Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Първоначално публикуван от PlamPet
    Мога и да подкрепя становището си. Всякакви уговорки за точност на измерване и т. н. считам, че са опит за клинчене.
    Първоначално публикуван от PlamPet Преглед на мнение
    Заяждате се с глупости. Ако не си пил, паратът не отчита съдържание на алкохол. ...
    Глупости и точка, казваш!
    Все пак не се аргументира, както обеща. Поставям и още един въпрос - КОЙ има изгода от 0%о граница?

Коментар

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

За да ме разбереш, ще започна отзад-напред.
      Полза от забраната за шофиране с каквато и да било концентрация на алкохол ще имат всички, които са пряко или косвено застрашени (водачи и пътници или пешеходци).
      А аргументите са ми случаите, с които съм се сблъскал.
      Така например, ето този "герой" Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00760.jpg
Прегледи:1
Размер:219.5 КБ
ID:5200411, на който книжката му е отнета поради употреба на алкохол, не слиза от колата и след едно не много продължително родео се спира в тази Астричка Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00740.jpg
Размер:132.8 КБ
ID:5200412. Резултатът е 2 или 3 телесни повреди на полицая. А той е съпруг и баща.
      Тук пък пияният е бил полицай Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07146.jpg
Размер:144.5 КБ
ID:5200413. Резултатът - един убил, вдовица и сираче.

Да продължавам ли?
      Всички, които ратуват за по-либерален режим по отношение на алкохола и шофирането трябва да присъстват на няколко подобни сцени. Чувството на възмущение не се поражда само от една сцена. То започва да се натрупва след свяка следваща и следваща катастрофа. В един момент се питаш къде е истината.
      Отговорът е, че все още не сме доживяли за либерални закони. Липсва чувството за самоконтрол ... и т. н. и т. н.
      Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 11-08-10, 12:55. Причина: неподходяща за публичното пространство снимка

Коментар

...
        Всички, които ратуват за по-либерален режим по отношение на алкохола и шофирането трябва да присъстват на няколко подобни сцени. Чувството на възмущение не се поражда само от една сцена. То започва да се натрупва след свяка следваща и следваща катастрофа. В един момент се питаш къде е истината.
        Отговорът е, че все още не сме доживяли за либерални закони. Липсва чувството за самоконтрол ... и т. н. и т. н.
        Пак говорим за различни неща. От съществуващия режим не знам някой да е искал по-либерален. Освен това - спомена, че са вземали книжката на единия заради алкохол, т.е. по съществуващите закони.
        Говорим за друго. Клинчели сме били за нулата промила...
        Нищо не каза за обосновката си за 0%о. НЯМА човек с 0%о, не знам за кой път трябва да бъде написано. Лично аз не искам да виждам полицаи със спринцовка в ръка (натам отива), и другите проверки стигат. И какво общо имат показаните от теб снимки с това, за което говорим?

Коментар

Отговорил съм: "Ако не си пил, апаратът не отчита съдържание на алкохол. Освен това, всеки, който се съмнява в показанията на дрегера, може да даде кръв за изследване. Досега, при всичките ми дела не се е случвало на някой, който не е пил, да му е отчело някакво съдържание на алкохол, както на дрегера, така и при кръвните проби."
          Става въпрос за практически подход при измерване на концентрацията. Останалото е теоретизиране на въпроса.

А по отношение на онзи, на който му е отнета книжката но пак кара, това е защото санкцията "отнемане на свидетелството..." явно не е достатъчно ефективна. Е, поне в този случай. Трябваше да го дочакат да направи голяма беля, но вече му е осигурено време за самоанализ...

Коментар

PlamPet,
            ако не те избива на популизъм и пригласяне на КАТ, можеш да качиш и снимки на останалите само 95% трупа годишно, които не са жертава на алкохол. Явно имаш доста.
            Законът в частта си за алкохола е наред. Кнтролът - долу-горе. Обществената нагласа - повече от добра. Остава да дадеш решение за останалите само 95%.

