Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде зима, с какво ще се топлим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Иде зима, с какво ще се топлим?

За изолацията...

На вилата се набляга на вътрешна изолация, за да се стопли по-бързо , за двата почивни дни..

В помещение за живеене - обратно, набляга се на външната за да се стабилизира температурата..

Най-добре яка вата под картона и пресована вата отвън - може да се топли само на крушки, но не от енергоспестяващите, а от тия на Ясен!

Незнам диаграмите доколко са верни, но екструдирания пенополистирол тип "фибран", май е гола вода..

Винаги предпочитах да се излегна върху стиропор, а с това ти изстива гърба, като се опънеш на обекта...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      За феновете на "конвекторните" глупости - ЧЕЗ ви благослови и ви желае здраве и яка гърбина, за да можете да си платите сметките!
      Топлото на 86кв.м. ми струва около 150лв месечно, без пестене, без да мъкна и да чистя, и без да робувам на хора, дето могат да си пишат каквото си искат по сметките, да крадат колкото си искат, и да се разхождат на свобода. И без да вися в къщи "да им осигуря достъп" като се накумят да идват, и без да им плащам 5 левови китайски "топломери", не показващи нищо, на 10-орна цена. Халал да ти е ТЕЦ-a. Гушкайте си се.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Топлото на 86кв.м. ми струва около 150лв месечно, без пестене, без да мъкна и да чистя, и без да робувам на хора, дето могат да си пишат каквото си искат по сметките, да крадат колкото си искат, и да се разхождат на свобода. И без да вися в къщи "да им осигуря достъп" като се накумят да идват, и без да им плащам 5 левови китайски "топломери", не показващи нищо, на 10-орна цена. Халал да ти е ТЕЦ-a. Гушкайте си се.
        Ако си с френските "Айерлек" - от Бриколаж, имай впредвид че на 2500 Вт. му се запалва термозащитата и подпалва пердето!

Аз започнах да ги внасям едно време и много се обяснявах на потърпевши потребители, та взех че ги оставих на датчаните - те и без това бяха далече...

Коментар

106 кв.м. апартамент. Само ток. Конвекторни радиатори, бойлер и т.н. Резултата за миналата година -
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            106 кв.м. апартамент. Само ток. Конвекторни радиатори, бойлер и т.н. Резултата за миналата година -
            Сметката за март си е направо ... 6 пъти по-висока от тази за декември.
            Не ми се мисли какви са сумите за януари и февруари, които бяха доста студени.
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
              Сметката за март си е направо ... 6 пъти по-висока от тази за декември.
              Не ми се мисли какви са сумите за януари и февруари, които бяха доста студени.
              Това не са сметки, а фактури. И фактурата за март включваше сметката за декември, януари и февруари, а фактурата за декември - сметката за ноември. Който плаща ток - знае.

Коментар

Не знам, щото в къщи сме на свещи.
                Сега разбрах, че месечните фактури накрая се сумират /по този начин дублират/ отново.
                Бях чувал само за прогнозни сметки и тримесечни отчитания и уравнителни суми.
                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                ... turn on your A/С !

Коментар

Ако си с френските "Айерлек" - от Бриколаж, имай впредвид че на 2500 Вт. му се запалва термозащитата и подпалва пердето!

Аз започнах да ги внасям едно време и много се обяснявах на потърпевши потребители, та взех че ги оставих на датчаните - те и без това бяха далече...
                  ADAX. И те си имат проблеми, но от друго естество - потенциометъра за регулиране на температурата сдава на 3-тата година. Струва стотинки, но смяната му е разправия за около час. Не ми се занимаваше в сервизи, макар да са с 5 години гаранция.

1x1400W, 1x1700W и 1x2000W, + 750W Dimplex, дето ми беше на далавера като купувах пералнята + една 1500W духалка, ако в някоя стая съхне пране, понеже нямаме балкон. 2 бойлера (80Л и 15л), пералня, съдомиалня. Всички крушки са "енергоспестяващи" или обикновени луминесцентни. Максимална месечна сметка миналата година - около 250лв, при положение че лятото редовно плащам около 80.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има заровено куче в сметките на Цезар...

