Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата - как си отворих работа за 100 години напред." Направи си сам".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къщата - как си отворих работа за 100 години напред." Направи си сам".

Амарьорската мухляса, поради лошото време, но дето е текло пак ще тече. Има време сезона предстои.
    Сега се отдавам на строителство. Днес най накрая намерих художник който ще ми изпълни желанието. Започвам да творя механа, а на стената съм решил да е изобразена “ Ръченица “ на Мърквичка. За справки гугъл Айде да не ви мъча. Ето това е картината.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
      Само лак -прозрачен.Боя върху дърво е доста грозно.С розова боя няма да стане по-детска....
      Доста субективно...

..Ако искаш да изкара повече във времето-обгори я с горелка(газова, леко) зашкури и лакирай....
      Абсолютно погрешно схващане.
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение

А какво е добре да се направи? Все пак трябва да направя нещо на пролет.

Коментар

Доста субективно...

Красотата на дървото е във фладера.Скъпите писалки,табла на автомобили,волани + хиляди артикули около нас защо не ги правят от пласмастки-не могат ли?Ламината под краката ти в момента е с фладер...
          Нямаше как да видиш обгорена греда закопана до половината в земята след 30години.Двете и половини съвсем леко се различаваха,а и не бяха изгнили-лично аз ги нахвърлях в котела. Сигурен съм че не са ги третирали с абсолютно нищо.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

@Якимов.Като казваш дърво предполагам, че имаш предвид дървесина (защото това са различни неща). Сетне уточни за каква дървесина става въпрос - иглолистна или широколистна.

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
            А какво е добре да се направи? Все пак трябва да направя нещо на пролет.
            Провери влажността и тогава ще изумуване с какво ще го третираме.

Коментар

Провери влажността .
              До колкото знам в Плевен е една единствена сушилня и освен километричната опашка от освирепели дърводелци биещи се кой да вземе по добрият материал, цената май отива малко под двойната. Така че влажността е под всякъква критика . Не се притеснявам, че нещо ще се изметне или сцепи. Постройката е непретенциозна. Когато купувах гредите, някой бяха доста леки, а други два пъти по тежки и замръзнали една в друга. Освен всико останало, така изложени на атмосферните условия и не третирани с нищо, си мисля че са поели още доста влага. Нямам идея в проценти какво ще рече, но си мисля че влажността е доста голяма.
              Последно редактирано от Жоро Витлиемоф; 10-01-11, 01:21. Причина: допълване

Коментар

@Якимов.Като казваш дърво предполагам, че имаш предвид дървесина (защото това са различни неща). Сетне уточни за каква дървесина става въпрос - иглолистна или широколистна.

Играта на думи я оставям сам да си я играеш.Мисля че пределно ясно ме разбра за какво става на въпрос.От иглолистната и широколистната дървесина коя е без фладер?Спирам да пиша.
                Съвет:
                Колега недей просто да обгаряш и лакираш-намацай я с възможно най отровните химии то нали само детето ти ще си играе там.

Коментар

До колкото знам в Плевен е една единствена сушилня и освен километричната опашка от освирепели дърводелци биещи се кой да вземе по добрият материал, цената май отива малко под двойната. Така че влажността е под всякъква критика . Не се притеснявам, че нещо ще се изметне или сцепи. Постройката е непретенциозна. Когато купувах гредите, някой бяха доста леки, а други два пъти по тежки и замръзнали една в друга. Освен всико останало, така изложени на атмосферните условия и не третирани с нищо, си мисля че са поели още доста влага. Нямам идея в проценти какво ще рече, но си мисля че влажността е доста голяма.
                  Не се притеснявай. Просто си купил кофражен материал с неустановена влажност. Затова казвам като се стабилизира времето напролет - тогава го измери (викни някой, който има такъв уред, става за 15-20 минути) и според показанията ще измислим технологията. Сега не го мисли.

Играта на думи я оставям сам да си я играеш.Мисля че пределно ясно ме разбра за какво става на въпрос.От иглолистната и широколистната дървесина коя е без фладер?Спирам да пиша.
                  Съвет:
                  Колега недей просто да обгаряш и лакираш-намацай я с възможно най отровните химии то нали само детето ти ще си играе там.
                  Не е игра на думи. Все едно да не правиш разлика между колела и гуми и джанти. Фладер е купешка дума и означава един милион неща. Има си термин и той се казва текстура. И няма дървесина без текстура (или аре фладер, ако ти е по-лесно). Аз като не разбирам от някоя материя поне не заблуждавам хората с мнение. Все пак има професионалисти и в тая материя и е хубаво да се слушат, когато се питат. Горена дървесина, сега кажете и да го маже с нафта и отработено масло! Ама че дивотия!!!

Коментар

Защо да заблуждавам?Видях го с очите си и сам го нарязах, и изгорих.Над мен е борова гора -да не си помислиш че са рендосали и обгорили някакво екзотично дърво за да го сложат като дерек за ограда.Евала на професионализма ти, но човека с резачка (бензинов моторен трион),зеге (електрически трион),молив (средство за нанасяне на линии по дадена повърхност),и нивел (устройство за нивелиране на хоризонтални,вертикални и наклонени повърхнини) е направил (изградил) детска площадка,за да играе детето му.Препоръчах да не се използват химии а само да се обгори и лакира.
                    Бре уморих се!

Коментар

Не знаех, че лака не е химия... Нито пък че и обгоряването не е химичен процес...

Коментар

Възможно най безобидно за случая.Гласувай и за забрана на тостерите + картофите на жар,кекса ,баничките-там направо си го хапваш въглена (въглерода).

Моля модератор да изтрие поне 4-5 от моите постове назад.

Коментар

Момчета избихте се за няма нищо. Дайте го по весело. Къщичката е непретенциозна и направена не професионално. Колкото изкара толкова. Все пак дъщерята няма да играе там докато я вземе мъжът и. Две три години и това е. После всичко отива в камината. Не се карайте за глупости. Вече реших. Ще я боядисам с водни боички

Коментар

Аз бих намазал дървенията с нещо, което да проникне в дървото и да го импрегнира и после отгоре с бяла боя на водна основа.
                            Детето ще може да си рисува отгоре на воля.
                            Къщичката е станала много хубава!
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Момчета избихте се за няма нищо. Дайте го по весело. Къщичката е непретенциозна и направена не професионално. Колкото изкара толкова. Все пак дъщерята няма да играе там докато я вземе мъжът и. Две три години и това е. После всичко отива в камината. Не се карайте за глупости. Вече реших. Ще я боядисам с водни боички
                              Ако напролет установиш по дървесината наличие на синя и черна гъба (посиняване или почерняване или и двете) ми се обади да ти кажа как да я махнеш. Гъбата е хубаво да се махне... В никакъв случай механично.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                                Аз бих намазал дървенията с нещо, което да проникне в дървото и да го импрегнира и после отгоре с бяла боя на водна основа.
                                Детето ще може да си рисува отгоре на воля.
                                Къщичката е станала много хубава!
                                Прекрсна идея която може би ще сложи и край на спора ни в къщи- как да я боядисамe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X