Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Мина време и може би някой са забравили.
    Върнете се отново и прочетете първи пост на темата.

Коментар

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Напълно подкрепям призива за шофиране само в трезво състояние...наистина не е необходимо да сме минали през подобно нещо за да го спазваме..Нека да го правим ние и да молим познати и близки да правят същото.
      Колега ако ми позволиш бих добавил нещо към темата ти..факт който се пренебрегва..шофирането и на дълги светлини , без да се съобразяваме с насрещно движещият се , може да доведе до подобна трагедия.
      "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
      "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

От тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=99773

Коментар

Алкохола повишава желанието и намалява способностите, във всяко едно нещо от живота...

Коментар

Сега попаднах на тази тема .За написаното от автора евала.За колегата artefekt e много прав.Самата случка, която е описана е много стресираща за тези, които могат да разсъдят.Работил съм в такава служба и бога ми страшни моменти съм видял и преживял.Що се отнася до възпитанието - е това е труден цикъл, но не е невъзможно.Превъзпитаването е трудно - давам пример - когато възпитаваш куче не можеш да го накараш да забрави това, на което ти си го възпитал.Винаги ще има такива войни и инциденти по трасетата на родна България.Видите ли водач на Турски автомобил бягайте, те най-много прекаляват.
            Алкохолът, на някой помага - стават меки, като котенца, а на тези, които им пречи..................
            Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
            GSM-0878722322

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
              Аз като обсолютен трезвеник, много харесах проекта за поправки в закона за движение по пътищата, а именно: Да се наказва с глоба 30 000 лева всеки хванат пиян зад волана или два месеца затвор. Някой ако е виждал затвора отвътре макар и като обликновен посетител (разликата е огромна) е усетил какво значи да си там, па макар и за два месеца.
              В Португалия (макар че си е селска държава) ако те хванат пиян - до 24 часа си пред съдията и поне 3 месеца в затвора. Това е и няма пропуск. Даже имаше случай пред две години на един пиян шофьор който се дъпрал, полицаите такъв бой му хвърлили че нямало нужда от арестуване, интересното е че не ги осъдиха. Е не ги и наградиха де ама бития . . .
              Съгласен с мненията по темата, както и че пиян не трябва да се кара.
              Напоследък обаче има сякаш една тенденция в посока "презумпцията за виновност". 0 промила допустим алкохол в кръвта...
              Ако не си разбрал да подадеш един формуляр - дори да си плащаш здравните осигуровки - 1000 лв. глоба, и то за безработен! Видях го закачено от личния ми лекар. Борсата за безработни дава от 100+ до 300 и нещо лв. (за най-заслужилите, дето се осигурявали на таван). Като ходиш да се подписваш, има и консултации - дори не ти казват за новия закон. Това ми е мисълта. 30 000 лв. глоба в държава със средна заплата 400 лева? 15 000 лв. и 5 г. пандиз ако убиеш куче?
              Болднатите изречения са вече приети закони.
              Какво следва - смъртна присъда за гратисчии във влака (има и такава тема, по времето на Втората Световна, който не вярва ще потърся)?
              Знам какво ще кажете, съгласявам се априори. Помислете и по моите думи... Че после ще кажат "народът го иска!"
              Последно редактирано от Rabin; 02-08-10, 23:47.

Коментар

Косата ми настръхва когато видя такива"мъжкари".
                Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Сега попаднах на темата и направо настръхвам прочетох първия пост поне 5 пъти и всеки път пак и пак настръхвам.
                  Алкохола е лош съветник, но всичко това се дължи на нашето собствено самосъзнание и естествено на БЕЗЗАКОНИЕТО, като пример случая Максим Ставииски , на каво да научим децата си освен на това че ако имат достатъчно пари могат да си позволят да карат мъртво пияни да унищожат ДВА живота и медиите даги изкара едва ли не жертви. Но уви това е нашата сива деиствителност остава единствено да се замислим върху тежи тежки думи : И моля те, отиди при момчето, и му дай съвет, както даде на мен. Може би, ако неговите родители му бяха казали, сега щях да съм жива, мамо! Дъхът ми отслабва все повече и повече, и започвам да се страхувам наистина. Това са последните ми моменти и се чувствам толкова сама.

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Съгласен с мненията по темата, както и че пиян не трябва да се кара.
                  Напоследък обаче има сякаш една тенденция в посока "презумпцията за виновност". 0 промила допустим алкохол в кръвта...
                  Ако не си разбрал да подадеш един формуляр - дори да си плащаш здравните осигуровки - 1000 лв. глоба, и то за безработен! Видях го закачено от личния ми лекар. Борсата за безработни дава от 100+ до 300 и нещо лв. (за най-заслужилите, дето се осигурявали на таван). Като ходиш да се подписваш, има и консултации - дори не ти казват за новия закон. Това ми е мисълта. 30 000 лв. глоба в държава със средна заплата 400 лева? 15 000 лв. и 5 г. пандиз ако убиеш куче?
                  Болднатите изречения са вече приети закони.
                  Какво следва - смъртна присъда за гратисчии във влака (има и такава тема, по времето на Втората Световна, който не вярва ще потърся)?
                  Знам какво ще кажете, съгласявам се априори. Помислете и по моите думи... Че после ще кажат "народът го иска!"
                  А въпросът ми е един живот колко струва 30-300-30000 ?????? , за съжаление това е единствения начин Бай Ганьо да спазва някакви закони като му бръкнеш дълбоко ама много дълбоко в джоба, за алкохол камоли за катастофа причинена под въздеиствието на алкохол или каквито и да е опияти не трябва да има никаква жал към шофиорите ТОВА СИ Е УБИИСТВО.
                  Последно редактирано от cveti; 10-08-10, 14:22.
                  Николай Георгиев 0+
                  тел.0887357722