Коментар

За какъв популизъм става въпрос?
              Нито съм правоохраняващ субект, нито имам политическа кариера.
              Както казах и както се долавя от думите ми, впечатленията са ми строго лични и като такива ги представям.
              Няма едно единствено биле за всички болести.
              В практиката ми обаче, се оформя становище, че повечето от ПТП са резултат от надценяване на своите и на автомобила възможности, липса на толерантност и откровена наглост.

Коментар

...
                В практиката ми обаче, се оформя становище, че повечето от ПТП са резултат от надценяване на своите и на автомобила възможности, липса на толерантност и откровена наглост.
                С това съм съгласен, без претенции, че моят поглед е всеобхватен. Просто така усещам нещата на пътя. В тая връзка смятам, че може да се спре да се "ръчка" в посока алкохол, а да се потърсят работещи решения за контрол и превенция на основните проблеми. Примерно - с реакция на обаждания към 112 за нагло държание на пътя, коли на КАТ, които да проверяват сигналите, глоби на база свидетелски показания и т.н. Включително взаимстване на опит отвън.

Коментар

Не знам дали подобна идея ще проработи.
                  Веднага ще се чуят "ми ние мямаме бензин...", "колегите са на друг случай...", "щом няма пострадали, ние нямаме работа..." и т. н.

Не го преекспонирам проблема с алкохола. Просто той е по-лесният проблем за решаване. Духаш и ако апаратчето отчете трябва да има неотменима и тежка санкция.
                  А иначе проблемът с безопасността на пътя е достатъчно сложен и многопластов. Не се наемам да го коментирам зад клавиатурата, защото непрекъснато ще бъда апострофиран или допълван. А думи много могат да се кажат...
                  Все пак съм твърде незначителен фактор в държавата за да мога да давам всеобхватни препоръки. Когато говоря за безопасност акцентирам на интелекта на събеседника и на усещането му за разум и толерантност в поведението му като водач.

Ето например, по темата на твоето предложение: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RIMG0006.jpg
Размер:191.5 КБ
ID:5200414. Когато на мястото на катастрофата пристигнаха родителите на този "герой", майката естествено плачеше и се вайкаше. Интересно обаче беше поведението на бащата. Той стисна зъби и каза "Все му повтарях да не кара пил...". И каква полза от това повтаряне? Явно няма такава.
                  Не съм сигурен и дали ако беше съобщил където трябва (КАТ, РПУ или др.) би имало някакъв ефект.
                  Все пак това, което тогава ми дойде в главата беше, че във всяка трагедия има и нещо хубаво или приемливо (кой както иска така да го възприеме). Можеше плачещите майки да са повече, но за щастие не бяха.
                  Такива ми ти работи...

Коментар

Преди малко пред блока ми един съсед се качи на колата след три бири защото е убеден че няма да му покаже над 0.5 , може и така да е но все пак не е редно . И какво да му кажа на този човек като за съм на 30 години а тои на 50 та той може да ми бъде баща, за 50 години акъл не му е дошъл най вероятно ня ма и да му дойде. Но при една зверска глоба най- вероятно може и да се позамисли.
                    Някаде четох за идея в колите да има монтирани дрегери и ако отчете аклохол да не може да запали , но и това не е вариянт много лесно е да надхитриш тази машинка. Общо взето няма оправия истината е глоби за всички без изкючения и при повторно провинение без шофьорска книжка до живот ако и това не помогне в затвора.
                    Последно редактирано от Nikolai Georgiev (turbo d); 11-08-10, 13:30.
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Съгласен съм с теб.
                      Някой по-горе беше казал, че ние разбираме само от удар в лицето или в джоба.
                      Доста тъжно признание, но май е по-добре да се предозира лекарството, отколкото да се рискува да не подейства.

