Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Първоначално публикуван от Николай Георгиев (turbo d) Преглед на мнение
    Немога да разбера дали сериозно мислиш тези наща които пишеш . Повече от десет години карам и до сега никога дрегер не ми е показвал различно от 0.000 . Относно твоите показания не ти ли е минавало през главата да спреш да пиеш ,постоянното наличие на алкохол в кръвта докторите имат точно название ............. твоите аргументи даста започват да наподобяват аргументите на човека от пост 44 с който аз си спорих а ро радиото си знаеше неговото . На хора като теб все другите са им виновни ,държавата виновна , данаците високи ,глобите големи, НЕПРОТИВ малко ни е , нямаме култура и каквато и да е дисциплина (което донякаде е следствие от така наречената демокрация но това е друга тема) . По нагоре някои написа няма да си плащам глобите щото едикойси не ги плаща , ще правя каквото си искам защото и другите го правят Е ДОКОГА ТАКА нищо не може да продължава до безкрай. Както и да го погледнем неможе да сравняваш болен човек (които съм сигурен че има съвест и едва ли би наранил някой нарочно) С ПИЯНА СВИНЯ КАРАЩА КАТО НЕНОРМАЛЕН (ами и затвор е малко) . ПАК ПОВТАРЯМ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА КОМПРОМИСИ ЗА ПИЯНИ КАРАЧИ защото те са това и нищо повече . Няма значение и 0.0001 % да са катастрофите причинени от пияни пак това е човешки живот. Направо не мога да повярввам че се намират хора които за защитават алкохола с каквито и да е аргументи..
    пп. Извинявам се за тона но така ги чувствам нещата.
    Не знам на кое по-напред да отговоря. Правете си ВАШАТА държава. Както намерите за добре. В която всички слушали чалга и си хвърляли боклука през джама. Не говоря за когото и да било в този форум конкретно. Не може да отречеш, че мнозинството са така.
    Относно техническата страна на въпроса вземи питай на който имаш вяра. Аз повече нямам за какво да споря.
    Първоначално публикуван от PlamPet
    А иначе, на Rаbin не следва да отговарям, тъй като тонът му стана неприемлив, а и за да приеме човек една теза, следва поне малко да е съпричастен.
    Като гледам дори малко не се опита да разбереш какво имам предвид. Като гледам спокойно и закона за гравитацията ще оспорите. Към кое да съм съпричастен - заради пословично кофтито пътни условия ли? Вероятно ще намериш единични бройки подкрепа. После ще издекламираш "тия знаци/закони не ги пишем ние".
    Също изгубена кауза за мен. Дано някой с 0,001 промила не убие мой близък (иронично).
    Сполай ви!

Мислех малко да пиша за принципа на действие на дрегера, ама няма сми!
    Последно редактирано от Rabin; 11-08-10, 20:06.

Коментар

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      Дискусията доста се разшири и разгорещи, с право. Затова бих искал да привлека вниманието на форума върху неизправните коли по пътищата. От много години се приема "за редно", ако съседа със строшената кола "мине" ГТП, като си "плати" за това... Е, това не е правилно, "а ма колата е стара, човекът няма пари...дрън-дрън"... И така коли, на които и външно им личи, че отдавна са скрап, се "търкалят" по пътищата. Аз мисля, че публичната толерантност към това явление е пасивно съучастие в престъпление.
      Предполагам, че са незначителен процент, щом официалната статистика не им отделя внимание - в графа "други" са. Или са трудно доказуеми.
      Основен виновник за смърт на пътя, според същата, е несъобразената скорост. Дежурното обяснение на КАТ. Зад него се крие непочистения път, дупките, липсата на маркировка и адекватни знаци, тоталното безхаберие от страна на КАТ към контрол върху състоянието на пътя и трафика по същия. Като не омаловажавам непредизвиканите с нищо птп-та. Може би са по равно, но няма откъде да се изрови такава статистика. Причините са ясни, предполагам.

