Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иде зима, с какво ще се топлим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Иде зима, с какво ще се топлим?

Аз съм "гушнал" ТЕЦ-а, а на село - само твърдо..

Обаче нещо взеха да разтоварват самосвали с цепеници в квартала, което е интересен феномен!

Започваме да комбинираме уюта на циганската мечта с градския живот!

За феновете на инверторните климатици - колкото и да се пънете, ще платите повече от ТЕЦ-а !

Там е истината господа, видяна през моята скромна камбанария...

За феновете на "конвекторните" глупости - ЧЕЗ ви благослови и ви желае здраве и яка гърбина, за да можете да си платите сметките!

От: Иде зима, с какво ще се топлим?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Обаче нещо взеха да разтоварват самосвали с цепеници в квартала, което е интересен феномен!

За феновете на инверторните климатици - колкото и да се пънете, ще платите повече от ТЕЦ-а !

За феновете на "конвекторните" глупости - ЧЕЗ ви благослови и ви желае здраве и яка гърбина, за да можете да си платите сметките!
    Гушкай, гушкай! По-тънко НЕМА. За сега.

Коментар

Тая зима ще тестваме инверторна с-ма Дайкин, уж най-икономичната за този диапазон. Предишната година бяхме на локално котле(ток). За 90кв. с проточен бойлер - 250-300лв. Сега ще видим какво ще направим с тия клЕматици.

Коментар

ТЕЦ-а !

От другата ти тема стана ясно - за ток гледаме АЕЦ-а, от тази ще стане - за топло питаме ТЕЦ-а.
        Обаче това е където има избор!
        Ами ние с гайдите?!

Коментар

Когато продавах климатици, най-обичах да кажа "инверторен"...

На клиента му омекваха краката и губеше равновесие...

"Инверторен", по отношение на разхода значи нищо повече от това, че може при натоварване да премине на по-висок разход и да си вдигне мощността... Електрическата мощност!

Не ми се влиза в детайли за да не отлоним темата, но една 12 - ка инверторна при ниски температури, харчи толкова колкото и 18 - ка неинверторна!

Няма как господа от едно яйце и пиле и омлет да се получи!

Коментар

За съжаление, природен газ при нас няма, кЮмюра трови, условия за "модерно" парно няма, да ни е читава гората незнам до кога ще ни издържа ..климатиците замръзват.
            Последно редактирано от Ico_Ns; 29-09-10, 21:36. Причина: Ю :)
            Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Знам, че се повтарям, ама за сравнение:
              Апартамент 145м2 РЗП. Мезонет. Покрива е мой.
              Отопляем обем 277м3.
              от 01.05.2009 до 31.04.2010 парно и топла вода за трима - 712.00лв.
              Външна изолация, диграма-алуминиева.
              Климатици имам, но ги ползвам само за охлаждане. Това лято ми вдигнаха сметката за тока с над 60лв. само за хола.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                От другата ти тема стана ясно - за ток гледаме АЕЦ-а, от тази ще стане - за топло питаме ТЕЦ-а.
                Обаче това е където има избор!
                Ами ние с гайдите?!
                Всичко що е съкращение с три главни букви е "баш бабаит" - ТЕЦ, АЕЦ, GSM, КГБ, СИК, ЧЕЗ, AIG... списъка е безкраен, но няма нищо случайно!

Нарича се "ефекта на Светата Троица", но да не я намесваме в мъчителната тема за топлинката , когато "вънка вие вук!"!

Коментар

Да...Кофти тема ама е вярно,че иде зима.Отоплявам къща 200м2. Имам локален ТЕЦ, по принцип с 4-ри тона донбас избутвах зимата без да се притеснявам.Смея да твърдя,че вечер става много горещо и отварях прозорец.Топлата вода също е от котлето.В боилера имам инсталирана лира която затопля водата.Днес ходих до топливо и приятно се изненадах от цената.289лв.за тон донбас.(( Мислих мислих и реших да пробам тая зима с 3-тона.А ако нестигнат-кофти ама ще докупувам...

Коментар

Кой е огняра?

Има нещо приятно в това да се покриеш вечер в котелното, уж да почистиш, а покрай това може и да дръпнеш едно винце, далеч от вледеняващия поглед на кротала..

Коментар

Кой е огняра?

Има нещо приятно в това да се покриеш вечер в котелното, уж да почистиш, а покрай това може и да дръпнеш едно винце, далеч от вледеняващия поглед на кротала..
                      Жестокопълна истина ако не си змиеукротител
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Кой е огняра?

Кротала не е страшен. Със "пусико" преборвал ли си се?

Коментар

Аз, съм огняра.100% си прав,че е приятно там.Сутрин си пия кафенцето там,имам си и радио)) За винце нямам съмишленик сам не ми е сладко))

Коментар

Отклонихте се от темата.
                            Да си кажа и аз-откак се помня-все на дърва съм карал зимата. За мен те са най-добрият начин за отопление през зимата.
                            Оставям настрани екологията, но ако се изключи хамалуването покрай дървата-всичко друго си е плюс. В най-големите зими съседът ми отдолу се оплакваше,ч е не може да се стопли-топлеше с климатици, а е финансово доста добре. Премина на парно на ток(все пак е производител на алуминиеви радиатори за парно...). Пак му било студено. Сега е на природен газ, и не смее да се оплаче, е ще стане много.

Аз си кютам на дръвца откакто сам се грижа за прехраната и преживяването на семейството ми. В най-гладните години изкарвах с 2-3 кубика дърва, но топлех само една стая, и всички се завирахме да спим в нея, добре,ч е децата бяха малки...
                            Сега отоплявам целия апартамент, 115 м2, и се оправям с 8-10 кубика. Естествено имам локално парно, и съм доволен много.
                            Нама по-хубаво нещо от пукането на разпалващите се дърва в печката рано сутрин, стига да има кой да я запали преди да си станал... Напоследък все аз паля сутрин печката. Но пък и гледката на разгарящите се дърва през стъклото не е за изпускане...
                            Пък нека да има пепел и носене на кофи с дърва, не ми пречи.

Отделно е кефа от рязането и цепенето на дървата. Сега в двора на село чакат 12 кубика за рязане и цепене, и все се карам на брата, че ще ги нареже всичките и няма да остави на мен да се понакефя и аз.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Етаж от къща, пиролизно котле , ,,Атмос''-гори 12-14 куб. м ., борови сухи дърва, /19 лв./куб. м./и бойлер със серпентина....

Отоплението и топлата вода ,,дублирах'' с метанова горелка ,която работи заедно и поотделно с ,,Атмос''-а...

П. П. Мисля ,че още доста време ще гориме ,,дръвата и кюмюра''...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X