Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На вилата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На вилата

Принципно си прав, но си е малко куца печка. Ще си покаже, дано се размине проба-грешка . Успех.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

След като премахнах металната врата, се разрових да видя какви врати имам.
      Оказа се, че имам поне четири 70-ки и само една 80-ка. На всичко от горе холна и обратна на каквато ми трябваше.
      Доста се почудих, но реших да я стегна, да я обърна и да я монтирам.

Отказах се да вадя металната каса, защото трябваше да къртя като луд.
      Хубавото е, че светлия отвор се оказа точно 90см, та направо монтирах дървената каса вътре.
      Ето как стана:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00610.jpg
Прегледи:1
Размер:100.0 КБ
ID:5579208Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00609.jpg
Размер:91.0 КБ
ID:5579207

В следващите два-три дена на моменти съжалявах че се захванах.
      Беше шкурене, китосване, поправки, три ръце боя...

Стана далеч от перфектна, но за вила си е добре.
      Пък и остъклена ще пуска светлина и в коридорчето.

След това си направих конструкцийка и си облякох стената.

Име:DSC00618.jpg
Размер:63.8 КБ
ID:5579213Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00617.jpg
Размер:72.3 КБ
ID:5579212Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00620.jpg
Размер:58.6 КБ
ID:5579214

Монтирах конзоли, кутия, подредих гофретата...
      Фугиране, шпакловка...

Име:DSC00624.jpg
Размер:66.1 КБ
ID:5579215Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00625.jpg
Размер:54.9 КБ
ID:5579216Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00628.jpg
Размер:62.0 КБ
ID:5579217Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00641.jpg
Размер:57.7 КБ
ID:5579218Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00642.jpg
Размер:57.0 КБ
ID:5579219

Ето как изглежда и с вратата. Сега съм и сложил и брава. Остава само да я остъкля, но едно по едно...

Име:DSC00643.jpg
Размер:52.3 КБ
ID:5579220Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00644.jpg
Размер:57.9 КБ
ID:5579221

Ето и как изглежда перваза на прозореца лакиран една ръка.
      Не може да се уцели точно като дограмата, но горе-долу.

Име:DSC00621.jpg
Размер:93.8 КБ
ID:5579222Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00622.jpg
Размер:76.1 КБ
ID:5579223

Та, сега ми остана тавана да правя.
      Чакам обаче да се пооправи времето, за да мога да третирам и почистя мухъла по плочата и да се проветри хубаво.

Някакви идеи за препарат?

Следва...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Препаратът е Savo, а за вратата... да се беше обадил ли....
        При употребата на този препарат се отделя страшна миризма на хлор. Да го вземеш под внимание.
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

То повечето препарати са така. Затова ще изчакам да се пооправи временцето, та да мога да оставя да се проветри хубаво.
          Ще се видим, Гена, ама съм с грип сега. Като дойда ще се чуем.

Коментар

Ceresit имат страхотен ,дълбоко проникващ препарат за мухъл и всякакви гъби в конструкцията. Не мирише! Лошото е ,че съм му забравил името-виж в каталога им!

Коментар

Купих си препарат на Церезит.
              Предстои да го пробвам.

Докато чакам да дойде реда на тавана, се посветих на коридорчето.

Монтирах праговете, почистих, грундирах и дадох една ръка лепило за да запълни грубите неравности на плочата.

Име:DSC00660.jpg
Размер:71.2 КБ
ID:5579988Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00659.jpg
Размер:80.0 КБ
ID:5579995Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00658.jpg
Размер:62.2 КБ
ID:5579999

След пълно изсъхване, последва саморазливна замазка (под).

Име:DSC00663.jpg
Размер:64.2 КБ
ID:5580016Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00664.jpg
Размер:70.2 КБ
ID:5580027

И на следващия ден, плочки.

Име:DSC00667.jpg
Размер:59.2 КБ
ID:5580041Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00669.jpg
Размер:72.6 КБ
ID:5580056Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00670.jpg
Размер:97.2 КБ
ID:5580062Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00676.jpg
Размер:69.1 КБ
ID:5580097Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00675.jpg
Размер:68.0 КБ
ID:5580096Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00672.jpg
Размер:82.8 КБ
ID:5580085Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00671.jpg
Размер:81.9 КБ
ID:5580079Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00677.jpg
Размер:64.4 КБ
ID:5580099

Следва...
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Купих си препарат на Церезит.
                Предстои да го пробвам.

Докато чакам да дойде реда на тавана, се посветих на коридорчето.

Монтирах праговете, почистих, грундирах и дадох една ръка лепило за да запълни грубите неравности на плочата.

[ATTACH=CONFIG]702254[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702265[/ATTACH]

След пълно изсъхване, последва саморазливна замазка (под).

[ATTACH=CONFIG]702282[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702294[/ATTACH]

И на следващия ден, плочки.

