Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде зима, с какво ще се топлим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Иде зима, с какво ще се топлим?

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
    Всъщност не 15, а 5. Заедно със самата тръба. И още 9 за машината. Все пак съм ги плащал, та знам.
    А тръбата каква беше по-точно? Ф и дължина ако помниш?

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
      Volk, имам колега, компетентен по всички теми като теб..... Ама ти си по-стар и по-печен, та да ми дадеш съвет. Като съм на квартира, аджеба, с какво да се отоплявам, като нямам мазе за да слагам дървата, ТЕЦ няма, защото няма, а да слагам климатик на квартира никак не ми е изгодно.....климатика после остава за хазайката. Та духалка или конвектор....с какво да се набутам. Изобщо....битието определя съзнанието, или с две думи омръзна ми от дървени философи...........
      Личен опит:
      Духалка или конвектор е все едно като цена.
      Ако цяла зима ще изкараш, вземи най-евтиния климатик и пак ще си на печалба.
      Ако дограмата е крива и вее, газова печка с пропан-бутан е по-добре, иначе и да стоплиш, за една нощ изсъхваш като чироз.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Личен опит:
        Духалка или конвектор е все едно като цена.
        Ако цяла зима ще изкараш, вземи най-евтиния климатик и пак ще си на печалба.
        Ако дограмата е крива и вее, газова печка с пропан-бутан е по-добре, иначе и да стоплиш, за една нощ изсъхваш като чироз.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
          Volk, имам колега, компетентен по всички теми като теб..... Ама ти си по-стар и по-печен, та да ми дадеш съвет. Като съм на квартира, аджеба, с какво да се отоплявам, като нямам мазе за да слагам дървата, ТЕЦ няма, защото няма, а да слагам климатик на квартира никак не ми е изгодно.....климатика после остава за хазайката. Та духалка или конвектор....с какво да се набутам. Изобщо....битието определя съзнанието, или с две думи омръзна ми от дървени философи...........
          Аз се уча от хората на село!

Първата работа е да намалиш обема на помещението в което спиш!

Ако искаш провеси найлони с кабърчета, но е важно помещението да стане малко..

Другите помещения не се ползват постоянно, затова не е нужно да са топли!

На практика, трябва да се топли само пространството което ползваш!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Другите помещения не се ползват постоянно, затова не е нужно да са топли!

Браво, бе! Комфорт! Това ли е икономията!?
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              А тръбата каква беше по-точно? Ф и дължина ако помниш?
              Не помня. Дължината е горе-долу това, което съм писал горе - 330х2.5=825м. Мога да питам за Ф-то и вида на тръбата, мисля, че беше медна, с някакво защитно покритие. Мога да питам, а мога да ти дам и контакт с фирмата, ако искаш.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Браво, бе! Комфорт! Това ли е икономията!?
                Явно не си чувал за "кают компания", "спален чувал" или "широки дрехи"..

Топлинката е благо!

Дали идва от ядрена централа или човешко тяло - трябва да се пази..

Някои я пазят с вестници и кашони, други с термопомпи!

Преди години /много години/, ако изтървеш огъня в пещерета, смъртта е била бърза, но пък болезненна..

Коментар

Явно не си чувал за "кают компания", "спален чувал" или "широки дрехи"..

Топлинката е благо!

Дали идва от ядрена централа или човешко тяло - трябва да се пази..

Някои я пазят с вестници и кашони, други с термопомпи!

Преди години /много години/, ако изтървеш огъня в пещерета, смъртта е била бърза, но пък болезненна..
                  Каюткомпания и широки дрехи нямат общо с по предният ти пост. Едното е поради липса на място, широките дрехи задържат топлината на тялото по-дълго време. Както и леко по-големите зимни обувки.
                  А сега си представям как си преградил стаите в апартамента с найлони и кабърчета, кюмбето весело бумти в ъгъла а ти доволно мъкнеш от мазето кофи с въглища.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ти пък много добре знаеш, че ако си грееш само дланите / на лов/ с тия миниатюрни бензинови печки в ръкавиците, може да изкараш 24 часа при зверски студ..

