Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Я, да попитам.
    Понеже от три дни нещо ме е схванал врата, вчера и леко ме тресеше, имах 37.8 температура, краката ми студени... та си дръпнах два теста от аптеката и- воала:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Ковид.jpg
Прегледи:303
Размер:193.5 КБ
ID:6949662
    Вече съм по- добре. Карам на пчелен клей и греяно вино и ми става още по- добре... та, на въпроса. По- скоро констатации и въпроси:
    1. Без Ковид- паниката, едва ли щеше да има тестове по аптеките, та да разбера, че съм болен точно от Ковид, а не от махмурлук, примерно.
    2. Това че знам, че съм болен от Ковид, а не от махмурлук, по никакъв начин не облекчава или влошава състоянието ми.
    3. Състоянието ми можеше и да се влоши, да мина на системи и да пукна! Това, дали съм си отишъл от Ковид, или от препиване, също нямаше да промени много нещата.
    3. Има ли още лаборатории, фургони пред МОЛ-а, сергия на пазара... където да ми вземат ОФИЦИАЛЕН тест?
    4. Мога ли да си заявя Сертификат, който да ми даде достъп до обществени места? Пардон, Сертификат, с който да мога, да изляза на улицата, без да съм под ударите на Закона?
    5. Сега, трябва ли да се затворя вкъщи за две седмици (като един съвестен гражданин) после да си направя отрицателния тест и тогава да отида на гости?
    6. Колко струва в момента един Сертификат? За тия, дето са забравили, тия хартийки се продаваха.
    7. Докога по автобуси и входове на обществени сгради ще стоят тия лепенки "Маските са задължителни" и има ли проблем, че вече никой не им обръща внимание?
    8. Сигурни ли сме, че пандемията е отминала? Имаше нещо, че вирусът мутира, щамове, следваща вълна, пак застой, пак екшън...
    9. Има ли още ваксини, мога ли да избирам и няма ли да ме изгонят от медицинския център, ако настоявам да ми боднат една-две-три?
    ...
    ...
    25. Откъде да си купя маска, каква да бъде, кои са най- добрите и колко струват?

Убеден съм, че вирус има, заболяването и щетите от него са сериозни.
    Също така съм убеден, че бяхме свидетели на безпрецедентна колаборация на власт, религия, медии и кво ли не.
    На много хора им и хареса де- хоум офис, платени болнични, оплевихме градинките насело, дето не бяха виждали тармък от десет години, някои ремонти вкъщи...
    Поучителните картинки из тоалетните, които ми показват как да си мия ръцете, в коя ръка да кихам и кашлям, с коя ръка да си държа пишката и как да се "здрависвам" с лакът... да го сложим в графа хумористичен идиотизъм или идиотски хумор.
    Основният проблем на този вирус е (всъщност, надявам се БЕШЕ) тоталното истерясване на обществените институции.
    Наздраве на всички вярващи и невярващи!
    Нека новата година да ни донесе малко повече разум и по- малко дрязги помежду ни! Не че ще стане, иначе какъв офроуд форум ще е това, но поне да си го пожелаем.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Ами обществените институции следваха заповедите спуснати им от Брюксел. Щом на простолюдието му светна за какво иде реч,няма как те да не са били на ясно!
      В момента приятелката ми е коронясана. Поканих я на гости. Утре и нова година ще посрещнем заедно. Сръбнахме по един Пандекс (тя за лечение,а аз превантивно) по позната схема и толкова.Защо ли не съм ужасен,че ще умрем!?🤣
      Последно редактирано от kameno karp; 30-12-23, 23:09.

• Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Я, да попитам.
    Понеже от три дни нещо ме е схванал врата, вчера и леко ме тресеше, имах 37.8 температура, краката ми студени... та си дръпнах два теста от аптеката и- воала:

Име:Ковид.jpg
Прегледи:303
Размер:193.5 КБ
ID:6949662
    Вече съм по- добре. Карам на пчелен клей и греяно вино и ми става още по- добре... та, на въпроса. По- скоро констатации и въпроси:
    1. Без Ковид- паниката, едва ли щеше да има тестове по аптеките, та да разбера, че съм болен точно от Ковид, а не от махмурлук, примерно.
    2. Това че знам, че съм болен от Ковид, а не от махмурлук, по никакъв начин не облекчава или влошава състоянието ми.
    3. Състоянието ми можеше и да се влоши, да мина на системи и да пукна! Това, дали съм си отишъл от Ковид, или от препиване, също нямаше да промени много нещата.
    3. Има ли още лаборатории, фургони пред МОЛ-а, сергия на пазара... където да ми вземат ОФИЦИАЛЕН тест?
    4. Мога ли да си заявя Сертификат, който да ми даде достъп до обществени места? Пардон, Сертификат, с който да мога, да изляза на улицата, без да съм под ударите на Закона?
    5. Сега, трябва ли да се затворя вкъщи за две седмици (като един съвестен гражданин) после да си направя отрицателния тест и тогава да отида на гости?
    6. Колко струва в момента един Сертификат? За тия, дето са забравили, тия хартийки се продаваха.
    7. Докога по автобуси и входове на обществени сгради ще стоят тия лепенки "Маските са задължителни" и има ли проблем, че вече никой не им обръща внимание?
    8. Сигурни ли сме, че пандемията е отминала? Имаше нещо, че вирусът мутира, щамове, следваща вълна, пак застой, пак екшън...
    9. Има ли още ваксини, мога ли да избирам и няма ли да ме изгонят от медицинския център, ако настоявам да ми боднат една-две-три?
    ...
    ...
    25. Откъде да си купя маска, каква да бъде, кои са най- добрите и колко струват?

