Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

    Попаднах случайно на тази тема , в един друг сайт и реших, че няма да е лошо да я има и тук. Хич не ми пука, за положителният или отрицателният вот, който темата ще ми донесе. Не търся известност, просто споделям трогателната случка.
    НЕКА ВСЕКИ СЕ ЗАМИСЛИ, ЗА МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ 5 МИНУТИ. Боднете си по една игла в седалките на возилата и когато седнете и ви сръчка в задниците и се запитате: Какво беше това ? Ааааааа да, не трябваше да карам пиян

    В паметта на едно дете, което трябва да почетем. Нека всички гласно да го прочетем.- Мамо, излязох с приятели. Отидох на един купон, и си спомних какво ми каза преди да изляза: „Недей да пиеш, ако ще караш.“ Затова, пих един спрайт. Почувствах се горда със себе си за това, че послушах ...съвета ти, и за разлика от много мои приятели бях трезвена!! Направих своя избор, и твоите думи бяха свещени за мен. Когато купона свърши, хората започнаха да се качват по колите си, пияни. Аз се качих в моята със сигурността че съм в състояние да карам. Тогава, Мамо, не можех дори да си представя какво ме очаква. Нещо неочаквано… Сега съм тук, просната на земята и чувам полицаите да говорят: „Момчето, което се блъсна в тази кола е пияно“. Мамо, гласовете са толкова далечни..! Кръвта ми е навсякъде и се опитвам с всички сили да не заплача. Мога да чуя и докторите: „Момичето няма да издържи“. Сигурна съм мамо, че момчето което ме блъсна, не е искало да ме рани. Но защо…?! Той е пил, а аз трябва да умра. Защо живота е толкова несправедлив, мамо? Защо хората го правят, знаейки че могат да заличат толкова човешки животи..?! Болката ми в момента е огромна, все едно ме бодът с хиляди ножове. Мамо, кажи на сестричката ми да не се плаши, кажи на татко да бъде силен. И моля те, отиди при момчето, и му дай съвет, както даде на мен. Може би, ако неговите родители му бяха казали, сега щях да съм жива, мамо! Дъхът ми отслабва все повече и повече, и започвам да се страхувам наистина. Това са последните ми моменти и се чувствам толкова сама. Как исках да можеше да си до мен сега, мамо, докато съм тук на земята, умираща. Исках да ти кажа толкова неща, Обичам те мамо, Обичам те толкова много! Обещавам да те пазя, да бъда твоя ангел, и да те защитавам както направи ти. Сбогом мамо.“ Тези думи са написани от журналистката, която е била на мястото на инцидента. Докато е умирало, момичето е шепнело тези думи. От теб не се иска нищо, просто ако поне малко тази история те е трогнала, прати го на няколко човека за да запазим нас, и тези около нас. Благодаря на всички, че го споделиха със своите близки! Надявам се да успеем да отрезвим голяма част от родителите и децата, които не мислят за последствията от своята безотговорност. Да се замислим...! Отнема 3 минути да се прочете, а толкова много, за да помислиш

  • #2
    От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

    Смятай го за препратено в Мерцедес Форума
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

    Коментар


    • #3
      От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

      Вече е и във фейсбук...

      Коментар


      • #4
        От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

        Изправи ми се косата. Дале е истина или не - няма значение. Важното е, че е напълно възможно и се случва постоянно. Дори и да махнем последните 7 изречения (които звучат като ежедневно разпращаните писма по нет-а) пак ще е достатъчно въздействащо.
        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
        LZ1YBB

        Коментар


        • #5
          От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

          Въздейставащо- определено!
          Но най- интересното е, че във Фейсбук тази група е с голям брой почитатели, но съм 100% убедена, че поне 40% от тях сядат, сядали са и ще сядат пили зад волана. И това не е типично само за моето поколение. Правят го всички- мъже и жени, на всякави възрасти.
          Като абсолютен въздаржател /не броя чашата бяло вино на 2 месеца/, не мога да си обясня удоволствието от пиенето. А шофиране + алкохол на мен в едно изречение не ми се побират!
          Добре, като не ти пука за твоя живот, проблема си е твой, но защо застрашаваш чужди животи?
          Лошото е, че нито групите във Фейсбук, нито репортажите по телевизията, нито каквото и да е било, биха спрели шофирането, гарнирано с обилно количество алкохол. Освен ако.... ако сами шофьорите не решат да си помогнат и да осъзнаят какво причиняват на себе си и околните...
          АЗ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА НЕ УПОТРЕБЯВАМ АЛКОХОЛ, КОГАТО СЪМ ЗАД ВОЛАНА!!!
          Daddy's girl! Always & Forever!
          Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

