Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщата - как си отворих работа за 100 години напред." Направи си сам".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къщата - как си отворих работа за 100 години напред." Направи си сам".

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
    Затова предложих редова зидария, защото тук там може да се резва плочата с диамантина
    и тогава фугата става по малка.
    Става и с по-внимателен подбор на парчетиите.
    С рязан камък (плочи) също.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
      Честито. Да построиш къща, да засадиш дърво, и прочие са го казали хората. ...
      Ха, вече дори започнаха да го изискват като задължително условие, когато постъпваш на работа

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
        ...и малко райграс. всъщност направих сбор от няколко вида тревни смески ( за сух терен, за спортни площадки, за слънчеви площи, чист райграс и четири пакета детелина и маргаритки )...
        Детелината сравнително бързо ще вземе преднина,но нЕма се пУашиш! И като косиш карай на ред.Маргаритките са като тревата,растат бързо и се размножават с косенето.
        Имам съмнения за Туите дали няма да поизсъхнат където са.Като стане по~топло ги поливай повече.
        ....Вдъхнових се!Излизам на двора....

Коментар

Всичко е много добре, браво. Но ако искаш да е наистина "браво", пиши първо какво си намислил, как смяташ да го направиш, пък ние ще помагаме. Ако искаш помощ де.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Браво на колегата..и смело напред, човек се учи когато пипа и практикува...
            Та ето и мойте две стотинки за камъните...
            Този камък е хубаво да се запечата за да не мухлясва и променя вида си..
            За лепенето му аз ползвах фин пясък , цимент и вар във сместта..Разбирасе циментът трябва да е в повече отколкото пясъка, и варта..или2към1към0.5вар

След залепването на камъка, фугата се оформя със влажна четка, измива се хубаво камъка..
            След ден два, със шмиргеловачен камък се шлайфа видимата част на камъните, за да се премахне остатъка от разтвора и боклука по тях, после се измиват хубаво.
            Когато са сухи, се запечатват...импрегнират.
            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Затова предложих редова зидария, защото тук там може да се резва плочата с диамантина
              и тогава фугата става по малка.
              .......тая дали е "редова".......щото съм мятал камъньте как ми дойде.....то си и личи де

http://img827.imageshack.us/img827/2...ture062001.jpg

Коментар

Аз пък реших да си правя настилките около къщата.Направих си калъп и с бял цимент,каменно брашно и чакъл и си лея армирани плочи около 5 см. дебелина.Излиза като пари около цената на тротоарни плочи но за сметка на това здравината и вида им е незаменим.Само че е доста голяма хамалогия- първо се леят върху найлон на повърхност с леки грапавини и като изсъхнат се пооформят ръбовете и се обръщат.За полагне върху райграс за нарава на пътека през него са нараво №1.Снежнобялото контрастира доста добре с тревата.
                Някой да има идея с какъв препарат се ецва бетона?Гледах в нета всичко което е свързано с ецване и полиране но всички използват някви италиански препарати на които цената им не ми е по вкуса.От самата дума "ецване" тръгнах и мисля да пробвам с железен трихлорид-би трябвало да се получи точно тоя ръждив цвят като на камъка на колегата заради желязото но...Ако има някой идея или знае формулата моля да пише.Сигурен съм че зад скъпите опаковки се крие обикновен окислител за 2,50 от произволно избран магазин за химии.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Тази стеничка не е довършена в такъв вид. .
                  Днес дълго умувах и аз стигнах до това заключение. Сега обаче с дъщерята сме на тема Създаване на къщичка за птички . Относно редовата зидария смятам че ще е доста трудна , защото в камъните ми няма един с един да се доближават по форма. А за фугта, си мисля че ако я намаля ще стане като цяла плоча, което не ми се нрави. Въпреки всичко искам да благодаря за критиките и напътствията. От тук вземам малко, от там малко и накрая се получават нещата.

В перспектива: Смятам да сътворя една беседка в площадката с райграса и евентуално на пролет да заформя малко басейнче. Тук идва въпросътВъзможно ли е вкопаването на басейн ? Става въпрос за моделите които се продават в Практикер . За повече яснота кръглият модел с металната страница.

Коментар

Това за басейна е идея,но при всички случаи ще трябва пояс от бетон,иначе ще се свлича пръста.И тук идва въпроса,за какво ти е нов от Практикер,като ще се бетонира коритото!? Сигурно ще отиде някой лев повече,но може да се облицова с плочки(има и гумени,на малки квадратчета),и ще си стане като истински! Ако стигнеш до този вариант,ще помогна с помпа,филтри и каквото друго ти потрябва за водата.
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

И така приятели, някой да не си помисли че ми е минал меракът.
                      След като вече сглобихме къщичките за птички, започнах да стягам материалът за беседката. Лентата ще се реже април месец. Никой не ме гони и нямам бърза работа. Днес понавзех някой нещица и започнахме. Ще има от всичко по малко: дърво;ламарина; камъни ; и разни ковани орнаменти.

Обстановката е творческа. Предразполага към по добри изяви

Ето какво представлява полу завършеният ъгъл. В долният празен правоъгълник, ще има дървена скара на ромбове.

Подходът към беседката ще е по мостче, под което ще минава канал ( че ) което ще завършва в малко езеро с фонтан по средата. Ама как си ги представям нещата . Ще се постарая да станат реалност.
                      Ето шарката по от близо. Един такъв нищо и никакъв ъгъл стъпва на 140 лв. в този си вид. след дървото и боята ще е още по скъпо, но кефът си има цена. Лошо е, както е написал един колега по горе, че освен всичко трябва да си караме и моторите ( джипове или който каквото си има )

Коментар

Браво, колега!
                        Хубаво се получава. И добра работилничка си си спретнал.
                        Да е скъпо...колко да е скъпо, като кеф цена няма.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Между другото, докато трае подготовката за беседката, стартира още един проект за детски комплекс, който изпълнявам съвместно с дъщерята . На него лентата ще трябва да се реже колкото се може по скоро.

Коментар

Ако не разбирате нищо, си сложете очила за 3D кино

Коментар

Приятелю акъл немога да ти дам, но помощници мога да ти пратя.
                              0877 877 297

Коментар

Първоначално публикуван от Кърнаре - 75 Преглед на мнение
                                Приятелю акъл немога да ти дам, но помощници мога да ти пратя.
                                Да. Ще имам нужда от помощници, но чак като стане готов детският кът. Щерката ще се радва да се види със старите си дружки, а баща и ще се радва да изпие една бира с бащата на приятелките на дъщеря си Надявам се че ме разбра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X