Убеден съм, че вирус има, заболяването и щетите от него са сериозни.
    Също така съм убеден, че бяхме свидетели на безпрецедентна колаборация на власт, религия, медии и кво ли не.
    На много хора им и хареса де- хоум офис, платени болнични, оплевихме градинките насело, дето не бяха виждали тармък от десет години, някои ремонти вкъщи...
    Поучителните картинки из тоалетните, които ми показват как да си мия ръцете, в коя ръка да кихам и кашлям, с коя ръка да си държа пишката и как да се "здрависвам" с лакът... да го сложим в графа хумористичен идиотизъм или идиотски хумор.
    Основният проблем на този вирус е (всъщност, надявам се БЕШЕ) тоталното истерясване на обществените институции.
    Наздраве на всички вярващи и невярващи!
    Нека новата година да ни донесе малко повече разум и по- малко дрязги помежду ни! Не че ще стане, иначе какъв офроуд форум ще е това, но поне да си го пожелаем.
    Второто 3, Тестове за потвърждаване на Ковид се правят в повечето медицински лаборатории било частни, било по поликлиники и болници
    4. Европейски сертификати за прекаран Ковид и за отрицателен ПСР тест - в сертифицираните лаборатории: https://his.bg/bg/dgc/laboratorii#22
    5. Даже с обикновен грип да беше, защо да рискуваш да разболяваш други? Пък и за тебе е добре да попазиш леглото поне докато отминат симптомите.
    6. Различно на различните места. От 40 лв, нагоре.
    7. Докато не изгният. Има проблем на места, посещавани от хора с тежки или хронични заболявания.
    8. Пандемията вече не е нужна. Имаме война в Украйна.
    9. Ваксини има бол. Ще те изгледат странно, но ще те набодат. Но трябва да си здрав и да е минало време откак си боледувал от Ковид. Но за какъв ти е дявол да се ваксинираш с недопроверена ваксина, с доказани чести и тежки странични ефекти, когато:
    а) си ваксиниран естествено
    б) не се знае дали ваксините покриват актуалния щам достатъчно добре
    в) не ти трябва за да избегнеш ограничения
    ...
    ...
    25. Обикновени медицински еднократни маски, купени от аптеката и сменяни на два часа силно ограничават радиуса на който пръскаш зараза. Това, съчетано със засилена хигиена от семейството би ги опазило от това ТИ да ги заразиш. Не е лоша идея, ако има хронично или тежко болни около теб. Иначе засилената хигиена и стоенето по-далеч от теб стигат.

Вирусът беше използван за налагане на дневен ред, който иначе надали щеше да бъде приет. Откъдето и истерията, и нелогичните и неефективни "мерки", често противоречащи на писаното в учебниците по предмета.

Здраве и мир на всички през новата 2024! Надали ще стане, но поне може да си го пожелаем.

Коментар

• Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Ехааааа, не вярвах някой да тръгне, да ми отговаря. Съвестно момче ще излезеш, ей. Наздраве с пчелен клей!

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Не съм сигурен, че на теб ще ти потрябват моите отговори, но почвам да не съм сигурен, дали на други няма да трябват.
      Да ти е сладко!

• Дори и така наречения бърз ПСР може да дава 100 % фалшив резултат . Мене преди две години с такъв ме вкараха в ковид отделение за събота и неделя докато излезе нормалния ПСР .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Ако си с ковид и твоите са го пипнали. Последния щам е силно заразен, минава незабелязано, малко гърло и ако си го карал скоро може и малко температура. Няма начин да нямаш антитела към него.
      Слава богу, еволюцията му тръгна (насочиха) към силно заразен и без симптоми вирус. Щом си положителен, считай се за реимунизиран поне за следващата година .

За сега ковида се превърна в обикновен корона вирус, тази година не е докладван нито един тежък ковид. Все пак го следят. Така че не се напрягаи

Коментар

• Като се заговори за ковид, все се сещам за една голяма несправедличост.
        Години наред ни тормозеше тая гад. Мастити учени се чесаха по репите и умно кимаха с тях. Фармацевтични гиганти бъркаха илачи и тестове в каците си...
        Накрая Путин излекува цялата планета от тая гад за няма и 24ч.
        И се чудя - що не му връчиха нобелова награда за медицина?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          За путя не се ли пишеше в друга тема?

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          🤣🤣

• Това е графиката на движение на Пфайзер.

Име:30.png
Прегледи:244
Размер:259.5 КБ
ID:6949725
        Виждат се скоковете и падовете в цената, както и изплащания дивидент.
        За едни, маски, забрани и.т.н, а за други, възможности за печалба....