Коментар

Отговорил съм: "Ако не си пил, апаратът не отчита съдържание на алкохол. Освен това, всеки, който се съмнява в показанията на дрегера, може да даде кръв за изследване. Досега, при всичките ми дела не се е случвало на някой, който не е пил, да му е отчело някакво съдържание на алкохол, както на дрегера, така и при кръвните проби."
                        Става въпрос за практически подход при измерване на концентрацията. Останалото е теоретизиране на въпроса.
                        ...
                        Tъй... каза практически подход. Досега колкото пъти са ми правили тест за алкохол с дрегер - ВИНАГИ е отчитало минимално НАД нулата. От порядъка на 0,01 -:- 0,05 промила. Естествено, не съм и помирисвал преди да карам. Ако съм карал къркан - ще си знам, че съм сбъркал и няма да пиша горното. Това за практиката.
                        Искаш интелигентни събеседници, а упорито се "разграничаваш" от елементарна теория. "Стига клинчене!" - аз поне не разбрах кой от какво клинчи. Редно е да се каже "с думи прости".
                        Пригласяш първосигнално на "удари в лицето", "отнемане до живот" и "затвор".
                        Вече беше написано от друг колега - катастрофите с алкохол са минимален процент. По трима-четирима се претрепват в малка България всеки ден. В огромната си част - трезвени. Ако си го нямаш между ушите - и алкохолът не може да ти го вземе!
                        Погледнато под друг ъгъл - диабетът може да има по-тежки последици на пътя. Процентно може да се окажат и повече от алкохолните. Хванат ли диабетик - 30 бона. Паркинсон - 50 бона. Епилепсия - смъртна присъда. Една линейка след всяка патрулка - и задължителни изследвания с енцефалограма и ЕКГ? За сметка на водача, естествено! Хитро, а? Хем цял свят ще ни се чуди как си оправихме престъпността!
                        Така и не каза кой ще спечели реално от горна граница НУЛА. С техническата страна на въпроса - питайте грамотни хора. Мислех, че е разбираемо - явно не е. Ако ще се правят силови решения - нямате нужда от форуми и обществено съгласие. Приемате и това е. Просто!
                        Първоначално публикуван от PlamPet
                        Доста тъжно признание, но май е по-добре да се предозира лекарството, отколкото да се рискува да не подейства.
                        Признание - друг път!
                        Това го казваш ти, вероятно не всички са на твоето мнение. Аз със сигурност не съм. Аман от "нероден Петко".
                        "Всичката си работа оправихте, до на Парцалев ГЗ опряхте!"
                        Последно редактирано от Rabin; 11-08-10, 14:41.

Коментар

Бре бре...
                          Спорим за това дали 0` промила е глупаво да се сложи, като максимум. Да - глупаво е, но по този начин искат да те накарат да не "близваш". Организми, кръвни телца.... и т.н. Не съм чувал, някой който не е пил, дрегера да е отчел нещо. Незнам при теб как стават тия мистериозни неща. Аз където съм 50кг, бях тестван след една Бира(час и половина) и дрегера си даде кръгли нули. Имаше и вариант да отчете нещо, като се има на предвид ниското ми тегло.
                          И все пак - Не си ли пил, ще има НУЛИ.

Коментар

Дискусията доста се разшири и разгорещи, с право. Затова бих искал да привлека вниманието на форума върху неизправните коли по пътищата. От много години се приема "за редно", ако съседа със строшената кола "мине" ГТП, като си "плати" за това... Е, това не е правилно, "а ма колата е стара, човекът няма пари...дрън-дрън"... И така коли, на които и външно им личи, че отдавна са скрап, се "търкалят" по пътищата. Аз мисля, че публичната толерантност към това явление е пасивно съучастие в престъпление.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                              Дискусията доста се разшири и разгорещи, с право. Затова бих искал да привлека вниманието на форума върху неизправните коли по пътищата. От много години се приема "за редно", ако съседа със строшената кола "мине" ГТП, като си "плати" за това... Е, това не е правилно, "а ма колата е стара, човекът няма пари...дрън-дрън"... И така коли, на които и външно им личи, че отдавна са скрап, се "търкалят" по пътищата. Аз мисля, че публичната толерантност към това явление е пасивно съучастие в престъпление.

