Здравейте колеги.Най сетне и аз се наканих да си монтирам видеонаблюдение. Днес си взех NVR и IP камери ,обаче тъй като NVR ще ми е в къщи искам да е максимално безшумен и поради тази причина си взех модел който няма вентилатори.Сега искам да му сложа и SSD диск с цел абсолютно да е безшумен ,обаче колегата в магазина ме хвърли в тъч - не е сигурен дали NVR ще работи коректно с SSD диска. Според него с времето щяли да се натрупват някакви регистри в диска и щял да се омаца-той ми казва че като е на компютър този диск нямало такива проблеми тъй като компа си ги чистел сам.Споделете имате ли наблюдение с такива дискове на NVR- и.
Ще работи,обаче колко време.Обмислям подобни конфигурации,но няма как да кажа колко време ще кара.Опита ми казва че стандартни дискове на двр, не живеят много ,в сравнение със същите поставени на РС.
Един път като часове,втори път като брой операции запис.Ако двр/ нвр има и опция пред алармен запис нещата стават още по тежки.Диск на двр може би 5 г. Живот
Два мегапиксела,снимка през мрежата.
През ноща и през деня.
Незнам защо,но качеството на скрийн Шота е доста по добро,но в темата снимките са кофти.
И моя опит със стандартни дискове е такъв.Точно изкарват след гаранцията и се чупят.На компютрите са в друг режим ,много по малко натоварване.Ами сега гледам едни SSD та на САМСУНГ с 5 години гаранция -освен да скоча на такъв.Roninn каква е камерата от скрийн шота?
Една много стара система,осъвременена,разстоянието от камерите до монитора е няколко километра,върви по оптичен кабел до 20 км.без никакъв проблем.Камерите са много стари,черно бели,на някакъв етап всичко това ще бъде изхвърлено въпреки че на хората и така им върши страхотна работа.
Предимствата на оптичния кабел са огромни,като качество,скорост но в случая подменихме около 15 АП-та аксес Пойнт...Безжични...Които след като са монтирани са изкарали точно 10 дни, в района падат гръмотевици и антените са светнали като реотани, а човека го е замерил в тиквата късове мазилка ....Лудница.
Оптичния кабел освен ТТ предимствата е пластмаса и стъкло,не го бърка мълния,статика, студ, жега,и т.н.
Спомням си че радиация може да повлияе на оптичен кабел,изграждал съм на такива места оптични мрежи като Електронно лъчеви ускорители,под щита на централата ,където радиация е същата като на слънцето,в едни изотопни кладенци също,дали наистина на теория е така няма как да кажа,практиката казва че това е най добрия метод за комуникация в нашето време.
Не намирам снимки,да ви покажа как се сплайсва 392 чифта оптичен кабел в Курортен комплекс на морето.За видео интернет и трасета за мобилните оператори както и доставчици на телевизия.
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
И моя опит със стандартни дискове е такъв.Точно изкарват след гаранцията и се чупят.На компютрите са в друг режим ,много по малко натоварване.Ами сега гледам едни SSD та на САМСУНГ с 5 години гаранция -освен да скоча на такъв.Roninn каква е камерата от скрийн шота?
Два мегапиксела AHD ,3.6 мм обектив
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
Коментар