Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аптеката на Господ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Аптеката на Господ

    Вълшебните мехлеми

    Сега е времето да приготвите мехлеми за разни болежки от билките, които са в силата на цъфтежа си. В момента поляните са обагрени в жълтото на кантариона, котешката стъпка е оформила цветните си "лапички", лайката мирише отдалеч на слънце и здраве, а равнецът тръпчиво ухае от всякъде. От гореспоменатите билки се приготвят изключително ефикасни мехлеми, които са много силни и повлияват понякога по-бързо и по-добре поразеното място от тези - купени в аптеката. За целта ви трябва по една китка, или две пълни шепи от бял равнец, лайка, котешка стъпка или кантарион. Билката не се реже с метал, а се накъсва на ситно с ръце, цветът е най-силен, но може да се добавят и листа и части от стеблото. Ще трябва да се снабдите с неосолена свинска мас, която се подгрява на бавен огън докато се сгорещи достатъчно като за пържене. За една доза мехлем е необходимо стопено количество мас - една чаена чаша, в която се пуска накъсаната билка. Разбърква се с дървена лъжица на намален котлон около 5 минути. Изстива на изключен котлон и се оставя да престои една нощ. На другия ден съдът се поставя на водна баня за да се разтопи отново и после през цедка или тензух се излива в подходящ за съхранение съд - аз ги поставям в бурканчета от детска храна или празни опаковки от козметични кремове. След това се съхраняват в хладилник.

    Мехлемът от бял равнец се ползва при външни рани, хемороиди, действа болкоуспокояващо на натъртени места, отоци, синини и при разширени вени.

    Мехлемът от лайка е много добър при лечение на херпеси, при възпалени кожни участъци, екземи, трудно заздравяващи рани, заради съдържащите се в нея антисептични елементи. Действа благоприятно при потене на краката и спазмолитично - като се правят втривки на коремната, или стомашната област, около жлъчката и бъбреците - в зависимост къде е болката. Част от мехлемът може да се смеси с козметичен крем и с тази смес да се подмлади кожата на лицето и в областта на шията.

    Мехлем от котешка стъпка - вълшебен при екземи, гъбични заболявания около ноктите, кокоши трън, брадавици, туморни външни образувания и бенки. При псориазис се намазват всекидневно поразените участъци, а при себорея и пърхут се втрива един път седмично в кожата на главата. Втрива се в областта на кръста и коремчето при нощно напикаване у деца.

    Мехлемът от жълт кантарион има силно противомикробно действие. Прилага се като компрес при болно гърло, а размесен с пудра захар или мед се хапва по ч.л.на гладно сутрин срещу гастрит, язва, киселини и чревни неразположения. Рани и охлузвания се повлияват отлично от този природен антисептик. Всекидневното консумиране на чаша чай от жълт кантарион е незаменим борец против депресивни състояния и нервно напрежение.

    Толкова за днес, дано съм ви била полезна!

    Коментар


    • #92
      От: Аптеката на Господ

      Коктейл за разни болежки!

      Значи много е лесен и много лековит, та не се оплаквайте, че давам сложни задачи! Отивате си на разходка по поляните и си набирате де каквото видите - широколист и остролист живовлек, кантарион - дори и да е изсъхнал, подбел, бял равнец, листа от храстовиден бъз, борови иглички, овчарска торбичка, листа от глухарче и листа от бреза. Натъпквате тая смес в 2 пластмасови шишета, заливате със силна ракия и в едното добавяте едно пакетче бонбони олипс - син, а вдругото камфоров спирт едно шишенце. Оставяте ги на светло 40 дни и едното е за разтривки на натъртено, на схванато, на настинало, а другото с бонбонките е когато ви боли гърлото и има гадна кашлица - по една глътка сутрин, обед и вечер.Това от мен за сега...И понеже идват студените месеци...запасете се с парче неосолена прясна сланина...ще ви кажа друг път за какво е! Поздрави на всички и дано ви забравят болестите!