[ATTACH=CONFIG]702308[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702323[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702329[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702364[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702363[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702352[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702346[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]702366[/ATTACH]

Следва...
                Гледам и ти лепиш като мен плочките с кръстачки .По немските стандарти не сме майстори а аматьори . Няколко германеца вече се опитват да ми обясняват как истинските немски майстори работели без тях . На мен обикновено не ми пука на БОНБОНА и ги пускам по нанадолнището като има казвам че това ми е първо лепене и че сега се уча и те доволни си заминават.
                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

На немските майстори със завишените стандарти бих им пуснал някой друг квадрат понеделнишки Кай, или от онези италиански и испански трети-четвърти подбор, дето тук ни пробутват за първо качество.
                  Да ме научат, как се редят без фуга.
                  Последните дето редих на един обект, имаха разлики в калибровката от порядъка на 1мм на кашонче.
                  Дори с кръстчета не можеше да се лепят, при все че ги мешах от поне три кашона, както си е редно.
                  В крайна сметка, ги лепих без кръстчета.
                  Или аз съм голям майстор, или и в германия такива плочки продават.

Когато почнах да лепя плочки, нямаше кръстачки, нито клинчета.
                  Без фуга не ми харесват, освен на стена в баня.

Чудно ми е как германските хипермайстори лепят гранитогрес на външни тераси с голяма площ?!
                  Без фуга... Сигурно на всеки метър слагат дилатационни лайсни...

Коментар

С клинчета не е ли по-лесно? Може да компенсираш разликата в размерите на плочката, или евентуални отклонения от правата линия.
                    И, ако плочките се оставят по принцип без фуга, няма ли опастност от възникване на напрежения?

Коментар

Чефо, аз на вилата лепих на вътрешно стълбище и коридор преди повече от 15г, при ремонта на апартамента лепих в коридора, банята, тоалета и дневния тракт преди повече от 12г. навсякъде без фуга и досега нямам проблеми. Само към стените съм оставял фуга около 1см.
                      Но не съм профи и както казват в един друг форум, мнението ми не е препоръка за вземане на решение

Коментар

Аз не разбирам, обаче съм патил
                        Където няма температурни аномалии сигурно няма проблем.
                        При мене стана така: Хладилника отзад нагрява плочките. Лятото нищо, ама зимата панела изстива и се свива (тогава нямах парно) и на плочките им отеснява, та чак се отлепят.
                        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Ами да. И аз го написах защото си изпатих.
                          Апартамента ми е ново строителство. Теракота го лепих година след строежа. Плочките са от тия, с вълнообразния ръб. Уж има фуга, но когато се засрещне изпъкналост с изпъкналост, а това се случва често, фуга на практика няма. И миналото лято плочките ми по средта на една от площите се вдигнаха на пирамида. Аз си го обяснявам със слягане, провисване на плочата, защото е в центъра на сравнително по-голяма площ.
                          Та така. Имах късмет че не се изпочупиха, освободих ги и почистих внимателно. След това с флекс поизпилих изпъкналостите, и ги залепих отново. Този път фугирах със силикон.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            На немските майстори със завишените стандарти бих им пуснал някой друг квадрат понеделнишки Кай, или от онези италиански и испански трети-четвърти подбор, дето тук ни пробутват за първо качество.
                            Да ме научат, как се редят без фуга.
                            Последните дето редих на един обект, имаха разлики в калибровката от порядъка на 1мм на кашонче.
                            Дори с кръстчета не можеше да се лепят, при все че ги мешах от поне три кашона, както си е редно.
                            В крайна сметка, ги лепих без кръстчета.
                            Или аз съм голям майстор, или и в германия такива плочки продават.

Когато почнах да лепя плочки, нямаше кръстачки, нито клинчета.
                            Без фуга не ми харесват, освен на стена в баня.

Чудно ми е как германските хипермайстори лепят гранитогрес на външни тераси с голяма площ?!
                            Без фуга... Сигурно на всеки метър слагат дилатационни лайсни...
                            С това , с което масово разполагаме на нашият пазар, еднаквата и изпъната фуга е продукт не на материала , а на уменията на плочкаджията.Също и при фугирането. Кръстчетата само помагат, но не отменят клечката за зъби от време оно/сеча вече и клинчетата/ и майсторлъка. Така че , майстор си.....
                            А по германско трябва да са наясно с основните правила за полагане на външни плочки -цвят на плочките , минимален размер на фугата в зависимост от размера на плочите, уплътнители по ъглите и дилатационни профили при необходимост. Поне имат ясни и подробни инструкции за това,както и подходящите материали. Тоест фугата навън е по различни от калибровката съображения.

Коментар

Става въпрос че правят фуги ама без кръстчета всичко на око .Иначе и тук има долно качество на висока цена . За под съм сигурен че става ама за крива стена не съм много сигурен кой повече квадрати ще направи . Сега ако някой каже че всички подове и стени в ДЕ са прави много ще ме разсмее .
                              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Разбира се, че са прави!
                                Това е Германия бе, ей!!!!!!
                                На германците шапка им свалям за много неща, на Бай-Ганьо, за изконното германофилство.

То със плочки десет различни калибъра, наистина не може да се ползват кръстчета.
                                И аз съм редил на око, ама от немай къде.
                                Де да съм знаел, че това е професионализъм.

Напразно съм споменавал нечии роднини...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X