Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    0 промила си е добра граница.
    В Украйна(където се пие не по-малко от у нас) законът е такъв - 0 промила. А дори не са "европейци".
    Няма идеално точен уред. Дори аналитичните везни, атомните часовници и дори еталоните в Париж си имат толеранс, т.е. допустима грешка.
    Освен това, както вече беше споменато - всеки организъм си съдържа минимално количество алкохол.
    В тия 0%о виждам възможност да ти се заядат когато пожелаят, при това като за "сериозно" провинение. Напр. за 0,01 промила.

Коментар

От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Проблемът с алкохола е много сложен. Най-често става въпрос за народопсихология или за семейно възпитание. Трудно се налагат неотменими правила у нас и затова толкова се дискутира темата. Все пак, аз съм за пълната забрана на алкохола при шофиране.
      Мога и да подкрепя становището си. Всякакви уговорки за точност на измерване и т. н. считам, че са опит за клинчене.

Коментар

Историята си е покъртителна, истинска или не - все тая.

Статистиката сочи като виновник алкохола в приблизително 45 от 1000 случаи на смърт на пътя:
        http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm

45 спасени са повече от нищо, но ако продължават да ни подхлъзват в посока алкохол, като най-опасното нещо и да не правят нищо съществено за отстраняване на другите причини, то ще сме си абонирани за пак толкова жертви по пътищата. КАТ имам предвид. Ясно е ,че алкохола най-лесно се контролира на пътя и че, заедно със скоростта, носи най-бързи печалби. Това ги тика към промени и в двете посоки.

Коментар

Първоначално публикуван от PlamPet Преглед на мнение
          Проблемът с алкохола е много сложен. Най-често става въпрос за народопсихология или за семейно възпитание. Трудно се налагат неотменими правила у нас и затова толкова се дискутира темата. Все пак, аз съм за пълната забрана на алкохола при шофиране.
          Мога и да подкрепя становището си. Всякакви уговорки за точност на измерване и т. н. считам, че са опит за клинчене.
          Това съвсем по милиционерски прозвуча.
          Моля, много искрено моля да обясниш КАК ще мериш с аналогов уред без да предвидиш допустим толеранс. Особено ако гониш нула.
          Дори една молекула алкохол в кръвта ти да има - вече съдържанието е над 0 %о.
          Слушам...

Коментар

В интерес на истината и аз мисля че 0 промила не е добър вариянт истината е някаде около 0,2 но снед това това да падат глави.
            Николай Георгиев 0+
            тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Георгиев (turbo d) Преглед на мнение
              В интерес на истината и аз мисля че 0 промила не е добър вариянт истината е някаде около 0,2 но снед това това да падат глави.
              0 промила е теоретично невъзможен вариант. В историята на човечеството не е имало и няма да има някой с нула промила. Такова нещо за твърда нула може да се предложи само от напълно незапознат с материята човек.
              Май се преувеличава опасността от тоя алкохол. Спрямо неграмотните млади шофьори, агресивните бабаити, бомбардираните пътища, "целенасочените" полицаи, черните джиБове... опасността от досегашните 0,5 промила бледнее пред тях.

Коментар

Това колко промила ти показва няма значение и от една бира след тежък ден не съм могъл да си стигна до леглото. Кой апарат отчита моментното състояние на организма.

Коментар

Темата с мининалните съдържания на алкохол в кръвта е твърде сложна, защото той се образува при някои фази на метаболизма на веществата в хранителния тракт. От друга страна "абсолютна нула" практически не съществува и е философско понятие, а в науката - база за сравнения. Струва ми се, че и при тези закони предимство са имали юристите, а не учените...
                  Но, да разведря малко темата. Аз по принцип не пия и бира преди каране. Преди години работих в Италия, където вино се пие от 10 часа заранта. В петък, след работа и в събота, с колегите се събирахме в ресторанти, тратории и т.н., обикновено в провинцията. Когато аз шофирах, пиех само вода и сокове, а колегите ме "заплашваха", че ако магистралната полиция намери напълно трезвен шофьор през нощта на петък и събота, го арестува, защото работата му "не може да е чиста".
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    0 промила е теоретично невъзможен вариант. В историята на човечеството не е имало и няма да има някой с нула промила. Такова нещо за твърда нула може да се предложи само от напълно незапознат с материята човек.
                    Май се преувеличава опасността от тоя алкохол. Спрямо неграмотните млади шофьори, агресивните бабаити, бомбардираните пътища, "целенасочените" полицаи, черните джиБове... опасността от досегашните 0,5 промила бледнее пред тях.
                    И ти си прав ама я си ги представи горепосочените с 1,5 алкохол , каде отиваш ти може би......
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Аз също съм на това мнение.
                      Вие какво сте се хванали за тея промили(колко трябва да са позволени). При всеки човек е различно.Аз познавам хора на който им показва 0.5 от дъвка Орбит.Аз съм се пробвал на три бири Ариана (нали казват че е 2 градуса по-слаба от водата)и след 30минути ислед 1час и след 2часа ми показа 0.00 на полицаиски дрегер.
                      MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                      (А1+)
                      О877ООО98О