Коментар

Темата е стара , ама сега я чета и срещнах някои неща , за законите ни и прилагането ....... та искам да споделя една случка
        Миналата година , прибирайки се с колелото от работа, се движех по ТРОТОАРА и изведнъж един джиБ се качва почти отгоре ми . Аз се опитвам да го избегна, но залитам леко към предния капак. От вътре един дебелак ми вика :
        - Да се махаш че ще ми одраскаш колата.
        на което аз отговорих , че като не иска да му драскам колата да сия кара на определените за това места - Улиците.
        Последваха заплахи , излезе от жиБката си. В този момент се подготвих за търкал, но видях че на спирката има много хора и предпочетох да не си навличам неприятности с дела за побой и други такива. Оттеглих се , звънейки на телефон 112, от там ми казаха да отида до най близкото РПУ и да пусна жалба. Речено сторено, само че преди да тръгна към полицията , заобиколих по отсрещния тротоар и направих една снимка да се вижда номера на жиБа
        Отивам в районното , пускам жалба, прилагам снимка. На следващия ден от един познат с когото споделих случая, разбирам на кого е жиБа, на собственика на едната транспортна фирма в града, с който син аз редовно карам колело. Оказа се , че синът отдавна не живее с баща си , защото ...... тук няма да коментирам личните им отношения.
        След няколко дена ми се обажда районния да ме пита , дали имало някакви последствия от моята жалба , дали някой ме е заплашвал или нещо такова Приятно се изненадах от загрижеността на органите Обясних им на кого е автомобила и те ми казаха че работят по въпроса.
        Тук да отворя скоба ,че в жалбата писах , че са нарушени човешките ми права , като са ме унижили със заплахи на публично място ,обиждали са ме , опит за нанасяне на телесни повреди , нарушено е правото ми да се движа спокойно по улиците и тротоарите на страната в която живея и плащам данъци ...... такива неща
        След 2-3 месеца получавам писмо от окръжния прокурор , че лицето управлявало въпросния автомобил е санкциониран затова че е паркирал на тротоара , но за други наказания нямало основания .
        На това писмо аз пратих официално запитване , дали да разбирам писмото ,че като няма свидетели, мога да правя каквото си искам и да взема закона в мои ръце.
        Последва учтив отговор, че жалби тези въпроси за човешките и гражданските ми права трябвало да отправя директно в съда а не в полицията , но срока за това бил изтекъл вече и нямало какво да се направи.
        Значи все пак работи системата ... някак си. Сега чета всички закони и наредби , че да нямам пропуски следващия път като искам възмездие
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Това с четенето на законите е много правилно решение и аз го прилагам
          Трябва всеки да си знае правата и какво се прави при определени ситуации.
          В БГ само циганите си знаят добре правата.

Коментар

Да вметна. Аз обичам да пийвам по чашка-две, някой път 3. Позволявам си го когато съм със съпругата си. Тя не близва грам алкохол. Е 2-3 пъти в годината на рожден ден и нова година близва от мойта чашка. Тя винаги кара колата/джипа, когато аз съм пил. И не защото съм пиян - просто защото съм пил. Два пъти седмично ходя в една кръчма да играя дартс. Пийвам си джинче с тоник, но отивам и се прибирам с такси. Защато знам, че няма да мога да пия ако съм с колата. Таксито ми обикновено отиване и връщане до където и да е във Варна не надвишава 10-12 лв. За 12 лв. ли да и ритма книжката, живота, бъдещето на децата ми? При документите на автомобила както и мобилния си телефон имам номера на "не карай пил". Ако се случи ненадейно да се почерпя да си ме приберат с колата. Мразя да си зарязвам колата в чужди квартали. Искам да кажа, че когато човек иска да пие може предварително да се подготви да не шофира. Обратното няма логика.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
              Това с четенето на законите е много правилно решение и аз го прилагам
              Трябва всеки да си знае правата и какво се прави при определени ситуации.
              В БГ само циганите си знаят добре правата.
              Правилно , ама после направо ще се явя на изпит за адвокат , влизам в една колегия и втора професия
              май намерих изход от кризата .... айде народе всички да ставаме адвокати

