Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Операция на дискова херния + имплант, моля за съвет?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Операция на дискова херния + имплант, моля за съвет?

    Първоначално публикуван от Blueskin Преглед на мнение
    Въпрос от новорегистриран. Профилактика и превенция, за да се избегне такова нещо? За какво да се внимава също?
    За това универсална "рецепта" няма .

    Коментар


    • От: Операция на дискова херния + имплант, моля за съвет?

      Днес измина една година.По това време спях след интервенция от Д-р Наиденов.Нямам болка чувсвам се добре.Благодаря ти Д-р Емо бъди жив и здрав!

      Коментар


      • Да поизтупаме прахта от темата. Преди 5г след един инцидент получих евакуиран дискова херния на L4 L5. Тогава, благодарение на Др Емо отърва ножа, и 5 год всичко си беше наред! Даже кризи не съм имал кой знае какви, но се потдържам с гимнастика, физиотерапия и т. Н.... Работих си, пазих се, отказах се от оффроуд, минах на он роуд! ! И така, до преди десет дена, когато след незначително натоварване пак ме сряза и на другия ден бях в леглото... Пак на кораб, на средата на нищото!за 10 дена два Дипрофоса и незнам си още колко други глупости стигнахме до там, чеболки в кръста има малко, ама в десния крак са ужасни! Всичко след десетата крачка е ужасна болка и прививане! А пареза та е по силна от преди! Този път няма да има оттървия! И честно да ви кажа, мисля че вече е време! То това не е живот.... Постоянен страх да не се случи! А и аз с тая професия,... Другата седмица се прибирам в БГ, като летенето до Варна с 4 полета, единия презокеански направо ме ужасява! После пак ЯМР и пак при Др. Найденов!
        TLC 120 Prado
        Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

        Коментар


        • И аз пострадах тази година L5 -S1 имам и MRT , след 3 седмици работа куцайки.Тялото си казваше ама няма кой да го слуша.
          Изкарах само на обезболяващи тоя Ibuprofen го намразих .Десния крак пострада не можех да се изправя на пръсти .
          Или на пръсти да вървя ,десния крак пропадаше.
          След като се разбра какво е Нервохирурга ми даде две седмици период , да се види кое на къде е.Обясни ми , че ако нямам подобрение и ако искам да работя същата работа , ще трябва операция.
          За сега и аз правя всеки ден упражнения и т.н ама до кога ,ще изкарам така не се знае.

          Мартин Димитров
          УАЗ

          Коментар


          • Аз бях така 2015.Др. Емо каза да не бързам с операцията и с неговите съвети се оправих нещата и 5 год си изкарах безгрижно. Даже в един момент бях забравил че го имам това! Само че накрая тая гадост пак ме предаде, и то по лошо от преди! Сега и болките са по силни, нямам сетивност от глезена надолу а ходенето е агония някаква! Само да стигна жив до БГ и ще искам да го махам тпва! Нямам 40,имам 3 деца, трябва да се бачка.... В момента лежа и се чудя от кое ме е по страх, от болката, от операцията или от бъдещето!
            TLC 120 Prado
            Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

            Коментар


            • И така, стигнах жив до БГ, и след нов ЯМР и консултация с Др. Найденов на 9 септ ме оперира! Аз по-отдаден на работата и пациентите си лекар не съм виждал, за което съм му безкрайно благодарен! Сега се възстановявам у дома, вървя, полягвам, кога повече, кога по-малко, но се надявам лека полека всичко да се върне към нормалността си! Благодаря Ви Др. Найденов!
              TLC 120 Prado
              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

              Коментар


              • Д-р. Найденов е направил много за много, много хора... Радвам се, когато някой като Вас напише с какво се е срещнал и какво е получил... Защото има много хора тук, които си позволяват нагло държание, при това в области в които са очевидно неграмотни. Да се срещне с него на операционната маса не пожелавам никому, но с мнения на хора били там е много пожелателно...
                VPetrov.photography

                Коментар


                • Здравейте и честита Коледа От известно време (има няма 6 години) не съм писала, та доста прах трябваше да разбутам от профила си. Та ще повдигна с изтръпналите си крайници тази вълшебна коледна тема с един дребен въпрос, силно надявайки се, че др. Найденов, който вярвам, че няма да ме гледа като долен червей, който сам си е винвен за болежките, ще намине, за да ми отговори Та с четири думи - шийна херния на три нива. С повечко думи - искам да си изтръгна мускулите на ръцете. Предисторията - 14-15 години и до момента активен горски моторизъм, от две-три години и бЪгиризъм (т.е. вертикални и странични вибрации в седнало положение, без право на амортизиране с крака). 2 бр. деца (след втория гном се появиха болки на много разнообразни места по продължение на целия гръбначен стълб). Работа в офис. За да удължа пробега си, ежедневно тренирам редувайки йога (силова + разтеглива), изометрични упражнения, баланс + функционални тренировки. Правилно хранене и всякакви тинтириминтири. Преди два месеца, след втората ваксина и преди втория коронавирус с упражнения за ръце с ластик (правех ги за пръв път, очевидно неправилно) предизвиках особено приятно състпяние, сврързано с гореупоменатото желание да си изтрърна мускулите на ръцете. Направих ЯМР - остеофити и хернии, които според неврохирурга, който го назначи, не налагат операция (имам генетично широк гръбначен канал, нямам симптоми в долните крайници освен крампи). Ходя на иглотерапия и други тинтириминтири, обче дори след минимално физическо усилие, се появяват търпими, но много много изнервящи болки, изтръпване в ръцете и слабост. И тъй като не съм човек, който е способен да стои на едно място, много много искам някакси да реша този проблем с някой метод, с който науката в момента разполага, без да се налага да търпя и да се ограничавам от определени дейности. Дори и написването на тези няколко реда ми коства много изпилващи болки в задната част на врата. А на 4-ти съм на работа. Въпроса ми съм др. Найденов - такъв тунинг правят ли в България, рисковано ли е и колко? След интервенцията остава ли слабо мястото и колко време е възтановителния период? Трябва ли да продължавам да търпя или мога да си спестя дългогодишното подобряване и влошаване, придружено с ограничаване на всички дейности, които обичам, докато в крайна сметка пак се наложи да направя операция? Много бих се радвала, ако ме вместите в графика си за консултация.
                  Последно редактирано от iva_kx; 29-12-21, 12:27.
                  DCRT®

