Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата - как си отворих работа за 100 години напред." Направи си сам".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къщата - как си отворих работа за 100 години напред." Направи си сам".

След като неволно станах собственик на къща в билизост до Плевен, сега ще се наложи също така неволно да започна поддържащи ремонти от всякакъв вид. За напред ще се постарая да ви държа в течение с текущата работа. Предполагам ще възникнат и доста въпроси от моя страна. Причината е, че не съм се занимавал със строителство и не съм много наясно с нещата. Всичко ще е на принципа направи си сам. Предполагам, че ремонтът ще продължи докато съм жив защото винаги ще има какво да се прави. Целта на всичко е да получа обстановка в която да се чувствам комфортно със семейството си , въпреки че няма да живеем там, а ще я ползваме като вила. За момента в селото няма много кражби, което ме успокоява до някъде. Жилищната част е над 200 квадрата, а в 4 декъровият двор място са намерили още 250-300 квадрата стопански постройки и един декър гора, която е оградена с оградата на двора. Останалата част е обработваема.
    След като на бързо ви разказах историята, сега ще е нужно да ви покажа и къщата.

И леко по леко започваме с ремонтите и озеленяването.

Ето какво направих с озеленяването за сега.

и малко райграс. всъщност направих сбор от няколко вида тревни смески ( за сух терен, за спортни площадки, за слънчеви площи, чист райграс и четири пакета детелина и маргаритки ) след като теренът беше заравнен, дойде ред на валирането. Поради липса на валяк стана ето така.

Закриване на семената.

След като направих първата крачка с озеленяването, се прехвърлих към по грубото строителство .
    Тази стеничка стана обект на вниманието ми и реших да започна от нея.
    Както се вижда на снимката, облицовъчният камък го лепя с теракол, а фугировката е с пясък и цемент.

След като камакът е нареден .

Следва фугировка, а след нея безиросвам цялата площ ( камък и фуга ) след което боядисвам фугата с черна боя, а когато всичко изсъхне запечатвам с яхтен лак. До тук добре, но не е толкова лесно колкото си мислите. Някой от помощниците ми са сърдити, че не им давам да се изявят.

Всичко е поправимо.

МАтериалите.

Всичко в готов вид.

Сега ви оставям и отивам да се трудя. Надявам се ако имам грешки да ме поправяте. Място за сърдене няма. Пак казвам не съм се занимавал с този вид дейност, та съм отворен за всякакъв вид съвети и напътствия.

П.П. А какво удоволствие изпитвам когато завърша дадена работа с която съм се захванал, не е истина. Сядам на едно дървено пънче, паля цигара ииииииии удоволствието е голямо.

От: Къщата - как си отворих работа за 100 години напред." Направи си сам".

Браво,ще стане кукла!!Най се кефя,че на мястото за картофите,си нахвърлял райграс!!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
      Най се кефя,че на мястото за картофите,си нахвърлял райграс!!
      Аз пък пък положих Хасвалт върху царевицата... Темата ще ми е много полезна!
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Честита нова вила!

Аз самия живея в къща,която сам си строих преди 4 години. От тогава насам само "наливам",но по-голям кеф няма.
        Спокойствие, тишина, няма съседи отдолу и отгоре и си правим каквото искаме.

Само да ти кажа(ако не си имал райграс преди),красиво е, но иска доста грижи.

Ако има нужда от съвети съм насреща.

Коментар

Честито, колега и поздравления за ентусиазма!
          С мерак всичко става, но наистина ще си имаш работа винаги.
          От опит знам обаче, че когато си правиш нещо за себе си , работата е удоволствие и носи огромно удовлетворение.
          Тук е момента, за малко градивна критика.
          При лепенето на каквото и да е навън (камък, плочки, гранитогрес), е желателно да се използва лепило "флекс" с микрофибри.
          По-добре е СМ-16 или Теракол Флекс. Понася по-добре температурните амплитуди и влагата.
          Второто не е забележка, защото всеки има различен вкус (предпочитания).
          Лично не разбирам защо все боядисват фугата с черна боя и лакират камъните. Според мен, много по-естествено изглеждат без да е кич, ако се остаят както са си. Може би само да се минат със силиконово водоотблъскващо покритие. Така може и да се мие стената.
          Фугата с естествения си цвят, като за здравина може да се добави малко Ц200. Никога няма да се орони.
          Това, разбира се е мое мнение.
          Желая ти спорна работа!
          Поздрави!
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Адаш, за лакирането на камъка и цветната фуга .........абе ти си знаеш но, добре че колегата е казал кич. Аз бих споменал едно малцинство с твоя цвят на кожата

Да не се обидиш, ей........аматьор! Вече и в строителсвото си аматьор. Нали знаеш, че имам строителна фирма-ще помагам.
            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
            0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
              Честита нова вила!

