Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Никой не пише. Трябва ми качествен висящ бойлер с 1 серпентина около 12-150 литра.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
      Те тези от Бош сигурно са много завеяни щом са си поверили една голяма част от производството си на бойлери на Теси.
      Теси строят в момента втора производствена линия за бойлери, можеш сам да си правиш изводите.
      Казваш, че е невъзможно една и съща фирма под различни марки да произвежда с различно качество?

Коментар

• Какъв бойлер да взема?

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        Никой не пише. Трябва ми качествен висящ бойлер с 1 серпентина около 12-150 литра.
        Препоръчвам Дражице.
        Чешки са има представител в София май Еър Лукс се зове.
        Добро отношение цена/качество в сравнено с разни Българо - китайски марки.
        Имат специални модели за ТП с увеличена топлообменна площ.
        Добра изолация - ниски загуби.
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Казваш, че е невъзможно една и съща фирма под различни марки да произвежда с различно качество?
          Напротив!
          Когато е по стандарт ТUV/GS качеството е като за него, когато е като за ГОСТ е друго. Ако е БОШ за Европата е по стандарт като за там.
          И все пак малко или много, независимо от пазара Бош си държат на името. Друг е въпросът колко е предвидения живот на едно изделие - в конкретния случай бойлер.
          RAV 4
          F650GS

Коментар

Те тези от Бош сигурно са много завеяни щом са си поверили една голяма част от производството си на бойлери на Теси.
            Теси строят в момента втора производствена линия за бойлери, можеш сам да си правиш изводите.
            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Напротив!
            Когато е по стандарт ТUV/GS качеството е като за него, когато е като за ГОСТ е друго. Ако е БОШ за Европата е по стандарт като за там.
            И все пак малко или много, независимо от пазара Бош си държат на името. Друг е въпросът колко е предвидения живот на едно изделие - в конкретния случай бойлер.
            В случая конкретно нямат разлика. За стандартите е точно така, но Теси не се прави само за България или само за Европа и се налага да се познават и спазват доста стандарти и изисквания за различни пазари.

Факт е, че всички производители се целят в нисък процент дефекти през гаранционния период. Има обаче и такива производители(няма да споменавам марки) които с 10-40% по-висока цена си залагат сервизна намеса и по този начин си позволяват да пуснат по-калпав(и по-скъп) уред със същата гаранция или такъв с 1-2 години по-голяма.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

По мои ( и не само), от известно време насам, "марково" не значи нищо, освен скъпо. Конкретно за Бош - не знам за бойлерите им, но имам доста наблюдения върху различни техни съвременни електроинструменти и не мога да кажа нищо хубаво. В същото време техните антики работят наистина безупречно.
              По отношение на бойлерите - ако сам, можеш да окачиш на стената 80л бойлер (празен, разбира се), това не е бойлер а нещо, което ще сменяш, при всяко изтичане на гаранцията, и то с повече късмет. За себе си съм решил проблема трайно и ефективно.
              По отношение на Теси - по погрешка имам такова проточно недоразумение в гаража и всеки опит да го използвам, води до неистово желание да го завра в някое отверстие на производителя му, откъдето всъщност е излязло.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да чукна на дърво, тази година 50 литров бойлер, Stiebel Eltron немски, навърши 10 години откак е поставен, и абсолютно нищо не съм сменял по него, единствената забележка по него е че по краищата на външната обвивка на бойлера, са се получили ръждиви петна от постоянното мокрене при къпене. Е вярно че цената му беше 480 лв, което за 50 литров бойлер хич не беше ниска цена, но не съжалявам и вече се е изплатила за годините си.

Коментар

Aз пък не се вживявaм и съответно и не очaквaм много. Имaм вaрненски с долнa серпентинa и aтлaнтик. Евтини. Рaботят няколко години вече. Кaто се рaзтекaт ще вземa нови.
                  Едно време изкaрвaхa по 15-20 години с условие че почти всякa седмицa виждaх някой комшия с количкa дa мъкне бойлер зa зaвaрки. Нaшия също беше ходил 4-5 пъти.
                  Един съвет -монтирaйте си редуцир след водомерa. Вече имa и по 20 инa левa. По-високо нaлягaне прaви порaзии не сaмо нa бойлерa , aми и нa меки връзки и нa смесителните бaтерии, и нa кaлпaвите китaйски фитинги. Aко ви нямa и гръмне някоя връзкa щетите и неудобството сa големи.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                    В случая конкретно нямат разлика. За стандартите е точно така, но Теси не се прави само за България или само за Европа и се налага да се познават и спазват доста стандарти и изисквания за различни пазари.