Иронията я ползвам, защото аз звъннах на 112 телефона, на който трябва да ме посъветват какво да направя в дадената ситуация ...... е от там ми казах да пусна жалба в РПУ-то ... или я аз да взема да си купя една пожарна с ремарке линейка , че следващия път да нямам извинения никакви защо не съм подготвен
              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Бургаският съдия Асен Гюзелев, който в края на миналата седмица предизвика катастрофа в нетрезво състояние, е един от магистратите, издали условна присъда на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, научи “ШОУ”.Гюзелев е бил в съдебния състав на Апелативния съд в Бургас, пред който прокуратурата поиска затвор за Стависки, но вместо това фигуристът беше “помилван” великодушно с условно наказание. Решението бе издадено през май 2008 година и вбеси ВКС. Върховните магистрати върнаха обратно делото за ново разглеждане от друг състав със сериозни забележки и тежки констатации за слаб анализ на фактите, липса на ясна мотивация за решенията и критика към съда, че не е взел предвид генералната превенция на меката присъда. Участници в скандалния процес с днешна дата се питат дали слабостта на съдия Гюзелев към алкохола не го е мотивирала да “влезе” в положението на шампиона и именно тя да е наклонила везните при вземане на решението за условна присъда.

Асен Гюзелев е заседавал и по дела срещу несебърския наркобос Митьо Очите, още преди той да влезе зад решетките като организатор на престъпна група за разпространение на дрога. Но повечето дела, които са минавали през него, по ирония на съдбата са свързани с... катастрофи и пияни шофьори. След първите публикации за инцидента форумите в интернет бяха залети от гневни ругатни срещу апелативния съдия: “Този човек как съди престъпниците, като се е напил още на обяд, и как раздава наказания, като самият той не спазва законите….”, написаха гневни читатели. Други пък призоваха на входа на бургаския съд

да бъде поставен дрегер

и охраната да тества ежедневно всички съдии на влизане и излизане от работа.
                Бургаският магистрат Асен Гюзелев катастрофира преди няколко дни, след като подкарал пиян скъпото си “Волво”. Инцидентът стана около 14 часа миналия петък на кръговото кръстовище в морския град, което се намира на изхода за София и което не е регулирано със светофар. Гюзелев е пътувал с колата си по индустриалната улица “Проф. Яким Якимов” и на кръстовището се опитвал да завие надясно по улица “Стефан Стамболов”. Съдията обаче не спазил пътния знак и отнел предимство на лек автомобил “Рено”, управляван от 30-годишен бургазлия, и го блъснал странично. За щастие при инцидента няма жертви и пострадали, а сблъсъкът се разминал само с изкривени ламарини по двете коли.

Катастрофата е станала едва на десетина метра от Второ районно управление на полицията. На място веднага пристигнали полицаи, които тествали с дрегер водачите. Машинката показала, че

съдията е с 1.27 промила алкохол

След като видял цифрите на дрегера, Гюзелев буквално колабирал. Той пребледнял, после започнал да се поти и се свлякъл на шофьорската седалката на смачканото си “Волво”. Наложило се униформените да викнат линейка, която откарала пияния магистрат в болница. Дежурните лекари му направили изследвания със съмнение, че може да си е ударил главата при катастрофата. Оказало се обаче, че внезапно влошеното му състояние се дължи на високо кръвно налягане. “Съдия Гюзелев беше получил хипертонична криза. Притеснил се е много и е вдигнал рязко кръвното. Дадохме му медикаменти и веднага овладяхме състоянието му”, казаха дежурните лекари, които са го приели. Допълнително му е взета кръв за химичен анализ. Според изследването алкохолът в кръвта на съдията е 1.13 промила, което означава, че той не подлежи на наказателна отговорност.

