Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв бойлер да взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв бойлер да взема?

Някакъв варненски е бойлера Стибел/Стубел-21kW, преди 4-5 г. беше 700-800 лв. Сложи към крайната цена и кабел от таблото до банята, ако нямаш такъв. Какво налягане имаш във ВиК системата също е много важно. Аз съм в къща извън града, където налягането подавано от ВиК е 1 бар, и то в добрия случай. Захранвам къщата от сондаж със хидрофор, и имам постоянно 4,5 бара налягане. Понеже хидрофора го правих преди доста години заради поливната система е външен и зимата го източвам. Тогава, зимата, минавам на държавната вода. На която заради трифазния бойлер сложих една допълнителна помпа, мисля бустер помпа се води, а в представителството на Грундфос я наричат "Пи ем"-ка. Тя се върза на 300 лв. някъде с отстъпката която ползвам във Грундфос, монтажа беше от мен и ми отне около 1 ден. Проблеми никакви не сме имали. да кажем летния сезон средно за трима човека сметката за ток е 36-37 лв.

Коментар

Проблеми с налягането нямам. Смело слагам пък ще видим. Siemens или Stiebel eltron ще да е.

Коментар

Още един глас за СИменс.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

За марка не мога да дам препоръка, защото Сименс не съм виждал и на снимка. Но сега се сетих друго. Проточните бойлери бивали с меден и пластмасов кожух на нагревателя. Препоръчваха пластмасовия при варовита вода. При мен водата е много варовита и взех такъв, иначе се бях засилил към меден. И друго, аз взех този, защото наблизо има представител на марката, евентуално за резервни части. Майстори не ползвам така или иначе и сервиза за мен не е важен.
          Сега като се замисля, в последните едно 30+ г. и в двете жилища сме с проточни бойлери, дори нямам спомен някога да сме имали такъв класически бойлер. Ами да сме сменили няколко нагревателя, но не повече от 3 бр. На вилата предишния ми бойлер беше монофазен, пак варненски, мисля Релакс беше. На него се спука кожуха на нагревателя, 12-13 лв. струваше и час за смяната.
          П.С. И на двете жилища съм прекарал допълнителна ел. инсталация от таблото до банята. И въпреки познанията и уменията по електротехника които имам, съм викал квалифициран специалист да ги свърже !!!

Коментар

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
            Някакъв варненски е бойлера Стибел/Стубел-21kW, преди 4-5 г. беше 700-800 лв. Сложи към крайната цена и кабел от таблото до банята, ако нямаш такъв. Какво налягане имаш във ВиК системата също е много важно. Аз съм в къща извън града, където налягането подавано от ВиК е 1 бар, и то в добрия случай. Захранвам къщата от сондаж със хидрофор, и имам постоянно 4,5 бара налягане. Понеже хидрофора го правих преди доста години заради поливната система е външен и зимата го източвам. Тогава, зимата, минавам на държавната вода. На която заради трифазния бойлер сложих една допълнителна помпа, мисля бустер помпа се води, а в представителството на Грундфос я наричат "Пи ем"-ка. Тя се върза на 300 лв. някъде с отстъпката която ползвам във Грундфос, монтажа беше от мен и ми отне около 1 ден. Проблеми никакви не сме имали. да кажем летния сезон средно за трима човека сметката за ток е 36-37 лв.
            Тоя стибел ми е познато,на жената чичо и има такъв,или по точно такава марка трифазен,модел едва ли ще си спомня,но го ремонтирах няколко пъти.Имаше някаква драма с един датчик ли беше,като тръгне водата да разбере че има поток.Чаках и доставка,наложи се да го отварям втори или трети път за да го напасна,доколкото не ми се е оплакал чичката ,работи вече 2-3 години след ремонта.
            Във офиса бяхме със Сименс трифазен,втора употреба,на колко години е незнам,но е без забележки.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              https://www.ovk-varna.com/