          Коментар


          • #6
            От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

            За огромно съжаление подобни историй се повтарят постоянно и заради пияни и невнимателни шофьори загиват много невинни хора

            Коментар


            • #7
              От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

              Помня,преди време разказа на един опечален баща.Той беше измислил някакво стихотворение,за да облекчи мъката от загубата на детето си.Не го помня дословно,но смисълът му беше,че Господ прибира най-добрите си деца,преждевременно.
              Та,призивът за алкохола е добър и аз го подкрепям(още повече,че не пия),но в крайна сметка живота е един голям карамбол и това дали ще се удавиш,обесиш или ще катастрофираш,вероятно е предопределено.
              Да поясня–не съм религиозен,нито мога да кажа,че съм от най-вярващите,но след всяка екстремна ситуация в живота,в която ми се разминава "на косъм",все повече започвам да вярвам,че някой някъде решава или е решил,съдбата ми.Това още повече ме кара,да се опитвам да бъда добър човек,за да заслужа опрощението за грешките ми(минали и предстоящи).

              А жертвите на пътя,са част от статистиката(макар и понякога,наши близки).Както неколкократно коментирахме с Ясен в други теми–това е цената на сегашната ни свобода.Науката е толкова напреднала,че шофьорските грешки и катастрофите,могат да се предотвратяват на 100%,но от друга страна,никой не иска да живее в един голям Big Brother....Също така,може да се забранят личните превозни средства и да остане само общественият транспорт,но това за сега звучи дори още по-еретично.
              Иначе,разчитайки се само на човешките ни качества,дори и в най-добрият случай–ако всички сме 100% съвестни–пак има някакъв процент несъвършенство на човешките способности,който в крайна сметка се првръща в определен брой инциденти на пътя.С две думи-няма начин да се спрат инцидентите по пътищата,докато за това се разчита на хората.

              Специално за алкохола,мисля че беше нещо като предумишлено престъпление,когато се шофира в нетрезво състояние.Да кажат запознатите.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

              Коментар


              • #8
                От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                И какво променя това...
                и как превъзпитава това...
                ...на кого да въздейства...на неразумните родители, на бесните тиинейджъри, на кого..

                НАРОДОПСИХОЛОГИЯ.....
                ..страна в която е гордост да се надпиваш, да се хвалиш с глупостта...на пиянството..
                ...страна в която куцо , и сакато пиие...от детска възрастот поколения назад...
                ...страна в която Домашнярката..и Казана са религия и начин на живот...
                ...страна пълна с битови алкохолици, с професионални такива...

                ....какво да възпита!! - спортисти....

                ...семейство, училище, общество..пропити от поквара...от пиянство...от безумие...

                Това е реалността....логично и естествено е да има жертви...

                Няма решение, няма и да има....
                ...а да се замисли някой върху това, първо трябва да е трезвен, да е препатил , да има воля и желание да спре...единствено себе си...
                ...да въздействаш и обясняваш на другите, да ги спреш...е напълно невъзможно...
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

                Коментар


                • #9
                  От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                  Скоро имах гости и отиваме на едно капанче да си кажем 2-3 лафа
                  и там почувствах, че вдигам безпричинно кръвното.
                  Всички казаха, че 50гр. виски го сваля
                  и аз като абсолютен трезвеник глътнах вискито с настройката, че е лекарство за момента.
                  Дойде време да си ходим и аз си паля спокойно и потеглям. Чак като се прибрах разбрах, че съм карал без фарове посред нощ.
                  Толкова много съм свикнал да карам по всяко време, че нито аз нито приятелите осъзнахме, че карам на 50грама.
                  Ако бяха ме хванали голям резил щеше да е, в смисъл, че всички щяха да си кажат "Щом него, абсолютния трезвеник го хващат пил, значи е нормално
                  да ни хващат нас, които редовно си пием"

                  Коментар


                  • #10
                    От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                    Покъртително написано - браво на автора. Истинска история е и то не веднъж, а всеки ден е истинска тая история... за съжаление .
                    Моето решение е локално, но ако всеки, който може да си го позволи, действа по този начин ....
                    Видя ли, че някой мой приятел се качва пиян в колата, взимам му ключовете и или го закарвам, или се обаждам на фирма, да дойдат и да си го откарат заедно с колата му. Такива фирми има и са много приятна за случая услуга.

