От: Операция на дискова херния + имплант, моля за съвет?
За това универсална "рецепта" няма .
Първоначално публикуван от Blueskin
Преглед на мнение
! И така, до преди десет дена, когато след незначително натоварване пак ме сряза и на другия ден бях в леглото... Пак на кораб, на средата на нищото!за 10 дена два Дипрофоса и незнам си още колко други глупости стигнахме до там, чеболки в кръста има малко, ама в десния крак са ужасни! Всичко след десетата крачка е ужасна болка и прививане! А пареза та е по силна от преди! Този път няма да има оттървия! И честно да ви кажа, мисля че вече е време! То това не е живот.... Постоянен страх да не се случи! А и аз с тая професия,... Другата седмица се прибирам в БГ, като летенето до Варна с 4 полета, единия презокеански направо ме ужасява! После пак ЯМР и пак при Др. Найденов!
От известно време (има няма 6 години) не съм писала, та доста прах трябваше да разбутам от профила си. Та ще повдигна с изтръпналите си крайници тази вълшебна коледна тема с един дребен въпрос, силно надявайки се, че др. Найденов, който вярвам, че няма да ме гледа като долен червей, който сам си е винвен за болежките, ще намине, за да ми отговори
Та с четири думи - шийна херния на три нива. С повечко думи - искам да си изтръгна мускулите на ръцете. Предисторията - 14-15 години и до момента активен горски моторизъм, от две-три години и бЪгиризъм (т.е. вертикални и странични вибрации в седнало положение, без право на амортизиране с крака). 2 бр. деца (след втория гном се появиха болки на много разнообразни места по продължение на целия гръбначен стълб). Работа в офис. За да удължа пробега си, ежедневно тренирам редувайки йога (силова + разтеглива), изометрични упражнения, баланс + функционални тренировки. Правилно хранене и всякакви тинтириминтири. Преди два месеца, след втората ваксина и преди втория коронавирус с упражнения за ръце с ластик (правех ги за пръв път, очевидно неправилно) предизвиках особено приятно състпяние, сврързано с гореупоменатото желание да си изтрърна мускулите на ръцете. Направих ЯМР - остеофити и хернии, които според неврохирурга, който го назначи, не налагат операция (имам генетично широк гръбначен канал, нямам симптоми в долните крайници освен крампи). Ходя на иглотерапия и други тинтириминтири, обче дори след минимално физическо усилие, се появяват търпими, но много много изнервящи болки, изтръпване в ръцете и слабост. И тъй като не съм човек, който е способен да стои на едно място, много много искам някакси да реша този проблем с някой метод, с който науката в момента разполага, без да се налага да търпя и да се ограничавам от определени дейности. Дори и написването на тези няколко реда ми коства много изпилващи болки в задната част на врата. А на 4-ти съм на работа. Въпроса ми съм др. Найденов - такъв 
Коментар