Две бани само. Трима сме. Проблеми - нямам за сега. Но ми е за резерва, както спре ТЕЦа.
              Линка води към Обединена ветеринарна клиника....
              Предлагат много различни услуги, но не и устройства за затопляне на вода.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Най-важното за проточен бойлер е управлението му,то трябва да бъде електронно,а не електромеханично.При електронното управление комфорта е много по-голям,температурата на водата е постоянна според зададената от потребителя ,не се влияе от дебит и налягате.
                От 2 години съм с този модел http://www.technopolis.bg/bg/Tankles...21415/p/724111 .Като "минус" мога да отбележа само това ,че жената или дъщерята като влязат в банята забравят да излязат,топлата вода никога не свършва
                Трагичното не е смъртта, а животът, който
                хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                Чарлз Буковски

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Линка води към Обединена ветеринарна клиника....
                  Предлагат много различни услуги, но не и устройства за затопляне на вода.
                  Видях. Моя е грешката. Не зная как се е получило.
                  http://www.technopolis.bg/bg/Tankles...18400/p/724109

Като този, но 24Квата.

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
                    Най-важното за проточен бойлер е управлението му,то трябва да бъде електронно,а не електромеханично.При електронното управление комфорта е много по-голям,температурата на водата е постоянна според зададената от потребителя ,не се влияе от дебит и налягате.
                    От 2 години съм с този модел http://www.technopolis.bg/bg/Tankles...21415/p/724111 .Като "минус" мога да отбележа само това ,че жената или дъщерята като влязат в банята забравят да излязат,топлата вода никога не свършва
                    На колко градуса го държиш и променяш ли ги изобщо?

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                      На колко градуса го държиш и променяш ли ги изобщо?
                      Ние ползваме Стибел Елтрон https://durchlauferhitzertests.de/st...ron/dhb-21-st/ и има три символа (положения ) за ползване ( за миене в баня , за къпане и пълнене на вана и за ползване в кухня ) . Не мога да кажа каква температура е водата в трите положения . Ние го експлоатираме вече две години предимно за топла вода и къпане в банята и сме много доволни от ползването му .

П.С Зачетох се в линка и видях че е с три температурни режима 35 , 45 и 55 градуса . Това означава че го ползваме на 45 градуса целогодишно .
                      Последно редактирано от alexalex69; 20-02-18, 13:00. Причина: допълнение
                      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

При бойлера на siemens регулирането на температурата е плавно без фиксирани степени от 30-60 градуса,което ти позволява да нагласиш температурата на водата така че да се ползва без допълнително разреждане, лятото я глася на усет 38-39 а зимата 42-43 градуса.При Siemens de1821415 може да се избира между две мощности 18 и 21 кв с превключване на ключ вътре в бойлера и ето как е отвътре

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rsz_img_6237.jpg
Прегледи:1
Размер:447.6 КБ
ID:5781575

Трагичното не е смъртта, а животът, който
                        хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                        Чарлз Буковски

Коментар

Днес случайно от дъщерята на наш клиента разбрах, че са си купили проточен Сименс, но нещо не им е харесал, и са преминали на класически бойлер. Ползвали са го около 2 месеца, но не можа да ми изтъкне конкретна причина. Пое ангажимент да пита баща си дали го продават. Ако е трифазен и ми е по джоба, смятам да го купя и да го монтирам в гаража. Хем ще имам база за сравнение !
                          Някой да каже нещо за Сименс, какво да му гледам, силни / слаби модели ?

Коментар

Първоначално публикуван от stelio Преглед на мнение
                            ...може да се избира между две мощности 18 и 21 кв с превключване на ключ вътре в бойлера...
                            Взех AEG DDLE LCD 18/21/24. При мен ще е нагласено на 18 kW, защото главният бушон при електромера е 32А. В апартамента му сложих 25А и повече от 18 kW не може. Ще споделя впечатления като придобия такива. Не се използват явно много такива и няма много инфо в нета.

Коментар

Едно време човек със 7кВт бойлер се къпеше прилично.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Едно време човек със 7кВт бойлер се къпеше прилично.
                                За къпане - ок. А снабдяване с топла вода на няколко точки едновременно?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X