Коментар

И ти си прав ама я си ги представи горепосочените с 1,5 алкохол , каде отиваш ти може би......
                        http://www.sibir.bg/index.php?page=d...2843&sort=desc
                        - Момче, запомни какво ще ти кажа, най-много трябва да се пазиш от пияните шофьори. Ако заподозреш, че някой е пиян, веднага спирай и го изчакай да отмине. На второ място по опасност са таксиджиите и маршрутките. Те правят каквото си искат, спират рязко и не дават никакви мигачи. На трето място са мотористите. Те са луди младежи, които се мислят за безсмъртни и карат с 200 в града.
                        - А жените шофьорки?
                        - Ееех - въздъхнал инструкторът - щом ме питаш ще ти кажа. Жената шофьор е като пиян таксиджия на мотор.
                        Да не се обиждат колежките, това е само виц!
                        Иначе - сегашният закон си е доста добър. Който е с 1,5 и сега попада под ударите му. И си е достатъчно строг. Сегашните закони в огромната си част са доста добри. Аз виждам проблем другаде.
                        Последно редактирано от Rabin; 10-08-10, 21:57.

Коментар

И какво излезе Максим Стависки хапнал три дъвки и гледай какво става: http://sportni.bg/?tid=40&oid=1081390 Стига сме писали глупости просто не трябва да се пие и кара и това е , независимо колко големи пиячи сме и от три бири как ни няма нищо . Има и много други фактори умора , недоспиване , времето за което се изпива дадено количество алкохол , количеството на мезето и тн. И пак няма оправдание .
                          Прикачени файлове
                          Николай Георгиев 0+
                          тел.0887357722

Коментар

И какво излезе Максим Стависки хапнал три дъвки и гледай какво става...
                            Почнахме от 30 000 лв. глоби, пандели и НУЛА промила допустими. За Максим е ясно, не видях някой да каза "трябва да караме пияни". Че е кофти да седнеш да караш - щото не можеш да ходиш... ИМХО.
                            Просто за друго беше дискусията, поне аз така разбрах и така писах.

Коментар

Почнахме от 30 000 лв. глоби, пандели и НУЛА промила допустими. За Максим е ясно, не видях някой да каза "трябва да караме пияни". Че е кофти да седнеш да караш - щото не можеш да ходиш... ИМХО.
                              Просто за друго беше дискусията, поне аз така разбрах и така писах.
                              Прав си ама мен малко ме е яд затова пиша полкова много в тази тема , преди две седници се запознах с човек които цяла вечер ме убеждаваше какъв пияч е и как няма никакъв проблем да кара на една бутилка уиски . Въпросния човек изпи 3-4 и неможеше да ходи , не може да ходи а може да кара странно нали. Аз лично не употребявам алкохол и може би съм по пристрастен .

И ето пак тема за лек размисъл ако такъв човек удари колата в която си возя семеиството как мислите какво следва?
                              ( не искам отговор просто искам всеки сам за себеси да се замисли)
                              Николай Георгиев 0+
                              тел.0887357722

Коментар

Заяждате се с глупости. Ако не си пил, паратът не отчита съдържание на алкохол. Освен това, всеки, който се съмнява в показанията на дрегера, може да даде кръв за изследване. Досега, при всичките ми дела не се е случвало на някой, който не е пил, да му е отчело някакво съдържание на алкохол, както на дрегера, така и при кръвните проби.
                                Само дето проблемът не е само и единствено в самия алкохол. Много често се случва и други "стимуланти" да провокират агресия и неразумно поведение на пътя и въобще, но все още няма наложен практичен начин за констатирането им с преносим уред.
                                Ето тук, наред с алкохола са били ползвани и разни "сини, зелени, червени и т. н." хапченца. Резултат е 4 жертви - 3 момчета и едно момиче на по 20 - 25 години. И още безброй примери...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X