Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вредни ли са мобилните телефони?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вредни ли са мобилните телефони?

С бутона Off на телефона
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За последния месец, колко пъти си го натискал?

Коментар

Не ми се налага, аз съм с американското проклятие - айфон
        Там такъв бутон не е нужен, така или иначе ти пада батерията в края на деня.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Как става обвързаността без мобилен телефон? С пощенски гълъби?
          Всякак. Имаш някой, за който се грижиш. Друг, с който работиш. Трети, с когото си приятел.

Ако нямаш мобилен телефон, просто ще ПРИСЪСТВАШ в дадени моменти на дадени места. Което е поне толкова компромис с личната свобода, колкото носенето на телефон. Или ще имаш пропуски в грижата, работата, приятелството.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            просто ще ПРИСЪСТВАШ в дадени моменти на дадени места.
            Понеже разговаряме в момента с подобна технология, бих се изкефил да те видя, с каква скорост ни посещаваш физически, за да си кажеш мнението..

Според мен - около втора космическа, ако броим и Гоблин!

Не става - директно фотонна!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Не ми се налага, аз съм с американското проклятие - айфон
              Там такъв бутон не е нужен, така или иначе ти пада батерията в края на деня.
              Има начин: (снимката)

Понеже разговаряме в момента с подобна технология, бих се изкефил да те видя, с каква скорост ни посещаваш физически, за да си кажеш мнението..

Според мен - около втора космическа, ако броим и Гоблин!

Не става - директно фотонна!
              Изказването ми не беше абсолютно.

Пък и, по твоята логика и Интернет ограничава личната свобода. За мен е като телефона - въпрос на избор и на решение.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от cveti; 24-02-09, 17:29.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен
                Пък и, по твоята логика и Интернет ограничава личната свобода. За мен е като телефона - въпрос на избор и на решение.
                Естествено!

Съвременния човек е пренатоварен с информация и инстиктивно търси спасение в "стадото"!

Там всеки знае нещо, звучи успокояващо и изглежда контролирано...

Не е като да си сам, нощем в гората...

Коментар

Естествено!

Съвременния човек е пренатоварен с информация и инстиктивно търси спасение в "стадото"!

Там всеки знае нещо, звучи успокояващо и изглежда контролирано...

Не е като да си сам, нощем в гората...
                  Човек често търси спасение в стадото - какво да правиш, инстинкти. Дълго време са вършили работа, та са се повкоренили.

Аз пък търся спасение в гората. Който от каквото го е страх.

Коментар

Всяко приближаване към по-бързото течение едновременно ограничава личната свобода, и създава чувство за свобода

Сърфиста е яхнал вълната, каякиста се носи по течението, състезателят лети с триста...Всеки от тях е господар на света, чувства се свободен и е сам със себе си. Но кой от тях може да промени рязко посоката си на движение, да тръгне настрани, назад ? Да спре в рамките на два метра ?

И като предприеме маневрата - колко време и разстояние ще му отнеме да я извърши ? Спрямо оня с каручката отстрани, дето изведнъж му скимне да спре и да тръгне назад ?

Информационните потоци си вървят. Хората решават как да ги ползват. Колкото по в средата на реката са, толкова по-бързо се движат, но и толкова по-трудно могат да спрат, да маневрират, и да излязат на брега. Въпрос на избор.

Коментар

Хубав пример!

Вие се носете по течението на реката, аз ще отида пешачката, по брега при водопада да гледам сеир!

Коментар

Хубав пример!

Вие се носете по течението на реката, аз ще отида пешачката, по брега при водопада да гледам сеир!
                        А, идвай. Аз съм пазачът на ВЕЦ-а. Водопада го закрихме преди време поради липса на интерес.

Коментар

Вредни ли са мобилните телефони?

Да!
                          И то много!
                          Чисто счетоводно и ежемесечно!

Да пуснем петиция да ги забранят, а?
                          От мен един пресипнал глас

Сори за спама
                          Темата е дъвкана, но интересна.

Коментар

Ако ще гледаме косвено на нещата, може да се каже, че дори са полезни... Всеки чиито живот са спасили на пътя или в планината може да го потвърди .
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              Честотата в микровълновия диапазон, не е толкова важно дали е ниска или висока, нито дали излъчването слабо или мощно, въпросът е дали резонира с нещо. Микровълновата фурна загрява нещата, не защото й е висока честотата, а защото точно тази честота резонира с водните молекули. Говорим за точна честота, а не просто за високи или ниски.
                              Така е да...На мен ми е интересно, дали след като се доближават до честотите на микровълновата печка, не резонират не с молекулата на водата(която я знаем, че е 2.45 гхц), а някои други молекули изграждащи човешкото тяло. Общо взето примера с печката не трява да се разглежда в контекста "ето телефона може да ти панира мозъка", а по-скоро "дали телефона може да взаимодейства с нещо там".
                              Мисля, че хендс-фрий-то доста помага да държим телефона далеч от главата си.
                              Иначе по цял ден може да стои закачен в калъфчето на колана до черния дроб, или във вътрешния джоб на сакото до сърцето и да "търси връзка".

Коментар

Имам едно подозрение, че тия играчки всъщност правят голяма беля, но поради невъзможността да бъдат заместени с нещо друго, се правим че не забелязваме..

Реално се ползват от десетина години, ако изведнъж се появи световен бум примерно на рак в мозъка/има ли такъв/?

Не може да ти подгрява вътрешното ухо като микровълнова фурна и да е безобиден !

То на тези, дето работят с микровълнова е препоръчително да носят престилка с оловни плочи за предпазване на тестисите, какво остава за другото!
                                Сещам се като си понакупухме повечето колеги (около 2000 година), някой каза, че са много вредни, като радиоизлъчвателите на РЕБ например, и двама колеги решиха (нали говорим безплатно в групата), та умниците сложиха едно яйце между два мобилни телефона, пуснаха ги да си говорят помежду си и зачакаха да се свари.....резултата беше нулев. Има си международни стандарти за излъчване на радиовълни, не че съм компетентен по този въпрос, но съм убеден, че не са вредни.....мое мнение. Има много по вредни неща от телефоните и цигарите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X