      Коментар


      • #93
        От: Аптеката на Господ

        Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение

        В момента цъфти с пълна сила жълтия кантарион. Наберете цвят с колкото може повече неразцъфнали пъпки и напълнете с тях две шишета - големина - по избор. Едното налейте със спирт или силна ракия, а другото със зехтин. 40 дни на прозореца - на слънце и ще си имате 2 от най-силните средства за промиване и лекуване на рания ребматични болки и подагра. Спиртната настойка е изпитан лек при язва на стомаха и дванайсетопръстника - сутрин на гладно се изпива 1 ч.л. от нея, разтворена в 2 ч.л. вода и след 10-15 минути -1 ч.л. от маслото, вечерта се повтаря - половин час преди хранене, но се пие 1 месец и се почива след това. Изгорени участъци по тялото се мажат с маслото, също може а се включи в маска за лице с жълтък и мед. Чаят от кантарион е много ефикасен при напрегнати нерви, поради съдържащият се в него хиперицин, които пряко въздействат върху мозъчната обмяна и може да доведе до дългосрочно подобряване на настроението и обшата душевна кондиция, тоест това е един чист природен антидепресант, без странични ефекти. Чаят е 2 с.л. билка, заляти с 500 мл. кипяща вода, кисне 30 мин., пие се на 3 пъти през деня, желателно на гладно.
        Лично изпробвани рецепти.Поразителни резултати.Кантариона със зехтина е подходящ за високопланински преходи,предпазва кожата от изгаряния и я държи хидратирана.Към тази микстура добавям етерично масло от хвойна,лавандула и друго за подобряване на аромата/по избор/.
        Нека силата да бъде с нас!
        Suzuki Grand Vitara
        +34 642 91 4154

        Коментар


        • #94
          От: Аптеката на Господ

          Може ли да попитам кои билки помагат за снижаване нивото на кръвната захар? Поддържам стойности около 8-9 мМol/L, не вземам лекарства. Обещах си вече да спазвам диета. Освен силно препоръчителните отвара от шушулки на зелен боб и консумацията на гулия /земна ябълка/ какво още може да помогне?

          Благодаря!
          Последно редактирано от Георги Донев; 18-01-12, 17:49.
          Георги Донев, 0889 437 687
          Nissan Patrol Y60

          Коментар


          • #95
            От: Аптеката на Господ

            Първоначално публикуван от Георги Донев Преглед на мнение
            Може ли да попитам кои билки помагат за за снижаване нивото на кръвната захар? Поддържам стойности около 8-9 мМol/L, не вземам лекарства. Обещах си вече да спазвам диета. Освен силно препоръчителните отвара от шушулки на зелен боб и консумацията на гулия /земна ябълка/ какво още може да помогне?

            Благодаря!
            Глад братко! Само плодове една, поне 2 седмици! Без банани!!! Препоръчително е ябълки, чай, грейпфрут.

            Коментар


            • #96
              От: Аптеката на Господ

              Боривинки (не сладко от боровинки, а) самите плодове в сурово състояние или на чай заедно с листата. Спокойно можеш да си готвиш зелен боб, който действа снижаващо на кръвната захар. Със сигурност няма да минеш само на плодове, но просто понамали тестените изделия и се движи със 50 лицеви и 50 коремни повече на ден от това, което правиш до сега + повече ходене пеша .
              Пробвай първо по-лекия вариант, ако не помогне, премини на антихолестеролния стрес, който препоръчва Дани..

              П.П. най-добрата диета е намаляване на количеството, без да пипаш останалото
              Последно редактирано от upi; 19-01-12, 00:15.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

              Коментар


              • #97
                От: Аптеката на Господ

                Има и още няколко лесно изпълними алтернативи - стига да ти се правят. Първо - освен редовното приемане на отвари, трябва да се спазва строг режим на хранене.
                Премахни от менюто си захарта и всичко сладко, тестени изделия, ограничи картофите, оризът, мазните и тлъстите ястия. Хапвай риба и много зеленчуци - сурови, варени, печени, или задушени. Наистина е много полезно
                всеки ден да се пие настойка от боровинки- мисля, че ги има изсушени в билковите аптеки. Диабетиците трябва да ядат всеки ден сурови лукови растения. Добре действа и чесънът ­ сутрин на гладно се вземат по 2-3 скилидки, ако разбира се не си на работа...