Такава се търси, когато стойностите са над 1,2...

Въпреки това срещу съдия Гюзелев обаче е започнало вътрешно дисциплинарно производство, което вероятно ще приключи с наказание за него. Още повече че това не е първото му провинение. Още в деня на катастрофата вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че магистратът и друг път е хващан да шофира пиян. Той се закани, че ще сезира Висшия съдебен съвет с искане да предприемат мерки спрямо магистрата. “Ако в рамките на една година два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани. Не знам и дали можеш да правораздаваш в такова състояние на работното си място – обективно, в интерес на обществото и воден от върховенството на закона”, каза министърът.

Асен Гюзелев обаче отрече да е бил хващан пиян два пъти за една година. “Има някаква грешка. Това провинение ми е първо за тази година.

Вярно е, че съм имал и друг инцидент с алкохол

но той бе преди много години”, оправда се магистратът. Гюзелев чистосърдечно призна пред журналисти, че ударил две водки на обяд, а след това се метнал на колата си и от съда отпрашил към бургаския комплекс “Славейков”. “Един мой приятел Стоян Иванов ми се обади, че има болки в корема и поиска да го заведа до болницата. Така се случи, че бях пил, но не можах да му откажа и белята стана. Разберете ме, чувствам се много зле от това, което направих”, проплака Гюзелев. Той не уточни къде е пил водките – дали в кръчма по време на обедната почивка или направо в служебния си кабинет.

Асен Гюзелев е сред най-известните магистрати в морския град и има дълъг опит по наказателни дела в кариерата си. Зад гърба си има над 30-годишен стаж в правораздаването, но слабостта му към чашката не е тайна за никого в морския град. Съдията се е върнал на работа още на следващият ден, след като катастрофира пиян, и е продължил да изпълнява служебните си задължения, казаха негови колеги. Той е бил извикан на разговор от шефа на Апелативния съд Яни Бахчеванов, който го уведомил, че започва дисциплинарно производство по каналния ред. “Трябва да напиша обяснение за случилото се. Много съжалявам за това, което стана, но ще разкажа цялата истина”, каза Гюзелев.

ДОСИЕ:

• На 5 август 2007 г., след употреба на голямо количество алкохол световният шампион Максим Стависки катастрофира край Приморско. Той навлиза в насрещното движение и удря челно “Хонда” с джипа си “Хамър”, като преди това изблъсква автомобил „Ауди” от пътя. В катастрофата загива 23-годишният шофьор на хондата - Петър Петров от Сливен, а 18-годишната Мануела Горсова изпада в кома с опасност за живота. Другите им двама спътници са ранени, самият Стависки е без наранявания. По време на катастрофата Максим Стависки е лице на кампания за безопасно каране по пътищата с наслов „Ако си пил, слез — искам да стигна жив“...

• На 30 януари 2008 г. Максим Стависки се признава за виновен по всички обвинения и делото протича по съкратена процедура. Бургаският окръжен съд постановява 2,5 години условна присъда с 5 години изпитателен срок, 90 000 лв. за родителите на убитото момче и 80 000 лв. за родителите на Мануела Горсова, която към този момент все още е в кома.

• Четири месеца по-късно Бургаският апелативен съд, в който заседава съдия Асен Гюзелев, потвърждава условната присъда. През месец октомври 2008 г. Върховният касационен съд върна делото за преразглеждане в Бургаския апелативен съд, с тежки констатации за слаб анализ на фактите в предните решения, липса на ясна мотивация за решенията, не взимане в предвид на генералната превенция и др.

• На 5 януари 2009 г. апелативните магистрати публикуват новото си решение, което изменя присъдата на Максим от условна в ефективна, запазвайки срока от 2,5 години и увеличавайки обезщетенията за семействата на убитите и пострадалите.

• През май 2009 г. ВКС постанови окончателна условна присъда от две години и половина за фигуриста.
                Ducati è nel mio cuore.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X