Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На вилата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На вилата

Тия акумулатори не ги махаш от коридорчето ..... означава ли това че нямаш 220 в ?
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Бре гледам - много си падаш по широките фуги. Всъщност, друго май не признаваш. `Що така? Просто любопитство.
      Всъщност, не много широки. Работя най-вече от 1,5 до 3мм. От техническа гледна точка, който се занимава с това ще ме разбере. Фугите обират минимални отклонения в калибрацията (размера) на плочките и кривини. Не говоря само за българския грес. Ясно е че тук, дори испанските и италиански плочки се внасят втори и трети подбор, а ни ги пробутват за първо качество, и често на по-високи цени отколкото тамошната. В естетичен план, също ми харесва повече, защото фугата подчертава плочката. Освен това, както съм писал и друг път, не харесвам идеята фугата да е с цвета на плочките, защото се убива ефекта.
      Над 10 години съм лепил плочки в Италия и трябва да кажа, че особено външни пространства (тераси, веранди), задължително се монтират с фуга, а при големи площи и със силиконови компенсационни лайстни. Ясно е защо.
      Работи се само с два-три цвята: бяло, сиво циментово, антрацит, манхатън. Въпреки че има избор на цветове, не са популярни.
      Много по-красива е примерно тъмносива фуга на бежово-кафяви плочки.
      И последно, в разрез с тукашната мода в последните години на огромните (40/40, 30/60, 60/60) плочки, няколкото най-красиви бани, които съм правил там бяха с 10/10. Учуден бях, че на 9 от десет места където търсих такъв размер тук, казваха че не се внасят.
      Със много търсене открих някакви турски 10/10, залепени по 9 бр на картонена мрежичка.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      Гледайки бойниците отвътре (като на Хрельовата кула в Рилския) ми идва определението "блокхаус", яко бачкаш, ама краят не е близо.
      Краят наистина не му се вижда, но пък и няма бързане. Освен това се работи когато, и с колото средства се разполагат, а пък и е вила в края на краищата.

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
      Тия акумулатори не ги махаш от коридорчето ..... означава ли това че нямаш 220 в ?
      Акумулаторите са за ветрогенератора. 220V имам през инвертор до 600W. За по-големи мощности си имам агрегати. Прокарването на 220V би ми струвало огромни средства, които е по-добре да вложа като материали. Това, без да смятам риска да остана без жици за нула време.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да отук-отам става добре. И аз не мога да накарам клиентите да сложим фуга която контрастира.

Коментар

Да бе. То е едно летене с парченце плочка по магазините, то е едно взиране в мострите от каталога.
          Според мен и на майсторите донякъде така им е угодно, защото с контрастираща фуга много добре се забелязва, ако не са добре налепени.

Коментар

Поздравления за естетиката, следя с интерес! Би ли споделил малко за ветрогенератора. Изисква ли се някаква документация или просто монтирам, груба цена, ... каквото се сетиш. Искам да го ползвам за постоянно осветление на двор и къща без да ме натоварва в сметките, 12в е ок. Благодаря!
            VARADERO SD2

Коментар

За генератора писах ЛС вече на двама колеги, но ще напиша и тук, въпреки спама.
              Никакви документи не се изискват. Това е система "off grid", т.е. няма връзка с електрозахранващата мрежа. Купувах го от вносител от Бургас преди 2,5 г. Можеш да попиташ чичко Гугъл. Има актуални цени, каталог, данни и всичко което те интересува. Mоят е 500 W.
              Не съм имал проблеми досега с него. За твоите нужди, ще върши работа, но мястото трябва да е ветровито.
              Ползвай акумулатори за дълбок разряд. Когато аз го купувах, фирмата не предлагаше. Сега има. Скъпи са вярно, но автомобилни са крайно неподходящи, защото не държат на много цикли и дълбок разряд. Те са стартерен тип, с висок стартов ток, но не стават.
              Аз почти унищожих два камионски от по 165А/ч. за 700лв, а препоръчителните струват 800.
              Държат на разряд до 9V и имат живот над 10 г., докато моите сега държат по 2-3 часа, дори без никакви включени консуматори. Контролера позволява да спадат до 22V и след това инвертора започва да пищи и се изключва.
              Генераторът произвежда трифазен променлив ток 24V до 500W.
              Надявам се, да съм бил полезен.

ПП: Инверторите, в зависимост от мощността на генераторите и капацитета на акумулаторите, дават 5,600W, 1 kW, 2kW и т.н. на 220 V.