Факт е, че всички производители се целят в нисък процент дефекти през гаранционния период. Има обаче и такива производители(няма да споменавам марки) които с 10-40% по-висока цена си залагат сервизна намеса и по този начин си позволяват да пуснат по-калпав(и по-скъп) уред със същата гаранция или такъв с 1-2 години по-голяма.
                    Не знам на какво залагат и къде им излиза сметката . За 5 години гаранция смених 3 (три) бойлера на Теси . Третия протече след няма и година . Горещо НЕ препоръчвам Теси на никой . Сега съм с Горение и си правя казан от неръждавейка та да си реша проблема веднъж и за винаги .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Никой не чете.
                      В Плевен водата е много варовита.Ама разбирайте много.Единствените бойлери които работят с минимално натрупване на варовик,и доста години са FAGOR.При тях бойлер на 6-7 години почти не се нуждае от почисване на нагревателя.През това време всички останали реномирани марки са отваряни поне по 3-4 пъти,евтините(разбирайте Теси и производни) всяка година са за нагревател.
                      Добра цена,качество доста над средното.Поне 6-7 години няма да имате проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                        Никой не чете.
                        В Плевен водата е много варовита.Ама разбирайте много.Единствените бойлери които работят с минимално натрупване на варовик,и доста години са FAGOR.При тях бойлер на 6-7 години почти не се нуждае от почисване на нагревателя.През това време всички останали реномирани марки са отваряни поне по 3-4 пъти,евтините(разбирайте Теси и производни) всяка година са за нагревател.
                        Добра цена,качество доста над средното.Поне 6-7 години няма да имате проблеми.
                        Интересно. Къде се събира варовикът?

Коментар

Не мога да кажа,но в бойлера имаше минимално количество варовик,да не кажа никакъв.Бойлера се отвори след 6-7 години,защото всички квартални майстори плашеха,че вече е бомба,колко варовик имало,щял да гръмне и дрън-дрън.
                          През цялото време нито се е усетило да има по-слабо топлоотдване,или повече време за нагряване,все характерни неща когато по нагревателя ти има една кофа варовик.
                          Не знам от какво са ги направили.В София където водата е много по-мека,ще е направо "вечен"

Коментар

В София по-важно е да е неръждаем защото водата идва малце агресивна химически и вместо стените да надебеляват от котлен камък, изтъняват от корозия.

В Русе с варовити бойлери съм се борил безкрайно - полезният обем намалява постепенно и накрая има топла вода да си измие човек ръцете. И този намален полезен обем даже доста бързо се загрява. Изнесъл съм десетки кофи сталактити, сталагмити и сталактони (включително от бойлери рекламирани като не-трупащи котлен камък) и хич не ми е ясно къде този материал би отишъл, ако не се утаи в бойлера. Евентуално ако не успява да се залепи за стените да изтича с топлата вода, но тогава ще си събираме песъчинки от косата като се къпем. Но пак не ми е ясно кой ще го раздигне от дъното до сондата за топлата вода, която е горе.

Коментар

п.п. чудото "термопомпен Елдом" което коментирах по-горе в темата още работи, преместено в новата ми квартира.

Коментар

Проблема с варовиковите отлагания е много голям у наше село. 80 литровия бойлер, който изхвърлих работещ и не пробил се преди 10-тина години, за да сложа такъв със серпентина беше пълен с поне 2 кофи варовикови отлатгания, пясък, кал и железни окиси.
                                Сега е наред следващия, който от 1985-1987 г. служи вярно и още нищо не му е изгоряло, не се е пробил, но топлата му вода стига колкото да си измиеш само някои части. Страх ме е , че като го отворя няма да мога да го събера в работещ вид.

Та пишете, моля Ви, само за бойлери без да се отклоняваме по темата.

Има едни съдове, пластмадови за които ми казаха, че издържали да са под налягане. Ако взема такъв и му завра медна серпентина дали няма да се раздуе от топлината? Ще го топля до 45С.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X