Коментар

Kaкво значи колко струва живот? Едно е да караш пиян, друго е да караш неразумно, съвсем трето е да убиеш някого. Може да ти откажат спирачките, и пак да сгазиш някого без да си направил нещо неразумно. Що ги мешате нещата? Днес ще направят допустима граница 0 (нула) промила, утре ще гласуват пандиз за "неродЕн Петко" ... Искат да криминализират неосигуряване върху пълния доход... а тия дни пуснаха с 5000 гаранция откровени бандити. Погледни пак горния ми пост - много ли е хубаво да глобят безработния "Бай Ганьо" с 1000 лева заради един мизерен документ, въпреки изрядно платените си осигуровки? Докато ония, дето му крадат градината (темата е тук) - не си плащат дори тока, к'во остава за осигуровки. После не мога да се доредя от тях до личния си лекар. Обърнали са трамваите на боклукчийски камиони... Мен ако ме сбарат без билет си плащам глобата, ама на едни хора дори не им искат билетче. Нали, щото строгост и законност във всичките му форми! Аман от двойни стандарти, това ми беше мисълта. Не е луд тоя дето яде зелника, ние сме си виновни!
                    Та, на Вуте да му е зле!
                    Последно редактирано от Rabin; 10-08-10, 08:32.

Коментар

За двоините стандарти съм напълно съгласен ,но моята мисъл беше че вероятноста да направиш катасртофа при употреба на алкохол е в пъти по голяма . Естествено че има и безумни глоби по все трябва да се започне от някаде ако глобата за нередовен пътник е поне 100лв .( нямам идея колко е сега) всеки нормално мислещ човек ще се замисли дали ще е нередовен пътник . Но ние обсъждаме конкректно шофирането в ПИЯНО СЪСТОЯНИЕ а за подобно нещо няма две мнения няма.
                      И така по темата по добре да плачем от солени глоби отколкото за човешки живот . Нама оправдание за пиян шофьор независимо дали е направил птп или не факт е че е карал пиян и дори и днес да му се е разминало утре не се знае. А колко е просто да се обадиш на "дринк енд драив" и на цената на такси си си вкъщи .
                      Николай Георгиев 0+
                      тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Георгиев (turbo d) Преглед на мнение
                        За двоините стандарти съм напълно съгласен ,но моята мисъл беше че вероятноста да направиш катасртофа при употреба на алкохол е в пъти по голяма . Естествено че има и безумни глоби по все трябва да се започне от някаде ако глобата за нередовен пътник е поне 100лв .( нямам идея колко е сега) всеки нормално мислещ човек ще се замисли дали ще е нередовен пътник . ...
                        Подхождаш като евро-чиновниците. Дай сега да им направим цените и акцизите като в Европа, пък заплатите - "като му дойде времето".
                        Откъде накъде аз ще плащам 100 лв. глоба, пък "тарикатът" на съседната седалка няма да си плаща? Или по стар обичай - дай да дерем хората, дето носят държавата на гърба си. Как не ви писна от глоби не мога да проумея. Все ще се намери някой да заяви, че са малки, и като ги вдигнем "ще се оправим". И всеки ден чета за потънали държавни пари нейде. Вчера гледам на някой му се откъснало нещо от ходовата част заради ямите пред нас, болт някакъв. Излишното остава на асфалта! Вижда се кое е причината, щото има 10 метрова диря в асфалта.
                        Абе да забраним колите нацяло - ще се лишим от удобството - зер какво е човешкият живот пред него! По 1000 души се трепят годишно. Да не ме разбереш погрешно - против съм карането пиян. Ама дай да въведем смъртна присъда заради "неродЕн Петко".
                        Последно редактирано от Rabin; 10-08-10, 11:16.

Коментар

Глобата трябва да си е плашеща, но трябва да се отчете и границата. При 0 промила е безумна, защото ниски нива на алкохол в кръвта можеш да имаш по много други причини, които изобщо не са свързани с консумирането му.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            Подхождаш като евро-чиновниците. Дай сега да им направим цените и акцизите като в Европа, пък заплатите - "като му дойде времето".
                            Откъде накъде аз ще плащам 100 лв. глоба, пък "тарикатът" на съседната седалка няма да си плаща? Или по стар обичай - дай да дерем хората, дето носят държавата на гърба си. Как не ви писна от глоби не мога да проумея. Все ще се намери някой да заяви, че са малки, и като ги вдигнем "ще се оправим". И всеки ден чета за потънали държавни пари нейде.
                            Абе да забраним колите нацяло - ще се лишим от удобството - зер какво е човешкият живот пред него! По 1000 души се трепят годишно. Да не ме разбереш погрешно - против съм карането пиян. Ама дай да въведем смъртна присъда заради "неродЕн Петко".
                            Недеи така не е ли по лесно просто да си купуваме билети , по твоята логика като другите тарикати карат пияни дай всички да пием и по колите . Всеки сам за себеси преценява дали ще спазва общоприетите правила това е въпрос на самосъзнание и възпитание ,но после трябва да си носи последствията за делата си ,а съдбата рано или късно застига всички ни дори и така неречените тарикати.
                            Николай Георгиев 0+
                            тел.0887357722

Коментар

Отиде в другата крайност. Не съм казал такова нещо. Просто ми писна, и то отдавна, да ме третират като животно за стригане. Това за задълженията, като стигне до правата - "ще почекаш"!
                              Последно редактирано от Rabin; 10-08-10, 13:02.

Коментар

0 промила си е добра граница.
                                В Украйна(където се пие не по-малко от у нас) законът е такъв - 0 промила. А дори не са "европейци".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X