Коментар

Да, благодаря! Вероятно отговаряш предварително на още четящи темата. Поздрави!
                VARADERO SD2

Коментар

Да, затова го написах. Мога да изпиша цяла страница за него, но се ограничих до най-важните неща. Всичко останало, като принцип на действие, модели и т.н, могат да се прочетат в сайта им. Пак повтарям: безпроблемен е. Тази пролет мисля да го сваля за обслужване, моето му се полага на 2-3 години.
                  Основната ми препоръка към евентуални бъдещи собственици е: Ползвайте акумулатори каквито трябва, за да не се набутвате да купувате два пъти.
                  Хубавото е, че контролера може да управлява и соларни панели и може да се комбинира генератора с тях. Сега вече, се предлагат готови хибридни системи. Преди нямаше. Аз съм се замислял за два панела по 12V за по-нататък. При продължителни безветрия, ще са много полезни.
                  Поздрави!

Коментар

А мострите от каталога са захабени. За мен е от значение дали са релефни, защото по тудно се почистват.Мисля си с какъв ли камък ще продължиш стъпалата??????? Дали ще е от реката?

Коментар

Да, релефните се чистят по-трудно, но ако си свикнал с чалъма на материала с който работиш, не е проблем. Разбира се и температурата и влажността е фактор.
                      За стъпалата не съм мислил за камък. Ако трябва да са каменни е по-добре цепен или плочест материал, но работата е трудна и сръдкава. Не само фугирането, а и избирането на подходящи камъни. От реката трябва да събираш с години подходящи, защото повечето са обемисти, а не плочести.
                      Обмислял съм два варианта за стъпалата. Единият е, да ги обличам с плочки (грес) със съответните му лайстни, а вторият е, да ги направя дървени.
                      Клоня към втория. Бих могъл дори да ползвам готово дюшеме, което да залепвам върху бетона с пяна, или лепило за паркет. Проблемът е , че в извитата част на стълбището, стъпалата са триъгълни, и ще стои грозно с дъски, както между другото и с плочки. С плочки съм обличал такива стъпала и не съм очарован от резултата визуално.
                      Ако са дървени, има вариант дъските да се изрязват клиновидно.
                      Имам мерак да си купя някаква комбинирана машинка с циркулярче и абрихтче и да си ги прая дървени, ама засега е на ниво мерак още.

Коментар

Скоро купувах слепени плотове от масив - дъб. Цената е съвсем изгодна, между 40 и 80лв/кв. м в зависимост от качеството на материала, дебелината и начина на сглобяване. Можеш да си поръчаш и елементите по размер и става малко по-скъпо, но за разкроя са достатъчни и ръчни ел. инструменти, умения - гледам не ти липсват. Ако се интересуваш, мога да ти дам подробности, но да не става реклама в темата.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Хм... Благодаря, но всичко което надвишава цената на метър евтин гранитогрес, ми е далеч над бюджета. Квадратурата на стълбищата никак не е малка, а трябва да се правят и подстъпала (чела)... И тъй като е вита стълба. ще ходи една камара фира.
                          2,8 квадрата дюшеме ми е 40лв и поне е гладко от лицевата страна. Като онова, от което направих вратата на караулката.
                          Аз бих го облякъл и с обикновени чамови дъски, но трябва да се рендосват, а пък и трудно се намира сух материал.
                          Така че, вероятно ще е дюшеме. То, така или иначе не се очертава да е скоро, щото трябва първо да си иззидам стаята.

Коментар

Само предлагам. Това дето сега му викат дюшеме е с ширина 8см (гледам вече и по шест има) и дебелина, не повече от 1,6-2см. Да не говорим, че е от най-долнопробна иглолистна дървесина и се поврежда механично даже и да ходиш по него с платненки. Не вярвам стъпалата ти да са повече от десет квадрата с челата. При старателен разкрой, фира ще са само триците от срезовете.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Дюшемето е 7/2,5/400см. Квадратурата е поне 30м. Три сгъвки и половина са до горе.
                              Утре ще пиша за стълбището допълнително.

Коментар

Щом става въпрос за нещо евтино,аз ти предлагам Ивайловградски камък-гнайс. Неукрайчения струва 5лв.м2,а по-големите тикли7лв.м2. Е ще си поиграеш но това е най-евтиното. Мога да ти пратя и снимки но темата си е твоя и ще я успамя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X