                  Коментар


                  • Аз съм лифтнат два пъти с 1.5cm общо, с импланти на три нива от С4 до С7.

                    Звънни ми на 0898 82 ОI 82 за да не обикаляш по грешните пътеки.

                    ... но да е след 11:00, като може и до късно.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                    Коментар


                    • Като остане време трябва да се видим да я обсъдим тая работа,че и аз като гледам вече отивам на бодилифт тъй като ония 190см дето бях май вече бая се постопиха.
                      Няма страшно в умирачката...
                      Страшното е да си жив!...

                      Коментар


                      • Джоу (x3mrjoe)
                        Джоу (x3mrjoe) коментира
                        Редактиране на коментар
                        Намери време да ми звъннеш, щото така или иначе през няколко дни минавам почти покрай теб, пък ако имаш време ше посмучеме кафета.

                        ... пък и в джипката имам един колан за няколко тигела.
                        Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 29-12-21, 23:56.

                    • Д-р. Емо Найденов едва ли ще отговори тук... Вече не чете форумите доколкото ми е споделял. Няколко човека тук направиха всичко възможно, това да се случи... Потърсете го на работното му място, иначе си е същият усмихнат, отзивчив и уникално кадърен доктор...
                      VPetrov.photography

                      Коментар


                      • Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                        Дори и написването на тези няколко реда ми коства много изпилващи болки в задната част на врата. А на 4-ти съм на работа. Въпроса ми съм др. Найденов - такъв тунинг правят ли в България, рисковано ли е и колко? След интервенцията остава ли слабо мястото и колко време е възтановителния период? Трябва ли да продължавам да търпя или мога да си спестя дългогодишното подобряване и влошаване, придружено с ограничаване на всички дейности, които обичам, докато в крайна сметка пак се наложи да направя операция? Много бих се радвала, ако ме вместите в графика си за консултация.
                        Като бивш потърпевш бих ти предложил да опиташ като начало с физиотерапия. Препоръчвам Здравка Цветанова (мога да дам контакт на лични). И по-добре да спреш йогата и ластиците, поне на първо време. Моторизмът не ми е пречил, но шофирането на кола винаги ми докарва болки ако не слизам често да си раздвижвам врата. Офисната работа е убиец, ако столът и бюрото ми не са нагласени според правилника и не си вземам ходещи почивки на всеки час. Или работя правостоящ (има и такива бюра). Болките в задната част на врата обикновено не са точно гръбначен проблем, виж свирепите болки + изтръпване на ръцете могат да бъдат (особено ако изтръпват само някои пръсти и само на едната ръка)

                        Коментар


                        • Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

                          Като бивш потърпевш бих ти предложил да опиташ като начало с физиотерапия. Препоръчвам Здравка Цветанова (мога да дам контакт на лични). И по-добре да спреш йогата и ластиците, поне на първо време. Моторизмът не ми е пречил, но шофирането на кола винаги ми докарва болки ако не слизам често да си раздвижвам врата. Офисната работа е убиец, ако столът и бюрото ми не са нагласени според правилника и не си вземам ходещи почивки на всеки час. Или работя правостоящ (има и такива бюра). Болките в задната част на врата обикновено не са точно гръбначен проблем, виж свирепите болки + изтръпване на ръцете могат да бъдат (особено ако изтръпват само някои пръсти и само на едната ръка)
                          Ти разбра ли, че в случая иде реч за цервикална дискова херния ?

                          Щом си "бивш", да разбирам ли, че вече си ремонтиран, ако отговорът на въпроса ми е "да" ?
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                          Коментар


                          • Да разбрах. При мен е същата на три нива. Един куп хирурзи точиха ножове, но в крайна сметка се разминах с физиотерапия. Поне засега. Много продължителна физиотерапия, но за сметка на това - упорита.
                            А при дамата хирурга се назлъндисва. Това ме кара да мисля, че и при нея може така да мине.

                            Коментар


                            • Джоу (x3mrjoe)
                              Джоу (x3mrjoe) коментира
                              Редактиране на коментар
                              Щом след физиотерапия си се почувствал добре, значи нямаш проблем.

                          • В духа на Форума ще те попитам, ако смачкаш маркуча за охлаждане към радиатора, ще можеш ли да си ползваш автомобила нормално, дори ако периодично грееш смачканото с топъл въздух ?

                            Всеки случай е различен и не може да се дават съвети едно към гьотере, като съвсем различно е възстановяването след ремонта, което при неврологичните проблеми, колкото и да ти се иска, не е бързо.

                            В тоя форум, а и не само, едва ли има някой с по-сериозен опит от моя, щото повече от 6г се занимавам да оправям последствията от гредата след изпуснатия влак.

                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X