Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камина с водна риза - схеми,цени и направа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Камина с водна риза - схеми,цени и направа.

Бенц задай си параметрите какво точно искаш да отопляваш и прочие не става просто ей така пет тръби от оджака и всичко е ок ..То и аз искам багажник на мерцедеса 124 на покрива ама няма.
    Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
      ОООООООООО хаиде малко по по сериозно към темата ........не плаваме на свободна вахта или там както се казваше .....поне темата почна с шега с разни подводници ...та мен в казармата ме взеха подводничар и се наложи един път да си испера чорапите и отворих люка да ги просна и сега се налага да пиша от дъното на окияна
      Банско,един сравнително голям площад в центьра,пада се в една сграда приличаща на ммммммм смесен магазин от селски тип или читалище,входа на крьчмата беше в дясно с лице кьм сградата,каминада в ляво от входа.Отивах и гледаш,аз по-сериозно от това не го мога.

Кьде па видя несериозно?Водопроводни трьби с тетки по тях и нещо като решетка хваната над огьня,това помня на леко пияна глава.По онова време ми направи впечатление защото ние ползвахме такава с дьно и стени,а това беше кьде кьде по-просто.

На,нещо такова ма беше с по-тьнки трьби и по-горе та нямаше как да надникна при горяща камина да огледам.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:-1763696028.jpg
Прегледи:1
Размер:121.8 КБ
ID:5534312

За дьното на окиана нямам какво да кажа,ако ти е криво какво работи някой……….пий едно пиене,'земе ти мине.
      Последно редактирано от BENZBOSS; 07-11-13, 20:21.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
        Бенц задай си параметрите какво точно искаш да отопляваш и прочие не става просто ей така пет тръби от оджака и всичко е ок ..То и аз искам багажник на мерцедеса 124 на покрива ама няма.

Аз нищо,тук е между 15 и 30 градуса цяла година.Просто сьседната тема е за камина с вьздухарско топлене,а почнахме да я обрьщаме на водно та пуснах тая тема да се вихрим с кой каквото знае и да не цапаме сьседната тема.

АЗ знам ако ми е студено как да го направя,брал сьм го и сьм го ял,но на други може да им е интересно.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Банско,един сравнително голям площад в центьра,пада се в една сграда приличаща на ммммммм смесен магазин от селски тип или читалище,входа на крьчмата беше в дясно с лице кьм сградата,каминада в ляво от входа.Отивах и гледаш,аз по-сериозно от това не го мога.

Кьде па видя несериозно?Водопроводни трьби с тетки по тях и нещо като решетка хваната над огьня,това помня на леко пияна глава.По онова време ми направи впечатление защото ние ползвахме такава с дьно и стени,а това беше кьде кьде по-просто.

За дьното на окиана нямам какво да кажа,ако ти е криво какво работи някой……….пий едно пиене,'земе ти мине.
          Не , не почвам от долу на ногоре ама изопще не ми е криво все некой требва да гаси оганя. Па ела та виж си се явил по шопско вземи та ми се обади зер имам 2 български лева да те водя в една шопска кръчма да ти разкажа това онова за камините оганя водните ризи и прочие...и да допълня ОТ 25 СЕПТЕМВРИ 1991 ГОДИНА ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ ПИЯ ОСВЕН НЯКОЯ БИРА С ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ .АМА ВИЖ за теб ще направя исключение само и единствено ако ми помогнеш с решението за багажника.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Аз нищо,тук е между 15 и 30 градуса цяла година.Просто сьседната тема е за камина с вьздухарско топлене,а почнахме да я обрьщаме на водно та пуснах тая тема да се вихрим с кой каквото знае и да не цапаме сьседната тема.

АЗ знам ако ми е студено как да го направя,брал сьм го и сьм го ял,но на други може да им е интересно.
            Да горе долу сме писали заедно и знам темата от къде идва .цитат.. ПИЧОВЕ.. аз вече отворих такава....

Коментар

А доколко е ефективна готварска печка с водна риза?
              Минава ми през ума да си топля горния етаж на вилата. Печката там не се гаси цяла зима.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ми ако и направиш водната риза на дьното то едва ли ще познаеш дали печката е с водна или без освен ако някой не почне да рови вьглените/пепелта.

И под Ефективна имаш в предвид колко ще топли самата печка или колко ще готви самата печка?
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Доколко ще върши работа като отопление. Мисля че има и фабрични готварски печки с водна риза. Нямам идея къде точно е поместена.
                  Горе имам две стаички с обща площ около 25 квадрата.
                  Идеята ми е за отворена инсталация без циркулационна помпа.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                    Доколко ще върши работа като отопление. Мисля че има и фабрични готварски печки с водна риза. Нямам идея къде точно е поместена.
                    Няма да имаш никакъв проблем да ги топлиш тези стаички! Писах по-горе в темата - баща ми 15 години топлеше около 50 кв.м. със самоделна водна риза в готварската печка, отворена система, без помпа! Водната риза беше във формата на буквата "П" отстрани, а не отдолу на огъня! Според мен отдолу няма да е ефективна!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Не се занимавай с гравитачна система. Големи цолажи, наклони...Полипропилен ф20 и една помпичка и става за нула време.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Става, когато имаш ток...

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          Според мен отдолу няма да е ефективна!!
                          Ако сравняваме сьс стените на камината и наклона на комина или трьбна решетка над огьня си АБСОЛЮТНО прав естествено.Ако говорим за тип Пернишка печка на която да сложи едно водно дьно то тогава това е долу горе единствения вариант.Не се казва какво вкарваме в уравнението та са това и резултата или предложението е такова.

Иначе аз от скромния си опит сьм много ЗА системата БЕЗ помпа
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Става, когато имаш ток...
                            Е то съвсем ли няма?
                            Ако сравняваме сьс стените на камината и наклона на комина или трьбна решетка над огьня си АБСОЛЮТНО прав естествено.Ако говорим за тип Пернишка печка на която да сложи едно водно дьно то тогава това е долу горе единствения вариант.Не се казва какво вкарваме в уравнението та са това и резултата или предложението е такова.

Иначе аз от скромния си опит сьм много ЗА системата БЕЗ помпа
                            Едното си го правиш съвсем сам за "до обед" време, а другия вариант е свързан с големи метални тръби, заварки резби, наклони, и изчисления...

Коментар

Големи цолажи...колко големи за два радиатора, не много големи при това.
                              Ако въобще стигна да го правя, смятам да ползвам полипропилен 1/2 и 3/4.
                              Ток от мрежата нямам.
                              След като монтирам панелите (евентуално в комплект с ветрогенератора), не ми се ще по цял ден инвертора да ми захранва инсталацията, заради помпата. Ток ми трябва само вечер.

Коментар

Големи цолажи...колко големи за два радиатора, не много големи при това.
                                Ако въобще стигна да го правя, смятам да ползвам полипропилен 1/2 и 3/4.
                                Ток от мрежата нямам.
                                След като монтирам панелите (евентуално в комплект с ветрогенератора), не ми се ще по цял ден инвертора да ми захранва инсталацията, заради помпата. Ток ми трябва само вечер.
                                При мен верикалните щтрангове са 3/4 имам монтирана помпа която не пречи по гравитачен път да се движи водата, но когато не е включена долу си превира котела а в радиаторите никой.
                                И аз като си правих системата съобразих наклони с идеята ако спре помпата да има поне някакво движение в системата- ама нъц.
                                Помпата дърпа 40-80 (в зависимост от скоростта) вата и то не постоянно ами с термореле и задаваш само когато е достатъчно топло в печката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X