Дланите са като ушите на африканският слон! Само че той ги ползва да си охлажда кръвтта , а ние ги ползваме за да я загреем!

Твърдя , че ако дланите ти са на топло, ще си на топло и ти! Ако ще да си ги заврял на мечката в ....

Коментар

Ти пък много добре знаеш, че ако си грееш само дланите / на лов/ с тия миниатюрни бензинови печки в ръкавиците, може да изкараш 24 часа при зверски студ..

Дланите са като ушите на африканският слон! Само че той ги ползва да си охлажда кръвтта , а ние ги ползваме за да я загреем!

Твърдя , че ако дланите ти са на топло, ще си на топло и ти! Ако ще да си ги заврял на мечката в ....
                      Пробвах такава дивотия но на стъпалата, уникално е но поне на мен ми беше неудобно. За дланите не съм.
                      Мисълта ми беше че живеем във 21 век и някак си това с преграждането на стаите ми беше смешно, още повече че се занимаваш със строителство и си грамотен на тема отопление.
                      Хайде след малко ако искаш да обсъдим т.нар.студен клин.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Ако си говорим сериозно, засега от всичките версии на отоплението съм най-впечатлен от "лъчистото" - вградени медни серпентини в стените, с общ котел в мазето...

Това са сградите по ул. Оборище, също известни и като най-скъпите имоти в България...

Правени през 30-те, но документацията им в немските фирми още се пази и реагират при запитвания и ремонти!

Това отопление премахва "разширените вени " и вдигнатият прахоляк на подовото...

За другите изгъзици, въобще няма да отварям тема... Все едно да сравняваш дюшеме с ламинат!

Коментар

Да не би да е "клин клин избива"?
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Всяко лъчисто си има предимства и недостатъци. Изключвам ел. нагреватели в стени и подове, те са опасни за здравето. Имах офис на 6-ти септември с медни тръби в стената. Стара масивна кооперация с 4 м. високи помещения. Топло, приятно но..винаги студено на краката долу. Така че всички хубавини на едно място няма.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              Всяко лъчисто си има предимства и недостатъци. Изключвам ел. нагреватели в стени и подове, те са опасни за здравето. Имах офис на 6-ти септември с медни тръби в стената. Стара масивна кооперация с 4 м. високи помещения. Топло, приятно но..винаги студено на краката долу. Така че всички хубавини на едно място няма.
                              Лошото е когато краката са топли, защото както знаеш кръвта по вените се движи единственно от мускулните спазми, които не се случват, докато часове се протягаш пред телевизора!

Както знаеш, разпъването на кръста е завършвало с мъчителна смърт, единственно заради обездвижването и спирането на кръвната циркулация..

Краката трябва да са топли, но от чорапи! Или пантофи...

Или някой да ги масажира...

Тоест със загряване отвън на краката, лъжеш организма и той не търси естественния начин на затоляне - чрез движение, а направо ги отписва от кръвотока..

В най-лекия случай не можеш да си обуеш обувките..

В лошият - тромби!
                              Последно редактирано от Volk; 01-10-10, 22:51.

Коментар

Лошото е когато краката са топли, защото както знаеш кръвта по вените се движи единственно от мускулните спазми, които не се случват, докато часове се протягаш пред телевизора!
                                И кво? Часове наред в краката не се движи кръв ли?

Има единствено клапи, дето подпомагат циркулацията когато ходиш или изобщо се движиш. Циркулация си има винаги, докато има "спазми" на един друг мускул - сърдечния.

От подово имат проблеми само хора, дето си ги имат и без това, но просто не се усещат толкова. Нормално здрав човек със здрави вени на краката и с нормално кръвно налягане няма грижи с това. То вярно че все по-рядко се срещат такива де...
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X