Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камина с водна риза - схеми,цени и направа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Камина с водна риза - схеми,цени и направа.

....то надеждата крепи човека де!

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
      Само това ми е надеждата !!!
      Че и в още филми се вкарвам,ето :
      [ATTACH=CONFIG]682673[/ATTACH]
      Другата седмица ако не ми мине котка път ще го поръчам.
      Правилен избор,препоръчвам ти с вмместимост 163 литра.
      Но как ще го съчетайш с камината,не ели по добре плосък колектор с серпентина в бойлера?

Коментар

Първоначално публикуван от fanfan Преглед на мнение
        Правилен избор,препоръчвам ти с вмместимост 163 литра.
        Но как ще го съчетайш с камината,не ели по добре плосък колектор с серпентина в бойлера?
        Абе май ще е 110 литра,понеже е на промоция.
        Няма да слагам бойлер.Имам си един на дърва,простичък,без серпентини.
        Хем топли водичката,хем голия задник на къпещия се .
        На ЕРП-тата съм им сърдит.
        Само слънце и дърва.

Коментар

Имай предвид, че за да ти се изплаща това нещо, трябва интензивно ползване. Само със събота и неделя няма да става. Но като те гледам, ти от твоята къща няма да се отлепяш, така че ако всекидневно ще я обитаваш, има смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            Имай предвид, че за да ти се изплаща това нещо, трябва интензивно ползване. ....
            Ами за 165 литров SS-HE термосифон - слънчев колектор с медна серпентина цената е около 1000 лева. И за бойлера + поставяне още 1000,общо 2000 май не е много.
            За една две години се избива от икономия на ток.
            Съботно - неделно със зимна ваканция - годините да станат 5.
            А периодът за безаварийна работа, май е около 10.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ами трябва да се смята. Ти слагаш много висока летва с тази цена, но ситемата е с по-голям водостдържател.
              Аз си правя моята сметка. Системата с бойлера(100л) и всичко(помпа, разширител, термоконтролер ит.н) ми излезе около 1000лв. Собствен труд.
              Значи, топлотехниците да кажат колко ток отива за тия 100л. да се затоплят до около 65гр. Аз ги слагам грубо 4КВт, по 20ст.,= 80ст. Хайде, нека е лев, грубо. Това го смятам за ден, защото колектора ми, така или иначе дава 1 бойлер на ден. Активни дни в годината, колко да ги сложим? 200 добре ли е? Те ги 200 лева за година. На мене излиза че ще ми се изплати за около 5 години ако го ползвам всеки ден. А само съботно-неделно, забрави за изплащане

Коментар

От няколко години в нас сме с 120л. бойлер с две серпентини и ел. нагревател за всеки случай + камина с водна риза + соларен панел-колектор и дори в тези зимни дни водата в бойлера си се загрява до 60/65 градуса само от него, а лятото спокойно си държи 70/75 и дори 80 градуса през целия ден. Ползва се целогодишно. Колектор + помпа + бойлер + разширител и всичко нужно + майстори излезе 1500лв. и като се има предвид, че ел. нагревателя на бойлера почти не е включван мисля, че за тия 4год. мисля бяха, вече се е изплатил напълно.

Коментар

Ами не знам как смятате но аз смятам така.
                  Тази соларна система струва 550 лева.Не ми трябва да си купувам бойлер,който струва около 300 лв.
                  Също така много ме устройва факта че няма да разпъвам една камара тръби за серпентини.
                  Две тръби отиват на покрива и толкова.
                  Според знаещите,ще ми осигурява топла вода в по голямата част от годината.
                  В къщи съм със 80литров бойлер и сме 4 членно семейство и ни стига,а този е 110литров.
                  Не е голяма разликата в парите а така или иначе трябва да се купува.
                  Не знам,ще говорим повече след като я купя, монтирам и пробвам.
                  Сега си правя банята и много скоро ще съм готов.
                  Тъкмо ще се оправи времето че да има слънце да топли водичката.

Коментар

Абе 110 литр не е зле,но големия 163 литр(аз съм стакъв) има в резервен потенциал от топла вода и за сутринта след обилно вечерно къпане на челядта.Така се получавч презастъпване и по бързо се стопля сутришната вода за тез които се къпат рано сутрин.Моята система е отворена и лятото към два часа наобяд почва да ври и хвърля вода нагоре кат кит въпреки че четири човека плюс две малки деца точат вода постояно.Аз го ползвам към три пъти на ден.Зимата ,след ноември пускам нагривателя( 1,5 киловата) итака ми навърта към 50 лв на месец ако е под нулата (включен е на триф. ел–мер).

Коментар

Гледайки направените камини с водни ризи,реших да ви разкажа и покажа една камина конструирана и правена от мен и един приятел .Та задачата ни бе да измислим,конструираме и изработим подходяща камина хем да е в ретро стил ,хем да е достатачно голяма за помещението в което се намира ,хем да е сводна риза за отопляване на къщНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2657[1].jpg
Прегледи:1
Размер:97.6 КБ
ID:5564265Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2656[1].jpg
Размер:88.2 КБ
ID:5564266Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2658[1].jpg
Размер:107.9 КБ
ID:5564267Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2659[1].jpg
Размер:114.2 КБ
ID:5564268Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2664[1].jpg
Размер:93.7 КБ
ID:5564269ата. В последствие по желание на домакина монтирахме към камината и ел котел които при мързел на домакина топли системата.И се започна едно обикаляне из Габровско Тревненските вилаети за крадене на идеи за проекта. Най- бяхме впечатлени от камината на заведението Фенерите в Кметовци.Камината се намира в залата на втория етаж ,харесани и камината в Трявна в известната къща с двете слънца. Започна се едно смукане на пръсти кое колко кое как колко да бяде висока колко широка дълбочина ,как да им осигурим вуздух за тяга ,да не като се съберат гости и да върне пушък и да стане лисичарник. Като се има предвид че залата в която е камината е 6 на 6 м и височина близо 3,80 .Разкроихме ламарини започна се едно заваряване ,отидоха блозо две кутии електроди и близо 500 кг ламарина самата водна риза бе около 2м висока. Изспитахме я монтирахме я в ъгъла и около нея оформихме декорацията . Макар и смучеики проекта от пръсти краиния вфект бе повече от задоволителен Що китюк що нещо е изгорила бог знае?Та такива ти ми работи ето и някоя снимка в завършек
                      Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                      Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Това съм се чудил доста, може ли да има камина като едновремешните, които съм виждал в Копривщица с човешки бой ?
                        Ама да е съвременна ?
                        Е можело.
                        Браво !
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Чичо Фър, един въпрос. Помниш ли горе-долу какъв комин направихте за тая камина? Че като гледам е доста отворена.
                          Оджаците по принцип имат бая широки комини.

Коментар

В най горния край на металната конструкция има метална клапа командваща се със синджира най в ляво на комина от там нагоре е висок около 3 метра с размери60 на 40см.Никога при максимално горене нее пушила а и при 30 нафиркани тютюнджии не се е задимявало
                            Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                            Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Ще работи ли колектор вертикално?
                              Казаха ми, че няма проблем, но да попитам...
                              Разширителния съд ще е на около метър над него.
                              От колектора ще се спускат отделни линии за всеки радиатор.
                              За "студената" вода мисля да направя пак така.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00563.jpg
Размер:76.5 КБ
ID:5564836
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ако е с помпа, няма проблем. Ако няма, такива чупки с изкачване и слизане не са много уместни, защото един въздушен мехур прави възглавница и спира циркулацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X