Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вредни ли са мобилните телефони?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вредни ли са мобилните телефони?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    И според мен няма да стане, но предлагам друг вариант. Има няколко съфорумника които се занимават с изграждането и поддръжката на GSM мрежите. Да ги помолим да заснемат клипчето с пуканките пред антената на клетката, та да се приключи с пукакните едни път завинаги.
    Нцъ. Клетката излъчва почти точно толкова, колкото телефона, който говори през нея в момента. Ако са няколко - значи няколко. И стотина да са, със 100 вата върху 900 или 1800 МХц пуканки просто няма да се опукат. Трябва си половин-един киловат, на затворено, и на друга честота.

Коментар

ако се поразровите из youtube или други подобни, ще намерите и как нагледно става номера - с магнетрон от микровълнова например :-)

ето едно тук например
      LR Disco II, Td5

Коментар

Не мога да повярвам, че някои хора се връзват на това за пуканките. Или на онова другото, със "свареното" яйце (може би всъщност "изпеченото", щото не стои във вода ?!). Ма като се замисля, що ли пък да няма и такива дето се връзват...
        Директно прибавям още две каси бира към залога на Ясен, за който успее да го направи ))
        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

всъщност истината се оказва съвсем друга - рекламна кампания на блутут слушалки :-) - ползвали са микровълнова и видео редактиране за направата на клиповете

има интервю с представител на компанията в сайта на CNN
          LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Нцъ. Клетката излъчва почти точно толкова, колкото телефона, който говори през нея в момента. Ако са няколко - значи няколко. И стотина да са, със 100 вата върху 900 или 1800 МХц пуканки просто няма да се опукат. Трябва си половин-един киловат, на затворено, и на друга честота.
            Колега - максималната проектна мощност на излъчваща антена е 25 W.

След изграждането се мери напрегнатостта и ако се надвишават нормите - шалтера в нулево положение, до поправка на грешката

Т.

Следващата седмица ще се качим на някой работещ сайт с пуканки и камера в ръка!

Очаквайте трилъра "Как ни изпържиха?!?"

ТМ
            Последно редактирано от cveti; 24-02-09, 17:28.
            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

По моето скромно мнение вредно е всичко което не е било привично през хилядолетията развитие на човека... В това число и мобилните телефони... Освен това има ясни сигнали че прекаленото им използване може да доведе до няколко кратно нарастване на шанса за злокачествени заболявания... Ето ви една статия и повод за размисъл... Аз лично избягвам да ползвам излишно мобилен телефон, за детето ми е абсолютно забранено и бих положил всички възможни усилия да предотвратя монтажа на клетка в близост до мястото където живея... Не ангажирам никого с това мнение то съм длъжен да го напиша... Който пък мисли че не разбирам от радио и излъчвания да заповяда да си поговорим...

Ако зависеше от мен бих вкарал строга регламентация и препоръки за мобилните телефони точно както са надписите по цигарените кутии за вредата от цигарите...

Ето и нещо за четене...:
              http://www.strana.ru/doc.html?id=121896&cid=1
              VPetrov.photography

Коментар

А това е и оригиналният източник на информация за който мога да гарантирам:
                http://www.springerlink.com/content/x88uu6q103076p53/
                + пълен текст на статията:
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от emanuilis; 24-02-09, 12:23.
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Добре де а WiFi-я ?!? Не е ли и той толкова вреден, колкото GSM? Имам в предвид, че всички мразим кабелите е ясно, но как влияе един WiFi рутер в къщи а и не само, вече повечето заведения имат free WiFi зона.
                  Range Rover Sport 2.7

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    По моето скромно мнение вредно е всичко което не е било привично през хилядолетията развитие на човека... В това число и мобилните телефони... .
                    И аз споделям точно това мнение.
                    B+

Коментар

Първоначално публикуван от incomis Преглед на мнение
                      Добре де а WiFi-я ?!? Не е ли и той толкова вреден, колкото GSM? Имам в предвид, че всички мразим кабелите е ясно, но как влияе един WiFi рутер в къщи а и не само, вече повечето заведения имат free WiFi зона.
                      Де да беше само това.Ефира е буквално задръстен от микровълнови излъчванияИ като знаем че мощността пада с квадрата на разстоянието, аз лично нищо опасно не виждам.Поредната тема която целенасочено се преекспонира.
                      Лично мнение
                      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                      Суперскан България www.decbg.com
                      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Тъй де... точно затова говорим... за квадрата на разстоянието... което при мобилните телефони е...?
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                          Де да беше само това.Ефира е буквално задръстен от микровълнови излъчванияИ като знаем че мощността пада с квадрата на разстоянието, аз лично нищо опасно не виждам.Поредната тема която целенасочено се преекспонира.
                          Лично мнение
                          Виж, нарочно посочих източника на информация защото за да се публикува проучването в това списание то (проучването) би следвало, меко казано, да отговаря на най-строгите критерии за обективност. Аз лично вярвам на доказателства от този вид...
                          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                          LZ1EMS

Коментар

По моето скромно мнение вредно е всичко което не е било привично през хилядолетията развитие на човека... В това число и мобилните телефони...
                            С това всички сме съгласни, обаче прекаленото обобщаване поставя летвата на съвсем друго ниво. По тази логика мен много повече ме е страх от храната ни, дето не е храна, от водата ни, дето е "обогатена" на всякакви гнусотии, а за въздуха в София въобще няма смисъл да говорим. В тази линия, да са живи и здрави мобифоните и те да са ни кусура
                            По мое мнение, многото въпросни непривични за човечеството неща тепърва ще има да се изявяват като алергии. Ефектът ще е хем ясен, хем мащабен, та телефончетата ще се изгубят далеч назад в списъка на "новите гадости". Пък и нали уж разчитаме технологиите да се развиват и да стават все по-безопасни ? Жалко, че хранително-вкусовата промишленост се развива наопаки и става все по-опасна...
                            Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

По моето скромно мнение вредно е всичко което не е било привично през хилядолетията развитие на човека...
                              Аз пък си мисля, че хора ни прави способността да се занимаваме с непривични неща. Те може и да са привични за следващото поколение.

И огънят, и пръчката с вързан остър камък са били непривични за маймуната от клона. Е, някой се е поопърлил, друг - ударил по главата, но според мен са дреболии и преходни трудности. На студено и гладно пък изобщо не се търпи.

(за креационистите: и разговорите с влечуги, и яденето на ябълки не е било привично. А пък ей го какво се получи.)
                              Последно редактирано от Ясен; 24-02-09, 16:12.

Коментар

Има и граница обаче. Отвъд нея рисковете почват да стават неприемливи. Осъзнаването на това също е типчен белег за човеците...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X