И това заслужава дискусия. Ето това е резултат от неразумно поведение на пътяНатиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000312.jpg
Размер:177.6 КБ
ID:5200443 и липса на предни амортисьори (тотално негодни). Всъщност неизправната кола изчезва от местопроизшествието и оставя 4 трупа.
                              Добре, че в този случай полицаите си свършиха работата и го издириха.

Все пак темата е за алкохола и затова се ограничавам.

А иначе, на Rаbin не следва да отговарям, тъй като тонът му стана неприемлив, а и за да приеме човек една теза, следва поне малко да е съпричастен.
                              Пожелавам му да не му се случва да загуби близък, убит от някой почерпен. Тогава статистиката няма никакво значение. Загубата на близки е 100 % трагедия.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                                Tъй... каза практически подход. Досега колкото пъти са ми правили тест за алкохол с дрегер - ВИНАГИ е отчитало минимално НАД нулата. От порядъка на 0,01 -:- 0,05 промила. Естествено, не съм и помирисвал преди да карам. Ако съм карал къркан - ще си знам, че съм сбъркал и няма да пиша горното. Това за практиката.
                                Искаш интелигентни събеседници, а упорито се "разграничаваш" от елементарна теория. "Стига клинчене!" - аз поне не разбрах кой от какво клинчи. Редно е да се каже "с думи прости".
                                Пригласяш първосигнално на "удари в лицето", "отнемане до живот" и "затвор".
                                Вече беше написано от друг колега - катастрофите с алкохол са минимален процент. По трима-четирима се претрепват в малка България всеки ден. В огромната си част - трезвени. Ако си го нямаш между ушите - и алкохолът не може да ти го вземе!
                                Погледнато под друг ъгъл - диабетът може да има по-тежки последици на пътя. Процентно може да се окажат и повече от алкохолните. Хванат ли диабетик - 30 бона. Паркинсон - 50 бона. Епилепсия - смъртна присъда. Една линейка след всяка патрулка - и задължителни изследвания с енцефалограма и ЕКГ? За сметка на водача, естествено! Хитро, а? Хем цял свят ще ни се чуди как си оправихме престъпността!
                                Така и не каза кой ще спечели реално от горна граница НУЛА. С техническата страна на въпроса - питайте грамотни хора. Мислех, че е разбираемо - явно не е. Ако ще се правят силови решения - нямате нужда от форуми и обществено съгласие. Приемате и това е. Просто!
                                Признание - друг път!
                                Това го казваш ти, вероятно не всички са на твоето мнение. Аз със сигурност не съм. Аман от "нероден Петко".
                                Немога да разбера дали сериозно мислиш тези наща които пишеш . Повече от десет години карам и до сега никога дрегер не ми е показвал различно от 0.000 . Относно твоите показания не ти ли е минавало през главата да спреш да пиеш ,постоянното наличие на алкохол в кръвта докторите имат точно название ............. твоите аргументи даста започват да наподобяват аргументите на човека от пост 44 с който аз си спорих а ро радиото си знаеше неговото . На хора като теб все другите са им виновни ,държавата виновна , данаците високи ,глобите големи, НЕПРОТИВ малко ни е , нямаме култура и каквато и да е дисциплина (което донякаде е следствие от така наречената демокрация но това е друга тема) . По нагоре някои написа няма да си плащам глобите щото едикойси не ги плаща , ще правя каквото си искам защото и другите го правят Е ДОКОГА ТАКА нищо не може да продължава до безкрай. Както и да го погледнем неможе да сравняваш болен човек (които съм сигурен че има съвест и едва ли би наранил някой нарочно) С ПИЯНА СВИНЯ КАРАЩА КАТО НЕНОРМАЛЕН (ами и затвор е малко) . ПАК ПОВТАРЯМ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА КОМПРОМИСИ ЗА ПИЯНИ КАРАЧИ защото те са това и нищо повече . Няма значение и 0.0001 % да са катастрофите причинени от пияни пак това е човешки живот. Направо не мога да повярввам че се намират хора които за защитават алкохола с каквито и да е аргументи..
                                пп. Извинявам се за тона но така ги чувствам нещата.
                                Николай Георгиев 0+
                                тел.0887357722

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X