Аз самия живея в къща,която сам си строих преди 4 години. От тогава насам само "наливам",но по-голям кеф няма.
              Спокойствие, тишина, няма съседи отдолу и отгоре и си правим каквото искаме.

Само да ти кажа(ако не си имал райграс преди),красиво е, но иска доста грижи.

Ако има нужда от съвети съм насреща.
              +1!Да живееш в къща е супер, доста работа има(край няма), но аз лично много добре си почивам след тежък работен ден(не физически тежък).

Ето я моята гордост барабар с добитъка Онзи ден правих лек ремонт на гаража, боя и изолация, много добре се получи.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0160.jpg
Прегледи:1
Размер:139.7 КБ
ID:5225021
              --------------------------------------------------
              [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
              [/FONT]

Коментар

Честито. Да построиш къща, да засадиш дърво, и прочие са го казали хората. Да те направи щастлив новата придобивка!

Коментар

Поздравления за ентусиазма.

Само едно въпросче - защо безир, и още повече - защо яхтен лак отгоре? Едното (лака) след 2 години няма да го има, ако е на открито, а после и безира ще изфиряса. Просто безцветен лазурен лак би свършил същото, без тия негативни ефекти, и без да мирише докато го боядисваш.

Това просто е приятелски съвет. Да не помислиш че те критикувам нещо... А и аз си мечтая за една хубава полянка, ама додето са живи на жената старците, няма да я бъде.

Успех в начинанието. И най-важното е на вас да ви харесва и да се чувствате добре там.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както са казали колегите: - тая работа няма свършване!
                    /Не знам започва ли се изречение с тази дума, но ще опитам!/ ОБАЧЕ носи удовлетворение!
                    Аз живея тукНатиснете снимката за да я уголемите

Име:002.jpg
Прегледи:1
Размер:215.5 КБ
ID:5225035 от 20 години, но още не съм успял да "изляза" на двора - все въртя вътре, а до горния край не съм ходил вече 5 години!
                    Може и да не е в този живот, знам ли!?
                    ... пък и джипките искат своето!
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Така, така. Аз като ви казвам, че не съм в час с нещата, значи е така. Правя всичко, както съм чул тук - там че правели хората. Наистина като се замисля със сива фуга е доста по добре. Безир слагам, защото изпъква камъка ( тъмнее ) . Двете къщи които са пуснали колегите са много хубави всяка със собственият си стил. Това което съм започнал аз, ще е доста по семпло. Като за край ще кажа, че от всеки един от по горните постове мога да си извадя по някоя поука. Много съм доволен. Именно за това пуснах темата. Човек се учи от грешките си и от съветите на другите.
                      Бавно, но напредвам. Продължавам да съм на тема облицовъчни камъни. След някой ден когато събера още малко снимков материал, ще се включа пак. Вие се гответе за критики. Място за сърдене няма. Приемам всяка забележка чистосърдечно.

Коментар

Първата стеничка е станала хубава.
                        Обаче както е на снимката "МАтериалите.", е трябвало само с четка да оформиш фугата и толкова.
                        Ако искаш да е по тъмна, сложи оксидна боя в разтвора и така няма да е сив.
                        Тази стеничка не е довършена в такъв вид. Отгоре и сложи "шапка", димек хоризонтални плочи с отстъп навън
                        и се получава нещо като корниз.
                        Понеже си мераклия и ентусиазма ще нараства, препоръчвам по нататък като редиш така плочите
                        да минеш на "редова зидария" за да се отличаваш от всички други, които имитират зидария "циклоп",
                        че напоследък където да погледне човек само такава има.

Коментар

Аз съм на същия хал само, че живея в къщата постоянно. Работата никога не свършва (и не намалява) обаче кефа от свършеното е .... а бе ти си го усетил.
                          По едно време въртяха по някои телевизии едно предаване - "мисия моят дом". Точно за такива като нас - дето сефте (или поне доста рядко) хващаме мистрия. Та това предаване има сайт (сайта се казва по същия начин) където има записи на всички предавания и е доста добре структурирано. Показани са основни принципи и чалъми за всякакви такива ремонти (вкл. и за облицовка с камъни). За аматьори като мен е много полезно. Погледни го - може да ти е много полезно.
                          Дискавъри 300 тди ръчка
                          Витара тди автомат
                          XT660R

Коментар

Аз, бих се постарал, фугата да е възможно по-малка.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Аз, бих се постарал, фугата да е възможно по-малка.
                              Затова предложих редова зидария, защото тук там може да се резва плочата с диамантина
                              и тогава фугата става по малка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X