                    П.П. Горе казвам, че е "за който може да си го позволи", защото се е стигало и до бой.
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

                    Коментар


                    • #11
                      От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                      Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                      Покъртително написано - браво на автора. Истинска история е и то не веднъж, а всеки ден е истинска тая история... за съжаление .
                      Моето решение е локално, но ако всеки, който може да си го позволи, действа по този начин ....
                      Видя ли, че някой мой приятел се качва пиян в колата, взимам му ключовете и или го закарвам, или се обаждам на фирма, да дойдат и да си го откарат заедно с колата му. Такива фирми има и са много приятна за случая услуга.

                      П.П. Горе казвам, че е "за който може да си го позволи", защото се е стигало и до бой.
                      Преди години направих точно това с двама приятели. Таксито ги чакаше и обещаха да не се качват на колата.
                      По късно се качват и на влизане в провлака на Несебър, губят контрол от високата скорост и с 160км.ч. се забили в стените на входа на града.
                      Загинаха на място. Добре, че прибрах жените преди това, та децата да не са кръгли сираци.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                        Аз като обсолютен трезвеник, много харесах проекта за поправки в закона за движение по пътищата, а именно: Да се наказва с глоба 30 000 лева всеки хванат пиян зад волана или два месеца затвор. Някой ако е виждал затвора отвътре макар и като обликновен посетител (разликата е огромна) е усетил какво значи да си там, па макар и за два месеца.
                        В Португалия (макар че си е селска държава) ако те хванат пиян - до 24 часа си пред съдията и поне 3 месеца в затвора. Това е и няма пропуск. Даже имаше случай пред две години на един пиян шофьор който се дъпрал, полицаите такъв бой му хвърлили че нямало нужда от арестуване, интересното е че не ги осъдиха. Е не ги и наградиха де ама бития . . .
                        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                          Обаче тия 30 000лв. глоба да не отиват някъде незнайно къде,
                          а да влизат директно във ремонта на пътищата.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                            Нещо не мога да се съглася, че пиянството ни е заложено генетично и по тази причина да забравим призивите за трезвеност зад волана. Да не мислите, че в "цивилизованите" държави на запад, децата се раждат съвестни и съзнателни граждани, спазващи всички законови ограничения. Да, ама не. Поведението в обществото се моделира. Кога с морков, кога с тояга и с мнооого контрол. И този, който сам не може да стигне до правилното поведение, трябва да бъде подпомогнат . Съзнанието на много от нас минава през джоба. На други минава през ограничаване на някои лични свободи (в конкретни места за това), отнемане на някои права (лишаване от правоуправление) и т.н. Някои са си съзнателни, просто защото така са възпитани, или им идва отвътре. За повечето болки си има и лекове-стига да се прилагат с мярка и на време. Добри или лоши катаджиите са полезни и колкото по-съвестно си вършат работата, толкова по добре ще бъде това за обществото като цяло.
                            ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                            LZ1YBB

                            Коментар


                            • #15
                              От: Плачете на тази история и запомнете : Никога не шофирайте в не трезво състояние.

                              Изобщо няма шанс някой да ме убеди колко важно е да си пийнеш понякога и че го налага случаят! Пиенето по един вид ми осигурява прехраната, ама лично аз не пия- никога и по никакъв повод. Та по темата: преди около месец се наложи да да помогна да пратим дете на познати, пострадало ужасно при "алкохолна" катастрофа на "ремонт" в Пирогов. Нямам думи да изкажа всичко, което мислех и чувствах. Със сигурност знам, че това е нещо, зависещо само и единствено от нас самите! Дано не се случва на никого!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X