На мен един конвектор ми правеше сметка 100 лв., вероятно е ползвал отопление само докато е в помещението!

При ТЕЦ-а е друго.. Сипваш си чаша уиски след часовете с пура във ваната, разхождаш се из топли стаи и на сутринта, протягайки се в тропически кеф в леглото , откриваш че е навалял сняг!

Нито климатика те обдухва като прахосмукачка, пълна с бацили, нито електрическите ти осмърдяват стаята на изгорял прах..

Коментар

На мен един конвектор ми правеше сметка 100 лв., вероятно е ползвал отопление само докато е в помещението!

При ТЕЦ-а е друго.. Сипваш си чаша уиски след часовете с пура във ваната, разхождаш се из топли стаи и на сутринта, протягайки се в тропически кеф в леглото , откриваш че е навалял сняг!

Нито климатика те обдухва като прахосмукачка, пълна с бацили, нито електрическите ти осмърдяват стаята на изгорял прах..
                      Абе не лежи на това нали си у градо
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Пак не позна. Дори през нощта спим на 23-24 градуса, защото "ситния елемент" постоянно се отвива и настива. От ADAX-ите на изгорял прах не мирише, освен при първото пускане за сезона. Реотана им работи на 70-80 градуса, та затова. Не пестим, понеже няма как. Предпочитам да дам парите за ток, отколкото по доктори и лекарства за малкия. На всичкото отгоре по цял ден са вкъщи с майка си.

Пропуснах да отбележа че в двете целодневно обитаеми стаи са изолирани и таваните с 2см фибран, а в едната под него със сантиметър PVC. Всичко е постоянно включено, просто в стаите, в които през деня няма никой, се поддържат на 15-17 градуса (например спалнята). До 23 се стоплят за 10 минути.

Не ме разбирай погрешно, аз знам че ТЕЦ-а би трябвало да е най-евтин. Просто по начина, по който са го подкарали тук, често не е. Аз не искам моята сметка да зависи от съседската през 5 апартамента, и понеже им нямам доверие, искам да си следя реалната консумация, а не алабалистиките, дето са написали по "сметките", и прочие полюции. Никога няма да си сложа отново тоя таралеж в гащите, освен ако не се преместя в блок с хоризонтални "щрангове", където има персонален истински топломер + бойлер със серпентина. Тогава, и само тогава.

А не забравяй коментарите при вдигането на газа - че хората масово ще се откажат от топлофикация, понеже цената ще стане сравнима с тая с топлене с ток. Тоест, и сами си признаха пълния абсурт. Физически няма начин парното да е по-скъпо от тока. Просто няма как да стане. Ама в тая държава явно сме измислили наново основите на математиката и физиката. Като нищо ще ни номинират за нобелова награда... ...за откриване на нов вид тъпанарщина, наглост, дебелокожие и алчност и крадливост, и още по-уникална комбинация от всичките тия в едно. За съжаление и от това нема да можем да изкараме пари, понеже всеки трети ще е готов да изпее рецептата срещу шише ракия.

Коментар

Пропуснах може би малък нюанс - имам външна и вътрешна изолация. А конвекторите ми са нонстоп пуснати, но се включват много рядко.

Коментар

Иде зима,да се топлим на парно!?! Да не си приватизирал някой ТЕЦ?
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

Той от доста време рекламира парното, което до голяма степен има резон - то си е един от най-комфортните начини за отопление. Имам подозрения обаче, че е във вътрешен апартамент с добро изложение и всичките му съседи отгоре, отдолу и отстрани си топлят жилищата 24/7
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                                Иде зима,да се топлим на парно!?! Да не си приватизирал някой ТЕЦ?
                                Доскоро следвах съвета на приятел - тежък хипар, че хубавото на парното е че не е нужно да го плащаш..

Той от 90 - те се ползва от тази опция и преди 5 години ме убеди, че наистина най-добрата услуга е безплатната услуга!

Таман си заживях в блаженство и скоро разбрах, че жената в комбина с тъщата са ми подляли вода и тайно са ходили и плащали всички сметки, с което освен психическа травма ми докараха и безкрайни терзания! Кротали!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X