Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Леко напукани и леко разместени на кухо плочки в банята

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Леко напукани и леко разместени на кухо плочки в банята

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
    ............. фугата е пълна с фугин които нее еластичен и доста здрав.
    Точно това не е така.Зависи от очакваните напрежения и се премисля предварително.Важен е типа на сградата.Избира се еластична фугомаса задължително примерно при панелни жилища.Зависи сградата дали е още празна ,или вече е поела действителните натоварвания.Зависи и от нейното качествено фундиране и защити от повърхностните води. Миналата година си изкарахме Коледа ,като ни повикаха на спешен ремонт на офиссграда. Тогава първо беше много студено , преди Коледа се постопли и сградата се е "раздвижила". Чуваха се буквално "трясъци" по настилките и пред очите ни се надигаха плочките.Наложи се екстремно бързо прорязване на фугите , за да се ограничат щетите.
    Където има предварителни признаци за деформации на основата, се е налагало и изцяло фугиране със силикони.
    Та така. Едно "обикновено" фугиране, всъщност може да съсипе готов продукт за хиляди левове.Така наречените "майстори", най -вероятно няма да Ви обяснят тези фактори,защото най-вероятно не са и чували за тях.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
      Точно това не е така.Зависи от очакваните напрежения и се премисля предварително.Важен е типа на сградата.Избира се еластична фугомаса задължително примерно при панелни жилища.Зависи сградата дали е още празна ,или вече е поела действителните натоварвания.Зависи и от нейното качествено фундиране и защити от повърхностните води. Миналата година си изкарахме Коледа ,като ни повикаха на спешен ремонт на офиссграда. Тогава първо беше много студено , преди Коледа се постопли и сградата се е "раздвижила". Чуваха се буквално "трясъци" по настилките и пред очите ни се надигаха плочките.Наложи се екстремно бързо прорязване на фугите , за да се ограничат щетите.
      Където има предварителни признаци за деформации на основата, се е налагало и изцяло фугиране със силикони.
      Та така. Едно "обикновено" фугиране, всъщност може да съсипе готов продукт за хиляди левове.Така наречените "майстори", най -вероятно няма да Ви обяснят тези фактори,защото най-вероятно не са и чували за тях.
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Добре е да се имат предвид някои основни принципи в подготовката и лепенето на плочките в мокри помещения. Единият е, че в основата (мазилката и замазката) варта няма никаква работа. Ако наистина банята е сдадена на колегата с варова мазилка - няма спасение докато не я демонтира до зид.
        Друго правило (не само за мокри помещения,а и всякакви площи) - ако върху настилката или облицовката попада директна слънчева светлина (независимо дали става въпрос за открита площ - тераса или закрита - стая) - задължително флекс лепило и флекс фуга.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Добре е да се имат предвид някои основни принципи в подготовката и лепенето на плочките в мокри помещения. Единият е, че в основата (мазилката и замазката) варта няма никаква работа. Ако наистина банята е сдадена на колегата с варова мазилка - няма спасение докато не я демонтира до зид.
          Друго правило (не само за мокри помещения,а и всякакви площи) - ако върху настилката или облицовката попада директна слънчева светлина (независимо дали става въпрос за открита площ - тераса или закрита - стая) - задължително флекс лепило и флекс фуга.
          То и да се ядосвам още няма смисъл, но още ме е яд на майстора че е могъл да ми каже че варовата мазилка от строителя не става и че ще имам проблеми, нямаше да спестя пари за това, инак на пода не са мръднали никъде, включително и където съм изградил с итонг за тръбите и там не са мръднали, нито бият на кухо.

Коментар

Варта и гипсът нямат никакво място в мокри помещения. Не визирам влагоустойчивия гипсокартон. За мазилки става дума.
            Съгласен съм и с колегата Алекс. Едно фугиране с две леви ръце орезилява добре свършена работа, дори и материалите (плочките) да не струват хиляди лева.
            Аз си отделям цял ден за внимателно фугиране на една средна баня, за да се изпипат нещата. Виждал съм и фугиране за два часа.
            Дискутираният проблем може да няма директна връзка с фугирането, но може и да има.
            Попадне ли вода зад плочките и основата не е добра, това е ситуацията.
            Затова измазвам баните в машинна мазилка влаго устойчива.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Бях обещал да покажа как съм решил проблема с напукванията. Малко са лоши снимките но толкова с телефона . На кратко , това зеленото е все още недовършената ми тоалетна . Всички стени са от влагоустойчив гипсокартон на щендерна конструкция и мрежа положена по всички вътрешни ъгли. Мазилката си е мой специалитет. на гипсова основа със специални пластификатори . След полагането на мазилката се нанася две ръце лак за камък (мат) и готово , може да се мие с маркуча . Оранжевото е в друго помещение .
              Прикачени файлове
              ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
              тел. 0889 017703
              0897 516030

Коментар

Много ефектна мазилка!
                И хубаво се е получило.
                В Италия често правехме бани с плочки до метър-метър и двайсе. Само в душ пространството се вдигат до 2м.
                И тук съм правил една така, но тенденцията е да се правят облечени догоре.
                На мен лично, ми навяват асоциации за колбасарски цех, или химическа лаборатория. Много е подтискащо.
                Същата е ситуацията със сифоните.
                Там в една на сто бани сме слагали сифон, тук в една на сто не се слага.

Коментар

Сега е модерно да се слагат линейни сифони, което променя някои концепции в монтажа на подови плочки.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                    Сега е модерно да се слагат линейни сифони, което променя някои концепции в монтажа на подови плочки.
                    Така е! Аман от наклони и локви.

Коментар

Да, известна ми е и тази концепция.
                      Линейни сифони, които струват половината от оборудването на цялата баня.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Да, известна ми е и тази концепция.
                        Линейни сифони, които струват половината от оборудването на цялата баня.
                        Що така мислиш? Аз намерих 1 линеен метър сифон за под 80лв.

Коментар

Щот съм виждал и по над 200 пари.
                          В средно голяма (нормална) баня, сифон трябва само в душ кабината, или коритото.
                          Останалото, на хоризонт.
                          Така ги виждам аз нещата, ама това си е моя гледна точка.
                          Пък и ако 80 пари за едно парче пластмаса минава за евтино....

Коментар

Щот съм виждал и по над 200 пари.
                            В средно голяма (нормална) баня, сифон трябва само в душ кабината, или коритото.
                            Останалото, на хоризонт.
                            Така ги виждам аз нещата, ама това си е моя гледна точка.
                            Пък и ако 80 пари за едно парче пластмаса минава за евтино....
                            Ми то и аз съм виждал стъклен параван за душ кабина за над 2 хилки, ама ми го направиха същия за 180 лева.

Коментар

Еми, именно.
                              Какво му е на това, примерно?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00214.jpg
Прегледи:1
Размер:67.2 КБ
ID:5552024Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00222.jpg
Прегледи:1
Размер:72.7 КБ
ID:5552025

Защо трябва да има сифон и отсам, където вода не тече?
                              А в 99% от случаите, клиентите искат.
                              Последно редактирано от TigerHunter; 09-01-14, 17:50.

Коментар

Еми, именно.
                                Какво му е на това, примерно?
                                На кое "това"?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X