А Вие в коя група бяхте?
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• Учудвам се, че тая тема не е преместена в развлечения и хуморески.
          Иначе тия тестове за бременност верно ли ги има все още в аптеките?!?
          Чудя се колко ли трябва да е зле махмурлука че да купя такова...
          И в к'ва ли ситуация трябва да съм се намерил.
          Като се замисля май чак толкова пиян никога не съм бил - само глава ме е наболявала
          Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
            Това е графиката на движение на Пфайзер.

А Вие в коя група бяхте?
            Тая струна свири фалшиво, ама от руска хибридка толкова виж Ново нордиск
            Оказа се че желанието да изглеждаш добре носи много повече пари от това да оцелееш.
            Фармацията винаги си намира начин да печели,

Коментар

• siem
              siem коментира
              Редактиране на коментар
              Аз лично ги зная много добре и Ново Нордиск и ред други. Занимавам се с инвестиции от години.
              Обаче темата е за друго. Който разбрал- разбрал. Другите нека си живея в нивото на собствената си некомпетентност.

• Е, от мен тия мРшляци не спечелиха.
            Но да - мабаш путя оправи касичката.
            Иначе още да редите бустери
            Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              Е, от мен тия мРшляци не спечелиха.
              Но да - мабаш путя оправи касичката.
              Иначе още да редите бустери
              От теб не спечелиха. Спечелиха от данъциите ти.

Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Накрая Путин излекува цялата планета от тая гад за няма и 24ч.
                Брях тоя путкин, брях ... цункай хуй...
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                  От теб не спечелиха. Спечелиха от данъциите ти.
                  Добре, не толкова директно.
                  Нямам обяснение от къде тази мазохистична нагласа да се връщаме отново към тази най-жалка част от човешката история.

И Честита Нова Година на всички.
                  Дори на евроатлантиците
                  Враг усраине

Коментар

• Veselin Monkov
                    Veselin Monkov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Обратното на евроатлантик "азитих" ли е? "Азиинд"? "Азисевлед"? Според мен е просто "идиот".

• ezhko
                    ezhko коментира
                    Редактиране на коментар
                    Обратното на евроатлантик или какъвто и да е друг тик е нормален човек, който гледа собствените си интереси първо. Обратното на една крайност не е другата крайност, а нормалното.

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Даже в един черно-бял свят има 256 градации между двата цвята.
                    Черно-бели са мабаш идьотите!

• Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

Брях тоя путкин, брях ... цункай хуй...
                  Факт е че от как я почна войната Ковид няма .

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• ezhko
                    ezhko коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ама при бай Тоша го имаше само по добитъка

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Момци щото има един куп венерически болести да вземем да спрем да е--м .

• Veselin Monkov
                    Veselin Monkov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Тропчо когато писах коментара си в 10:21 твоя не беше излязъл при мен. Моя е отговор на sek.1. Чак сега виждам твоя и получилото се объркване.

• Контактувам с няколко хиляди човека годишно. Преди 2-3 години ковида и ваксинирането беше на дневен ред и интересна тема за разговор. По-нагоре няколко човека споменават за многобройни случаи на проблеми с противоковидни ваксини (някой дори спомена, че били повече от проблемите от самия ковид). При контактите с клиентите ми аз не открих НИТО ЕДИН с траен проблем от ваксина. Дайте някакви примери с ваши познати (не линкове с недоказуема информация), които противоковидната ваксина е убила или осакатила!

Коментар

• ezhko
                    ezhko коментира
                    Редактиране на коментар
                    Колко от наблюдаваните от теб умряха от Ковид?

• Veselin Monkov
                    Veselin Monkov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Човек, то е ясно, че си глупав, ама ако си мълчиш - само околните ти щяха да го знаят. Задал съм ясен въпрос, който се оказа подбуден от твоя полюция. Отговори на него и тогава може и да ти обърна внимание върху ветровете в главата!

ПП. Всъщност ти си анонимен. Приключих с теб,

• ezhko
                    ezhko коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не съм анонимен, а псевдонимен. Освен това се старая до съм вежлив и да не прибързвам 😀

• Аз нямам точно такива наблюдения но пък имам не едно на набустени по шарлатански предписания, които караха въпросната простотия по няколко пъти.
                  Както такива, които не са виждали ваксини и ако изобщо са боледували от въпросното нарисувано страшилище - даже не сме разбрали!
                  Това с чувалите в началото изобщо няма да го коментирам.
                  Не съм набожен но вярвам, че всичко се връща по някакъв начин.
                  Участниците в тоя жалък глобален маскарад ще си получат заслуженото все някога.
                  Медицината отдавна не е точно в уважителен режим но след всичко това олекна съвсем.
                  Враг усраине

Коментар

• Veselin Monkov
                    Veselin Monkov коментира
                    Редактиране на коментар
                    К'во каза? Нищо ли? Не се чувсвствай длъжен да ни занимаваш със собствените си "простотии" при задаване на сериозен въпрос, без да отговаряш на него!

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    То в нарисуван контекст няма как да има нищо сериозно

• Nachev
                    Nachev коментира
                    Редактиране на коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X