След като неволно станах собственик на къща в билизост до Плевен, сега ще се наложи също така неволно да започна поддържащи ремонти от всякакъв вид. За напред ще се постарая да ви държа в течение с текущата работа. Предполагам ще възникнат и доста въпроси от моя страна. Причината е, че не съм се занимавал със строителство и не съм много наясно с нещата. Всичко ще е на принципа направи си сам. Предполагам, че ремонтът ще продължи докато съм жив
защото винаги ще има какво да се прави. Целта на всичко е да получа обстановка в която да се чувствам комфортно със семейството си , въпреки че няма да живеем там, а ще я ползваме като вила. За момента в селото няма много кражби, което ме успокоява до някъде. Жилищната част е над 200 квадрата, а в 4 декъровият двор място са намерили още 250-300 квадрата стопански постройки и един декър гора, която е оградена с оградата на двора. Останалата част е обработваема.
След като на бързо ви разказах историята, сега ще е нужно да ви покажа и къщата.

И леко по леко започваме с ремонтите и озеленяването.

Ето какво направих с озеленяването за сега.

и малко райграс. всъщност направих сбор от няколко вида тревни смески ( за сух терен, за спортни площадки, за слънчеви площи, чист райграс и четири пакета детелина и маргаритки ) след като теренът беше заравнен, дойде ред на валирането. Поради липса на валяк стана ето така.

Закриване на семената.

След като направих първата крачка с озеленяването, се прехвърлих към по грубото строителство
.
Тази стеничка стана обект на вниманието ми и реших да започна от нея.
Както се вижда на снимката, облицовъчният камък го лепя с теракол, а фугировката е с пясък и цемент.

След като камакът е нареден .

Следва фугировка, а след нея безиросвам цялата площ ( камък и фуга ) след което боядисвам фугата с черна боя, а когато всичко изсъхне запечатвам с яхтен лак. До тук добре, но не е толкова лесно колкото си мислите. Някой от помощниците ми са сърдити, че не им давам да се изявят.

Всичко е поправимо.

МАтериалите.

Всичко в готов вид.

Сега ви оставям и отивам да се трудя. Надявам се ако имам грешки да ме поправяте. Място за сърдене няма. Пак казвам не съм се занимавал с този вид дейност, та съм отворен за всякакъв вид съвети и напътствия.
П.П. А какво удоволствие изпитвам когато завърша дадена работа с която съм се захванал, не е истина. Сядам на едно дървено пънче, паля цигара ииииииии удоволствието е голямо.

След като на бързо ви разказах историята, сега ще е нужно да ви покажа и къщата.
И леко по леко започваме с ремонтите и озеленяването.

Ето какво направих с озеленяването за сега.

и малко райграс. всъщност направих сбор от няколко вида тревни смески ( за сух терен, за спортни площадки, за слънчеви площи, чист райграс и четири пакета детелина и маргаритки ) след като теренът беше заравнен, дойде ред на валирането. Поради липса на валяк стана ето така.

Закриване на семената.

След като направих първата крачка с озеленяването, се прехвърлих към по грубото строителство

Тази стеничка стана обект на вниманието ми и реших да започна от нея.
Както се вижда на снимката, облицовъчният камък го лепя с теракол, а фугировката е с пясък и цемент.

След като камакът е нареден .

Следва фугировка, а след нея безиросвам цялата площ ( камък и фуга ) след което боядисвам фугата с черна боя, а когато всичко изсъхне запечатвам с яхтен лак. До тук добре, но не е толкова лесно колкото си мислите. Някой от помощниците ми са сърдити, че не им давам да се изявят.

Всичко е поправимо.

МАтериалите.

Всичко в готов вид.

Сега ви оставям и отивам да се трудя. Надявам се ако имам грешки да ме поправяте. Място за сърдене няма. Пак казвам не съм се занимавал с този вид дейност, та съм отворен за всякакъв вид съвети и напътствия.
П.П. А какво удоволствие изпитвам когато завърша дадена работа с която съм се захванал, не е истина. Сядам на едно дървено пънче, паля цигара ииииииии удоволствието е голямо.
Коментар