ги е !
                            То и тема за ограда има тъдява , която хем е незаконна, хем е неограда. Та и тез плочки са в раздела.
                            Ясене, създай нов раздел моля, ка да си построим нещо, което е нищо , но е евтино и за нищо не става, но не плащаме за инженер.
                            Демек - как да преебем инженеро, като си го вкараме отзад и ни е гот от това.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Определено по сградата има слягане и напрежение, има тук-таме микро-пукнатини на стълбището и около самата сграда на тротоара, а и земетресението от 2012 явно е "помогнала" на сградата добре да се слегне...
                              В такъв случай ще чакам да паднат първите плочки и тогава ще не ща, ще трябва да правя цялата баня, от-до

Първоначално публикуван от nvelikov Преглед на мнение
                              Здравей колега , проблема може да е и в самата сграда , до колкото видях става въпрос за ново строителство. Това може да е от слягане на сградата и да е проблем от доста по отдавна , но сега да е станал забележим. НО НАИСТИНА си за тотален ремонт на банята ,не е супер спешен но е необратимо положението.
                              Ако ти трябва помощ обади се телефона ми е в подписа.

Поздрави НИКИ
                              Благодаря Ники, като стигна до там ще се възползвам да ти звънна

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                              Качеството на плочките какво е?
                              Казваш на пода са здрави, което ме кара да си мисля, че само тези по стените са напукани.. Не виждам логика това да се случи, при положение, че не поемат никаква тежест..
                              Явно като качество са зле и водата си е казала думата..
                              Някакви земетресения да е имало?
                              Плочките на гребен ли са лепени?
                              Плочките са испански и бяха доста скъпи, земетресение е имало 2012 и явно е помогнало...
                              Плочките са лепени на гребен.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Някой да е чувал за съсъхване на бетона, е явно не всички са инженери, ама плочки от долу до горе - ей го дей го резултато.
                              Плочките не са до горе, има 3 см разстояние
                              Последно редактирано от Еделвайс; 04-01-14, 01:24. Причина: Сливане на мнения

Коментар

Като дойде време да лепиш новите плочки за всеки случай ковнете една мрежа по стените,една шпакловка с лепило и тогава плочките. Гаранция че няма да паднат повече, по скоро ше ти омръзне да ги гледаш
                                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X