                Отварата от индрише също чувствително намалява кръвната захар. 5-6 листа от растението се варят в 600 мл вода, докато остане наполовина. Приема се три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Чаят от черупките на лешници също действа добре. Болните, които не искат всеки ден да варят билки, могат да изпробват друг начин за регулиране на кръвната захар ­ всяка сутрин и вечер се взема по една чаша кисело мляко и сок от един лимон в продължение на 20 дни, ако нямат проблеми с бъбреците, обаче!


                Също може да се приложи и следното: 4 глави праз се нарязват на парчета по 4-5 см (заедно с добре измитите корени). Поставят се в голям буркан и се заливат с 2 литра бяло сухо вино. След 15 дни се прецежда. Пие се по една малка винена чаша три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Празът в буркана може да се изяде на няколко пъти. Общоприето мнение е и, че ежедневната употреба на голямо количество прясно зеле може до доведе до излекуване на диабета, защото действа възстановяващо върху нарушените функции на панкреаса, особено ако се пие сокът му.

                Коментар


                • #98
                  От: Аптеката на Господ

                  Dan7 и upi, благодаря ви много! Вече пия чай от боровинки, и мириша яко на чесън, защото днес съм в къщи. Сега ще си приготвя бялото вино с праза и ще чакам с нетърпение да стане, щото все пак си е с вино... За утре си обещах плодова диета - киви, мандарини и грейпфрут. И ще отида пеша на работа - офиса е на 3 км.
                  След десет дни ще "докладвам" какво съм правил и какъв е резултата.
                  Поздрави!
                  Георги Донев, 0889 437 687
                  Nissan Patrol Y60

                  Коментар


                  • #99
                    От: Аптеката на Господ

                    Първоначално публикуван от Георги Донев Преглед на мнение
                    Dan7 и upi, благодаря ви много! Вече пия чай от боровинки, и мириша яко на чесън, защото днес съм в къщи. Сега ще си приготвя бялото вино с праза и ще чакам с нетърпение да стане, щото все пак си е с вино... За утре си обещах плодова диета - киви, мандарини и грейпфрут. И ще отида пеша на работа - офиса е на 3 км.
                    След десет дни ще "докладвам" какво съм правил и какъв е резултата.
                    Поздрави!
                    Най-важното е да не се стягаш и впрягаш, защото инсулина и адреналина са в пряка връзка. Наспивай се, винаги оставай леко гладен и го карай по-споко. всичко ще ти е наред.
                    П.П. С тези резултати просто трябва да си обърнеш внимание, нищо повече.
                    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

                    Коментар


                    • От: Аптеката на Господ

                      Паламида - при рани, ожулвания и охлузвания. Листото се нагъва и после се смачква докато пусне сок върху нараненото място. Като дете съгурно съм изцедил 1 кило
                      Паламидата е щерка на алоето и внуче на столетника.

                      Магарешки бодил - българската виагра. Тонизира, но при прекаляване има обратен ефект.
                      Ако простатата алрмира - магарешки бодил.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

                      Коментар


                      • От: Аптеката на Господ

                        Жоро, докладвай бързо какво става с диетата и всичко останало за диабета....

                        Коментар


                        • От: Аптеката на Господ

                          Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
                          Жоро, докладвай бързо какво става с диетата и всичко останало за диабета....
                          Тая сутрин кръвна захар - 7,2. На 17 януари беше 10,2. Има какво още да се желае, но съм обнадежден. Докладвам какво съм правил - една седмица без месо /веднъж на вечеря - скумрия с доматен сос/. Намерих си "доставчик" на бяла гулия - земна ябълка - всеки ден по 150-200 грама, основно сутрин. Само я измивам. Три дни пих чай от бобови шушулки и боровинка - по литър на ден. Два дни бях на кисело мляко с лимон сутринта. "Менюто" ми през деня е киви, моркови, мандарини и зелен боб от буркан консерва. За тоя период съм изял три варени яйца, кило извара с много чесън /напълнена в сурови зелени чушки/ и половин кило изкиснато сирене. Всеки ден съм вървял най-малко 40 минути пеша.
                          И за да не помислите, че съм светец - в два от дните на вечеря изпих по една бутилка червено вино /700 мл/, иначе под две чаши не падам. И снощи изядох два шоколадови бонбона... сега ме гризе съвестта за това. В момента проучвам кой е най-бързия и мързелив начин за "добиване" на сок от прясна зелка. Вместо чай.

                          Има и допълнителен ефект - колегите казаха, че май съм отслабнал /аз съм около 100 кила/. И ми е леко на корема, което също е приятно.

                          Днес сутринта- зелен боб с доматен сос, за обяд имам грудка гулия, голям морков и едно киви, една голяма кисела ябълка за следобед, и довечера ще съм на някакво пилешко /ще ми готвят/.

                          А колегите в момента са загрели две скари, и въртят едни свински пържоли на тях... Отивам там да си калявам упоритостта...
                          Георги Донев, 0889 437 687
                          Nissan Patrol Y60

                          Коментар


                          • От: Аптеката на Господ

                            Не се изкушавай!Спазвай диетата, моля те! Макар, че ти смесваш продуктите...или се ядат само плодове, или само зеленчуци. захранването после тръгва от малко месо, ама малкооооо и пак плодове или зеленчуци и ведаж на деня пиле иле риба. Пий много чай и зелев сок и нека да не е от ден до пладне, ами месеци трябва да правиш това! Никакви оризи и картофи...просто си дай малко воля, за да се почувстваш по-добре!

                            Коментар


                            • От: Аптеката на Господ

                              Времето на кокичетата

                              Дойде време шапчици да отворят първите пролетни цветя! Нацъфтяха и любимите ми кикичета. От тях може да си приготвите прекрасен лек за ставни и костни болежки, но....ще ви трябват 100 или 50 броя цветове от кокичета. Натъпкват се шише от един или половин литър и се заливат с домашна силна ракия. След 40 дни всеки ден се пие по една супена лъжица на гладно. Супер добро е за костите, а и за сърцето....Но въпросът е от къде да намерите толкова броя, без да унищожавате популацията. Там, където живеех по -рано имаше поляни от диви кокичета, беряхме стебълцето с цвета, а луковиците си оставаха за следващи години...сега в Пловдив няма поляни, но бабите на Пазара продават букертчета за стотинки, та от тях може да се снабдите. Желая ви весела Баба Марта и успех при приготвянето на лекарства от природата!

                              Коментар


                              • От: Аптеката на Господ

                                Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                                Много обичам миризмата на лавандула! Връща ме в детството и ароматизираните чаршафи на баба, които ухаеха на билки, а не на химия. Но от години се оглеждам и никъде не мога да видя от къде се бере тази лавандула?
                                В Източните краища на Стара планина - не съм сигурна дали в Дюлинския проход - по високите части има засяти поля от лавандула - които от дългогодишното подрязване - са станали като храсти дебели в основата си ... След ходенето до село Бояджик Giorgio ме беше закарал до Варна - че бяхме станали пишман с децата покрай пътуването към Бургас.. с маршрутки.. Миризмата ме опияни , реших да си засадя ..и с мъка изтръгнах две тънки клончета с корен, взех от пръстта в която са си свикнали да живеят и в една торбичка и в градинката пред блока - тогава във Варна - засадих лавандулата в пръстен от едно кухо изгнило дърво - добре закопано в земята - вътре - близо до корените от пръстта в която си растеше в балкана и отгоре от местната пръст , и с редовно поливане , когато се засуши времето - се хвана , а на другата година цъфна , после част от цветовете в едно чорапче да съхнат , и при чеиза - да вардят от молците... При търсене за лавандулови полета - Гугъл пуска доста снимки..
                                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X